Ma ja, đenerale, vidi se ko je ono opasan "virtuelno" i obraća se drugom sa jade i mišuGeneral_Jackson wrote:Uplašio sam se, vidim da si neki opasan lik, pa reko možeš me "razbiti" onako virtualno, da mi srozaš "staminu" i "strenght" a ja na godišnjemGhost Snake wrote:Ispravio si jade u mišu, budi muško i imaj stav .![]()
P.S.
Ispravio sam jer je jad ipak malo pregrub izraz.
Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
- Ghost Snake
#226 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
- General_Jackson
#227 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Otišli smo sa teme, ali samo još ovo:Ghost Snake wrote:Ma ja, đenerale, vidi se ko je ono opasan "virtuelno" i obraća se drugom sa jade i mišuGeneral_Jackson wrote:Uplašio sam se, vidim da si neki opasan lik, pa reko možeš me "razbiti" onako virtualno, da mi srozaš "staminu" i "strenght" a ja na godišnjemGhost Snake wrote:Ispravio si jade u mišu, budi muško i imaj stav .![]()
P.S.
Ispravio sam jer je jad ipak malo pregrub izraz.
Iznervirao si me pa sam upotrijebio prejak izraz i izvinjavam se zbog toga (inače mi se nije prije dešavalo), a to je zato što imam utisak da si dosta mlađi od mene, a pokušavaš da mi pričaš o školi u koju sam ja išao i o Sarajevu u kojem sam odrastao.
- Ghost Snake
#228 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
[/quote]
Uplašio sam se, vidim da si neki opasan lik, pa reko možeš me "razbiti" onako virtualno, da mi srozaš "staminu" i "strenght" a ja na godišnjem
P.S.
Ispravio sam jer je jad ipak malo pregrub izraz.[/quote]
Ma ja, đenerale, vidi se ko je ono opasan "virtuelno" i obraća se drugom sa jade i mišu
[/quote]
Otišli smo sa teme, ali samo još ovo:
Iznervirao si me pa sam upotrijebio prejak izraz i izvinjavam se zbog toga (inače mi se nije prije dešavalo), a to je zato što imam utisak da si dosta mlađi od mene, a pokušavaš da mi pričaš o školi u koju sam ja išao i o Sarajevu u kojem sam odrastao.[/quote]
Ok završićemo naglabanje, ali i meni isto smeta priča da nije ovog kriminala bilo prije rata, nije svugdje, kao ni sad. Ja sam 91 završio srednju, ne znam ko je mene napadao pokušavo jaknu da mi skida, traži pare, sa kim sam se tukao za svoj lančić, pa se iz mahala skupljali po nas 20 da ne bi bili meta u školi i da bi vidjeli da nas ima, da nas ostave na miru. Imamo različita iskustva u tome je stvar, a ti zapeo nije toga bilo, pa nije. Sve najbolje
Uplašio sam se, vidim da si neki opasan lik, pa reko možeš me "razbiti" onako virtualno, da mi srozaš "staminu" i "strenght" a ja na godišnjem
P.S.
Ma ja, đenerale, vidi se ko je ono opasan "virtuelno" i obraća se drugom sa jade i mišu
Iznervirao si me pa sam upotrijebio prejak izraz i izvinjavam se zbog toga (inače mi se nije prije dešavalo), a to je zato što imam utisak da si dosta mlađi od mene, a pokušavaš da mi pričaš o školi u koju sam ja išao i o Sarajevu u kojem sam odrastao.[/quote]
Ok završićemo naglabanje, ali i meni isto smeta priča da nije ovog kriminala bilo prije rata, nije svugdje, kao ni sad. Ja sam 91 završio srednju, ne znam ko je mene napadao pokušavo jaknu da mi skida, traži pare, sa kim sam se tukao za svoj lančić, pa se iz mahala skupljali po nas 20 da ne bi bili meta u školi i da bi vidjeli da nas ima, da nas ostave na miru. Imamo različita iskustva u tome je stvar, a ti zapeo nije toga bilo, pa nije. Sve najbolje
- General_Jackson
#229 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Uplašio sam se, vidim da si neki opasan lik, pa reko možeš me "razbiti" onako virtualno, da mi srozaš "staminu" i "strenght" a ja na godišnjemGhost Snake wrote:
P.S.
Pošto si nas sada vratio na temu, da kažem ja nigdje nisam rekao da kriminala i nasilja nije bilo na sarajevskim ulicama prije rata, već sam rekao da je smiješno poređenje toga što se dešavalo tada i ovoga što se dešava danas. Kriminala je nažalost uvijek bilo i bit će u svim društvima.
Takođe sve najbolje
-
The 51st State
#230 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
otimanje bajtova po internetu!
- ecstase
#231 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
horsasa vas ne treba biti strah.to je truhlo tijelo samo samar il saka u pleksus i kraj price
- Urban B.
#232 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
NinoM zasto si 97 pobjegao iz bosne,jesu te to ganjali zbog sverca?al se i ti pohvali da imas 50k na racunu a jos si i zaheban bio prije rata,sta covjek da pozeli!Aj ti meni reci imal recesije kod vas?
wilsone zar ti je toliko dosadno u Amarika pa da raji na forumu prepricavas kakva si ti "faca" nekad bio i kako si se marisao?
Lijepa nasa DIJASPORA
dušebrižnici
wilsone zar ti je toliko dosadno u Amarika pa da raji na forumu prepricavas kakva si ti "faca" nekad bio i kako si se marisao?
Lijepa nasa DIJASPORA
dušebrižnici
-
GaRGa
#233 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Prvo ja se ne divim kriminalu, niti bilo kome od njih, ako su bili sklanjani sa ulice ti opasni likovi, navešću ti neke primjere baš iz B.Lazica, jel Sanel Karaman, Tosa ,Toza i njihova ekipa bila sklonjena u ono vrijeme hajde ba ne prosipaj se.... i još nešto ja živim na Mejtašu ništa opasniji ni on ni Bjelave nisu nego prije rata[/quote]General_Jackson wrote:Nemoj meni šupljirati živ bio, ja sam završio B.Lazić 87´, moj najbolji jaran ista generacija završio mašinsku, svako poređenje onog i sadašnjeg vremena je u najmanju ruku smiješno. Te akcione filmove o kojima ti i wilson sa divljenjem pišete ja nisam doživio a i ti "tough guys" o kojima pričate sa divljenjem bili su na rubu društva i svi normalni ljudi su prema njima osjećali gađenje i prezir a nisu im se divili i vidjeli uzore u njima kao današnja omladina. Do rata sam izlazio svaku noć i vraćao se kući u 2-3 sata ujutro preko "zloglasnog" Mejtaša, Bjelava i uopšte nisam razmišljao o tome hoće li me neko napasti ili opljačkati, a kamoli da mi se nešto tako desilo. Tuča i otimanja novca je bilo uvijek, ali uglavnom među osnovcima i srednjoškolcima i to sa znatno manje surovosti i ubilačkih nakana kao danas. Oni koji su potezali noževe uglavnom su vrlo brzo bili sklonjeni kako iz škola, tako i sa ulica i nije se dešavalo da dripci od 16-17 godina napadaju starije ljude.Ghost Snake wrote:Šta svašta , jel nisu sijevali noževi po mašinskoj, pa imate ovdje neku temu o žestokim momcima u Sarajevu, nije bilo otimanja para, paša de ba .. pusti kulturne šuplje
Nikad čuo za te likove, eto koliko su bili slavni i opasni
Više ne živim tamo pa ni ne znam, ali znam za dio grada u kojem sada živim a i znam ga dobro od prije rata kao i cijeli grad i ukratko ne osjećam se više siguran u njemu.
I da i prije rata su palili starice po ulici, svako malo pucali jedni na druge po gradu, napadali slučajne prolaznike i sl. ....
Prije rata ko se nije miješao među taj ološ uglavnom nije ni imao problema sa njima.
Ako se ne diviš kriminalcima, zašto si onda započeo ovu diskusiju i koje si ti uopšte godište? meni nemoj prosipati tu jadnu uličarsku demagogiju, jedino ako ti nisi izletio iz nekog paralelnog svijeta, pa si možda stvarno živio u nekim opasnim vremenima i prije rata.[/quote]
Ako ne poznajes Sanela i Harisa Karamana nisi isao u B. Lazic
sjecal se neko Trice iz B Lazic ? Trifkovic Goran ja mislim da se zvao bio pravo mrsav
- sodom
#234 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Zašto se moraju javljati ovi đilkoši što su kao nekad zajebati bili i eto tako, pokušavaju pokazati da je toga uvijek bilo?
I ne samo bilo, već je bilo i gore tamo neke 83 u jesen...
Javljaju se neki dijasporci, i hajde i meni je drago pročitati te neke priče i iskustva, ali koga to briga mali čovječe?
Imaš svoj život, živi ga.
Danas je ovo organizovan biznis u koje su uključene grupe osoba koje se tim bave, nema visoko razgranatu hijerarhiju kao prosjačenje, međutim svakako je planski organizovano i izvođeno.
Policija treba imati ovlaštenja da kada vidi osobu koja se sa tim bavila i za koju se od ranije zna da se tim bavi, da ga prvo dobro pendrecima namlati pa tek onda vodi u stanicu.
Često sam bio svjedok ovih radnji i tužno je to što se dešava po tramvajima gdje ih vozač primjeti, a imamo kobajagi nekakvo osiguranje itd.
Neko već napisa, glasati za one koji zagovaraju davanje policiji većih ovlaštenja...
Političari bolan oni ni ove veće laži ne ispunjavaju a kamoli ove male...
Javljaju se neki dijasporci, i hajde i meni je drago pročitati te neke priče i iskustva, ali koga to briga mali čovječe?
Danas je ovo organizovan biznis u koje su uključene grupe osoba koje se tim bave, nema visoko razgranatu hijerarhiju kao prosjačenje, međutim svakako je planski organizovano i izvođeno.
Policija treba imati ovlaštenja da kada vidi osobu koja se sa tim bavila i za koju se od ranije zna da se tim bavi, da ga prvo dobro pendrecima namlati pa tek onda vodi u stanicu.
Često sam bio svjedok ovih radnji i tužno je to što se dešava po tramvajima gdje ih vozač primjeti, a imamo kobajagi nekakvo osiguranje itd.
Neko već napisa, glasati za one koji zagovaraju davanje policiji većih ovlaštenja...
Političari bolan oni ni ove veće laži ne ispunjavaju a kamoli ove male...
- General_Jackson
#235 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Zato prijatelju što su to očito neiživljeni kompleksaši, koji očito nikada nisu uspjeli odrasti a jedino u njihovim jadnim života za čim su čeznuli a nikada to nisu dostigli je da oni budu neki opasni momci, pa im forum i virtualni svijet dobro dođu da se konačno prikažu kao takvi kakvi su uvijek željeli biti a nisu mogli!!!sodom wrote:Zašto se moraju javljati ovi đilkoši što su kao nekad zajebati bili i eto tako, pokušavaju pokazati da je toga uvijek bilo?
Nikad čuo za te likove, eto koliko su bili slavni i opasniGaRGa wrote:Prvo ja se ne divim kriminalu, niti bilo kome od njih, ako su bili sklanjani sa ulice ti opasni likovi, navešću ti neke primjere baš iz B.Lazica, jel Sanel Karaman, Tosa ,Toza i njihova ekipa bila sklonjena u ono vrijeme hajde ba ne prosipaj se.... i još nešto ja živim na Mejtašu ništa opasniji ni on ni Bjelave nisu nego prije rataGeneral_Jackson wrote:Nemoj meni šupljirati živ bio, ja sam završio B.Lazić 87´, moj najbolji jaran ista generacija završio mašinsku, svako poređenje onog i sadašnjeg vremena je u najmanju ruku smiješno. Te akcione filmove o kojima ti i wilson sa divljenjem pišete ja nisam doživio a i ti "tough guys" o kojima pričate sa divljenjem bili su na rubu društva i svi normalni ljudi su prema njima osjećali gađenje i prezir a nisu im se divili i vidjeli uzore u njima kao današnja omladina. Do rata sam izlazio svaku noć i vraćao se kući u 2-3 sata ujutro preko "zloglasnog" Mejtaša, Bjelava i uopšte nisam razmišljao o tome hoće li me neko napasti ili opljačkati, a kamoli da mi se nešto tako desilo. Tuča i otimanja novca je bilo uvijek, ali uglavnom među osnovcima i srednjoškolcima i to sa znatno manje surovosti i ubilačkih nakana kao danas. Oni koji su potezali noževe uglavnom su vrlo brzo bili sklonjeni kako iz škola, tako i sa ulica i nije se dešavalo da dripci od 16-17 godina napadaju starije ljude.Ghost Snake wrote:Šta svašta , jel nisu sijevali noževi po mašinskoj, pa imate ovdje neku temu o žestokim momcima u Sarajevu, nije bilo otimanja para, paša de ba .. pusti kulturne šuplje
Više ne živim tamo pa ni ne znam, ali znam za dio grada u kojem sada živim a i znam ga dobro od prije rata kao i cijeli grad i ukratko ne osjećam se više siguran u njemu.
I da i prije rata su palili starice po ulici, svako malo pucali jedni na druge po gradu, napadali slučajne prolaznike i sl. ....
Prije rata ko se nije miješao među taj ološ uglavnom nije ni imao problema sa njima.
Ako se ne diviš kriminalcima, zašto si onda započeo ovu diskusiju i koje si ti uopšte godište? meni nemoj prosipati tu jadnu uličarsku demagogiju, jedino ako ti nisi izletio iz nekog paralelnog svijeta, pa si možda stvarno živio u nekim opasnim vremenima i prije rata.[/quote]
Ako ne poznajes Sanela i Harisa Karamana nisi isao u B. Lazic
sjecal se neko Trice iz B Lazic ? Trifkovic Goran ja mislim da se zvao bio pravo mrsav[/quote]
Ma ko si bolan ti? i s kojim pravom ti dovodiš u pitanje gdje sam ja išao u školu i na kraju krajeva šta se to tebe tiče?! Po.išam ti se na sve te kretene koje si spomenuo i tvoje mjerilo vrijednosti i kad smo već kod toga sjećam se lijepih djevojaka iz susjedne I Gimnazije pored koje sam svaki dan prolazio, jer su me one zanimale puno više od nekih propaliteta kojima ste se ti i @Ghost Snake divili. Zamisli te drskosti i bezobrazluka oni se usuđuju mene ovdje napadati i optuživati me da lažem o školi u koju sam išao zato što ja zaboga ne znam neke "face".
Da ja vas sada nešto pitam znate li vi Davora Ebnera?,Bojana Miličevića?, Almira Lemeša? i oni su išli u B.Lazić i malo su "poznatije face" od tih vaših a nisu kriminalci ni šaneri
-
NinoM
#236 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Jest' jarane. Imas ga pravo!Urban B. wrote:NinoM zasto si 97 pobjegao iz bosne,jesu te to ganjali zbog sverca?al se i ti pohvali da imas 50k na racunu a jos si i zaheban bio prije rata,sta covjek da pozeli!Aj ti meni reci imal recesije kod vas?
![]()
Lijepa nasa DIJASPORA![]()
dušebrižnici
-
sofist
#237 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Bilo je u Sarajevu uvijek toga. I boli se nozevima, i ubijali se iz pistolja, otimali pare, skidali tene i jakne, presretali, tuce su bile redovne pred skolama. Masinska i Branko Lazic su bile najzloglasnije. Davora Ebnera su redovno tukli pred skolom.
Bilo je tuča raja protiv raje, škola protiv škole, naselje protiv naselja... Jednom ispred Elektrotehnicke u BP tuča kao u filmovima, stotinjak ljudi učestvuje, ne zna se više ko koga udara, palicama, letvama... Uvijek je bilo tih rivaliteta recimo Pofalicani i Grbavicani se nikad nisu mogli, Vratnik i Bistrik mahale za sebe, Alipasino i Svrakino da ne govorim, Ilidza drugi svijet...
Ali kad odrastes u takvim uslovima onda lakse prebrodis sve to. Ili se nadje neko da te zastiti ili postanes vidra pa se u sekundi snadjes, izvuces... A nekad i popijes "mare" ali te poslije ne diraju.
U svakom slucaju, i pored ulicne skole naselja u kojima nikad ne bih zivio su Aneks, Svrakino, Alipasino, kao i bilo koji padinski dijelovi grada. Ni prije rata a kamoli sad.
Razlika koja postoji izmedju onda i sad je droga. I ranije je bilo narkomana ali mnoooooooooogo manje i znalo se uglavnom koji su to likovi.
Ali kad odrastes u takvim uslovima onda lakse prebrodis sve to. Ili se nadje neko da te zastiti ili postanes vidra pa se u sekundi snadjes, izvuces... A nekad i popijes "mare" ali te poslije ne diraju.
U svakom slucaju, i pored ulicne skole naselja u kojima nikad ne bih zivio su Aneks, Svrakino, Alipasino, kao i bilo koji padinski dijelovi grada. Ni prije rata a kamoli sad.
Razlika koja postoji izmedju onda i sad je droga. I ranije je bilo narkomana ali mnoooooooooogo manje i znalo se uglavnom koji su to likovi.
- General_Jackson
#238 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Konačno zvučiš kao razuman čovjek svojih godina @wilson, u tome i jeste stvar, niko normalan ovdje ne tvrdi da prije rata nije bilo nasilja i kriminala, samo pokušavamo da dokažemo ovim usijanim neiživljenim glavama, da je svako poređenje sa ovim danas smiješno. Ne znam da je u istoriji ljudskog društva postojalo takvo u kojem toga nije bilo i bojim se da neće nikada ni postojati osim možda u Morovoj Utopiji.
Porediti tuče pred školama onda i sada, stvarno je smiješno, sada svaki drugi dripac u srednjoj školi nosi pištolj, onda je boxer bio pojam prestupa i poneki nož ili šarafciger. Idoli naših generacija bili su uglavnom uspješni sportisti, muzičari... a današnjoj djeci upravo ovi koje si ti pobrojao.
Ljudi koje sam ja imenovao su muzičari prva dva iz Regine, treći iz Majora.
Ja za četiri godine srednje škole nisam nikada dobio batina, znači da sam jako za.ebana faca, vidiš nisam to znao, hvala ovima što su mi otvorili oči

Toga se nažalost dobro sjećam i to je bilo krajem 80-tih ako se ne varam, kada je već polako počeo raspad bivše države pa je i stopa kriminala i nasilja počela rasti, tih godina (druga polovina 80-tih) pojavili su se i fudbalski huligani u ex YU, ali opet država je funkcionisala puno bolje nego danas. Sjećam se mog primjera provalili su nam u stan pred sami početak rata bio je mart 92´ pa je Milicija došla u roku od nekoliko minuta, pa poslije par dana inspektori da izvrše uviđaj i da nije počeo rat vjerovatno bi i pronašli počinioce, a danas ni ne vrše uviđaj nego ti u startu kažu da su nemoćni i da se halališ sa ukradenim.Stari ce se sjecati kada je neke 85-86 frajer iskasapio brata i sestru cini mi se na Dobrinji u njihovom stanu ona je imala par desetina uboda .
Porediti tuče pred školama onda i sada, stvarno je smiješno, sada svaki drugi dripac u srednjoj školi nosi pištolj, onda je boxer bio pojam prestupa i poneki nož ili šarafciger. Idoli naših generacija bili su uglavnom uspješni sportisti, muzičari... a današnjoj djeci upravo ovi koje si ti pobrojao.
Ljudi koje sam ja imenovao su muzičari prva dva iz Regine, treći iz Majora.
Ja za četiri godine srednje škole nisam nikada dobio batina, znači da sam jako za.ebana faca, vidiš nisam to znao, hvala ovima što su mi otvorili oči
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#239 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Ja pročitah da su postojali nekakvi "rambovci", tako sami sebe prozvali valjda, na Otoci ili Aneksu krajem 80-ih. Mlatili su se protiv onih sa Alipašina, čini mi se.
Bila je na leksikonu yu mitologije kilometarska rasprava na kojoj su se bivši pripadnici tih skupina (sad uveliko odrasli i zreli ljudi) prepucavali ko je bio jači, ko je koga znao, ko je koga razbio...bilo je pravo zanimljivo čitati, i nevjerovatan taj žar koji su unosili u polemiku o stvarima koje su radili prije 20 i kusur godina, kada su bili balavci.
Na žalost, ta stranica više nije u funkciji.
Bila je na leksikonu yu mitologije kilometarska rasprava na kojoj su se bivši pripadnici tih skupina (sad uveliko odrasli i zreli ljudi) prepucavali ko je bio jači, ko je koga znao, ko je koga razbio...bilo je pravo zanimljivo čitati, i nevjerovatan taj žar koji su unosili u polemiku o stvarima koje su radili prije 20 i kusur godina, kada su bili balavci.
-
(ne)forumas
#240 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
da da... bili su rambovci s' otoke... znao sam te pubertetlije prepune testosterona, sada su to momci oko svoje 40 godine zivota 
nema se tu posebno sta reci osim da su bili hajmo reci "prva organizovana banda" na ovim prostorima,
sto ce reci dirnes jednog "dirn'o si sviju", a da su volili dijeliti maru volili su, a da su isto tako primali mare primali su
nema se tu posebno sta reci osim da su bili hajmo reci "prva organizovana banda" na ovim prostorima,
sto ce reci dirnes jednog "dirn'o si sviju", a da su volili dijeliti maru volili su, a da su isto tako primali mare primali su
-
(ne)forumas
#241 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Fenomeni
RAMBOVCI
Jedna od prvih maloljetnickih bandi na prostorima BiH, iz naselja Otoka u Sarajevu. Mozda ne najozloglasenija i najbrutalnija banda, ali u svakom slucaju prva u lokalno organizovana grupa jalijasa koja se krajem osamdestih i pocetkom devedesetih dobila medijsku paznju. U novinama su se naime spominjali isapadi delikvenata poznatih pod pseudonimom "Rambovci".Aktivnosti ove grupe mladih kriminalaca su se svodile na fizick delikte nasilje i intimidaciju, u manjoj mjeri su se bavili obijanjem automobila i preprodajom ukradenih stvari. Jedno vrijeme je na Otoci svako pusio cigarete marke "Princ". Lider je bio famozni Edo (Omerovic)licni prijatelj drugog, daleko poznatijeg kriminalca iz Sarajeva, Juke Prazine, a u bandi su bili zastupljeni pripadnici svih nacionlanosti tog podneblja. Osnovni cilj njihovih aktivnosti je bio pobudjivanje paznje uze i sire javnosti i kroz brutale ispade, sirenje mita o "Rambovcima" kao neustrasivim fajterima sa ulica grada Sarajeva. To im je zasigurno uspjelo jer je njihovo ime postalo poznato i van granica BiH. Na pocetku "sranja" su se naravno podjelili na Srbe i Muslimane i bratski stajali jedni drugima na nisanu. U poredjenju sa huligansim bandama predgradja velikih svjetskih gradova, o americi da i ne govorimo, pomenuti Rambovci stvarno dodju ko neki simpaticni mangpupici
by Jop @ 2006-03-28
http://web.archive.org/web/200612100805 ... hp?id=5641
RAMBOVCI
Jedna od prvih maloljetnickih bandi na prostorima BiH, iz naselja Otoka u Sarajevu. Mozda ne najozloglasenija i najbrutalnija banda, ali u svakom slucaju prva u lokalno organizovana grupa jalijasa koja se krajem osamdestih i pocetkom devedesetih dobila medijsku paznju. U novinama su se naime spominjali isapadi delikvenata poznatih pod pseudonimom "Rambovci".Aktivnosti ove grupe mladih kriminalaca su se svodile na fizick delikte nasilje i intimidaciju, u manjoj mjeri su se bavili obijanjem automobila i preprodajom ukradenih stvari. Jedno vrijeme je na Otoci svako pusio cigarete marke "Princ". Lider je bio famozni Edo (Omerovic)licni prijatelj drugog, daleko poznatijeg kriminalca iz Sarajeva, Juke Prazine, a u bandi su bili zastupljeni pripadnici svih nacionlanosti tog podneblja. Osnovni cilj njihovih aktivnosti je bio pobudjivanje paznje uze i sire javnosti i kroz brutale ispade, sirenje mita o "Rambovcima" kao neustrasivim fajterima sa ulica grada Sarajeva. To im je zasigurno uspjelo jer je njihovo ime postalo poznato i van granica BiH. Na pocetku "sranja" su se naravno podjelili na Srbe i Muslimane i bratski stajali jedni drugima na nisanu. U poredjenju sa huligansim bandama predgradja velikih svjetskih gradova, o americi da i ne govorimo, pomenuti Rambovci stvarno dodju ko neki simpaticni mangpupici
by Jop @ 2006-03-28
http://web.archive.org/web/200612100805 ... hp?id=5641
-
internazionale
#242 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
uglavnom su bili sa otokePera Trta wrote:Ja pročitah da su postojali nekakvi "rambovci", tako sami sebe prozvali valjda, na Otoci ili Aneksu krajem 80-ih. Mlatili su se protiv onih sa Alipašina, čini mi se.
Bila je na leksikonu yu mitologije kilometarska rasprava na kojoj su se bivši pripadnici tih skupina (sad uveliko odrasli i zreli ljudi) prepucavali ko je bio jači, ko je koga znao, ko je koga razbio...bilo je pravo zanimljivo čitati, i nevjerovatan taj žar koji su unosili u polemiku o stvarima koje su radili prije 20 i kusur godina, kada su bili balavci.![]()
dobar dio su bili tatini sinovi koji nisu bili ono "pravi" kriminalci, pravili belaje iz obijesti...
ta vremena su bila dobar znak i najava kasnijih dešavanja
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#243 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Imaju nekoliko slika na Facebooku...i po njima se stvarno ne bi reklo da su neki "sa dna". Naizgled normalni, pristojno odjeveni i ošišani momci.
-
internazionale
#244 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
nešto slično imaš sada sa ovim navijačkim grupama u gradu
njih deset zasretni jednoga pa su kao zajebani
o tome se priča
a u stvarnosti .arine
njih deset zasretni jednoga pa su kao zajebani
o tome se priča
a u stvarnosti .arine
-
sofist
#245 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Da, Rambovci
Ali jedno vrijeme su važili kao opasna ekipa. Sjecam se Štakora, dolazio kod nas pred školu da se bije s nekim. Ako se ne varam zakletva mu bila "Duške mi moje". 
- minjonja
#246 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
zasto me ne cudi da je prva maloljetnicka banda nastala na otoci 
- erni3
#247 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Na zadnjih nekoliko stranica ima toliko suplje da bi mogla crna rupa nastati.
Kad je sve tako bilo mirno i fino, kako da ja prije 4 godine kad sam fakat za stalno doselio nisam imao nikakvih prolema sa djeparima i ostalim kokosarima? Jos sam hodao 10 puta vise nego sad kako bih upoznao grad i zavlacio se svugdje. I najgore sta mi se je desilo bilo je dobacivanje: Joj vidi ti stomaka.
A onda odjednom krenu neka navala raznih mangupluka i wanna be mangupa koji nisu svjesni posljedica i na neki nacin pokusavaju biti nedodirljivi.
Ponasamo se kao zivtinje, ali izlazuci onu neku tamu koja cuci u nama. Tako recimo nije vise cool to sto ucis u skoli i trudis se, nego je cool kad na kraju godine imas pozitivnu ocjenu samo iz fizickog i ako si ucio fakat nisu u fazonu i cesto ce te napasti zato sto si ucio. Ne znam zasto, ali jebote, ovi vanna be mangupi su se nametnuli jer su pametniji popustili.
Kad je sve tako bilo mirno i fino, kako da ja prije 4 godine kad sam fakat za stalno doselio nisam imao nikakvih prolema sa djeparima i ostalim kokosarima? Jos sam hodao 10 puta vise nego sad kako bih upoznao grad i zavlacio se svugdje. I najgore sta mi se je desilo bilo je dobacivanje: Joj vidi ti stomaka.
A onda odjednom krenu neka navala raznih mangupluka i wanna be mangupa koji nisu svjesni posljedica i na neki nacin pokusavaju biti nedodirljivi.
Ponasamo se kao zivtinje, ali izlazuci onu neku tamu koja cuci u nama. Tako recimo nije vise cool to sto ucis u skoli i trudis se, nego je cool kad na kraju godine imas pozitivnu ocjenu samo iz fizickog i ako si ucio fakat nisu u fazonu i cesto ce te napasti zato sto si ucio. Ne znam zasto, ali jebote, ovi vanna be mangupi su se nametnuli jer su pametniji popustili.
-
Mesud11
#248 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
O cemu vi pricate sta je bilo prije a sta je sad!? Danas je nova generacija klinaca i ko ce njih zastiti, ako nece oni sami sebe na neki adekvatan ili prikladan nacin. Nemojte ni pomisliti da je tom studentu neko pokusao od prolaznika pomoci da je doslo do naguravanja ili zucne rasprave. Da ih ima 20 na stanici svi bi bili nezainteresovani jer to nije njihov problem. Radi se o delikatnoj opasnoj i pogubnoj dijagnozi naseg drustva u kojem zivimo za duzi period godina koji je pred nama. Ja sam recimo dugo stanovao na Alipašinom i svi su govorili lose o naselju. Ja za to vrijeme nisam imao nikakvih problema niti neko od mojih!
A ti studentu, malo u teretanu vjezbaj misice i jbiga ako se trebas pomarisati snekim nemoj bjezati odmah u glavu ga bubni i zavrsi posao sam koliko god da ih ima, pa ce oni tebi davati petaka da ih nediras, skupice se koja para za knjige i sl.

A ti studentu, malo u teretanu vjezbaj misice i jbiga ako se trebas pomarisati snekim nemoj bjezati odmah u glavu ga bubni i zavrsi posao sam koliko god da ih ima, pa ce oni tebi davati petaka da ih nediras, skupice se koja para za knjige i sl.
-
malo_ljevlje
#249 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Nisam imao slicnih problema,s vremena na vrijeme desi se "izvini imas cigaru" i na tome se zavrsi.Mislim da popustanje takvima ce samo dovesti do ponovnih bliskih susreta.U vecini slucajeva jedan nervozan nastup uz blago pomracenje uma te spominjanje raznoraznih bozanstava ce rijesiti problem 
-
GaRGa
#250 Re: Otimanje novca i drugih vrijednosti od prolaznika
Ma ko si bolan ti? i s kojim pravom ti dovodiš u pitanje gdje sam ja išao u školu i na kraju krajeva šta se to tebe tiče?! Po.išam ti se na sve te kretene koje si spomenuo i tvoje mjerilo vrijednosti i kad smo već kod toga sjećam se lijepih djevojaka iz susjedne I Gimnazije pored koje sam svaki dan prolazio, jer su me one zanimale puno više od nekih propaliteta kojima ste se ti i @Ghost Snake divili. Zamisli te drskosti i bezobrazluka oni se usuđuju mene ovdje napadati i optuživati me da lažem o školi u koju sam išao zato što ja zaboga ne znam neke "face".
Da ja vas sada nešto pitam znate li vi Davora Ebnera?,Bojana Miličevića?, Almira Lemeša? i oni su išli u B.Lazić i malo su "poznatije face" od tih vaših a nisu kriminalci ni šaneri
Halo Šupak ne vrijedam te, ne vrijedjam me. Da pitamo te ljude sto navodis da li su svijesni da ti postojis ?
haj se ti sa curicama igraj gume ispred zgrade...