Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
laku noć wrote:Rodžer -Novak,hm ne zna se mada je ovaj na travi nepobjediv,dok do ovog drugog meča neće ni doći,Endi ispada prije polufinala ,mnogo prije
Ivo Karlovic ima izvrstan loting i veliku priliku da dodje do cetvrtog kola a kada se udje u drugu sedmicu-tada je sve moguce. Bez Delica za koga navijati nego-Fedex.
laku noć wrote:Rodžer -Novak,hm ne zna se mada je ovaj na travi nepobjediv,dok do ovog drugog meča neće ni doći,Endi ispada prije polufinala ,mnogo prije
Ivo Karlovic ima izvrstan loting i veliku priliku da dodje do cetvrtog kola a kada se udje u drugu sedmicu-tada je sve moguce. Bez Delica za koga navijati nego-Fedex.
Ma ja, na travi za Fedexa na zemlji za Rafu...znate i vi za koga treba
Federer je veliki favorit, osvojit 5 puta Wimbledon nije mala stvar. Statistika je isto na strani Federera, jer kad je god osvojio ATP u Halle - u, osvojio je i Wimbledon. I ove godine je Federer pobijedio u Halle - u.
Bez obzira što ide na Novaka, ima tu prednost na travi!
GO Roger!
Ali ne treba potcjenjivati Novaka, jer ni on nije loš na travi..
Kad vidim Nadala na travi i onaj njegov tenis sa šljake zlo mi dođe šteta što je Stepanek kloc pa gubi od anonimusa, inače je jedan od rijetkih koji danas igra serve&volley. Danas sam gledao dokumentarac o Borgu i Wimbledonu...... jebote, kakav je to bio teniser
p.s. Jel zna neko da li je iko ikada uzeo 6 Wimbledona uzastopno?
Nije niko 6 puta uzastopno osvojio Wimbledon. Bjorn Borg je osvojio 5 puta uzastopno 1976-1980. Sampras je osvojio 7 puta ali ne uzastopno. Federer ima sansu da postane prvi teniser na svijetu koji je osvojio 6 puta uzastopno Wimbledon. Ako ga u prvom kolu ne izbaci Hrbaty.
Malo ko zna ali u medjusobnim duelima ove dvojice tenisera rezultat glasi 2:0 za Hrbaty-ja.
Ne vjerujem, znam da je Sampras uzeo 7 puta, ali ne uzastopno...Mada, ove godine ce ga Fedex uzeti tako da eto odgovora na tvoje pitanje...
Mislim da je i ove godine glavni favorit za osvajanje Wimbledona Federer, iako je Nadal drasticno popravio igru na travi a bit ce zanimljivo vidjeti i polufinale Novak-Roger (ako uopste dodje do toga) jer njih dvojica dosad nisu igrali na travi..
Sto se tice zenske konkurencije, tu se zna: osvaja Masha
dottore wrote:Federer je veliki favorit, osvojit 5 puta Wimbledon nije mala stvar. Statistika je isto na strani Federera, jer kad je god osvojio ATP u Halle - u, osvojio je i Wimbledon. I ove godine je Federer pobijedio u Halle - u.
Bez obzira što ide na Novaka, ima tu prednost na travi!
GO Roger!
Ali ne treba potcjenjivati Novaka, jer ni on nije loš na travi..
Konstatacija stoji sa malom razlikom u tome da je Federer zadnje tri godine bio u fenomenalnoj formi konstantno,dok ove godine ima osvojena dva manja turnira(Estoril,Halle) i tek na momente pokaze dio svog prebogatog teniskog znanja.Halle se moze podvesti pod neku tradiciju u korist Fedexa,ali taj turnir nije ni primirisati po svom rejtingu i jacini onom koji se igra u Queensu i kojeg je Nadal osvojio protiv daleko jacih protivnika nego ih je Federer imao u Halle-u.Moje misjenje je da je on i dalje prvi favorit ali ne vise tako izrazen i dominantan u odnosu na prethodne godine,cak bih se usudio reci da je odnos favorita Federer-40%,Nadal-40%,Djokovic-15% a na ostale koji bi mogli "bljesnuti" otpada ovih 5%.