P.O. BOX za Zalbe

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Amazonka27

Post by Amazonka27 »

karanana wrote:Gdje je trolejbuska stanica u hrasnom prema otoci? Jeli moguce da ju je neko mazno cijelu?
ja vec pitala :D neJma je hahahahaha
karanana

Post by karanana »

Amazonka27 wrote:
karanana wrote:Gdje je trolejbuska stanica u hrasnom prema otoci? Jeli moguce da ju je neko mazno cijelu?
ja vec pitala :D neJma je hahahahaha
hehehe, vidio sam, nisam ti vjerovo dok sam ocima nisam vidio :shock:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

ev gledam sa prozora, izgleda da prave prosirenje za torlejbus tri metra visocije nego sto je bila, pa su zato uklonili "stanicu" :D
karanana

Post by karanana »

E dobro je to onda, jer kad trola stane ima ona srednja traka za zaobici ali se nikad ne zna cija je srednja traka, a bude trkaca iz suprotnog pravca pa moze sudar biti.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

PARK ima radno vrijeme od 6:30...ebli ih oni rastjerivaci lisca....:S
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:PARK ima radno vrijeme od 6:30...ebli ih oni rastjerivaci lisca....:S
Sta sad fali njihovom radnom vremenu? :S
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:PARK ima radno vrijeme od 6:30...ebli ih oni rastjerivaci lisca....:S
Sta sta fali, pod prozorom u 6:30 sa onim sto zuji bruji i prozore trese...
:x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:
E jbg sad... Ne valja nekima izgleda nikako :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote: Sta sad fali njihovom radnom vremenu? :S
Kao sto mi smetaju majstori u 7 ujutro, smeta mi i ona buka u 6:30.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote: Sta sta fali, pod prozorom u 6:30 sa onim sto zuji bruji i prozore trese...
Kao sto mi smetaju majstori u 7 ujutro, smeta mi i ona buka u 6:30.
U nekim normalnim drzavama i u normanlim gradovima taj posao se radi upravo u toku noci, da tokom dana prolaznici ne zapinju za te ljude ni oni za prolaznike... Zato budi sretna sto ti ne zazuji u 2h ujutro pod prozorom... Jer ruku na srce tvoja zgrada i njena lokacija i tvoj prozor su zaista takav izuzetak da mi je smijesno slusati uopste kako ti bas oni od svih smetaju...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
U nekim normalnim drzavama i u normanlim gradovima taj posao se radi upravo u toku noci, da tokom dana prolaznici ne zapinju za te ljude ni oni za prolaznike... Zato budi sretna sto ti ne zazuji u 2h ujutro pod prozorom... Jer ruku na srce tvoja zgrada i njena lokacija i tvoj prozor su zaista takav izuzetak da mi je smijesno slusati uopste kako ti bas oni od svih smetaju...
Seljak se uspije navici na tramvaj i trkace, cak i jebache pod prozorom...i onda krene mashala decibela BROOOOOOOOOO BROOOOOOOOOOOO BROOOOOOOOOOOO ode lisce ode sve, a ti se mIRCi jebi i sama posijeci svu ambroziju iza zgrade...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Pa OK...

I ja predlazem da se prvi tramvaj ujutro pomjeri... Jer ljeti kada su mi prozori otvoreni zna me i probuditi :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

juce se potepase na Fukodromu...
kom obojci kom opanci, a meni pod pendjer kile razbijenog stakla...
zoves rad oni kazu to park radi, zoves park oni kazu KO JE VLASNIK ZEMLJE TAJ TO I RADI a centrotrans zaboravlja da je to njihovo...

:x svima vam se nase*em u usta vise, pomesce mIRCi nije problem!!!!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ne upratih dobro, ali cini mi se da je Semiha Borovac nasla jos jedno ruglo u ovom gradu nakon Satorskog naselja....

Me'scini da joj je zasmetala i ona teta sto prodaje novine ispred gradske Trznice, pa je teta morala i peticiju organizovati da vidi jel fakat smeta...

E semiha semiha...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:Ne upratih dobro, ali cini mi se da je Semiha Borovac nasla jos jedno ruglo u ovom gradu nakon Satorskog naselja....

Me'scini da joj je zasmetala i ona teta sto prodaje novine ispred gradske Trznice, pa je teta morala i peticiju organizovati da vidi jel fakat smeta...

E semiha semiha...
Ne mogu vjerovati da branim Semihu, ali ja mislim da se ne radi o toj teti nego o peksimluku sa ulicnim prodavacima svega i svacega, i da je to pitanje pokrenuo nacelnik opcine Centar a ne Semiha :roll:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
mIRCerka wrote:Ne upratih dobro, ali cini mi se da je Semiha Borovac nasla jos jedno ruglo u ovom gradu nakon Satorskog naselja....

E semiha semiha...
Ne mogu vjerovati da branim Semihu, ali ja mislim da se ne radi o toj teti nego o peksimluku sa ulicnim prodavacima svega i svacega, i da je to pitanje pokrenuo nacelnik opcine Centar a ne Semiha :roll:
Ne znam, cistila sam pod u kuhinji i slusala vijesti u 7, zato i rekoh da ne upratih dobro...

a cini mi se da je bas ta Teta govorila o toj peticiji...

A sto se ciganluka u Ferhadiji tice, dobro se nacelnik sjetio konacno..
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mIRCerka wrote:
_BosanaC wrote:

E semiha semiha...
Ne znam, cistila sam pod u kuhinji i slusala vijesti u 7, zato i rekoh da ne upratih dobro...

a cini mi se da je bas ta Teta govorila o toj peticiji...

A sto se ciganluka u Ferhadiji tice, dobro se nacelnik sjetio konacno..
Pa jeste ta teta pokrenula peticiju da kao ona vidi da li ona to smeta gradjanima :? Znaci jebo zakone, jebo sve, hajmo svako skupiti po sto potpisa iz svoga sela i raditi sta hocemo, jerbo komsiluku ne smetamo :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Objavljeno prije 1 sat
Akcija uklanjanja bespravnih uličnih prodavača ne odnosi se na kolportere

Kampanja uklanjanja bespravne ulične trgovine s glavnih ulica, koju je prošle sedmice pokrenuo načelnik Općine Centar Dževad Bećirević, ne odnosi se na prodavače koji posjeduju stolove za prodaju novina, lutrije, ulaznica za kulturne i sportske manifestacije i infostolove.

Prema Programu korištenja javnih površina za 2007., koji je izradila Služba za upravu za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo, na lokaciji ispred Gradske tržnice „Markale" (Gajev trg) ovi prodavači mogu dobiti dozvolu za svoju djelatnost.

-Kampanja se odnosi na uklanjanje postavljenih bašči, stolova i štandova s robom bez odgovarajuće dozvole - ističe se u saopćenju Općine Centar povodom napisa koji su tokom vikenda objavljeni u dnevnoj štampi.

Pokrenuta akcija za prikupljanje potpisa za ostanak Zulejhe i ostalih kolportera i uličnih prodavača karata za sportske i kulturne manifestacije je bespotrebna, navode iz Općine Centar, jer akcija uklanjanja bespravnih uličnih prodavača ne odnosi se na njih.

Stavljanjem u prvi plan uličnih prodavača novina, protiv kojih ova akcija nije usmjerena, pokušaj je uličnih prodavača robom koji žele iskoristiti postojeće stanje i nastaviti s nedozvoljenom trgovinom koja je ruglo ove opićine i grada.

Općina Centar napominje da svake godine ulaže značajan novac za uređenje ovog dijela grada i da je suvišno komentirati zašto treba ukloniti nelegalno postavljene štandove uličnih prodavača u vremenu kada se ulažu veliki napori na predstavljanju turizma.

(FENA)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ebote, kad si ti prosli post postavio :S Nesto nije udure, meni je stajalo ko da sam procitala post, a nisam tita mi...
Tesssa

Post by Tesssa »

mIRCerka wrote:ebote, kad si ti prosli post postavio :S Nesto nije udure, meni je stajalo ko da sam procitala post, a nisam tita mi...
:lol: :lol: :lol:

desi se i meni s vremena na vrijeme :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Legnem ti ja u krevet i uzmem novine da citam, i pise da ce gradsko vijece razmatrati prijedlog da se Dom Mladih preimenuje u Davorin Popovic...

pa ljudi dje vam je mozak????? Zar u Davorinovo ime niste mogli sprijeciti kiceraj i fusheraj koji se u domu sprovodi od renoviranja?

fakat vise dokle...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Da li ima iko informaciju da li je idejnim projektom, prije temelja, BOSMALA predvidjen heliodrom na vrhu?
dodatnih 100 tona celicne konstrukcije me malo zabrinulo...
Post Reply