Otkazi Silajdzicu i Dodiku?
-
Pustinjski pjesnik i mrav
Ako je Haris kriv za zastoj, mislis li da bi on trebao prihvatiti policiju RS-a?? DA ili NE ?!?jeza u ledja wrote:Ja razumijem da se zdusno zalazes za neke svoje ideje, ali ono, glupo je da se sad vrijedjamo na forumu, mislim, u redu je ako ti imas takvo misljenje, ali probaj zadrzat takve stvari u sebi.Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Oni koji izjednacavaju Milorada I Harisa su vrlo bezobrazni ili neuki.![]()
Evo recimo da ti ja sad kazem....ne znam....ono....lupam sad....recimo da si glupa nacionalisticka ovca zbog kakvih je nasa zemlja u kurcu, zbog cijih idiotluka propada ideja multietnicke BiH, i zbog kojih hiljade ljudi svaki dan lupa glavom od zid i konta o boze gdje ja ovo zivim....(ovo mi je onako samo palo na pamet, da ne pomislis da ja nedaj boze stvarno tako mislim)....tebi bi to zasmetalo zar ne?
Pa ono, kontas, ljudima svasta moze izletit, nemoj da idemo u tom smjeru, ok?
-
Kako je Haris kocnicar reformi, pa nije Haris taj koji hoce 2 policije?Almir Arnaut-Belli wrote:smijeniti kočnićare razvoja BiH,zašto da ne ,da mi je rođeni brat ja bi podržao tu ideju,jedino je pitanje zašto mi podržavamo lažne patriote i lažne političare.
Ja živim u Tuzli i da vam pravo kažem mišljenje Tuzlaka o Harisu je isto kao i o dodiku,dok se oni svađaju narod gladuje i dobro se zna da je Hare pokro Tuzlu od TZ banke do posljednjeg što je vrijedilo i podijelio NKV radnicima -tj poslušnicima,takođe Dodik je isti kao i Milošević,stim da on svoja naređenja radi za Srbijansku vladu i svoj lični interes.
Da li bi po tebi Haris trebao popustiti samo da bi "refome" krenule? DA ili NE!?!
Pa eto nek se prestanu svadjati i nek prihvare policiju RS-a
-
Ko hoce dvije policije, Haris ili Mico? Ko se zalaze za EU principe, Haris ili Mico? Je li po tebi isto imati 2 i jednu policiju ?domacin wrote:Харис и Додик су двије особе заслужне за кочење реформи.
-
jefferson
Da mi je samo znat kako smo zivjeli 12 godina sa policijom RS.Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Kako je Haris kocnicar reformi, pa nije Haris taj koji hoce 2 policije?Almir Arnaut-Belli wrote:smijeniti kočnićare razvoja BiH,zašto da ne ,da mi je rođeni brat ja bi podržao tu ideju,jedino je pitanje zašto mi podržavamo lažne patriote i lažne političare.
Ja živim u Tuzli i da vam pravo kažem mišljenje Tuzlaka o Harisu je isto kao i o dodiku,dok se oni svađaju narod gladuje i dobro se zna da je Hare pokro Tuzlu od TZ banke do posljednjeg što je vrijedilo i podijelio NKV radnicima -tj poslušnicima,takođe Dodik je isti kao i Milošević,stim da on svoja naređenja radi za Srbijansku vladu i svoj lični interes.![]()
Da li bi po tebi Haris trebao popustiti samo da bi "refome" krenule? DA ili NE!?!
Pa eto nek se prestanu svadjati i nek prihvare policiju RS-a![]()
drugo, jel iko razmislio da ako se prihvati reforma policije da mi necemo sutra uc u EU? Imamo mi jos milion zahtjeva ispunit, a kada dodje do ulaska u EU policija RS ce nestati.
Sutra neka bude jedna policija sa BH oznakama ustrojena po zapadnom sistemu nece uopce promjeniti neefikasnost i korupciju koja u njoj vlada.
-
Ako zelimo da imamo JEDNU policiju, zasto se onda stavljamo na stranu Dodika i MZce, zasto ne pruzimo podrsku Silajdzicu? Ni mi sami ne znamo sta hocemo?
Cijela kritika se ustremila prema Harisu, kao da je on taj koji koci refome i hoce 2 policiju. I zasto svi trazimo od njega da popusti, zasto ne Dodik?
Jesmo li uvjek mi ti koji moraju da popustaju?
Cijela kritika se ustremila prema Harisu, kao da je on taj koji koci refome i hoce 2 policiju. I zasto svi trazimo od njega da popusti, zasto ne Dodik?
-
Ako zelimo da imamo JEDNU policiju, zasto se onda stavljamo na stranu Dodika i MZce, zasto ne pruzimo podrsku Silajdzicu? Ni mi sami ne znamo sta hocemo?
-
_BosanaC
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Ako zelimo da imamo JEDNU policiju, zasto se onda stavljamo na stranu Dodika i MZce, zasto ne pruzimo podrsku Silajdzicu? Ni mi sami ne znamo sta hocemo?![]()
Cijela kritika se ustremila prema Harisu, kao da je on taj koji koci refome i hoce 2 policiju. I zasto svi trazimo od njega da popusti, zasto ne Dodik?![]()
Jel' Belkic morao glasati za Vitomira Popovica za kojeg vise i vrapci znaju ko je i sta je? I je li toliko principijelna SBIH morala sjesti u koaliciju sa SNSDom?NN: Godinu dana poslije izbora ljudi u ovoj zemlji nemaju više volje slušati o opstrukcijama. Ni Stranka za BiH, ni ostale u vlasti, nisu se odmakle od predizborne retorike?
BELKIĆ: Stranka za BiH podržala je niz rješenja koja su daleko od onoga što smo mi zahtijevali. Ja sam digao ruku za Zakon o ombudsmanima, bez obzira što sam upozoravao da nigdje na svijetu instituciju ombudsmana ne čine tri lica. Glasao sam za Vitomira Popovića i dobio na desetine pisama o njemu, javio se čovjek kojeg je otpustio iz suda 1992. samo zato jer nije Srbin. Prihvatali smo mi rješenja koja su daleko od naših političkih opredjeljenja i to kroz niz zakona. Kada je riječ o reformi policije, prihvatili smo i Martensov plan i izvještaj Direkcije za reformu policije.
-
jefferson
Ko se ovdje stavlja na stranu Dodika?Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Ako zelimo da imamo JEDNU policiju, zasto se onda stavljamo na stranu Dodika i MZce, zasto ne pruzimo podrsku Silajdzicu? Ni mi sami ne znamo sta hocemo?![]()
Cijela kritika se ustremila prema Harisu, kao da je on taj koji koci refome i hoce 2 policiju. I zasto svi trazimo od njega da popusti, zasto ne Dodik?![]()
Svi forumasi ovdje koji kritikuju Harisa imaju vise patriotskog u sebi nego kompletna SBiH zajedno sa njihovim potomcima!!!
Ali de nek Haris da svoj prijedlog? Jel njegov prijedlog da ukine RS? E pa nemoze, nemoze jer je on stavio potpis na nju, ucestvovao u pravljenju iste, i ako je on mislio tada kao politicar da to nece biti problem, onda je on nesposoban.
Ti se trebas ponosit da imas u FBiH ljude koji kritikuju vladajucu stranku. U RS toga nemas, i ako imas to je nista.
Kritika vladajuce elite odrazava kakvu takvu zrelost (ako o tom mozemo uopce pricat) drustva.
jaro, ljudima je pun k... vis epoliticara koji se voazju u najskupljim autima i saraju po svijetu dok raja nema sta da jede.
Sto Silajdzic nije tako principjelan pa preseli svoju porodicu ovdje, odreknu se Turskog drzavljanstva, ili sto Belkic sinove iz amerike nevrati?
Najlakse biti patriota preko tudjih ledja.
jebla ih policija u po s...a! Pogledaj oko sebe sta se desava. Pogledaj bolnice, skole itd.
I de mi reci ako se ukine sutra policija RS hocel penzioneri imati vecu penziju, hocel biti izgradjen auto put od Neuma do save?
Polako ajro, korak po korak, BiH vec 12 godina ide korak po korak, i sad dosli njih dvojica i sve sjebase.
Ma patriotski nema sta!
-
ibro dirka
Ne znam, mozda i jeste. Popovic je sitno djubre u odnosu na djubrad sa kojom se sada mora pregovarati i prebijati, oko jos puno nelogicnijih i vaznijih pitanja. Sto se tice, SNSD, ko je bio alternativa?_BosanaC wrote:Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Ako zelimo da imamo JEDNU policiju, zasto se onda stavljamo na stranu Dodika i MZce, zasto ne pruzimo podrsku Silajdzicu? Ni mi sami ne znamo sta hocemo?![]()
Jesmo li uvjek mi ti koji moraju da popustaju?Jel' Belkic morao glasati za Vitomira Popovica za kojeg vise i vrapci znaju ko je i sta je? I je li toliko principijelna SBIH morala sjesti u koaliciju sa SNSDom?NN: Godinu dana poslije izbora ljudi u ovoj zemlji nemaju više volje slušati o opstrukcijama. Ni Stranka za BiH, ni ostale u vlasti, nisu se odmakle od predizborne retorike?
BELKIĆ: Stranka za BiH podržala je niz rješenja koja su daleko od onoga što smo mi zahtijevali. Ja sam digao ruku za Zakon o ombudsmanima, bez obzira što sam upozoravao da nigdje na svijetu instituciju ombudsmana ne čine tri lica. Glasao sam za Vitomira Popovića i dobio na desetine pisama o njemu, javio se čovjek kojeg je otpustio iz suda 1992. samo zato jer nije Srbin. Prihvatali smo mi rješenja koja su daleko od naših političkih opredjeljenja i to kroz niz zakona. Kada je riječ o reformi policije, prihvatili smo i Martensov plan i izvještaj Direkcije za reformu policije.
-
jefferson
Pa gdje sad ta iskljucivost i principjelnost SBiH? bit cemo principjelni kada nama odgovara, to je onda patriotski, ali kad nam odgovara da saradjujemo (citaj: dzepu nam odgovara) onda je i to patriotski!ibro dirka wrote:Ne znam, mozda i jeste. Popovic je sitno djubre u odnosu na djubrad sa kojom se sada mora pregovarati i prebijati, oko jos puno nelogicnijih i vaznijih pitanja._BosanaC wrote:Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Ako zelimo da imamo JEDNU policiju, zasto se onda stavljamo na stranu Dodika i MZce, zasto ne pruzimo podrsku Silajdzicu? Ni mi sami ne znamo sta hocemo?![]()
Jesmo li uvjek mi ti koji moraju da popustaju?Jel' Belkic morao glasati za Vitomira Popovica za kojeg vise i vrapci znaju ko je i sta je? I je li toliko principijelna SBIH morala sjesti u koaliciju sa SNSDom?NN: Godinu dana poslije izbora ljudi u ovoj zemlji nemaju više volje slušati o opstrukcijama. Ni Stranka za BiH, ni ostale u vlasti, nisu se odmakle od predizborne retorike?
Doduse sta stoka zna, zar ne?
-
Haris nije pravio RS. Taj entitet su napravile cetnicke horde. ...za tvoju informaciju...jefferson wrote:Ko se ovdje stavlja na stranu Dodika?Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Ako zelimo da imamo JEDNU policiju, zasto se onda stavljamo na stranu Dodika i MZce, zasto ne pruzimo podrsku Silajdzicu? Ni mi sami ne znamo sta hocemo?![]()
Svi forumasi ovdje koji kritikuju Harisa imaju vise patriotskog u sebi nego kompletna SBiH zajedno sa njihovim potomcima!!!
Ali de nek Haris da svoj prijedlog? Jel njegov prijedlog da ukine RS? E pa nemoze, nemoze jer je on stavio potpis na nju, ucestvovao u pravljenju iste, i ako je on mislio tada kao politicar da to nece biti problem, onda je on nesposoban.
Ti se trebas ponosit da imas u FBiH ljude koji kritikuju vladajucu stranku. U RS toga nemas, i ako imas to je nista.
Kritika vladajuce elite odrazava kakvu takvu zrelost (ako o tom mozemo uopce pricat) drustva.
jaro, ljudima je pun k... vis epoliticara koji se voazju u najskupljim autima i saraju po svijetu dok raja nema sta da jede.
Sto Silajdzic nije tako principjelan pa preseli svoju porodicu ovdje, odreknu se Turskog drzavljanstva, ili sto Belkic sinove iz amerike nevrati?
jebla ih policija u po s...a! Pogledaj oko sebe sta se desava. Pogledaj bolnice, skole itd.
I de mi reci ako se ukine sutra policija RS hocel penzioneri imati vecu penziju, hocel biti izgradjen auto put od Neuma do save?Polako ajro, korak po korak, BiH vec 12 godina ide korak po korak, i sad dosli njih dvojica i sve sjebase.
Ma patriotski nema sta!
A da li ce nam svima biti bolje, na krace i duze staze, ako bi Haris popustio i prihvatio policiju RS-a?
Ili je ipak bolje istrajati u onome sto je ispravno?
PS dok mi pljujemo po Harisu sto hoce jednu policiju, u RSu slave Dodika koji hoce 2 policiju.
Mi smo totalno zbunjen narod!
-
ibro dirka
@jeff
Ne, nego kada si u situaciji da moras pregovarati, onda moras praviti razliku izmedju malih, srednjih i velikih pitanja. Nikada ne mozes sve, a samo budale ne vide sumu od drveta.
Ne, nego kada si u situaciji da moras pregovarati, onda moras praviti razliku izmedju malih, srednjih i velikih pitanja. Nikada ne mozes sve, a samo budale ne vide sumu od drveta.
-
Ma zato nama treba neko ko bi nas prodao za saku dolara...jefferson wrote: Doduse sta stoka zna, zar ne?
@Jeff
Zasto trazis od Harisa da popusti? Zasto ne trazis isto od Dodika?
Last edited by Pustinjski pjesnik i mrav on 27/09/2007 16:17, edited 1 time in total.
-
_BosanaC
Slazem se, budale ne vide sumu od drveta. I zaboravljamo da reforma policije nije aktuelna tek zadnja tri mjeseca nego zadnje tri godine. Ali to je ocito vec neka sasvim druga tema...ibro dirka wrote:@jeff
-
Da li ce nam svima biti bolje, na krace i duze staze, ako bi Haris popustio i prihvatio policiju RS-a?
-
ibro dirka
Ko to zaboravlja? Znaci ako je aktuelna vec godinama, manje je bitna? Pogledaj na drugoj temi (Lajci ponovo jase) sta je Zlaja onda govorio, a za sta se sada zalaze. Kome ni nakon toga nista nije jasno, potpuno se slazem da je budala._BosanaC wrote:Slazem se, budale ne vide sumu od drveta. I zaboravljamo da reforma policije nije aktuelna tek zadnja tri mjeseca nego zadnje tri godine. Ali to je ocito vec neka sasvim druga tema...ibro dirka wrote:@jeff
-
...I oni koji hoce jednu policiju?dripac wrote:Crkli dabogda i jedan i drugi.
Ali baš crkli.
Sta je lose u jednoj policiji?
-
Nancy Drew
Đe iskopaste Popovićaibro dirka wrote:Ne znam, mozda i jeste. Popovic je sitno djubre u odnosu na djubrad sa kojom se sada mora pregovarati i prebijati, oko jos puno nelogicnijih i vaznijih pitanja. Sto se tice, SNSD, ko je bio alternativa?_BosanaC wrote: Jel' Belkic morao glasati za Vitomira Popovica za kojeg vise i vrapci znaju ko je i sta je? I je li toliko principijelna SBIH morala sjesti u koaliciju sa SNSDom?
a, koliko znam, već par godina je Ombudsmen za ljudska prava Bosne i Hercegovine ...
Dani, dec 2000
LIČNOST U FOKUSU
VITOMIR POPOVIĆ
U Bosni je veĆ odavno sve moguće. I to uglavnom sve ono što je u drugim normalnim državama zabranjeno. I tako je u tom širokom dijapazonu mogućnosti svoje mjesto pronašao i dr. Vitomir Popović. Čovjek koji je bogatu karijeru zapoèeo kao noæni èuvar u jednoj banjaluèkoj tvornici, munjevitom brzinom diplomirao, magistrirao i doktorirao u Beogradu, potom se kao SDS-ov dobrovoljac pozabavio etnièkom kadrovskom križaljkom na Osnovnom sudu u Banjoj Luci, danas je dogurao do sudije Ustavnog suda i sudije Doma za ljudska prava Bosne i Hercegovine. I ovo zadnje je u Bosni moguæe, to jest da neko istovremeno bude sudija Ustavnog suda i sudija Doma za ljudska prava! To bi otprilike bilo isto kao da u jednoj od država Evropske unije jedna te ista osoba bude sudija Ustavnog suda i obavlja funkciju sudije u Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Poreðenje je možda malo grubo, ali dira u živac bosanske fenomenologije èiji je, barem što se ove naše prièe tièe, dr. Vitomir empirijski subjekat i objekat. Rijetkima uistinu polazi za rukom da se nauživaju dvostrukih standarda koje meðunarodna zajednica ovdje provodi pod egidom borbe za ljudska prava. Kako to da je sudija Želimir Juka bio natjeran da izabere da li æe biti sudija Doma za ljudska prava ili zamjenik federalnog tužioca? Elem, dr. Popoviæ, koji bi se uskoro mogao kandidirati i za predsjednika Ustavnog suda Bosne i Hercegovine (u novom sazivu Suda sudije se biraju doživotno), u svojoj biografiji, pored ostalog, prešuæuje odgovornost za ugrožena ljudska prava osam svojih kolega Bošnjaka i Hrvata. Njegov potpis nalazi se na dokumentima iz '92. (Dani posjeduju neke od kopija) kojima su na ulicu poslate sudije: Ahmed Kapetanoviæ, Boris Markoviæ, Enisa Hadžagiæ, Mirsada Hadžiæ, Mirsad Huseinbašiæ, Zlatica Zahiroviæ i Brankica Javor. Osnovni problem ovih ljudi bio je to što nisu bili dobar materijal za pravljenje etnièki èiste srpske intelektualne elite, pogotove ne one sudske.
"U maju '92, kad je bila mobilizacija, otpuštena su prvo trojica sudija zbog neodazivanja na mobilizaciju. Nuðena mi je radna obaveza, ali sam je odbio. Dobio sam otkaz, ali su nešto kasnije isto prošle moje kolege koji su prihvatili radnu obavezu", kaže za Dane jedan od otpuštenih sudija koji je predao aplikaciju (èitaj: tužbu) Domu za ljudska prava protiv dr. Popoviæa. Ovdje se nekako sažima cijela bijeda jednog pomalo zaboravljenog sluèaja. Jer, iako davno predata, aplikacija nikada nije došla do sudija Doma za ljudska prava èiji èlan je i tuženi dr. Vitomir Popoviæ. Sad, ili predsjednica Doma za ljudska prava gospoða Michele Picard uopæe ne zna za ovu aplikaciju, ili se i ona pravi Balkanac?
HUMAN RIGHTS CHAMBER FOR BOSNIA AND HERZEGOVINA
DOM ZA LJUDSKA PRAVA ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Profesor Dr. Vitomir Popović
Član od marta 1996. godine do danas
Imenovan od strane Republike Srpske
Gosp. Popović je magistar nauka sa pravnog fakulteta u Banja Luci i doktorirao je međunarodno privredno pravo na Univerzitetu u Beogradu. Bio je Predsjednik i sudija Osnovnog suda u Banja Luci i Potpredsjednik Vlade Republike Srpske za unutrašnje poslove; direktor Instituta za međunarodno pravo i međunarodnu poslovnu saradnju u Banja Luci; arbitar Republike Srpske za oblast Brčko, arbitar spoljnotrgovinske arbitraže u SR Jugoslaviji i Makedoniji. Stalno je zaposlen kao profesor međunarodnog trgovinskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banja Luci; bio je sudija je Ustavnog suda BiH. Objavio je nekoliko knjiga te veći broj stručnih i naučnih radova u zemlji i inostranstvu. Rukovodio je i učestvovao u izradi nekoliko projekata iz oblasti osnivanja slobodnih carinskih zona i stranih ulaganja u Republici Srpskoj.
-
_BosanaC
Zaboravljaju mnogi koji, kako ti kazes, ne vide sumu od drveta.ibro dirka wrote:Ko to zaboravlja? Znaci ako je aktuelna vec godinama, manje je bitna? Pogledaj na drugoj temi (Lajci ponovo jase) sta je Zlaja onda govorio, a za sta se sada zalaze. Kome ni nakon toga nista nije jasno, potpuno se slazem da je budala._BosanaC wrote:Slazem se, budale ne vide sumu od drveta. I zaboravljamo da reforma policije nije aktuelna tek zadnja tri mjeseca nego zadnje tri godine. Ali to je ocito vec neka sasvim druga tema...ibro dirka wrote:@jeff
-
AbU_JamaL_MovE
Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Haris nije pravio RS. Taj entitet su napravile cetnicke horde. ...za tvoju informaciju...jefferson wrote:Ko se ovdje stavlja na stranu Dodika?Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Ako zelimo da imamo JEDNU policiju, zasto se onda stavljamo na stranu Dodika i MZce, zasto ne pruzimo podrsku Silajdzicu? Ni mi sami ne znamo sta hocemo?![]()
I de mi reci ako se ukine sutra policija RS hocel penzioneri imati vecu penziju, hocel biti izgradjen auto put od Neuma do save?Polako ajro, korak po korak, BiH vec 12 godina ide korak po korak, i sad dosli njih dvojica i sve sjebase.
Ma patriotski nema sta!
A da li ce nam svima biti bolje, na krace i duze staze, ako bi Haris popustio i prihvatio policiju RS-a?
Ili je ipak bolje istrajati u onome sto je ispravno?
PS dok mi pljujemo po Harisu sto hoce jednu policiju, u RSu slave Dodika koji hoce 2 policiju.
Mi smo totalno zbunjen narod!
Ako se sad ne istraje u policiji onda mozemo usima mahati kad dodju druge reforme. Kao sto je jedan rekao, reforma policije je samo mali korak prema EU a ima milion stvari koje treba uciniti. Ako se sad popusti onda ce Ronhil sva ku reformu dolaziti sa ucjenama tipa:"... ako ne bude kako ja kazem onda nece biti nikako...". Isto tako smatram da i silajdzic treba malo popustiti i ne zahtjevati tolike maksimalisticke zahtjeve jer je i on sam svjestan da to kod srpskog narosa nece proci.
- jeza u ledja
Definisi sta znaci 'Policija RS-a'.Pustinjski pjesnik i mrav wrote:Da li ce nam svima biti bolje, na krace i duze staze, ako bi Haris popustio i prihvatio policiju RS-a?