Otpor stoko!!!

Post Reply
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

patrius wrote:Vazda su nam u skoli pricali kako su za domovinu pali njeni najbolji sinovi,a mi smo za roditelje,ucitelje i ostale "odrasle" dobili ono sto je ostalo...
Svaka čast !!1
Jedan od jačih postova.. , a nas je učio lažni komitet, lažni Valter i lažni rokeri.
patrius

Post by patrius »

I pritom su nam toliko pricali o proslosti i buducnosti da smo posve iz vida izgubili sadasnjost...
uvjek dobar gost

Nama kao da trebaju budistički redovnici... koji bi uspavane ljude pozvali na demonstracije... bez njih smo osuđeni da slijepo slijedimo ,sijedimo i ne postavljamo nikakva pitanja... te da se nagradi nadamo u nekom drugom životu.. ili trećem.. no u ovom sigurno ne.
senads

#154 Ovo je potvrda nestrpljenja i iscrpljenosti naroda

Post by senads »

Nisam za ovak poziv,mislim na citat,ali to je jedini nacin da se obaj narod podigne.Nije mi jasno da omladina ,nezaposleni,penzioneri,i "zaposleni" koji rade na crno,ne shavataju da nemaju vise sta izgubiti.
Mi pokusavamo kroz organizovanje partije Bosnaca i hercegovaca da to uradimo.
uvjek dobar gost

Dokle je inače stigla stranka... može li se pomoći na neki način... bilo kako... ja sam iz Sarajeva pa mislim na raspolaganju sam...
sharwoodforest

#156 otpor stoko

Post by sharwoodforest »

joj kad se otkinem!!!!!!!!!!
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Prenešeno u tajnosti... pronađeno novo oružje koje se uspešno koristi protiv političara.

Nakon uspesnog testiranja prozivoda LETVA 10X10, ja sam u kucnoj radinosti, tacnije u jednom malom selu izdvojenom od civilizacije, razvio svoj proizvod pod imenom: USRN-MTKA. U prirodnoj atmosferi u kojoj je vladao visok kreativni naboj rodila se nova ideja kao unapredjenje LETVA 10x10, sa ciljem da se uz sto manje tretmana postigne isti efekat, a sa druge strane USRN-MTKA omogucava i blago invazivne korekcije u akutnim slucajevima. Kao i LETVA 10x10, i USRN-MTKA je napravljen iskljucivo od prirodnih materijala organskog porekla. Medjutim, nova ruska metodologija koja je do danas bila strogo cuvana tajna, omogucila je da se ovaj proizvod napravi od dve organske komponente, a obe su dostupne u prirodi.

Dobra stvar proizvoda USRN-MTKA je sto je centranlna komponenta (jezgro) postojana, trajna i robusna, i kao takva omogucava repetitivnu aplikaciju i visestruke tretmane nad subjektom kome je potreban boljitak. Druga komponenta se vremenom trosi i nakon svakog tretmana preporucljivo je da se ponovo nanese na osnovu USRN-MTKA-e. Takodje, efikasnost je podignuta na visi nivo, tako da fizicka snaga terapeuta vise nije presudna za kvalitet tretmana.

Naravno, crtezi i planovi za USRN-MTKA nisu dostupni javnosti i nalaze se podeljeni u 10 sefova, od kojih su meni poznate lokacije samo njih 5. U slucaju da me kidnapuje CIA ili neka druga sluzba USRN-MTKA nece pasti u ruke demona, a vec sam dobio provereme informacije da mnoge multinacionalne korporacije rade na tome da se ilegalno dokopaju mog pronalaska.
enes-s
Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.

Post by enes-s »

Image
uvjek dobar gost

Osam mjeseci zatvora za "Šarenu revoluciju", a niti jedan mjesec zatvora za kompletno političko tijelo ove zemlje za izvršnu i zakonodavnu vlast ma za silne inspektore svega i svačega, svi su oni u korupciji do grla, mito im viri iz džepova... ali ne najveća prijetnja nama svima jeste pomenuta grupa iz Kaknja.....

Bruka svaki dan na svakom koraku.... ima li šanse da se bojkotuje iko il išta.... ima li šanse da se ovim kvazi zaštitnicima opštenarodnog interesa stavi do znanja da mogu najeb..ti.. ima li fakat šanse da se oformi nešto kao pokret otpora.... jeli neko selo jedino rješenje ... selo u kojem nema lažnjaka i u koje ne dopiru poruke kvazi zaštitnika.....

...... dali smo snove za ovu zemlju... ali se našao neki veći patriota i sve to pokrao.......
_BosanaC

Post by _BosanaC »

uvjek dobar gost wrote:Osam mjeseci zatvora za "Šarenu revoluciju", a niti jedan mjesec zatvora za kompletno političko tijelo ove zemlje za izvršnu i zakonodavnu vlast ma za silne inspektore svega i svačega, svi su oni u korupciji do grla, mito im viri iz džepova... ali ne najveća prijetnja nama svima jeste pomenuta grupa iz Kaknja.....

Bruka svaki dan na svakom koraku.... ima li šanse da se bojkotuje iko il išta.... ima li šanse da se ovim kvazi zaštitnicima opštenarodnog interesa stavi do znanja da mogu najeb..ti.. ima li fakat šanse da se oformi nešto kao pokret otpora.... jeli neko selo jedino rješenje ... selo u kojem nema lažnjaka i u koje ne dopiru poruke kvazi zaštitnika.....

...... dali smo snove za ovu zemlju... ali se našao neki veći patriota i sve to pokrao.......
Dobro su prosli ako je samo osam mjeseci...

"Pa nije im ovo Lukavica..." :roll:
uvjek dobar gost

_BosanaC wrote:
uvjek dobar gost wrote:Osam mjeseci zatvora za "Šarenu revoluciju", a niti jedan mjesec zatvora za kompletno političko tijelo ove zemlje za izvršnu i zakonodavnu vlast ma za silne inspektore svega i svačega, svi su oni u korupciji do grla, mito im viri iz džepova... ali ne najveća prijetnja nama svima jeste pomenuta grupa iz Kaknja.....

To je poruka svima u budućnosti da na "vlast" ne idu ekološkim bojama koje se spiraju sa mlakom vodom... već svim sredstvima pa kad se robija nek se robija za oprave...

Fakat da hoće ovaj rat stat.... , a stao je samo ja ne znam šta bi drugo rekao....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

uvjek dobar gost wrote:
_BosanaC wrote:

To je poruka svima u budućnosti da na "vlast" ne idu ekološkim bojama koje se spiraju sa mlakom vodom... već svim sredstvima pa kad se robija nek se robija za oprave...

Fakat da hoće ovaj rat stat.... , a stao je samo ja ne znam šta bi drugo rekao....
To je poruka da treba nauciti gledati samo i iskljucivo svoje a nikako neke opste interese, jer to stoka ne zna cijeniti. Od ovoliko stranica i svega napisanog naucili smo samo da, eto, stoka ne voli kada je zoves stokom, i to je sve.
uvjek dobar gost

Odnosno istina BOLI !!!!!
THE KING

Post by THE KING »

hhhmmm...načitah se svega...samo, ima li ovdje i jedan BiH pravoslavac koji će reći bilo šta a da se poklapa sa bilo čime od navedenih tema iznesenih od strane BiH muslimana...BILO ŠTA, SA BILO ČIME...čekam[b][color=green][/color][size=12][/size][/b]
patrius

Post by patrius »

THE KING wrote:hhhmmm...načitah se svega...samo, ima li ovdje i jedan BiH pravoslavac koji će reći bilo šta a da se poklapa sa bilo čime od navedenih tema iznesenih od strane BiH muslimana...BILO ŠTA, SA BILO ČIME...čekam
Uh...bojim se da ces se nacekat :oops:
THE KING

Post by THE KING »

ima jedna bitna stavka između priče o nečemu i nemanja adekvatnog sugovornika s one strane, koje se skoro svaka priča i tema na ovakvoj vrsti foruma u stvari i najviše dotiče...suprotne strane...ne neprijateljske, ne dušmanske, ne četničke...jednostavno, SUPROTNE, jer nijedna stvar u ovoj zemlji ne može doći na svoje sve dok nam je taj okov oko vrata...nosimo ga 12 godina, seremo, pametujemo, ružimo i kritikujemo, a nema nas na mapi ( skoro pa bukvalno )...jer ne možemo da dobijemo potvrdu sa suprotne strane čak ni u tome da se dogodila Srebrenica, potvdu da se slažu s nama i cijelom planetom da su pobili te ljude...pa ljudi moji, kako im dokazati onda hiljade sitnijih stvari, na koje svaki priučeni uličar zna da umetne protu-tezu, čisto onako, da znamo da s njima nema zajebancije...vjerujte, lako bi mi pomeli po vlastitoj kući, kad bi nam dopustili da je uopšte imamo...mi ih njima nikada nismo ni osporavali...uostalom, sad imaju po dvije, i majčicu maticu i lokalni buđak, ali nama ne daju ni livadu na kojoj bi rahat disali i podsjetili se da se može i ljudski živjeti...RS-u Evropa ne treba, dokazuju to već godinama, otvoreno izjavljuju, crtaju crno-na bijelo na svakom dokumentu koji izglasaju i usvoje i drže nas kao paščad na kratkom lancu da ne bismo slučajno otišli u tu kurvu-Evropu, jer se valjda jadni boje da ćemo i zemlju sa sobom ponijeti, koja je naravno VEKOVNO njihova...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

THE KING wrote:ima jedna bitna stavka između priče o nečemu i nemanja adekvatnog sugovornika s one strane, koje se skoro svaka priča i tema na ovakvoj vrsti foruma u stvari i najviše dotiče...suprotne strane...ne neprijateljske, ne dušmanske, ne četničke...jednostavno, SUPROTNE, jer nijedna stvar u ovoj zemlji ne može doći na svoje sve dok nam je taj okov oko vrata...nosimo ga 12 godina, seremo, pametujemo, ružimo i kritikujemo, a nema nas na mapi ( skoro pa bukvalno )...jer ne možemo da dobijemo potvrdu sa suprotne strane čak ni u tome da se dogodila Srebrenica, potvdu da se slažu s nama i cijelom planetom da su pobili te ljude...pa ljudi moji, kako im dokazati onda hiljade sitnijih stvari, na koje svaki priučeni uličar zna da umetne protu-tezu, čisto onako, da znamo da s njima nema zajebancije...vjerujte, lako bi mi pomeli po vlastitoj kući, kad bi nam dopustili da je uopšte imamo...mi ih njima nikada nismo ni osporavali...uostalom, sad imaju po dvije, i majčicu maticu i lokalni buđak, ali nama ne daju ni livadu na kojoj bi rahat disali i podsjetili se da se može i ljudski živjeti...RS-u Evropa ne treba, dokazuju to već godinama, otvoreno izjavljuju, crtaju crno-na bijelo na svakom dokumentu koji izglasaju i usvoje i drže nas kao paščad na kratkom lancu da ne bismo slučajno otišli u tu kurvu-Evropu, jer se valjda jadni boje da ćemo i zemlju sa sobom ponijeti, koja je naravno VEKOVNO njihova...
A dok se ne ukine RS da biramo one koji ni u najludjim snovima ne znaju kako bi to izveli, odnosno svakim svojim potezom jacaju tu istu RS na ustrb svih nas?

Nek' su valjda svi drugi krivi, nikad ne MI...
Fair Life

Post by Fair Life »

uvjek dobar gost wrote:...
Valjda su došle prave patriote pa pokrale sve, a mi vidjevši sve to ostasmo bez ideala... i ciljeva !!!!
Dos'o vakat... valja mlatiti "svoje".

PS. . . Narod konta da je i noga u guzicu korak naprijed.

Naguuuuuuuuzis !!
THE KING

Post by THE KING »

bravo...uz malu opasku-ja zaista vjerujem da bi ovi naši primitivci postali osvješćeniji i civilizovaniji, da bi se prosvijetlili u roku samo par godina kada nekim čudom više ne bi bilo Rs-a...mislim na ovaj politički nepismeni muslimanski narod, ne na ove đilkoše što nas vode...samo zamisli dan u kojem više nema srpskog kontra-udara u mozak svaki dan kad upališ TV, otvoriš novine ili odeš na neki forum...rahatluk, ostali mi sami sa našim đilkošima da ih pometemo...bilo bi vrlo brzo i BOSANSKIH SORBONA I FRANCUSKIH REVOLUCIJA ovdje...imamo mi sasvim kvantitativnu i kvalitetnu masu mladih i osvješćenih koja bi u roku godinu dana počela stavljati stvari tamo gdje treba, a u roku 2-3, ogromna masa ovih što im je i dan-danas SDA, REIS ovakav kakav je, i SBiH-sve u životu, bi počeli više razmišljati svojom glavom a ne guzicom...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Sve to stoji, ali sta u medjuvremenu?
THE KING

Post by THE KING »

[quote="_BosanaC"]Sve to stoji, ali sta u medjuvremenu?[/quote]

u međuvremenu, samo se moliti da će ovaj Slovak smijeniti ovu dvojicu...pazi, kap je to u moru, al i kap je bolja od pustinje...za početak...ima tamo Dodikaa na bacanje i ovamo Silajdžićaa ko pljeve, ali je pitanje da li bi oni što ih naslijede imali više muda da budu baš ovoliko zadrti kao ova dvojica...a sa samo malo manje zadrtosti...možda bi i prošli prema toj EU...a jednom kad prođeš, ta mašina te uzima pod svoje sve više, i onda je sve jebenije provoditi samovolju kakvu gledamo i živimo već 12 godina...
bosank_a

Post by bosank_a »

Sto god skontate da se ovim g ... a stane jednom na rep s vama sam.
uvjek dobar gost

Ko je kriv... ko će odgovarati, ko će biti smjenjen.... jer mi smo postali najzaostalija zemlja u ovom dijelu svijeta, procenat nepismenih je danas kao prije nekih stotinjak godina, imamo 50% nezaposlenih.... svi veliki privredni kapaciteti su pokradeni od strane političko-vjerskih elita.
Narod je zavađen ,raspamećen i zadeveran, ostavljen je sam na nekom kvazi kapitalističkom vjetru koji nas sve skupa otpuhuje na začelje Europe kojoj samo geografski pripadamo.
Glasovi otpora, pobune se ne čuju, svima je kao ok, a situacija od kraja agresije nikad gora nije bila, poruke mržnje, ksenofobije su svuda oko nas, a samo se mi pravimo da ih ne čujemo.
Neki patriotski front je neprimjetan, na sceni su mutni likovi koji krčme šume, kamen, šljunak, vodu zagađuju, djecu dijele po školama naravno po nacionalnoj pripadnosti na šljive, jabuke, kajsije i lubenice... a mi se jopet pravimo da nas se to ne tiče....
Gdje su danas borci koje traži vrijeme u kom živimo, bili oni ilegalci, partizani, borci armije BiH... bili puki idealisti koji misle pozitivno i drugačije... zar fakat nije sazrjelo vrijeme da se suprotstavimo kao ljudi ovom u što nas guraju...
Bosna i Hercegovina je zapamtila svašta.... vidjela mnogo... ali nikad u njenoj istoriji il povijesti nije šutke podnosila patnju... razaranje ... nikad kao sad nije šutila i trpila......kao sad...
Nisu izbori u ovom vremenu u kom živimo ni izbliza dovoljno rješenje ja pozivam Grebu, Sidrana, Vešovića, Jergovića, Filipovića,Pejakovića, Tanovića, Tulića, Vikića sve ljude progresivnih ideja da se okupe da pokrenu da odgovorimo svi na izazov fašista koji dijele ovu zemlju kao da im je babovina.... to sve u ime Sarajlića, Ćopića, Zaimovića, svih ljudi koji su dali živote za Bosnu i Hercegovinu, za djecu koja se još rodila nisu.... podignimo svi glas budimo za čas utopisti koji hoće da žive u građanskoj državi... zemlji svih njenih stanovnika ....... jel sazrjelo vrijeme da kažemo NE ponuđenom konceptu podjela, mržnje, straha, lopovluka i konstantnog nazadovanja zemlje u obliku srca......
uvjek dobar gost

Nije nam dosta... poskupilo je sve, sve je u nacionalnim bojama, preskupo je skoro sve... hljeb, mlijeko, ulje... gebira ona nasušna...skočila je pravo, da ne spominjem PDV i lijekove, kolektivne centre, javne kuhinje... školstvo, zdravstvo, visoko obrazovanje... bilo šta... žrtve na radu gdje danak uzima robovlasnički sistem u kojem mi defakto živimo... il da ne spominjem i podjelu javnih preduzeća po nacionalnim osnovama... što nas u konačnici košta jer plaćamo tri administracije umjesto jedne... tri sekretarice daju guzice umjesto jedne... al ne daju nama... kad skontati ćemo to...

Prosječan građanin u SAD-u od početka rata u Iraku je dao 7000 dolara svojih sredstava na poreze i uvećene cijene... koliko mi smo dali para svojih i vremena u zadnjih 15. godina....

Jel ti bolje narode... da ne kažem stoko... izađi na prozore i pjevaj... recituj u tramvaju... zviždi u kadi.... ma radi bilo šta u znak slaganja sa vampirskim sistemom koji ne ostavlja ništa iza sebe... njihova djeca su vani, u Beču, Londonu, Čikagu.. Parizu... a gdje su naša i šta im ostaje....ostavljamo im zgarišta, isušenu ali zagađenu zemlju...
Do kada, koji je tvoj prag tolerancije na ovo sranje oko nas... nek svako se zapita sam... jer vidljivo je da ovako neće moći još dugo... postati ćemo kamikaze u vlastitoj zemlji.....

Nek nam je prosto... i halal.. al proklinjati će nas naša djeca.....
Fair Life

Post by Fair Life »

Fair Life, [b][color=red]19/08/2004 23:01[/color][/b] wrote:Mjera nase tuge je predvidljiva zbog jednog, uzasnog razloga: mi smo
navikli gubiti i vlastite poraze smatramo prirodnim. U ovoj zemlji i s nasim
parama, uostalom, radi ko sta hoce, niko se vise ne libi praviti milione ljudi
budalama, nikome vise nije vazno koliko nam je lose, jer zna da ce
studenti, penzioneri, radnici na cekanju, bivsi vojnici, invalidi… sta god im se
cinilo, samo slijegati ramenima i jos se osjecati krivim sto svojim
postojanjem iritiraju gospodare nasih zivota.

NARODE STA JOS CEKAS ?

Cekas da ovi smradovi sami sidju sa vlasti?
Cekas da umru prirodnom smrcu?
Cekas da ih sahrane o drzavnom trosku?
Cekas da ti obnove zemlju oni koji su je srusili?
Cekas da zivis veselo, srecno i bogato kao u TV dnevniku?
Cekas da bude bolje tek onako, samo od sebe?
Cekas da gledas na televiziji kako neko drugi rusi ovu vlast?
Cekas da se opameti opozicija koja deset godina svira kurcu?
Cekas da ti pomogne Bog koji je odavno digao ruke?
Cekas da neko drugi pocisti i baci ovo nase djubre?
Cekas da dodje neko bogat, lud i glup, donese pare i sve sredi?
Cekas da ti dijete postane kriminalac?
Cekas da ti dijete postane mrtav kriminalac?
Cekas da cijelog zivota ostanes svercer?
Cekas da odes u vrazju mater?
Cekas da postanes najveca bijeda na Svijetu?
Cekas da ti vrate pare iz banke?
Cekas da ti vrate deset godina zivota?
Cekas da dobijes cetiri zaostale penzije?
Cekas da dobijes februarsku platu u novembru?
Cekas da ne docekas ni jedno ni drugo?
Cekas da umres a da ne provozas nov auto?
Cekas da te i dalje handri ko stigne, gdje stigne, kako stigne i kad stigne?
Cekas da se useres od muke a nemas ni za toalet papir?
Cekas da se razbolis od muke a doktora ni za lijek?
Cekas da crknes od muke a tvoji nemaju pare za sahranu?
Cekas da te i dalje laze i krade i gori i gluplji od tebe?
Cekas da postanes bukvalno go i bos, jad i bijeda, niko i nista?
Cekas da se ove zime smrznes ko 'ona stvar'?
Cekas da propadnes?
Cekas da te nema?

Sta koji 'moj' jos cekas i dokle cekas, sta jos treba da se desi pa da ti bude
jasno, da se probudis i otrijeznis?

Samo ti narode vjeruj u onu poslovicu 'ko ceka taj doceka'. Ako nastavis
ovako bogami ces se nacekati, ali neces docekati! A u medjuvremenu svijet
ne ceka, nego ide dalje! Svi su vas stigli i prestigli, ostadoste poslednji a
niste najgluplji, ostadoste bijeda a niste najsiromasniji, ostadoste slijepa
mrlja, crna rupa, bruka i sramota, a znate ko ste i sta ste, sta sve mozete i
umijete! Dosta je bilo price i velikih rijeci! Nema za vas vise cekanja, nema
drugog zivota osim ovog, nema druge zemlje za vas osim ove, nikog
drugog osim vas! I nema vam druge nego pamet u glavu, sudbinu u svoje
ruke i da zajebete, prejebete i odjebete sve te politicare i oceve nacija,
narodne majke i 'cuvare' zemlje koje boli 'ona stvar' za sve i kojima je stalo
do vas ko do lanjskog snijega!

Da ih otjerate u 'neku stvar', sjebete govna i gotova stvar!

Jer, pazite, ako vas za neku godinu vase dijete upita: 'Oce ili majko koji ste 'moj' cekali', sta cete da kazete ?

PS___Al' noću ti dođu u san
_____Karl Marx i Sandokan
_____I ljuto kažu :"Diž' se oko!"
_____Otpor, stoko, otpor, stoko!

Razmisli još jednom, udahni duboko!
Otpor, stoko, otpor, stoko!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... eeeeeeeeee

Heheheheee...

Pomalo sam sebi kad se u ogledalo pogledam licim na proroka. Tri godine
prodjose od kad sam postirao ovaj post i nista se nije promjenilo ni za
konjski nokat.

Narod... radja se k'o stoka, zivi k'o stoka i ... umirace k'o stoka.
Post Reply