Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
teletrader wrote:
Ne bih zhelio da sad diskusija ide na sprdanciju ali koliko ja znam,dzini (kojima je vec do ulaska u nekoga) ne biraju..
mislim da me nisi shvatio.
mislim da dzini i sejtan i sotona itekako biraju 'svoje' za ove napade.
kada u katolika udje "dzin" or whatever, "lijek" je da ga safataju svecenici, masu krstovima, mole se isusu... kada udje "dzin" u muslimana, njega opet "lijece" hodze i kuranske sure. sad, zasto kuran ne pomaze kod posjednutosti katolika, i zasto krst ne pomaze kod posjednutosti muslimana? zasto se u medjugorju jos nije 'izlijecio' nijedan musliman ili jevrej ili -- gluho bilo -- ateista
teletrader wrote:
Ne bih zhelio da sad diskusija ide na sprdanciju ali koliko ja znam,dzini (kojima je vec do ulaska u nekoga) ne biraju..
kada u katolika udje "dzin" or whatever, "lijek" je da ga safataju svecenici, masu krstovima, mole se isusu... kada udje "dzin" u muslimana, njega opet "lijece" hodze i kuranske sure. sad, zasto kuran ne pomaze kod posjednutosti katolika, i zasto krst ne pomaze kod posjednutosti muslimana? zasto se u medjugorju jos nije 'izlijecio' nijedan musliman ili jevrej ili -- gluho bilo -- ateista
teletrader wrote:
Mislim da ne treba ulazit toliko duboko u sustinu...
teletrader wrote:
KO je rekao da Kur'an ne pomazhe kod posjednutosti katolika i drugih?
Samo oni koji lijece Kur'anom ne lijece one koji ne vjeruju u taj isti Kur'an..(osim ako se ne radi o salabajzerima koji ce za cenera lijeciti ne znam ti koga..)
Koliko sam ja informisan,jedan poznati sarajevski hafiz je donedavno lijecio pripadnike svih konfesija..
teletrader wrote:
Samo oni koji lijece Kur'anom ne lijece one koji ne vjeruju u taj isti Kur'an..(osim ako se ne radi o salabajzerima koji ce za cenera lijeciti ne znam ti koga..)
Koliko sam ja informisan,jedan poznati sarajevski hafiz je donedavno lijecio pripadnike svih konfesija..
pa opet ispada da kuran lijeci samo one koji 'vjeruju' u njega... ovako ili onako... ali 'vjeruju' da im to moze pomoci...
a dobro, izvini -- u pravu si. lijeci sve kuran. od otvorene frakture femura, do skolioze kicme. a cujem, sad su poceli raditi i triple bajpas, transfuzije krvi u slucajevima sepse, presadjivanje kostane srzi za leukemicare, kao i carske rezove.
danas wrote:
pa opet ispada da kuran lijeci samo one koji 'vjeruju' u njega... ovako ili onako... ali 'vjeruju' da im to moze pomoci...
a dobro, izvini -- u pravu si. lijeci sve kuran. od otvorene frakture femura, do skolioze kicme. a cujem, sad su poceli raditi i triple bajpas, transfuzije krvi u slucajevima sepse, presadjivanje kostane srzi za leukemicare, kao i carske rezove.
sori, do mene je.
Rugas se,jesam li rekao da sve lijeci?
Poceli smo pricati o psihickim bolestima a ne o repertoaru Hitne Pomoci..
meni nije jasno kako znate
da je ovaj snimak istjerivanje djavola
i da je u ovom jadnom dijetetu taj vas dzin.sotona
i sta ti vec znam.Prije mislim da je dijete bolesno.
teletrader wrote:
upravo cinjenica da lijecenja ove vrste 'pomazu' samo oko psihickih poremecaja a ne oko konkretnih medicinskih problema govori dovoljno. vec sam rekla -- i bolest i lijek su u mozgu te osobe, osobe koja trazi pomoc... ima nesto sto se zove placebo. a dokazano je da placebo moze 'izlijeciti' neobjasnjive zigove, glavobolje, depresiju... uzrokovane psihosomatskim faktorima... mozda pomogne i za poneku alergiju ili osip. ali leukemiju ce kuran i biblija izlijeciti malo teze.
teletrader wrote:
Mislim da ne treba ulazit toliko duboko u sustinu...
vala da znas
nego, nek mi neko javi kako je idriz, sta radi, jel' se ozenio... eto
teletrader wrote:
upravo cinjenica da lijecenja ove vrste 'pomazu' samo oko psihickih poremecaja a ne oko konkretnih medicinskih problema govori dovoljno. vec sam rekla -- i bolest i lijek su u mozgu te osobe, osobe koja trazi pomoc... ima nesto sto se zove placebo. a dokazano je da placebo moze 'izlijeciti' neobjasnjive zigove, glavobolje, depresiju... uzrokovane psihosomatskim faktorima... mozda pomogne i za poneku alergiju ili osip. ali leukemiju ce kuran i biblija izlijeciti malo teze.
teletrader wrote:
enough said.
Slazhem se s tobom,nisam medicinske orijentacije kao ti,ali covjek je jedna velika riznica..
Samo meni licno nije jasno da placebo sasvim normalnog odraslog covjeka mozhe natjerati da cetveronoske skace po sobi,laje i zavija na sve oko sebe,moli i kumi da ga ne ubijes (a tebi jedino oruzhe koje imas u ruci je fildzan kahve i cigara) i da se ta transformacija desi u roku od 10 minuta..???
teletrader wrote:
Slazhem se s tobom,nisam medicinske orijentacije kao ti,ali covjek je jedna velika riznica..
Samo meni licno nije jasno da placebo sasvim normalnog odraslog covjeka mozhe natjerati da cetveronoske skace po sobi,laje i zavija na sve oko sebe,moli i kumi da ga ne ubijes (a tebi jedino oruzhe koje imas u ruci je fildzan kahve i cigara) i da se ta transformacija desi u roku od 10 minuta..???
placebo je efekat 'lijecenja', a ne uzrok poremecaja. sta ove ljude tjera da se tako ponasaju je i dalje uveliko nepoznanica, ali da je u pitanju odredjena psihoza je valjda jasno. sta je uzrok te psihoze nekada znamo, a nekada ne -- ali meni se cini da je najmanje vjerovatno da je taj uzrok neki sotona ili dzin ili sejtan. moje misljenje -- ne znaci da se svako mora sloziti. a kao sto rekoh, sada kod nas ima 10 puta (mozda cak i vise) ovakvih slucajeva nego za vrijeme 'komunizma'. kako to?
i da -- da sam ja sotona i da hocu da pravim zijan ja ne bih tjerala ljude da laju okolo jer to te odmah otkriva kao sotonu malo glupo, zar ne?
PS pitte -- no sikirli, gubi ti celik ko zadnji levati ali to je jer je onoga opsjeo dzin pa pao sa motora
teletrader wrote:
placebo je efekat 'lijecenja', a ne uzrok poremecaja. sta ove ljude tjera da se tako ponasaju je i dalje uveliko nepoznanica, ali da je u pitanju odredjena psihoza je valjda jasno. sta je uzrok te psihoze nekada znamo, a nekada ne -- ali meni se cini da je najmanje vjerovatno da je taj uzrok neki sotona ili dzin ili sejtan. moje misljenje -- ne znaci da se svako mora sloziti. a kao sto rekoh, sada kod nas ima 10 puta (mozda cak i vise) ovakvih slucajeva nego za vrijeme 'komunizma'. kako to?
i da -- da sam ja sotona i da hocu da pravim zijan ja ne bih tjerala ljude da laju okolo jer to te odmah otkriva kao sotonu malo glupo, zar ne?
Slucajeva ima puno vise iz razloga sto je puno vise,straha,neizvjesnosti,nesigurnosti negoa za vrijeme komunizma,a takvi faktori su se "ubili" za,nazovimo ih,"gugane"..
Kad ti spominjes "lajanje" i "hodanje" okolo,pa nisu ni oni bas levati,kada bi se jasno identificirao kao sejtan,dobio bi fino po nosu od nekoga drugog..
Isto kao sto napravis rentgenski snimak da vidis da li je neko i gdje sta slomio,ili pokusas magnetnom rezonancijom (nadam se da se ovako zove)
otkriti neciji tumor na mozgu,isto tako postoje druge vrste rentgena po kojem se mozhe otkriti da li je neko "i u hali sam"
Ili mozhda ne...
nisam znala da su sotone,dzini,sejtani,kako god tako naivni da ih svaki hodza i pop moze nasutati
mislim,pricamo ipak o van ljudskim silama ,silama zla,tame ..ovo,ono,,a dodje hodza Meho sa Brusulja i razvali ga ko zvecku
mislim,ono..ej...nidje veze
1.Reci: ”Meni je objavljeno da je nekoliko džina prisluškivalo i reklo: ’Mi smo, doista Kur’an, koji izaziva divljenje, slušali,
2.koji na pravi put upućuje - i mi smo u nj povjerovali i više nikoga nećemo Gospodaru našem ravnim smatrati’,
3.a On nije - neka uzvišeno bude dostojanstvo Gospodara našeg! - uzeo sebi ni druge ni djeteta;
4.jedan naš bezumnik je o Allahu laži govorio,
5.a mi smo mislili da ni ljudi ni džini o Allahu laži ne govore;
6.i bilo je ljudi koji su pomoć od džina tražili, pa su im tako obijest povećali;
7.i oni misle, kao što i vi mislite, da Allah nikoga neće oživiti;
8.i mi smo nastojali da nebo dotaknemo i utvrdili smo da je moćnih čuvara i zvijezda padalica puno;
9.i sjedili smo okolo njega po busijama da bismo što čuli, ali će onaj, ko sada prisluškuje, na zvijezdu padalicu koja vreba naići;
10.i mi ne znamo da li se onima na Zemlji želi zlo ili im Gospodar njihov želi dobro;
11.a među nama ima i dobrih i onih koji to nisu, ima nas vrsta različitih;
12.i mi znamo da ne možemo Allahu na Zemlji umaći i da od Njega ne možemo pobjeći;
13.i mi smo, čim smo Kur’an čuli, u nj povjerovali; a ko u Gospodara svoga vjeruje, ni štete ni nepravde ne treba se bojati;
14.i ima nas muslimana, a ima nas zalutalih; oni koji islam prihvate Pravi put su izabrali,
15.a nevjernici će u Džehennemu gorivo biti."
16.A da se Pravog puta drže, Mi bismo ih vodom obilnom pojili,
17.da bismo ih time na kušnju stavili; a onoga ko neće da se Gospodaru svome klanja On će u patnju tešku uvesti.
18.Džamije su Allaha radi, i ne molite se, pored Allaha, nikome!
19.A kad je Allahov rob ustao da mu se pomoli, oni su se u gomilama oko njega tiskati stali.
20.Reci: "Ja se samo Gospodaru svome klanjam, i nikoga njemu ravnim ne smatram."
21.Reci: "Ja nisam u stanju da od vas kakvu štetu otklonim niti da nekom od vas kakvu korist pribavim."
22.Reci: "Mene niko od Allahove kazne ne može u zaštitu uzeti; samo u Njega ja mogu utočište naći -
23.samo mogu oglasiti ono što je od Allaha i poslanice Njegove." A onoga koji Allahu i Poslaniku Njegovu ne bude poslušan sigurno čeka vatra džehennemska; u njoj će vječno i zauvijek ostati.
24.I kada oni dožive ono čime im se prijeti, saznaće ko je slabiji i brojem manji.
25.Reci: "Ja ne znam da li će uskoro biti ono čime vam se prijeti ili je Gospodar moj odredio da će to poslije dugo vremena biti,
26.On tajne zna i On tajne svoje ne otkriva nikome,
27.osim onome koga On za poslanika odabere; zato On i ispred njega i iza njega postavlja one koji će ga čuvati
28.da bi pokazao da su poslanice Gospodara svoga dostavili, On u tančine zna ono što je u njih, On zna broj svega što postoji.