uglavnomja wrote:nekom dzenet nekom dzehenem
http://www.krupljani.ba/bih/sarajka-emi ... recommends
– Čim mi je pristupio, Enver mi je uzeo i poderao putovnicu i zapovjedničkim me tonom izvijestio koja je moja uloga i kakva su mi prava. Još mi i danas u glavi odzvanjaju njegove riječi: “Tvoj je zadatak mene činiti zadovoljnim. Mi ovdje ratujemo za sve muslimane u svijetu, a ti, kao muslimanka i vjernica, ratu ćeš pridonijeti svojim tijelom.” Te su riječi bile početak moje agonije.
Samo pogledaj te sta tekfirovci rade. Cist je Selef od njihovi zla djela i da Allah subhane wa ta`alla sacuva muslimane amin.
Oni imaju svoje sejhove koji zive na zapadu kao kraljevi i pozivaju omladinu u djihad, a oni uzivaju ovdje i mole da im se nevjrnici smiluju.
Podsticanje omladine na Džihâd a sjediti kod kuće jedući i pijući
Govornik: Sâlih bin Fauzân el-Fauzân
Izvor:
http://alfawzan.ws/node/6936
Pitanje:
Znamo da ima ljudi koji podstiču omladinu na Džihâd i plaćaju ih bez dozvole vladara. Da li se trebaju obavijestiti vlasti o ovim osobama? Kako savjetujete njega i njemu slične?
Odgovor:
On će se kao prvo savjetovati. Ako prestane, slava i hvala Allâhu. A ako ne prestane, vladar će se obavijestiti o njemu kako ne bi štetio muslimanima i sinovima muslimana.
Ova osoba odvodi muslimansku djecu u rat i propast bez ikakvih koristi. On sam sjedi ovdje. Neki od njih podstiču omladinu da odu dok on sam sjedi u svojoj kući i jede i pije. On ih huška i oni odu a on lično ostaje. On niti ide niti bilo šta radi. Iako je sve ovo neiskreno, on također pada u proturiječnost.
Kloni se Sirije!
Posted on January 6, 2014 by salafee1978
Kloni se Sirije!
Govornik: `Allâmah Sâlih bin Fawzân al-Fawzân
Izvor:
www.putselefa.com
Pitanje: Koji je propis za odlazak u Siriju? Spada li to u Džihâd?
Odgovor: Čovjek treba veličati Allâha jer je pošteđen iskušenjâ. To su iskušenja u koja čovjek ne treba ulaziti i kojih se treba kloniti. Treba međutim mnogo doviti za pobjedu i spas muslimanâ. Što se međutim odlaska tamo tiče, to nije dozvoljeno, jer čovjek kao prvo ima familiju i roditelje, a kao drugo je neophodna dozvola vladara. Oba uslova se moraju ispuniti; dozvola vladara i dozvola roditelja. Ovo je iskušenje kojega se čovjek treba kloniti.
Rat u Siriji je rat za demokratiju
Posted on January 6, 2014 by salafee1978
Rat u Siriji je rat za demokratiju
Govornik: `Allâmah Rabî` bin Hâdî al-Madkhalî
Izvor:
www.putselefa.com
Pitanje: Oni govore da se mi radujemo smrti muslimana u Siriji i `Irâqu i da govorimo da u Siriji i `Irâqu ne postoji Džihâd, a da se radujemo onome u Jemenu.
Odgovor: Oni lažu, tako mi Allâha! Tako mi Allâha, mi se ne radujemo. Kunem se Allâhom da smo mi veći protivnici Rawâfidh i Bâtinijjah od njih. Oni su braća Rawâfidh. Na istome su putu kao i oni. Oni su braća svih sljedbenika novotarija, a mi smo protivnici svih njih. Mi smo protiv Rawâfidh i činimo Takfîr na njihove učenjake. Mi smo protiv Bâtinijjah, činimo Takfîr na njih i smatramo da su oni veći nevjernici od jevreja i kršćana!
Oni su međutim pogođeni jer ne ratuju za Islâm. Poslanik صلى الله عليه وسلم je rekao:
مَنْ قَاتَلَ لِتَكُونَ كَلِمَةُ اَللَّهِ هِيَ اَلْعُلْيَا, فَهُوَ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ
"Na Allâhovome putu se bori onaj ko se bori da Allâhova riječ bude gornja."
Oni se ne bore da bi vladala Allâhova riječ. Tačno je da tamo ima prevarenih jadnika, ali onî koji vode rat ne slijede put Islâma. Oni ne nose barjak Sunneta, Tawhîda i Šehadeta. Oni nose barjak demokratije. Spremni su se udružiti sa Rawâfidh i Bâtinijjah da bi uništili Baššâra al-Asad.
Oni su onî koji šire razdor na zemlji. Oni su onî koji šire iskušenja i krvoprolića u Egiptu, Sûdânu i drugim zemljama. Oni svuda šire ove zablude. Oni su razlog protjerivanja jadnoga sirijskoga naroda. Nanijeli su im nepravdu. Ne zanima ih ovo protjerivanje, propast i razaranje zbog fitne koju su sami prouzrokovali i fitne Bâtinijjah.