Otac monstrum

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

visocicaguy

#26 Re: Otac monstrum

Post by visocicaguy »

mIRCerka wrote:
visocicaguy wrote:ko kaze da ne znamo beknut? pa zar nismo izasli na ulice povodom ubistva denisa? samo se pitam da li je i taj izlazak bio u podsvijesti nacionalno obojen, tj. da li se onako izaslo samo zato sto je ubijen katolik a ne musliman, pa da se pokaze da nismo fasisti. prije denisa je ubijeno na desetine "nasih" (bosnjaka, muslimana.... ) pa niko nije ni "bekno"...

naravno da je trebalo izaci na demonstracije poslije ubistva denisa, ali isto tak oje trebalo izaci i za ostale mladice, bez obzira koje su vjere i nacionalnosti. nismo li i mi malo licemjerni ovdje?
Daj mi linkove na tekstove o tim ubistvima, gdje dijete ode iz skole, udje u tramvaj, stane pogresno u tramvaju pa vidi ko ulazi i biva ZBODENO NOZEM jer je pogledalo onoga koji je ulazio.
mala je vjerovatnoca da ce se desiti klonirano ubistvo... ubistva se desavaju razlicitim ljudima, pod razlicitim okolnostima, na razlicite nacine... ali su ubistva... kakve ima veze da li je dijete islo iz skole ili je islo u neki kafic ili diskoteku... ili pekaru ili ga pokupio manijak dok je prelazio ulicu na pjesackom?

svakodnovno smo svjedoci ubistava (ponovo, ne zelim da razvrstavam ubistva ni po starosnoj strukturi, ali evo... ovdje je mozda svrsishodno, pa zato: djece), ali su se demonstracije desile samo nakon ubistva denisa mrnjavca... tacno, jeste krvolocno i hladnokrvno, beskrupulozno i krajnje gadno... ali zar to druga djeca manje vrijede? zar ne treba i za njih izaci na ulicu?

ovo sad moram napisati u zagradi: (ili su pak one demonstracije bile instrumentalizirane, barem od strane pojedinaca? trebalo je izazvati frku - da, trebalo je; sada, medjutim, kada je samir otisao sa vlasti, a vjerovatno ce i semiha - to ne znaci da ne treba protestvovati i za druge mrnjavce.... bez obzira zvali se oni denis ili muhamed ili darko... medjutim, dosta i grozd i ini se usutili, a ubistva na ulicama ostala)
visocicaguy

#27 Re: Otac monstrum

Post by visocicaguy »

Judge_Dread wrote:Ja mislim da je clanak falsifikat jer je to nemoguce u jednoj normalno tj. heteroseksualnoj porodici u mjesovitom braku supruga muskarca i majke zene. Garant su oboje pederi ?
Salu na stranu i moralisanje o gay brakovima koji i da se dese bi bili minoran broj nego sta cemo sa ovim koje je nasa svakodnevnica i to u neuporedivo vecim kolicinama ??? pritom se svi tako uspjesno pravimo blesavi i cooliramo :x
post ti je prilicno nidje veze... takoreci "zasto dino radja, kad je goran karan?"

ti zelis da kazes da trebamo ili moramo dopustiti gay brakove zato sto ima bolesnih ljudi u heteroseksualnim brakovima... ne vidim vezu...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#28 Re: Otac monstrum

Post by mIRCerka »

Visocicaguy, jos jednom imputiraj da je to nesto instrumentalizirano i da je to nesto na nacio osnovi, moracu prekrsiti pravila ovog foruma i uvrijediti te javno.

Sram i stid da te bude. FUJ!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#29 Re: Otac monstrum

Post by pici »

E jes uvreda :mrgreen:
visocicaguy

#30 Re: Otac monstrum

Post by visocicaguy »

ja samo postavljam jedno vrlo jednostavno pitanje: zasto nema daljnjih demonstracija povodom ubistava u sarajevu i kompletnoj BiH? gdje je dosta, gdje je grozd? ili sam mozda prespavao nesto, je li se sigurnosna situacija bitno popravila?

PS.: mislim da je ovdje prica o homoseksualnosti ili heteroseksualnosti deplasirana. ovdje pricamo o nasilju u porodicama i reagovanjem drzavnih organa i gradjana na iste
mIRCerka

#31 Re: Otac monstrum

Post by mIRCerka »

visocicaguy wrote:ja samo postavljam jedno vrlo jednostavno pitanje: zasto nema daljnjih demonstracija povodom ubistava u sarajevu i kompletnoj BiH? gdje je dosta, gdje je grozd? ili sam mozda prespavao nesto, je li se sigurnosna situacija bitno popravila?

PS.: mislim da je ovdje prica o homoseksualnosti ili heteroseksualnosti deplasirana. ovdje pricamo o nasilju u porodicama i reagovanjem drzavnih organa i gradjana na iste
Cemu pozivanje DOSTA i GROZDa vise? Gdje su gradjani??????????
visocicaguy

#32 Re: Otac monstrum

Post by visocicaguy »

pa cuj cemu prozivanje? nisu li oni bili glavni akter borbe protiv nesprjecavanja nemilih dogadjaja? nisu li bili glava svega? nisu li oni NVO ciji statut propisuje da ce se boriti za gradjanska prava? znam da im je to bio cilj, to sam tada pozdravljao i podupirao... ali pitam se, sta je sada, zasto su stali?
neprilagodjena

#33 Re: Otac monstrum

Post by neprilagodjena »

mojgrad wrote:Kćerku silovao, sina udarao palicom
Draža B. (39) iz Knjaževca mjesecima je zlostavljao svoje petero djece i suprugu Vladanku (34) i prijetio da će ih ubiti ako ga prijave policiji, piše beogradski Press u izdanju od petka.
Foto: PressUhapšeni Draža tereti se da je trinaestogodišnju kćerku seksualno zlostavljao, a ženu i sina udarao gumenom palicom. Djeca od dvije do 14 godina starosti svakodnevno su trpjela iživljavanja oca monstruma, a izvor blizak istrazi otkrio je da je supruga prije nekoliko mjeseci policiji rekla da više ne može izdržati.

U nekoliko navrata, naročito u posljednja tri mjeseca, njen suprug je vršio psihičko i fizičko nasilje nad suprugom. Maloljetnom sinu A. B. naređivao je da tuče svoje sestre, a ukoliko to ne bi uradio, morao je da izuje obuću te ga je otac krvnički udarao gumenom palicom po bosim tabanima.

Stravična priča ima i nastavak. Trinaestogodišnja kćerka A. B. bila je žrtva seksualnog zlostavljanja i neviđene torture, posebno od početka oktobra.

Njen suprug je u pritvoru zbog nasilja u porodici i nedozvoljenih spolnih radnji, a porodica koja je u vrlo lošem stanju sklonjena je u Sigurnu kuću u Zaječaru.

I gdje su sad svi oni cuvari morala??? Gdje je Ceric, gdje su guzonje iz vlade/vlada (mozda bolje recno)??
Sto se ne izadje na ulice i ne protestvuje, prijeti smrcu ovakvim monstrumima :x
Dok se narod huska na svakojake gluposti, u Bosni se svakodnevno desavaju ovakve stvari i nikom nista. Napise se jedan clanak u novinama i idemo dalje do sljedeceg dana, sljedece zrtve i sljedece upropastene porodice. TUZNO I ZALOSNO

Da bog do hoce smrtnu kaznu uvesti kod nas za ovakve :x :x
sunčan dan

#34 Re: Otac monstrum

Post by sunčan dan »

visocicaguy wrote:pa cuj cemu prozivanje? nisu li oni bili glavni akter borbe protiv nesprjecavanja nemilih dogadjaja? nisu li bili glava svega? nisu li oni NVO ciji statut propisuje da ce se boriti za gradjanska prava? znam da im je to bio cilj, to sam tada pozdravljao i podupirao... ali pitam se, sta je sada, zasto su stali?
Malo si nešto ovdje pobrkao. Ljudi koji su se okupili preko foruma i digli glas protiv spaljivanja starice, ubistva djeteta u tramvaju, silovanja devetogodišnjeg djetete i itd... (na žalost) mjesecima su protestirali. Tražili su odgovornost onih koji su dužni obezbjediti mir i sigurnost ljudima i djeci, odgovornost onih koji zbog nesprovođenja zakona doveli do toga da je kriminal u porastu.... sigurno se sjećaš izjave maloljetnog debila "Ne možete mi ništa".

I nije se stalo. I dalje ćemo se boriti za osnovno ljudsko pravo - život, a vi samo sjedite i iz prikrajka nabrajajte šta nije u redu i šta se sve može. Bujrum .... izvolite sa nama, a mi idemo dalje.
Judge_Dread

#35 Re: Otac monstrum

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 16:22, edited 2 times in total.
mIRCerka

#36 Re: Otac monstrum

Post by mIRCerka »

visocicaguy wrote:pa cuj cemu prozivanje? nisu li oni bili glavni akter borbe protiv nesprjecavanja nemilih dogadjaja? nisu li bili glava svega? nisu li oni NVO ciji statut propisuje da ce se boriti za gradjanska prava? znam da im je to bio cilj, to sam tada pozdravljao i podupirao... ali pitam se, sta je sada, zasto su stali?
Hajde malo vise citaj makar na forumu na kojem prozivas...DOSTA I GROZD su podrzali incijativu koja se rodila medju obicnim smrtnicima, gradjanima, jer se o mogucim protestima pricalo na sve strane, a DOSTA i GROZD su iskoristili svoje veze u svim medijima da bi podrzali i pozvali ljude na ono sto je fakat jedino bilo spontano...
kockica_kockica

#37 Re: Otac monstrum

Post by kockica_kockica »

Ovo sto se dogodilo u Knjazevcu ( gdje zive djeca kao i ovdje kod nas) dogadja se i kod nas... ne zavaravajmo se.. zao mi je sto djeca trpe, sto takve osobe imaju djecu... :x :x

za one koji misle da ce im drugi izboriti njihova prava.. odgovor... NECE... to trebamo svi zajedno izboriti... to su i vasa i moja i petog i desetog prava a ne NVO koja se time bavi... i za sve one koji misle da nije tako pocnite sa svojim pragom, pa kod komsije pa dalje... prava nisu nesto sto neko moze da ti da, to je nesto sto sam sebi moras izboriti... a ne cekati da ti ih neko drugi izbori i u medjuvremenu kukati kako nam nista ne valja... :oops:
mIRCerka

#38 Re: Otac monstrum

Post by mIRCerka »

Judge_Dread wrote: Sega si mi al evo vrlo pojednostavljeno. Niko ne prica o ovome (NASILJE U PORODICI) i ako prica jako jako malo al zato kad se prica o pederskim brakovima to su stranice i stranice po forumima i u svim medijima. Svi se zabrinu sta bi ispalo od djece iz pederskih brakova al malo koga boli kukuruz o mnogo vecem problemu tj. nasilju u porodici st atu moze da ispada od djece. Hebem li nas licemjerne. Po tome sam ti ja zakljucio da je masi mnogo veci problem ako sutra bude 5 gay brakova u SA od problema da je 957965 zena koje su "pale niz stepenice" i 865908 "djece koje su se okliznule na koru od banane". Ako sad nije jasno sorry imas mahanje al ja ne znam jednostavnije.
P.S. Brojevi cisto karikiranje da se ne uzbudis :D
Tugo moja...koliko si samo u pravu...
sunčan dan

#39 Re: Otac monstrum

Post by sunčan dan »

mIRCerka wrote:
Judge_Dread wrote: Sega si mi al evo vrlo pojednostavljeno. Niko ne prica o ovome (NASILJE U PORODICI) i ako prica jako jako malo al zato kad se prica o pederskim brakovima to su stranice i stranice po forumima i u svim medijima. Svi se zabrinu sta bi ispalo od djece iz pederskih brakova al malo koga boli kukuruz o mnogo vecem problemu tj. nasilju u porodici st atu moze da ispada od djece. Hebem li nas licemjerne. Po tome sam ti ja zakljucio da je masi mnogo veci problem ako sutra bude 5 gay brakova u SA od problema da je 957965 zena koje su "pale niz stepenice" i 865908 "djece koje su se okliznule na koru od banane". Ako sad nije jasno sorry imas mahanje al ja ne znam jednostavnije.
P.S. Brojevi cisto karikiranje da se ne uzbudis :D
Tugo moja...koliko si samo u pravu...
Sve dok nema razumijevanja u društvu, jer zaboga sramota je od naroda..... sve dok žrtve ne budu imale sigurnost u državu i zakone, sve dok razni debili mogu da rade šta hoće (jer ih ruka zakona zbog ovog ili onog ne stiže) tako će biti i kod nas i u susjedstvu.
JThomas

#40 Re: Otac monstrum

Post by JThomas »

zaboravio si "udarile u vrata" :evil:

ali ne, bitno je se pederi u holandiji bodu zaraženim iglama, nismo ludi da gledamo u svoju avliju...
visocicaguy

#41 Re: Otac monstrum

Post by visocicaguy »

narod je siva masa prilicno inertnih pojedinaca koje treba znati povesti (jer fali iskra pa da svi krenu ko ovce... tzv. swarm intelligence.. vidimo usput na podizanju sredstava iz banaka)

cekati da narod sam izadje je iluzorno, i to uglavnom zbog gluposti (ne zna se organizovat, ne znaju se dogovoriti o osnovnim stvari: kad, gdje, skojim ciljem)

zbog toga sam podrzavao donekle inicijative pokreta grozd i dosta, dok se odredjeni pojedinci nisu posluzili nasiljem...

dakle, ocekivati od naroda da se sam organizuje je uuzaludno (nece do vel'ka zora - dok mu njegov neko ne nastrada). ocekivati to od NVO koji su poveli i prve proteste je logicno; pa oni su se isturali po medijima i koliko-toliko vodili tu sivu masu; gdje su sada, jer problem nije rijesen.

PS.: ja bih svakako opet apelovao da ostavimo pricu o pederima ovdje po strani, apsolutno nema nikakve veze s ovim. a posvadjat cemo se bezze
Judge_Dread

#42 Re: Otac monstrum

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 16:23, edited 1 time in total.
mojgrad

#43 Re: Otac monstrum

Post by mojgrad »

Za one koji su govorili da se ovakve stvari kod nas u FBiH ne desavaju evo procitajte, jutros osvanlo u novinama

Deset godina zatvora za silovanje maloljetne kćerke
Vrhovni sud FBiH izrekao pravosnažnu presudu...
18.10.2008. 19:00
Odlučujući po žalbi odbrane optuženog, Vrhovni sud Federacije BiH je za dvije godine smanjio prvostepenu presudu Emsadu (Sulejmana) Valentiću (34) iz zaseoka Kovačevići kod Orahovice, općina Zenica, te ga osudio na pravosnažnu zatvorsku kaznu od deset godina zatvora. Valentić je prvostepenom presudom bio osuđen na 12 godina zatvora za silovanje i rodoskvrnuće.

Vijeće Vrhovnog suda, kojim je predsjedavao sudija Vjekoslav Lovrić, te sutkinja izvjestilac Nidžara Zlotrg ocijenili su da postoje razlozi da se optuženom smanji kazna.

Time je stavljena tačka na ovaj stravični slučaj, u kojem je Valentić oko ponoći 7. avgusta prošle godine iz porodične kuće, probudivši je, izvukao svoju 12-godišnju kćerku da bi je potom napastvovao i silovao te joj nanio povrede. Zaprijetio joj je da šuti o svemu, a kćerka je, nakon proživljenog pakla, napustila porodičnu kuću sa majkom i živi van Zenice.

Samo mogu reci da namjerno sklapanje ociju pred ovakvim problemima u drustvu moze dovesti do jos vecih problema (ako je to uopste moguce jer dno dna smo zajedno svi mi vec odavno dostigli) :(
Post Reply