KraljicaIzJajca wrote: ↑08/02/2025 10:47
plain vanilla wrote: ↑08/02/2025 10:42
KraljicaIzJajca wrote: ↑08/02/2025 10:25
Nije MMF, već MFM, to je različita formacija.
Ne napadam Ateistu, jer je mnogo takvih poput njega.
Kakve veze ima moral sa našom debatom?
Boldani dio, potpuno si u krivu!
Izgleda da mnogi ne kuže ravnopravnu dominanciju dva partnera u vezi.
Nije isto sex s dva lika i seks s muzem i jos jednim likom.
Dominantan muz/partner tesko ce pristati da neko dira ono sto je njegovo.
Dominantan muskarac ce pristati na trojac s likom jer zenska ionako nije njegova, samo je seks.
Hocu reci da ces lako naci 2 muskarca za trojac, ali ces tesko naci dom muskarca koji hoce podijeliti svoju zenu.
Trojac nije za parove koji tako razmišljaju i to nije opravdanje uskratiti trojac ženi!
Nema veze sa dominancjom, već nesigurnosti.
Tebi je prihvatljivo da ti muž diriguje potrebe, meni je to neprihvatljivo!
Cuj uskratiti trojac zeni, kakva recenica.
Ja nisam protiv toga i podrzavam sve sto parovi eksperimentisu, ali ipak postaviti to kao uskracivanje je vec patetika, nebitno o kome govorimo. Valjda je sve stvar dogovora, ni sam sex a da ne kazem trojac nisu nesto sto se mora podrazumijevati, sve ide po dogovoru, pogotovo specificne stvari koje podrazumijevaju ukljucivanje drugih osoba.
Uostalom, boldirani dio puno toga objasnjava ako razmisljas na taj nacin da ti neko diriguje potrebe i da ti zelis da dirigujes, znaci da si navikla na kompetenciju u vezi i da se takmicite ko ce kome sta odrediti, trgujete i slicno. I to je OK ako mozete tako funkcionisati, ja ne bih mogao, ja sam navikao na drugaciji nacin gdje se medjusobno dogovaramo i postujemo, sticem utisak da ti nikako ne mozes prihvatiti da parovi mogu funkcionisati i na taj nacin, drugaciji od onoga na sta si ti navikla, da se zbog toga ne razumijemo.
Nego ako vec kazes da je tvoj partner pristao na ukljucivanje drugog muskarca, ja bih se na tvom mjestu zapitao koliko te postuje ako je na to pristao, bilo da mu ne smeta ili pod pritiskom i ucjenom da je pristao. Kao sto sam objasnio, muskarci na to malo drugacije gledaju, zene mogu prihvatiti odredjene stvari kad imaju kontrolu, muskarci bez obzira na kontrolu teze pristaju da dijele svoje partnerice ako im je stalo do njih, tako bih se ja zapitao da sam na tvom mjestu.