Otvara se muzej u kojem će se prikazivati ljudska istorija

Rasprave o vjerskim temama.

Moderator: Bloo

Post Reply
dripac
Posts: 374
Joined: 05/10/2005 09:22

#1 Otvara se muzej u kojem će se prikazivati ljudska istorija

Post by dripac »

link na članak

Sve je tu, osim fizičkih dokaza. Al kome je to još potrebno.
User avatar
pike
Posts: 921
Joined: 02/12/2004 05:21
Location: Canada

#2

Post by pike »

E budala na sta pare trose. Bolje da su ulozili te pare u pravu edukaciju i otvorili muzej prirodnih nauka, a ne u ovu zabludu.

Cuj zemlja 6000 godina stara. :-) :roll:

Suzivot covjeka i dinosaurusa :lol: :lol: imal jos koja...???
KOGOD KADGOD
Posts: 788
Joined: 17/11/2006 02:53

#3 Re: Otvara se muzej u kojem će se prikazivati ljudska istori

Post by KOGOD KADGOD »

dripac wrote:link na članak

Sve je tu, osim fizičkih dokaza. Al kome je to još potrebno.
Zanimljiva ideja ali bacanje novca... Zasto ne otvoriti VIRTUALNI MUZEJ LJUDSKE HISTORIJE sa svim podacima iz svih muzeja i svih raspolozivih izvora, virtualni svijet svih muzeja i podataka koji bili na raspolaganju svima da sami uporede informacije, pretraze arhive koje sada mogu samo fizickim posjecivanjem mjesta i specijalnim propusnicama u odredjene dijelove muzeja (da bi se zastitili dokumenti od deterioracije).

Da je Bog stvorio sve sto mi shvatamo i poimamo u "vremenskim periodima" ima smisla i dokaza, ali da se to desilo u zadnjih 6000 godina je glupost.
Dovoljno je proucavati Kabbalu, nauku geologije i astronomije, ili egipatsku historiju da se sazna da je svakih 6000 zemljina osa malo "pomjerena" - sto uzrokuje ogromne promjene i prezivljenja manjine koja nastavlja ponovo zivot na Zemlji) dok je svakih 24000 astronomska tijela su u takvoj poziciji, kao i ogromna tezina rastuceg leda na polovima, prouzrokuju potpuno "preobracanje" zemljine ose - ovo su naucne cinjenice - i bez upozorenja o "zadnjem Danu" danas smao svjesni da to vrijeme nadolazi, osim sto je globalno zagrijavanje usporilo brzinu naslaga leda koje su do sad vec trebale da budu tolike da prouzrokuju jos jedan "pomjer" zemljine ose.

Otvaranje jos jednog muzeja kao navedeni, je samo BIZNIS, poslovna investicija iz koje se ocekuje ogroman prihod.

Ovakve "investicije", kao taj "muzej" - nisu neuobicajene na Zapadu. Bilo sta sto je dovoljno "spektakularno" da privuce posjetioce koji ce platiti privilegiju da vide taj "spektakl", od Disneyworld-a do Muzeja voska, samo nek' se para "vrti"...

Zasto ne bi neko napravio MUZEJ kojem bi imali pristuo svi koje zanima historija? To bi bilo u interesu edukacije i olaksanja onima koji nemaju mogucnosti da putuju svijetom da ipak imaju pristup informaciji.

Mislim da ce, sa napretkom interneta, doci i do toga.

Taj virtualni Muzej ljudske historije nije puno drugaciji od obicnih mmuzeja, s tim da je moguce unijeti ogromnu kolicinu informacije i podataka za korist studenata koji nemaju pristup velikim muzejima svijeta, a sto je vecina nas. Ko ne bi volio da ima pristup muzeju Kaira, Luvru, i drugim muzejima koji sadrze neprocjenljivu vrijednost informacije - kako tekstualne tako i audio-vizualne - i povezivati "komadice slagalice" jer svaki muzej ima dio "slagalice" dok ni jedan nema cijelu kompletnu.

Za studente, i ljude zainteresovane za proslost koja je bila dio postajanja danasnjosti, virtualni muzej historije bi to bio "ispunjeni" san, jer prepreke koje su do sada stajale izmedju lokalnog historicara i mjesta koja sadrze informaciju koju on/a trazi (kao sto su fizicka distanca, troskovi putovanja u razne muzeje, vrijeme potrebno da se obidje i sakupi informacija itd.) je sada na dohvatu ruke!
User avatar
NIN
Posts: 6187
Joined: 15/02/2006 20:18
Location: Via Lactea, Orion Arm

#4 Re: Otvara se muzej u kojem će se prikazivati ljudska istori

Post by NIN »

dripac wrote:link na članak

Sve je tu, osim fizičkih dokaza. Al kome je to još potrebno.
Kakvi idioti!
Post Reply