Ja sam rodjen krajem 60-ih.isao u masinsku,al fakat nikad mi niko nije probao prodati ciglu,a niti sam bio jalijas ili neka faca.Mozda zato sto sam se pozdravio sa Gosom iz mog kraja,pa ko vele ovaj zna rajeGhost Snake wrote:Uvijek se otimalo u Sarajevu, nosali noževi i bokseri. Pa nije ni Švrakino od juče, a ni A.polje, pitajte starije šta se dešavalo prije rata po mašinskoj , na drveniji oko Branko Lazića, a da ne zalazimo po mahalama, ma hajde ba...odakle ste vi... pitajte roditelje ako ste mladi .
Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
-
romulirem
#276 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
-
ssmmiilleeyy
#277 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Molim za informacije ko otima Torbe lancice po A fazi
Tacnije u Blizini Merkatora
Informisan sam da to rade Cigani al bih volio znati malo vise informacija. Gdje zive kuda se krecu itd
Unaprijed Zahvalan
Informisan sam da to rade Cigani al bih volio znati malo vise informacija. Gdje zive kuda se krecu itd
Unaprijed Zahvalan
- innovision
#278 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
jel to nekome tvome nesto bilo??ssmmiilleeyy wrote:Molim za informacije ko otima Torbe lancice po A fazi
Unaprijed Zahvalan
-
ssmmiilleeyy
#279 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Jeste
Stvarno bih volio gdje zalaze gdje zive itd
Sto vise informacija to bolje
- holowey
#280 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
garant svrakino...standardna zanimacija....ssmmiilleeyy wrote:Jeste
-
ssmmiilleeyy
#281 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
holowey wrote:garant svrakino...standardna zanimacija....ssmmiilleeyy wrote:Jeste
Ja sam iz Svrakina,al me zanima ko su mud*nje koje su se usudile. Usred bijela Dana otimati Zeni Torbu i Lancic
- innovision
#282 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
ma klosarcici zao mi je sta se desilo nada se da ce dobiti svoje 
-
nogomet online
#283 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
nedavno je kod mene, na cvili, neki idiot ukrao lančić i novčanik ženi, pa ga murija uhvatila.
bila je vijest na sa-x, a sve to desilo se ispred moje zgrade.
bila je vijest na sa-x, a sve to desilo se ispred moje zgrade.
- sodom
#284 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
zna' ša'e reko kad su ga ufatili a'rane: "sjoo đe me nađe oca'm".
-
mahalas505
#285 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Ma nece oni nista dobiti, zato kad uzmes pravdu u svoje ruke i odlucis da im trebas izvesti neku vaspitno-popravnu mjeru vise ces ti zaglaviti u zatvoru neko on/oni. Mogu izvesti 20-tak kradja i nece dobiti vise od 1-2 godine zatvora. Tako je to kod nas.innovision wrote:ma klosarcici zao mi je sta se desilo nada se da ce dobiti svoje
-
mokosh
#286 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
ili ako imas torbu punu knjiga (kad se vracas sa faxa) zveknes ga u glavuvruce pivo wrote:Ma kakav kurs samoodbrane...![]()
Ako vec nema drugog izlaza nego vidis da je fizicki sukob jedina opcija sve sto vam ostaje je da prvi udarite.
Prvi udarac na odgovarajuce mjesto, a ja preferiram udarac u bradu ili jaja sa vezanim koljenom u glavu, je zagarantovan uspjeh..Znaci ko prvi udari odnosi pobjedu.
Ako je u igri noz ili pistolj onda vam je najpametnije da poslusate ili bjezite ali se u borbu ne upustajte..
- ljubav_aha
#287 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
atko wrote:Garant izgledas pocesljano i uredno i vidi ti strah u ocima ... mislim ne zajebavam teruzna situacija ... murija im ne moze nista, tuzilastvo im nece nista ... raja ce reci jesi ckapi namlati ga ... okrtuna sredina ... pusti kosu nabaci malo zajebaniju odjecu bokser u dezep i kad te drugi put pita samo ga porijeko pogleda ako zucne opet stos u vugla
radim na tom cosku ... situacije u kojim dvojica s nozevima ganjaju treceg ... normala ... jbg
- erni3
#288 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Cigo, glavni lik ove teme, je opet na slobodi. Nakon sto je bio zatvoren nekoliko mjeseci zbog 14532156243413 otimacina, pusten je i uredno obilazi sve tramvajske stanice.
Sada budite malo oprezniji. Valjda je naucio lekciju. Vise ne prilaze dvojica odjednom, nego prilazi Cigo koji trazi, a jedan ostaje u zadnjem dijelu tramvaja. Nekome bi moglo djelovati kao da je sam, ali nije!
Takodjer, na tramvajskoj stanici su isto razdvojeni, tj. jedan od drugog barem na pet metara.
Ja, srecom nisam imao problema, ali sam ih primjetio i vidio kako otima(ju). Valjda, iskustvo ili koji vrag vec.
Meni nisu prilazili, a i promjenio sam se od zadnjeg puta kad su mi uzeli pare, valjda djelujem zajebanije i ozbiljnije (a samo ja znam da je suprotno
)
Sad je pitanje: Hoce li policajci jos uvijek govoriti "Nije do nas, mi radimo svoj dio posla, ali tuzilastvo ne radi!" i koliko je to uopste istina?
EDIT: U zadnje vrijeme razmisljam o tim otimacinama i glupostima. Jebiga, valjda sam ja odrastao u drugom okruzenju. Provodeci citav zivot ispred computera. malo uci programske jezike, malo se odmori pa igraj soccera i tako. Nisam bas imao dodira sa ulicom i glupostima, nisam ni zelio.
Valjda zbog toga bio je sok kada mi se je ovo prvi put desilo prosle godine. Sasvim neocekivano.
Ali, kada bih ja (ovakav kakav jesam) mogao reagovati na to? Jbg, da uzvratis, nemas razloga. 2-3 marke koliko ti traze nije razlog da se uvalis u belaj i zaradis neku ubodnu ranu i dok je zdravog razuma dat cu te pare kako bih izbjegao belaj. Ali, nije stvar u tome. Problem je u tome sto oni traze bas 2-3 marke, a ne mobitel, lanac ili nesto sto vrijedi nekoliko stotina maraka zbog cega bi vrijedilo uzvratiti. Djeluje mi to kao nabijanje rogova i nekako ostavljaju utisak kukavica, pa zasto onda ne reagovati? A zasto uopste riskirati kada to nije puno?
Ne moze covjek biti pametan, da ga jebes.
Sada budite malo oprezniji. Valjda je naucio lekciju. Vise ne prilaze dvojica odjednom, nego prilazi Cigo koji trazi, a jedan ostaje u zadnjem dijelu tramvaja. Nekome bi moglo djelovati kao da je sam, ali nije!
Takodjer, na tramvajskoj stanici su isto razdvojeni, tj. jedan od drugog barem na pet metara.
Ja, srecom nisam imao problema, ali sam ih primjetio i vidio kako otima(ju). Valjda, iskustvo ili koji vrag vec.
Meni nisu prilazili, a i promjenio sam se od zadnjeg puta kad su mi uzeli pare, valjda djelujem zajebanije i ozbiljnije (a samo ja znam da je suprotno
Sad je pitanje: Hoce li policajci jos uvijek govoriti "Nije do nas, mi radimo svoj dio posla, ali tuzilastvo ne radi!" i koliko je to uopste istina?
EDIT: U zadnje vrijeme razmisljam o tim otimacinama i glupostima. Jebiga, valjda sam ja odrastao u drugom okruzenju. Provodeci citav zivot ispred computera. malo uci programske jezike, malo se odmori pa igraj soccera i tako. Nisam bas imao dodira sa ulicom i glupostima, nisam ni zelio.
Valjda zbog toga bio je sok kada mi se je ovo prvi put desilo prosle godine. Sasvim neocekivano.
Ali, kada bih ja (ovakav kakav jesam) mogao reagovati na to? Jbg, da uzvratis, nemas razloga. 2-3 marke koliko ti traze nije razlog da se uvalis u belaj i zaradis neku ubodnu ranu i dok je zdravog razuma dat cu te pare kako bih izbjegao belaj. Ali, nije stvar u tome. Problem je u tome sto oni traze bas 2-3 marke, a ne mobitel, lanac ili nesto sto vrijedi nekoliko stotina maraka zbog cega bi vrijedilo uzvratiti. Djeluje mi to kao nabijanje rogova i nekako ostavljaju utisak kukavica, pa zasto onda ne reagovati? A zasto uopste riskirati kada to nije puno?
Ne moze covjek biti pametan, da ga jebes.
-
Static-X
-
zonbirile
#290 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Brazil je to fino riješio,nema akcije policije bez par mrtvih klošara
- Qler
#291 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Neki dan su pred mojom zgradom na malti oteli jednos starici torbu. E fazon je sto ti kad vidis nju, vidis da zena nema za kifle. Fakat, zena nije ni dobro, jedva hoda, ma bas se ono vidi da je u losoj situaciji i fizicki i psihicki i finansijski... i ono njoj otme torbu, kaze imala 3KM unutra... neki klinac od 15-16 godina. Prica mi, dolazila policija, ali sta ce, kazu oni meni da ga vjerovatno nece nikad naci, al neka njih, rade oni svoj posao, i poce hvaliti policiju. Valjda jos nije svarila da ovo nije titina milicija.
-
shin
#292 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Jo, da meni hoce neko nesta traziti, jedva cekam taj dan da se malo ispraznim.
- Bloo
- Globalna šefica
#293 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
shin wrote:Jo, da meni hoce neko nesta traziti, jedva cekam taj dan da se malo ispraznim.
kastat ces spel na njih?
-
shin
#294 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Bloo wrote:shin wrote:Jo, da meni hoce neko nesta traziti, jedva cekam taj dan da se malo ispraznim.
kastat ces spel na njih?
Moonfire>Insect swarm>Starsurge>spam wrath
-
shillen
#295 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
jel se meni cini il ima manje ovih sto traze pare ( necu rec otimaju
) ?
bar po i oko carsije
bar po i oko carsije
-
zonbirile
#296 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
pripremamo se za turističku sezonu
- bach
#297 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
pa kaže policijski tefter:

Divlji zapad, a kod nasU trolejbusu na relaciji Dobrinja-Aneks, općina Novi Grad, jučer oko 19.15 sati tri nepoznate osobe su uz prijetnju nožem izvršile razbojništvo nad maloljetnicima D.E. i P.N. i otuđile dva mobilna telefona.
Službenici policije preduzimaju potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
- Krompirpitac
#298 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
ima li još one trojice što su harali neko vrijeme?
- bach
#299 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Krompirpitac wrote:ima li još one trojice što su harali neko vrijeme?
tri nepoznate osobe su uz prijetnju nožem
- Krompirpitac
#300 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
možda su to ti,harali jedno vrijeme po gradu,ulijetali i u tramvaje pa maltretirali raju
ispade murija im ništa ne može
ispade murija im ništa ne može