Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
wickerman wrote:
Nadal i Federer ne mogu spadati u istu generaciju jer je razlika 5 godina,prije se moze reci da su generacija Djokovic,Nadal,a Federerova generacija su bili Safin,Roddick,Hewitt,Robredo itd.
slazem se sa ovom konstatacijom
samo insinuacije da su se Rogerova osvajanja dogodila usljed lose konkurencije su besmislena...nestabilni Safin, ovakav Roddick, onakav Nalbandian, premlad Nadal, ofucan Hewit, nedovoljno jak Djokovic...ako se tako gleda onda niko nista nije postigao iz razloga sto je klasa nego sto su jednostavno drugi losi...
Vrijeme ce pokazati koliko ce igraca u buducnosti sa 30+ moci biti itekako konkurentno igracma po 5-8 god mladjim od sebe...vrijeme ce sve pokazati...
leet wrote:Fedex nema šanse protiv Đokovića.. Realno.
iste price smo slusali i prosle godine prije RnR (pogotovo nakon onog niza Djokovica), pa isto prosle god prije USO..
Roger dok god aktivno igra tenis u Wimbledonu ima šanse protiv bilo koga i to ne samo šanse, nego jako velike šanse...ovakve recenice mozes vezati uz Troickog npr...
upozorenje za leopolda i gunera - sad sam se čuo sa burekom u vasioni, nešto je zauzet, rekO mi da vam prenesem, bez spamanja i trolanja, ima posebna tema za viceve i sf.
radostan dan wrote:upozorenje za leopolda i gunera - sad sam se čuo sa burekom u vasioni, nešto je zauzet, rekO mi da vam prenesem, bez spamanja i trolanja, ima posebna tema za viceve i sf.
burek u svemiru mora imati senzibilitet za SF, jelte?
radostan dan wrote:upozorenje za leopolda i gunera - sad sam se čuo sa burekom u vasioni, nešto je zauzet, rekO mi da vam prenesem, bez spamanja i trolanja, ima posebna tema za viceve i sf.
wickerman wrote:
Nadal i Federer ne mogu spadati u istu generaciju jer je razlika 5 godina,prije se moze reci da su generacija Djokovic,Nadal,a Federerova generacija su bili Safin,Roddick,Hewitt,Robredo itd.
slazem se sa ovom konstatacijom
samo insinuacije da su se Rogerova osvajanja dogodila usljed lose konkurencije su besmislena...nestabilni Safin, ovakav Roddick, onakav Nalbandian, premlad Nadal, ofucan Hewit, nedovoljno jak Djokovic...ako se tako gleda onda niko nista nije postigao iz razloga sto je klasa nego sto su jednostavno drugi losi...
Vrijeme ce pokazati koliko ce igraca u buducnosti sa 30+ moci biti itekako konkurentno igracma po 5-8 god mladjim od sebe...vrijeme ce sve pokazati...
Mislim da se nije pojavio recimo Djokovic da bi Nadal bez problema vec bio tu negdje sa ukupnim GS sa Federerom. Da se Nadal pojavio recimo 2004 da nebi mogao reci sa sigurnoscu koliko bi Federer osvojio GS ukupno.
Ovo je sve sta bi bilo i iz toga razloga ga ne treba uzimiati kao faktor. Stanje je tako da Federer ima 16 komada a Nadal 11 i vjerovatno ga nece u tom segmentu prestici.
Tvoja konstatacija da mladi igraci nemogu parirati fizicki starim lisciam je takodjer diskutabilna. Jer kad je Nadal mlatio Federera u top godinama(25,26,27) on je imao 20,21,22. Necemo uzimati u obzir sa ovim igarcima blizu 30te.
wickerman wrote:
Tvoja konstatacija da mladi igraci nemogu parirati fizicki starim lisciam je takodjer diskutabilna. Jer kad je Nadal mlatio Federera u top godinama(25,26,27) on je imao 20,21,22. Necemo uzimati u obzir sa ovim igarcima blizu 30te.
Nadal je u onoj kategoriji wunderkidowa i Nadal je i fizicki kako onda, tako i sad napredniji od ostalih...dobar kajmak uspjeva na mallorci i navedi jos jednog mladica od 18 da je u zadnjih 10 godina nesto napravio.
Upravo to je i Necko potencirao a ja naveo i razlog....
puno ove price je u domenu sbb kbb ali je svejedno zanimljiva diskusija...
Mayer malo pomalo i napravi fin rezultat. Guska ne prestaje iznenadjivati kad mu se ukaze dobra prilika da napravi nesto na GS. Mnogi smo fulali na njemu dok su ostali mecevi mahom bili predvidljivi.
znači Mayer na Đokovića. može li "Flo" od oca Bernda i majke Sabine da pomrsi račune najboljem na svijetu? švabo je to, ne treba ga se plašiti ali ga treba respektovati.
debeljko20 wrote:znači Mayer na Đokovića. može li "Flo" od oca Bernda i majke Sabine da pomrsi račune najboljem na svijetu? švabo je to, ne treba ga se plašiti ali ga treba respektovati.
debeljko20 wrote:znači Mayer na Đokovića. može li "Flo" od oca Bernda i majke Sabine da pomrsi račune najboljem na svijetu? švabo je to, ne treba ga se plašiti ali ga treba respektovati.
Tesko da ce moci ista,treba odmah upisat prolaz
ma nije ni trebao igrati Wimbledon, trebali su mu postom poslati cek i pehar u Beograd da se ne muci dolaziti, a nek ostali razigravaju za mjesto br. 2...
Ja se nadam da ce kvota na Djokovica biti bar 1.10, od onih 1.01 nemam bas nista.
Al covjek ima srece sa rasporedom. Ovaj Svabo vise nikad nece ovako daleko dogurat.
Ja se nadam da ce kvota na Djokovica biti bar 1.10, od onih 1.01 nemam bas nista.
Al covjek ima srece sa rasporedom. Ovaj Svabo vise nikad nece ovako daleko dogurat.
"taj svabo" je 2004 igrao QF Wimbledona, tako da nije slucajno u QF i jako mu lezi trava, mozda je i pusi, ko zna...
Posto volim iznenadjenja, obradovalo bi me Mayerovo