OTVARANJE MUZEJSKE POSTAVKE "PREDSJEDNIK ALIJA IZETBEGO

Locked
bosank_a

Post by bosank_a »

Prozor wrote:
bosank_a wrote:
Prozor wrote: Njih ti je dovela Republika Hrvatska sa dr. Franjom Tudjmanom na celu gradjansko :oops:
Da si procitao sta pise na temi o mudzahedinima u clancima uzetim od vjerodostojih izvora znao bi ko ih je sve doveo.
l da li je bitnije ko ih je doveo ili sta su radili?
Procitao sam ja puno vise od jedne teme i sasvim mi je jasno ko ih je doveo, kuda i zasto. A ako nije to vazno zasto potezes pitanje ko ih je doveo? :oops:
Samo da se zna da nebude poslije da neko izmislja.
Medjutim meni je bitnije sta su radili, jer nepodrzavam bilo kakav oblik nasilja, nego ko ih je doveo.
lz istog razloga ih se ti sto su ih doveli sada pokusavaju rijesiti
(ako pratis politiku) jer Amerika nakon onog 11.sept. vrsi na njih pritisak.

Medjutim, posebno si ti uvijek burno reagovao svaki put kad bi se m. spomenuli. Toliko.
SaraLe

Post by SaraLe »

bosank_a wrote:
Prozor wrote:
bosank_a wrote: Da si procitao sta pise na temi o mudzahedinima u clancima uzetim od vjerodostojih izvora znao bi ko ih je sve doveo.
Procitao sam ja puno vise od jedne teme i sasvim mi je jasno ko ih je doveo, kuda i zasto. A ako nije to vazno zasto potezes pitanje ko ih je doveo? :oops:
Medjutim meni je bitnije sta su radili, jer nepodrzavam bilo kakav oblik nasilja, nego ko ih je doveo.

Medjutim, posebno si ti uvijek burno reagovao svaki put kad bi se m. spomenuli. Toliko.
Jel ti smeta sto su oslobodili Vlasic?
bosank_a

Post by bosank_a »

...
Last edited by bosank_a on 23/10/2007 22:22, edited 1 time in total.
bosank_a

Post by bosank_a »

SaraLe wrote:
bosank_a wrote:
Prozor wrote: Procitao sam ja puno vise od jedne teme i sasvim mi je jasno ko ih je doveo, kuda i zasto. A ako nije to vazno zasto potezes pitanje ko ih je doveo? :oops:

Jel ti smeta sto su oslobodili Vlasic?
Saro masa raje nevoli mudzahedine i cudi me da ih ti volis.
Ne naprotiv drago mi je da je oslobodjeno koliko se god dalo osloboditi teritorije BIH.
Pomjesala si loncice. Nisu samo mudzahedini oslobadjali,nego i ABIH
Last edited by bosank_a on 23/10/2007 22:25, edited 1 time in total.
SaraLe

Post by SaraLe »

Ne branim ih, ali nemam ni razloga da ih napadam 8-)
bosank_a

Post by bosank_a »

SaraLe wrote:Ne branim ih, ali nemam ni razloga da ih napadam 8-)
Pa da si bila prisutna u bolnici i na ulici da ih sretnes kad su izigravali kauboje ne bi bila neutralna.Toliko.
Prozor

Post by Prozor »

bosank_a wrote:
Prozor wrote:
bosank_a wrote: Da si procitao sta pise na temi o mudzahedinima u clancima uzetim od vjerodostojih izvora znao bi ko ih je sve doveo.

Dovela ih je Republika Hrvatska sta je tu tesko shvatiti? Ima li su njihove pasose i licne dokumente, i sasvim bezbjednosno presli preko njihove teritorije kao i teritorije HVO-a. Ili mislis da su avionom dosli?
bosank_a

Post by bosank_a »

Prozor wrote:
bosank_a wrote:
Prozor wrote: Procitao sam ja puno vise od jedne teme i sasvim mi je jasno ko ih je doveo, kuda i zasto. A ako nije to vazno zasto potezes pitanje ko ih je doveo? :oops:

Dovela ih je Republika Hrvatska sta je tu tesko shvatiti? Ima li su njihove pasose i licne dokumente, i sasvim bezbjednosno presli preko njihove teritorije kao i teritorije HVO-a. Ili mislis da su avionom dosli?
E ako ti je tako tesko procitati clanke na onoj temi tamo i prihvatiti istinu tvoj problem.
Svojim sam usima cula kad je ef.Ceric rekao na tv "mi smo ih pozvali".

Ali kao sto se na onoj temi o zlocinima u 2.svjetskom ratu nakon 50 godina otvoreno prica, a u ono vrijeme ih niko nije smio pomenuti tako ce se za 50 god. i o ovome otvoreno pricati.
Prozor

Post by Prozor »

Jest Ceric ih je sviju telefonom kuci zvao "hej jaro Hamza ho´s vamo u Bosnu, al´ znas ne daju ni Srbi ni Hrvati pa ti dodji padobranom.." :roll:

Eno imas svjedocenje mujjahida iz Haaga, dosao u RH, dobio sve dokumente sa sahovnicom i preko teritorije HVO-a uredno dosao u srednju Bosnu.
piskerernest

Post by piskerernest »

izbori2008 wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:Laz je da je Alija imao vlast samo na 10-15% teritorije. On je imao drzavu BiH sa svojim granicama i svojim pravima. To sto ON nije vidi dalje od svog nosa je njegova malenkost, seljacki mentalitet , muslimanski sindrom.

R BiH je bila priznata u svojim granicama i tacka. To sto je neko izvrsio agresiju i iznutra i iz vana je druga problematika.
:shock: :-) ovo je ubjedljivo najgluplji komentar koji sam procitao na forumu sa-x.

uzrok svih problema u bih pociva u tome sto 90% srba i 90% hrvata mrze Bosnu, a Bosnjake smatraju "azijskom kugom", vec smo vidjeli i ovdje fanatika koji se sluze terminima "balijomanija", a niko ni da ih opomene, sto pokazuje svijest obicnog covjeka koji mrzi Bosnjake. drugim rijecima rasizam medju ta dva naroda je doveo do agresije na bih, genocida i masovnih zlocina, te unistenja svih dzamija, halo ljudi! SVIH dzamija na teritorijama na koje je krocila srpska ili hrvatska cizma...to je bio sistemski cin zatiranja jedne kulture...vec vidjeno u spaniji za vrijeme genocida nad maorima, dzaba granada i kordoba, dzaba stari most i vjecnica, ljudima koji su rasisti nije nista lijepo, oni su slijepi i zaludjeni. to je srz problema.
iz tebe govori mržnja
bosank_a

Post by bosank_a »

Prozor wrote:Jest Ceric ih je sviju telefonom kuci zvao "hej jaro Hamza ho´s vamo u Bosnu, al´ znas ne daju ni Srbi ni Hrvati pa ti dodji padobranom.." :roll:

Eno imas svjedocenje mujjahida iz Haaga, dosao u RH, dobio sve dokumente sa sahovnicom i preko teritorije HVO-a uredno dosao u srednju Bosnu.
Alo cujemo li se :roll:
Tamo i pise da su dosli preko Hrvatske, drugim putem nisu ni mogli kad znas s kom granici BIH, a i ko je sve bio organizator.
Nemoj vise biti dosadan
pitt

Post by pitt »

ama jes ti ona becina? :-) :D :D :-)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

pitt wrote:ama jes ti ona becina? :-) :D :D :-)

:lol: :lol: :lol:
piskerernest

Post by piskerernest »

kicky wrote:
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:
kicky wrote:Tipični (balkanski) nekrofilski kult ličnosti, koji stvara privid vještačkog patriotizma i pluralizma u zemlji koja je dozlaboga podjeljena. Nije mi jasno kako Komšić ne skonta da je iskorišten u istu svrhu!
Izetbegovic se je borio za cjelovitu i multietnicku BiH, i pri tome je postovao sva nacela fer borbe. Zato je vojnik Komsic otvorio "muzej" svome komandantu!
Za inat takvima poput tebe.
To da se Izetbegoić borio za neku multietničku državu možeš prodavat nekoj dječurliji. Meni ne možeš! Komšić je osoba, ako hoćeš vojnik, koji se u datim okolnostima borio za takvu - mulitentičku BiH i svaka mu čast za to, ali to ne znači da se politički vrh borio za istu! Onda su se za tu multietničku, Alijinu BiH borili i Ali Bali Mustafe Hamdije, kako se već zovu te bradate fukaretine iz nekakvih Alžira, Emirata, Pičakamaterina koji nikad do tad za Bosnu nisu čuli. Ako je to borba za MULTIETNIČKU BiH, e onda vala svaka mu čast!
Aliji, naravno!
slažem se ,komšiću svaka čast ,hrvat je kao i ja i bio je kao ija u armiji bih i borili smo se za bih a arapi to nisu ,oni su došli da se bore za islamsku bih.
bosank_a

Post by bosank_a »

pitt wrote:ama jes ti ona becina? :-) :D :D :-)
pomagaj.
natakarili se zbog ovih muhadzedina. :-)
SaraLe

Post by SaraLe »

bosank_a wrote:
Pa da si bila prisutna u bolnici i na ulici da ih sretnes kad su izigravali kauboje ne bi bila neutralna.Toliko.
Ehh, sva sreca pa ti nisi bila prisutna tamo kuda su prolazili cetnici i ustase 8-)
piskerernest

Post by piskerernest »

izbori2008 wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:
izbori2008 wrote: :shock: :-) ovo je ubjedljivo najgluplji komentar koji sam procitao na forumu sa-x.

uzrok svih problema u bih pociva u tome sto 90% srba i 90% hrvata mrze Bosnu, a Bosnjake smatraju "azijskom kugom", vec smo vidjeli i ovdje fanatika koji se sluze terminima "balijomanija", a niko ni da ih opomene, sto pokazuje svijest obicnog covjeka koji mrzi Bosnjake. drugim rijecima rasizam medju ta dva naroda je doveo do agresije na bih, genocida i masovnih zlocina, te unistenja svih dzamija, halo ljudi! SVIH dzamija na teritorijama na koje je krocila srpska ili hrvatska cizma...to je bio sistemski cin zatiranja jedne kulture...vec vidjeno u spaniji za vrijeme genocida nad maorima, dzaba granada i kordoba, dzaba stari most i vjecnica, ljudima koji su rasisti nije nista lijepo, oni su slijepi i zaludjeni. to je srz problema.
Srusene dzamije su samo kulturno i vjersko nasljedje ove zemlje i nisu nikakav politicki reprezetant R BiH. Bosna nikad nije bila muslimanska zemlja. U rat je usla kao gradjanska drzava , republika, a izisla kao nedefinisana drzava.
kad bi ti znao napisat smisaonu recenicu, ova diskusija bi imala svrhu, ali...

U gradjanskoj BiH nije izvrsen genocid nad gradjanima nego nad muslimanima, niti su rusene gradjanske ustanove poput skola na teritorijama koje su osvojile agresorske snage, nego su rusene dzamije, dakle muslimanske bogomolje...to su uradili srbi i hrvati, nasi susjedi, koji generisu mrznju kroz institucije svog naroda vijekovima, a to su prije svega crkva (evo i karla del ponte danas rece da je crkva ta koja skriva ratne zlocince, sto nije nista novo, u crkvi su ubice i zlocinci uvijek bili heroji, poput hajducije koja je ubijala, silovala i pljackala "turski svijet" u tamnom vilajetu...)

dvije skole pod jednim krovom su klasicni oblik rasizma podrzan od strane hrvatskog naroda pod izgovorom ugrozenosti...koncept krusaka i jabuka podrzavaju i roditelji hrvatske djece (razna vijeca roditelja), i nastavnici (nemogu ih nazvat prosvjetni radnici, jer bi to bilo vrijedjanje zdravog razuma) i politicari (ala greata kuna i ostalih kuhara).

bosna moze napredovat samo na dva nacina:

1. da srbi i hrvati dozive prosvjetljenje, tj. katarzu i osude genocid i rasizam i da pocnu odgajat djecu u normalnom civiliziranom duhu (to nije samo usmjereno protiv bosnjaka, nego i jevreja, zagreb je poznat po takvom odnosu prema jevrejima, da ne govorim o beogradu i odnosu prema romima i albancima, ko zeli da se bolje upozna s tim neka procita rutu tanenbaum od miljenka jergovica)

2. da se bosnjaci konacno okrenu nacionalnoj politici ili kako je srbi i hrvati zovu unitarnoj bih, jer bosnjaci jedino sami sebi mogu biti garant i strazar da se neki novi genocid ne desi. do sada je politika kod bosnjaka bila posmatracka, letargicna, posmatranje vlastite egzekucije i stavljanja glave na panj dzelatima, jer bosnjaci imaju kompleks da uopste spominju nacionalnu politiku, dok se srbi drze kao jedan i nije ih sramota bojkotovat citavu drzavu zbog nametanja jedinstvenog zakona o pcelarstvu ili zakona protiv negiranja masovnih zlocina, sto je zaista vrhunski primitivizam, da ne govorim o hrvatima koji od ugrozenosti prave nauku, iako su kao i srbi imali isti projekat i slicnu kolicinu masovnih zlocina. bosnjaci jos uvijek nemaju ni stavove, a kamoli jedinstvene.

posto je malo vjerovatno da ce se obistinit tacka br. 1 smatram da je jedino rjesenje pod 2. i to bez odlaganja, pa ako nas pljuju i ako nas ponizavaju na svakom cosku od obicnih ljudi, forumasa, politicara, zlocinaca, drzava, barem da se dostojanstveno branimo sa jasno definisanim stavovima.

naravno, medju srbima i hrvatima postoji marginalna struja normalnih, probosanski orjentisanih ljudi, bez (prevelike) mrznje prema "azijatima", tj. "balijama" i oni u svakom slucaju trebaju biti nas partner u kreiranju bih. ali bih nikada nece biti kakvom smo je idealizirali, jer ona takva nikada nije ni bila, mrznja je samo mirovala 40-tak godina pod vladavinom tita, a cim je slobo najavio oruzane i neoruzane bitke na gazimestanu, komsija je poceo da kolje komsiju turcina koji je "izdao prad(j)edovsku vjeru (nebitno koju, u zavisnosti kako se srbi i hrvati dogovore)"...
a oni kji nisu za bih su po tebi nenormalni,valjda znaš jer si vjerovatno neli ljakar.i bošnjaci bi se trebali ograditi od stvari koje su činili arapi
piskerernest

Post by piskerernest »

Pustinjski pjesnik i mrav wrote:
kicky wrote:
Pustinjski pjesnik i mrav wrote: Izetbegovic se je borio za cjelovitu i multietnicku BiH, i pri tome je postovao sva nacela fer borbe. Zato je vojnik Komsic otvorio "muzej" svome komandantu!
Za inat takvima poput tebe.
To da se Izetbegoić borio za neku multietničku državu možeš prodavat nekoj dječurliji. Meni ne možeš! Komšić je osoba, ako hoćeš vojnik, koji se u datim okolnostima borio za takvu - mulitentičku BiH i svaka mu čast za to, ali to ne znači da se politički vrh borio za istu! Onda su se za tu multietničku, Alijinu BiH borili i Ali Bali Mustafe Hamdije, kako se već zovu te bradate fukaretine iz nekakvih Alžira, Emirata, Pičakamaterina koji nikad do tad za Bosnu nisu čuli. Ako je to borba za MULTIETNIČKU BiH, e onda vala svaka mu čast!
Aliji, naravno!
Tvoj nacin pisanja i upotreba rijeci najbolje daju "tezinu" tvojim komentarima!
Da se Alija borio za multietnicku BiH svjedoce njegovi govori, postena borba/odbrana, ne cinjenje zlocina, cuvanje crkava po Sarajevu, rijeci o njemu sto domacih sto stranih velikodostojnika, ljiljani(a ne mjesec i zvijezda), 100,000 na dzenazi, ...to sto mome komsiju srbinu nikada niti jedan Alijin vojnik nije ni dlaku s glave skinuo.
Ako ce mo se sloziti da je armija BiH branila BiH, onda se moramo sloziti da je to isto radio i Alija, jer on je bio vrhovni komandant. Logika!

Alijine ciste ruke su najveca kazna za dusmane!!
do aprila 93. armija bih jeste branila državu,poslije toga to je postala nacionalnna ,vjerska vojska,stranačka u kojoj je u generalštabu poslije tjeranja sefera halilovića uveden selam kao pozdrav
Prozor

Post by Prozor »

bosank_a wrote:
Prozor wrote:Jest Ceric ih je sviju telefonom kuci zvao "hej jaro Hamza ho´s vamo u Bosnu, al´ znas ne daju ni Srbi ni Hrvati pa ti dodji padobranom.." :roll:

Tamo i pise da su dosli preko Hrvatske, drugim putem nisu ni mogli kad znas s kom granici BIH, a i ko je sve bio organizator.
Nemoj vise biti dosadan
Cula za dobrovoljce?
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

pa, kakav je problem sto su dosli?? 1993 godine, koliko se sjecam, ni Bush nije bio protiv Mujahideen-a!! Njihova opsta slika pada sa desavanjima nakon septembra 2001. a to je dobrih 7-8 godina!! Ako su prakrsili pravila ratovanja i Zenevsku Konvenciju, valjda nam ova drzava ima Pravni sistem , pa koji su, neka odgovaraju!! Svakako je neljudski, sve njih odreda staviti pod istu lupu!! Ali, njihova proganjanja i "pranja ruku" od njih, samo su jos jedan dokaz kakve hulje vladaju ovom drzavom!! Imate cetnike, koji i danas izlaze sa parolama tipa "NOZ ZICA SREBRENICA", koji se otvoreno deklariraju, koji otvoreno negiraju Genocid, koji negiraju Srebrenicu, koji ni dan danas, nece da kazu gdje su jos desetine ili mozda stotine hiljada pobijenih, i nisu stalno na naslovnim stranicama novina, a sto je najsramnije, sva cetnicka zlodjela se pokusavaju oprati prisustvom grupice ovih jadnika !
Nisam za njihov nacin zivljenja,i ne opravdavam njihove postupke ali nazalost, oni su samo jedna mala karika (iliti "halka" :D ) u lancu!!
piskerernest

Post by piskerernest »

Prozor wrote:
bosank_a wrote:
Pustinjski pjesnik i mrav wrote: Samo se nastavi koprcati u svojim svetosavskim mitovima. Super zvucis... :-) :roll: :lol: :lol: 8)

Ti nemas pojma o cemu pises.
Kontradiktoran si.
U jednom postu pises ovo, u drugom ono.

l to samo zato sto sam rekla sta su radili mudzahedini koje su doveli AI, Silajdic i Ceric.
Njih ti je dovela Republika Hrvatska sa dr. Franjom Tudjmanom na celu, gradjanko :oops:
a alija promptno donio odluku da ih se vrati odakle su došli jer su oni strano tijelo u državi bih,je li tako ,ilij e bio njihov počasni komandant i proglašavao sve brigade armije bih koje su u imenu imale muslimanska slavnim
bosank_a

Post by bosank_a »

Prozor wrote:
bosank_a wrote:

Nemoj vise biti dosadan
Cula za dobrovoljce?
Nemoj mi objasnjavati. Nesto sam vidjela, nesto cula od ljudi, a nesto procitala i znam dovoljno. Kontas
piskerernest

Post by piskerernest »

nisi imala iskustva da vidiš dotičnu gospodu kako po zenici,zavidovićima zaustavljaju parove i prijete im i govore da nije u redu što se drže za ruketjeraju djevojke sa rijeka bosne,lupaju alkohol po kafanama.
Prozor

Post by Prozor »

piskerernest wrote:
Prozor wrote:
bosank_a wrote:
Ti nemas pojma o cemu pises.
Kontradiktoran si.
U jednom postu pises ovo, u drugom ono.

l to samo zato sto sam rekla sta su radili mudzahedini koje su doveli AI, Silajdic i Ceric.
Njih ti je dovela Republika Hrvatska sa dr. Franjom Tudjmanom na celu, gradjanko :oops:
a alija promptno donio odluku da ih se vrati odakle su došli jer su oni strano tijelo u državi bih,je li tako ,ilij e bio njihov počasni komandant i proglašavao sve brigade armije bih koje su u imenu imale muslimanska slavnim
to je vec druga prica i tema
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

piskerernest wrote:
nisi imala iskustva da vidiš dotičnu gospodu kako po zenici,zavidovićima zaustavljaju parove i prijete im i govore da nije u redu što se drže za ruketjeraju djevojke sa rijeka bosne,lupaju alkohol po kafanama.
pa nisu oni krivi sto su ti tako radili!! Pa , jadan, ima li u toj Zenici, ili Zavidovicima Policije?? E, ako mi sad kazes da su oni bili policija, i da su predstavljali drzavu i vlast, onda si u pravu!! Jel ti Mijahedin bio predsjednik opstine?? (ili je on onaj sto danas govori protiv njih :D )
Locked