Ja sam već dugo u tom poslu, pa ti savjetujem da ne počinješ sa velikim brojem vozila, već prvo s par komada, pa nek tih par komada zarade drugih par komada.
Od auta ti savjetujem da uzmeš auto koje može proći i tamo i vamo. Kad kažem i tamo i vamo, mislim da može zadovoljiti potrebe dvoje mladih turista koji imaju svega po jedan rusak sa sobom, a i da može zadovoljiti potrebe 4 osobe sa prtljagom. A i da ti nisi u minusu u obje varijante.
Dakle, tebi je bitno funkcionalno, a ne aktraktivno auto. Tebi je potrebo auto koje će raditi, a ne biti lijepo na oko.
Od takvih auta u rent a caru je OBAVEZNO imati 1 ili 2 sedana (octavia zadovoljava sve standarde) 2 ili 3 hatchback-a, obavezno sa 5 vrata. Tu ti spadaju (chevrolet lacetti, opel astra, škoda fabia, hyundai I30).
Što Octavia? Zato što može proći pod varijantu luksuznog vozila, a i običnog. Obavezno crna da je nekad možeš ''uvaliti'' raznoraznim delegacijama, VIP dešavanjima....itd.
Mala auta, tipa Toyota Aygo, Smart, Corsa se ne isplate.
U rent a caru su rijetka pitanja imate li to i to auto, jer ljudi, posebno stranci koji kod nas rentaju auta, rijetko pitaju ''šta ću voziti'', njima je bitno da auto zadovoljava ono što njima treba, da je tehnički ispravno i sa potrebnom opremom, jer oni će svakako s tim auto proći par stotina kilometara i oni odoše.
Druga stvar, kad im daš veće auto, po cijeni manjeg (ti tu ništa značajno ne gubiš) kupio si ih za sva vremena rentanja vozila kod nas. Njih i njihovu familiju, buduće naraštaje itd.
Ukoliko imaš još nekih pitanja...bujrum, rado ću ti objasniti sve svijetle i mračne strane rent a car-a