Trcanje...

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Trchite li?!

Da - obozavam da se muchim :)
214
60%
NE - jesi li normalna?
141
40%

Total votes: 355

dobar osjecaj

#851 Re: Trcanje...

Post by dobar osjecaj »

NE znam jeste li vec pisali o obuci iz trgovine Juventa. Danas sam vidjela par adidas patika koje su me zbunile. Relativno su jeftine, odnosno prejeftine da bi bile dobre tene za trcanje. Privukle su me jer su mekane i lagane pa bi ih uzela mozda za krace mekse ture. Sad kad ih trazim po nazivu u adidas online trgovinama taj model se ne pojavljuje ni u jednoj trgovini osim nekih stranica kao da su iz zone deep weba.
O cemu se tu moze raditi? Da li su to mozda neki modeli kakvi se mogu naruciti preko AE ili?
mousstapha

#852 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

Kako se zove model tih patika?
Nadzorna_ploca

#853 Re: Trcanje...

Post by Nadzorna_ploca »

Bice da je Duramo ili nesto od te klase.

http://www.juventasport.com/adidas.php
dobar osjecaj

#854 Re: Trcanje...

Post by dobar osjecaj »

Nije mi pala na pamet ideja njihove stranice. Nisu duramo nego ove ljubicaste run lite pacer po cijeni od 79 KM.
Logovan

#855 Re: Trcanje...

Post by Logovan »

mousstapha wrote:Moze preko interneta i treba platiti 40 keka. :D Naravno za to dobijes majicu, medalju, okrepu...
Nekako mi je to baš puno. :-) Misliš svi medalje dobijaju?
dobar osjecaj

#856 Re: Trcanje...

Post by dobar osjecaj »

Logovan wrote:
mousstapha wrote:Moze preko interneta i treba platiti 40 keka. :D Naravno za to dobijes majicu, medalju, okrepu...
Nekako mi je to baš puno. :-) Misliš svi medalje dobijaju?
Nekako nije pod moranje :D
mousstapha

#857 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

Da, svi koji zavrse. Imas i fun run od 4 kilometra.

Image
dobar osjecaj

#858 Re: Trcanje...

Post by dobar osjecaj »

Imala sam nedavno povredu skocnog zgloba pa se polako pokusavam vratiti trcanju. Jutros su me na dva mjesta prepali psi. Prvo su me iznenadila dva vucjaka iz nekog ogradjenog dvorista a onda copor lutalica. Ali nista nije bilo tako smijesno i neugodno kao kad me na pola puta daleko od bilo cega (a opet bez ikakvog zaklona uz povremeni saobracaj i prolaznike) uhvatilo bolno grcenje u stomaku i osjecaj da moram instant u wc. Kakva muka i uzas :lol:

Inace, one Juventine jeftine Adidas ko perce lagane (fol running shoes) su preudobne i super za setnju i laganu rekreaciju. Mnogo bolja investicija su Adizero Boston 5. Zaljubljena sam u svaki cm tih patika.
mousstapha

#859 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

Adidas fakat pravi kvalitetne patike, barem ove premium modele. U svojima Glide Boost sam pretrčao ekvator i još uvijek nema ikakvih ozbljnijih oštećenja.

A psi lutalice su standardna priča za nas koji trčimo po Sarajevu. Povećavaju tu dozu adrenalina. :D Nekad mi bude žao što nemam pulsmetar da vidim na grafičkom prikazu koliko se srce ubrza kod takvih iznenadnih susreta.
azurna_obala

#860 Re: Trcanje...

Post by azurna_obala »

dobar osjecaj wrote:NE znam jeste li vec pisali o obuci iz trgovine Juventa. Danas sam vidjela par adidas patika koje su me zbunile. Relativno su jeftine, odnosno prejeftine da bi bile dobre tene za trcanje. Privukle su me jer su mekane i lagane pa bi ih uzela mozda za krace mekse ture. Sad kad ih trazim po nazivu u adidas online trgovinama taj model se ne pojavljuje ni u jednoj trgovini osim nekih stranica kao da su iz zone deep weba.
O cemu se tu moze raditi? Da li su to mozda neki modeli kakvi se mogu naruciti preko AE ili?

Gdje se nalazi ova prodavnica?
Jel u Sarajevu?
dobar osjecaj

#861 Re: Trcanje...

Post by dobar osjecaj »

azurna_obala wrote:
dobar osjecaj wrote:NE znam jeste li vec pisali o obuci iz trgovine Juventa. Danas sam vidjela par adidas patika koje su me zbunile. Relativno su jeftine, odnosno prejeftine da bi bile dobre tene za trcanje. Privukle su me jer su mekane i lagane pa bi ih uzela mozda za krace mekse ture. Sad kad ih trazim po nazivu u adidas online trgovinama taj model se ne pojavljuje ni u jednoj trgovini osim nekih stranica kao da su iz zone deep weba.

Gdje se nalazi ova prodavnica?
Jel u Sarajevu?
U BBI-u na onom medjuspratu gdje su Puma, Sportlife i jos neka sportska trgovina. Patike koje sam spominjala u postu su udobne, lagane ko perce ali ja ih ne bi koristila za duze i ozbiljnije trcanje. Jednostavno je prejednostavna gumena podloga i nisam imala osjecaj da me uopste stite od udaranja od beton.

Ovo ti je ta patika iz Juvente:

Image

a ovo je najbolja patika koju sam dosad koristila za trcanje:

Image

Jedina slicnost je u tome sto su oba para nevjerovatno lagana. Inace su neuporedive.
azurna_obala

#862 Re: Trcanje...

Post by azurna_obala »

Hvala puno :thumbup:
forest gump

#863 Re: Trcanje...

Post by forest gump »

Te prve patike su katastrofa za trčanja.

Druge su beton.
Kemal Malovčić

#864 Re: Trcanje...

Post by Kemal Malovčić »

Zdravo, ljudi.

Trčim već par mjeseci i dobro je. Ali znojim se ko lud, inače se puno znojim, ali za vrijeme trčanja strašno puno. A budala nosio pamučne majice, mislio ok su.

Možete li mi preporučiti gdje da kupim neke majice i šorceve za trčanje? Može neka budžet varijanta.

:sax:
Sodom1

#865 Re: Trcanje...

Post by Sodom1 »

Ja sam godinama trcao po Alipasinom,oko bazena,Otoka..
Slabo sam sretao trkaca , pogotovo zenskih
samsung456

#866 Re: Trcanje...

Post by samsung456 »

Kemal Malovčić wrote:Zdravo, ljudi.

Trčim već par mjeseci i dobro je. Ali znojim se ko lud, inače se puno znojim, ali za vrijeme trčanja strašno puno. A budala nosio pamučne majice, mislio ok su.

Možete li mi preporučiti gdje da kupim neke majice i šorceve za trčanje? Može neka budžet varijanta.

Probaj na piku potraziti, bude jeftino kvalitetnih stvari :)
testni_akaunt

#867 Re: Trcanje...

Post by testni_akaunt »

Samo sintetika. Pogledaj bude po sportskim radnjama maja za trčanje na sniženju
Kemal Malovčić

#868 Re: Trcanje...

Post by Kemal Malovčić »

Hvala na savjetima. :thumbup: Kupio sam nešto u Intersportu i nešto preko Pika.

Ako niste znali, izgleda da je SPORTLIFE kupio PRIMASPORT, bar onu prodavnicu u Intershopu, i tamo je sada 50% sniženje na sve Diadorine proizvode.
mousstapha

#869 Re: Trcanje...

Post by mousstapha »

Gdje se nalazi Intershop?
kolegione

#870 Re: Trcanje...

Post by kolegione »

Interesuje me buduci da pusim, inace sam u solidnoj formi ali nisam se bavio nikakvim sportom oko pola godine da li bi mogao trcati uzbrdo niz brdo umjesto po ravnom to me ubija. Kolilo je dovoljno vremenski i kako je ispravno hvala lijepo
testni_akaunt

#871 Re: Trcanje...

Post by testni_akaunt »

kolegione wrote:Interesuje me buduci da pusim, inace sam u solidnoj formi ali nisam se bavio nikakvim sportom oko pola godine da li bi mogao trcati uzbrdo niz brdo umjesto po ravnom to me ubija. Kolilo je dovoljno vremenski i kako je ispravno hvala lijepo
Ja bih za početak kombinovao hodanje i lagano trčkaranje barem 15tak dana.
Pa lagano po ravnom. Onda ces vec skontat kako sta ide. Brdo je ipak brdo, ne bih to odmah furao
Sodom1

#872 Re: Trcanje...

Post by Sodom1 »

Zavisi koliko imas godina drug
forest gump

#873 Re: Trcanje...

Post by forest gump »

kolegione wrote:Interesuje me buduci da pusim, inace sam u solidnoj formi ali nisam se bavio nikakvim sportom oko pola godine da li bi mogao trcati uzbrdo niz brdo umjesto po ravnom to me ubija. Kolilo je dovoljno vremenski i kako je ispravno hvala lijepo
Pokušaj pa ćeš sam skontati.
quarterback

#874 Re: Trcanje...

Post by quarterback »

u intersportu / konzum- ex mercator pofalici /su snizenja, juce sam gledao i ima nekih stvari za trcanje
Kemal Malovčić

#875 Re: Trcanje...

Post by Kemal Malovčić »

mousstapha wrote:Gdje se nalazi Intershop?
To je Bingo na pofalićima. Na spratu.
Post Reply