otkaz na poslu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26 Re: otkaz na poslu

Post by Truba »

:mrgreen: za pocetak pisi negaciju odvojeno od glagola :wink:
sarajlijaHR

#27 Re: otkaz na poslu

Post by sarajlijaHR »

komi wrote::mrgreen: za pocetak pisi negaciju odvojeno od glagola :wink:
po hrvatskom se piše zajedno ,pogledaj koji nick piše
harisl

#28 Re: otkaz na poslu

Post by harisl »

Svaka vam cast kada tako mozete mijenjati poslove... Evo ja u automobilskoj industriji u Detroitu - svakog petka (navodno je petak najbolji dan za otpustanje ljudi) cekam kada ce doci red na mene. E bas sam bio siguran da ce biti ovaj petak (kontam nesto, hem petak, hem 13-i, bas se poklopilo). A evo opet nista nije bilo... polako se pakujem i odoh kuci... i bas mi je fino. Nikako ne kontam ljude koji hoce da budu sretni na poslu :D
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#29 Re: otkaz na poslu

Post by UnscarD »

Polako,,,dok ne dobijes sve napismeno ne gubi nadu...

Citam kako otpustaju ljude u Japanu. Prvo im skinu sve odgovornosti uz nadu da ce uposleni sam da shvati poruku i da ne dovodi firmu u neugodnu situaciju da ga otpusta. Ako to ne upali, iznesu im telefon, racunar pa i radni sto iz kancelarije...lik se kada mu se to sve desilo u praznoj kancelariji ubio...hara kirijem.

A drug koji je bio u Japanu mi prica da u Tokiju imaju jedan veliki park u koji dolaze ljudi koji su izgubili posao i sjede citav dan. Ustaju ujutru regularno, obuku odijela, odu u park i sjede cijeli dan i onda docekaju kraj dana i idu kuci kada i svi koji rade.
To je zato sto oni firmu dozivljaju kao porodicu (pleme) i velika je sramota dobiti otkaz odnosno biti okvalifikovan kao nepotreban za firmu....kao u primitivnim zajednicama kada te protjeraju iz plemena. Onda oni tako, da ne bi izgubili obraz kod komsija, poznanika a veoma cesto i najblize familije (zena dijeca), idu u park i sjede citav dan, kao fol bili na poslu.

Nakon ovoga se stvarno ne treba cuditi zasto su druga industrijska sila svijeta.
Post Reply