OSTAVLJENE ZENE

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
idia

#176 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by idia »

.
Last edited by idia on 04/03/2011 18:52, edited 1 time in total.
rika

#177 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by rika »

idia wrote: ko ti je kriv sto nisi prave skole ucio :mrgreen: s ovim nikad neces postati niciji kralj :oops: :mrgreen:
U stvari sam Mag.Elektrotehnike i suvlasnik jedne informaticke firme...(al' nemoj nikome reci) :D
A komparativnu nisam upisao jer sam na vrijeme skontao da se od nje,mozhda mogu najesti hljeba,samo sto kifle necu tako cesto vidjati ;)
nudis verbis

#178 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by nudis verbis »

cuj varao je a ona trpila da ga ne bi izgubila :? ovo je za ne povjerovati :shock:

i onda se on zaljubio i ostavio ju 8)

pa normalan najnormalniji slijed zaljubio se covjek :) divno predivno

i sta sada :?: stefanel - ides dalje bez medalje :run:
idia

#179 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by idia »

.
Last edited by idia on 04/03/2011 18:52, edited 1 time in total.
Asmara

#180 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by Asmara »

Le le, ovdje ima svašta...

Ja jedino što mogu reći da sam prošla istu, pa skoro i identičnu situaciju, tako da razumijem osječaj osvete i krivljenja treće osobe. Za ljubav, seks i prevaru treba uvjek dvoje. Osuđujem žene/muškarce koji se između ljudi, koji su u braku ili dugogodišnoj vezi, "gurnu", ta djevojka je za stefanel sigurno znala ili je bar sumljala da postoji tu još neko, a nerijetki su slučajevi kada ljubavnica ili ljubavnik uslovljava preljubnika da napusti partnera ukoliko se želi nastaviti viđati (a na kraju krajeva takva osoba ne treba nikom). Bože moj, to je moral društva i današnjeg svijeta.

Za sebe mogu reći da sam bila naivna, jer mi je bilo nekih 15-16 godina kada sam ja počela sa svojom vezom, ali se isto tako odvukla u nedogled i razvukla na sedam godina, voljela jesam i ostala sam povrijeđena i volim na jedan čudan način i dalje (ne u smislu muško ženske ljubavi, ali na kraju dotična osoba mi je ostala jako draga). Iako o svemu nije razgovarao sa mnom face to face, nego saopčio elektronskli.

Pred kraj veze osječaja sam kao da mi kopno pod nogama puca i razdvaja se u dva dijela, a ja sam grčevito pokušavala da to zadržim kao jednu cjelinu i svu snagu i napor ulagala da privučem jedan kraj drugome, htjela da vrištim i vičem, a glasa nism imala. Ne može, za to treba dvoje da ta dva djela drže jednom cjelinom.

Nakon raskida počela sam da tonem, znala sam spavati po 24h (bukvalno), bila pod lijekovima, osuđivala sebe, druge, tražila osvetu. Hodala, orgijala svi su me uvjeravali kako je to pravi način da se neko zaboravi, neobavezni seks/fataža itd. Meni to ništa nije značilo, osječala sam se praznom, nepoželjnom, iskorištenom, glupom, zapostavila ispite, fakultet, živila na cigarama i kafi. (u tom periodu šta sam sve isprobala neko nije ni za života)

Ali izvukla sam se, dobra prijateljica me dobro nabila nogom u guzicu, digla me iz kreveta... Bacila sam se na posao, znala sam naveče do dva raditi, pisala diplomske, seminarske, istraživačke radove tako da od posla nisam imala vremena da razmišljam. Spavala i radila i sve se počelo vrtiti oko mene i mog života, mojih obaveza.

Teško da mogu ljudi shvatiti kakv je taj osječaj ako nisi to prošao. Kažu da je najteže imati pa nemati.

Danas, sa distance kada sve pogledam, nije vrijedilo mene, mog života, mog zdravlja, živaca da se spuštam na nivo na koji sam se spustila da pokušam nešto preboliti u šta sam trećinu života uložila. Besmisleno je tražiti osvete, kriviti druge, potrebno je analizarati sebe, da se opet iste greške ne naprave, moraš sebe cjeniti da bi te drugi poštovali.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#181 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by Šeherzada »

Asmara wrote: Ja jedino što mogu reći da sam prošla istu, pa skoro i identičnu situaciju, tako da razumijem osječaj osvete i krivljenja treće osobe. Za ljubav, seks i prevaru treba uvjek dvoje. ....
Pred kraj veze osječaja sam kao da mi kopno pod nogama puca i razdvaja se u dva dijela, a ja sam grčevito pokušavala da to zadržim kao jednu cjelinu i svu snagu i napor ulagala da privučem jedan kraj drugome, htjela da vrištim i vičem, a glasa nism imala. Ne može, za to treba dvoje da ta dva djela drže jednom cjelinom.. Kažu da je najteže imati pa nemati.

Besmisleno je tražiti osvete, kriviti druge, potrebno je analizarati sebe, moraš sebe cjeniti da bi te drugi poštovali.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Kao da sam sama ja pisala
Prozor

#182 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by Prozor »

kad sam djecak bio o zeni sam snio da joj kosa ima zlatni zjaj
rika

#183 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by rika »

Ja bio na putu par dana i nije se nista ba desilo sa ovom Stefanelkom?
Kako ba to? :(
Da nije mozhda kupila il' ogledalo il' digitron nesto od to dvoje mora biti....

:run: :run: :run:
idia

#184 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by idia »

.
Last edited by idia on 04/03/2011 18:51, edited 1 time in total.
metal_rules_cura

#185 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by metal_rules_cura »

Najlaksi nacin da se preboli bilo sta u zivotu jeste da se covjek sa tim duboko u sebi pomiri i prestane o tome intenzivno i dugotrajno misliti (sto mnogi rade). Misli covjeka vracaju i zadrzavaju u tome svemu. Cim se, makar i dijelom, ne pomiri, nastaje poriv za osvetom i slicne stvari. I uvijek u ovakvim slucajevima krivimo osobu koja je prevarila i ono stavljamo se u kozu one koja je prevarena govoreci kako je jadna i ko zna jos kakva. Ja cu uciniti suprotno... Zasto? E pa zato sto ima potpuno pogresnu percepciju i start otpocetka i razumljivo je da ce se stvari zavrsiti ovako kako jesu. Odakle ideja da je u ljubavi i vezi potrebno rastegnuti sve papke od Vardara do Triglava kako bi to uspjelo, a da suprotna strana pritom lezi i gleda TV? Odakle ideja da je neko nekom kralj i centar svijeta tu? Tek kad postanemo kraljevi svog svijeta moci cemo svrsishodnije prici i tudjem. U tome je kvaka svega.
♥ Julianna ♥

#186 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by ♥ Julianna ♥ »

Prozor wrote:kad sam djecak bio o zeni sam snio da joj kosa ima zlatni zjaj
Ja imam tak'u kosu :D
insider

#187 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by insider »

Julianna wrote:
Prozor wrote:kad sam djecak bio o zeni sam snio da joj kosa ima zlatni zjaj
Ja imam tak'u kosu :D
Vidi plavojke, vidi joj kose! :-)
Valjalo bi to pomilovat! :D
Ho's jednu muzicku? 8-)
♥ Julianna ♥

#188 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by ♥ Julianna ♥ »

Hoću 8-) ali bez milovanja...
insider

#189 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by insider »

Pa koju cemo?
♥ Julianna ♥

#190 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by ♥ Julianna ♥ »

Želim da čujem pjesmu u kojoj se spominje korak kroz sobu, zavjese kako se kovitlaju od povjetarca sa otvorenog prozora, pun mjesec, tri želje i spavačica.
tech10

#191 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by tech10 »

Fali ti zlatna ribica u pjesmi. :D
♥ Julianna ♥

#192 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by ♥ Julianna ♥ »

Dobro...i da se spominje zlatna ribica, al da nije pjesma od Vajte :D
insider

#193 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by insider »

babyline wrote:
stefanel wrote:ja eto bas je fina otac joj moze biti ma nije kurva vec kurvetina neka crkne i ona i on zivim za to
a kakav bi bio tvoj komentar da je recimo istih godina kao on?
Ma moze joj brat biti, sram je bilo! :D
MoHiKaNaC

#194 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by MoHiKaNaC »

Sto zene mogu sebi zakomplikovati zivot, rijetko koje drugo ljudsko bice moze...
♥ Julianna ♥

#195 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by ♥ Julianna ♥ »

Tačno u bobu.
ania

#196 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by ania »

stefanel wrote:Vec 7 godina sam u vezi s momkom muzem ili sta li je vec zivimo skupa , meni je 37 a njemu 40 na pocetku je sve bilo super cinilo se da sam mu centar svijeta.Ubrzo nakon toga poceo se hladiti a ja itekako grijati.Varao me cijelo vrijeme ja sam zmirila samo da ga ne bih izgubila,ali desilo se upravo to zaljubio se u mladju i ostavio me.Sve sam cinila za njega bio je moj kralj a on meni sad tako sta da radim ima li neko slicnu situaciju,zasto ljubav mora biti tako okrutna???????????????????

tvoja greska!
a njegovo ponasanje tipicno ( necu reci musko, zene su iste!) :-) :-)
da si barem malo nedostupnosti pokazala...jos bi on pored tebe bio...a dati sve, c c c, ne valja nikako...
a on jos mladju nasao...grrrr :x :x

znaci, glavu gore i mijenjaj odnos...nikako ove tipa "sve sam cinila za njega"...malo drskosti, dotrce ti oni sami :D :D :D
rika

#197 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by rika »

ania wrote:
stefanel wrote:Vec 7 godina sam u vezi s momkom muzem ili sta li je vec zivimo skupa , meni je 37 a njemu 40 na pocetku je sve bilo super cinilo se da sam mu centar svijeta.Ubrzo nakon toga poceo se hladiti a ja itekako grijati.Varao me cijelo vrijeme ja sam zmirila samo da ga ne bih izgubila,ali desilo se upravo to zaljubio se u mladju i ostavio me.Sve sam cinila za njega bio je moj kralj a on meni sad tako sta da radim ima li neko slicnu situaciju,zasto ljubav mora biti tako okrutna???????????????????

tvoja greska!
a njegovo ponasanje tipicno ( necu reci musko, zene su iste!) :-) :-)
da si barem malo nedostupnosti pokazala...jos bi on pored tebe bio...a dati sve, c c c, ne valja nikako...
a on jos mladju nasao...grrrr :x :x

znaci, glavu gore i mijenjaj odnos...nikako ove tipa "sve sam cinila za njega"...malo drskosti, dotrce ti oni sami :D :D :D
Digitron,ogledalo,glumi da si nedostupna,pjevaj u sebi "Nedu" od Parnog valjka..
I upecacesh kakvog od 27 godina,friskog diplomca sa DIF-a :D :D :D
Puzace za tobom pisati ti pjesmice dok ti brojis svoje zhile po vratu...

@Idia
No vacancies luv,sorry evo ove godine prvi put nismo ni plate povisili :(
manijak1

#198 Re: OSTAVLJENE ZENE

Post by manijak1 »

:oops: idemo dalje :D :D
Post Reply