Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#9951 Re: Teretana

Post by enisss »

Bambino Blu wrote:De mi recite vase vjezbe za pogadjanje unutrasnje glave tricepsa kako je vi gadjate
Mislis na dugu, najvecu glavu?
Bambino Blu

#9952 Re: Teretana

Post by Bambino Blu »

enisss wrote:
Bambino Blu wrote:De mi recite vase vjezbe za pogadjanje unutrasnje glave tricepsa kako je vi gadjate

Da da
Raigor Stonehoof

#9953 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

ja svoju drugu glavu vjezbam sa zenom, ne znam za tebe :D
enisss

#9954 Re: Teretana

Post by enisss »

Bambino Blu wrote:
enisss wrote:

Da da
Svaka vjezba u kojoj su laktovi iza glave ce pogoditi dugu glavu tricepsa.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9955 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Snake Eyes wrote:Dajte malo više postova oko vježbi i prirodne ishrane, meni se od ovih suplemanata povraća, valjda mi ne gode ovi vještački zaslađivači. Fakat ne znam kako vama ide.
Kako jednom rece komplexash
Da mi kažu da pojedem govno i da cu se od njega nabildati, ja bi pojeo :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9956 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Evo 3 dana ne treniram zbog bolesti i tacno sam pozelio :sad:
Ali uzet cu jos jedno 2-3 dana pauze, cisto psihicki i fizicki da se napunim
undefined007

#9957 Re: Teretana

Post by undefined007 »

Ja za triceps radim propadanja (10-ak ponavljanja u seriji), potisak sa čela, i sajlu sa konopcem, ali manja težina da baš pogodi tricu. :D
Pa iduće sedmice radim druge tri vježbe, tako da stalno miksam. :D
Bambino Blu

#9958 Re: Teretana

Post by Bambino Blu »

enisss wrote: Svaka vjezba u kojoj su laktovi iza glave ce pogoditi dugu glavu tricepsa.

Pa tako nekako i radim bucicu iznad glave ili Z sipku. Nekad radim francuski potisak na kosoj klupi, al' na kontrakosoj pogadjam svaku glavu tako da ne znam sta je bolja kombinacija. Naravno sajla je neizostavna kad se trica radi :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/rijesen ... /170308050

evo za sve one koji ce narucivati nesto sa neta doba vijest :D
MyTao

#9959 Re: Teretana

Post by MyTao »

Snake Eyes wrote:Dajte malo više postova oko vježbi i prirodne ishrane, meni se od ovih suplemanata povraća, valjda mi ne gode ovi vještački zaslađivači. Fakat ne znam kako vama ide.
Supplements nisu uopste potrebni... Proteine mozes uzimati samo ako nemas vremena da ih konzumiras kroz ishranu. Jedino sto bi ti puno preporucio je creatin.

Ostale gluposti kao pre workout, post workout, fat burner this, fat burner that ne prave toliku razliku (ili nikakvu, vec su stvoreni da ljudima izvuku lovu). Sve sto trebas da uspijes je dijeta i vjezba od toga gotovo 80% je dijeta, ostalo teretana.
Bambino Blu

#9960 Re: Teretana

Post by Bambino Blu »

MyTao wrote:
Supplements nisu uopste potrebni... Proteine mozes uzimati samo ako nemas vremena da ih konzumiras kroz ishranu. Jedino sto bi ti puno preporucio je creatin.

Ostale gluposti kao pre workout, post workout, fat burner this, fat burner that ne prave toliku razliku (ili nikakvu, vec su stvoreni da ljudima izvuku lovu). Sve sto trebas da uspijes je dijeta i vjezba od toga gotovo 80% je dijeta, ostalo teretana.
Ma na mene kreatin ne djeluje ja ne znam. Pio sam svakakve marke po meni konzumirati kreatin sam je totalna glupost sa wheyon i dextrozom okej tad vec imamo beneficije.

A da se ne lazemo pre work out je dobar za mnogostosta. Hoces na defku ( dobrila cjepa te znojis se ima 50 % stvari koje ima fatburner a opet je bolje od njega. Hoces na masu treba ti malo snage pogurat cete i na snazi :D

NEmas volje dos'o si mrtav dan mrtvo sve ti mrtav a dan za trening krucijalni momenat da li cete prelomiti ili ne. I ti popijes pwo i letis na treningu.

Po meni je on daleko od bacanja para, ali sad da ocekujes nesto tipa da ces biti ko hulk itd...to sigurno neces. To ne gradi misic vec radi neke druge stvari.
MyTao

#9961 Re: Teretana

Post by MyTao »

Bambino Blu wrote:
MyTao wrote:

Ma na mene kreatin ne djeluje ja ne znam. Pio sam svakakve marke po meni konzumirati kreatin sam je totalna glupost sa wheyon i dextrozom okej tad vec imamo beneficije.

A da se ne lazemo pre work out je dobar za mnogostosta. Hoces na defku ( dobrila cjepa te znojis se ima 50 % stvari koje ima fatburner a opet je bolje od njega. Hoces na masu treba ti malo snage pogurat cete i na snazi :D

NEmas volje dos'o si mrtav dan mrtvo sve ti mrtav a dan za trening krucijalni momenat da li cete prelomiti ili ne. I ti popijes pwo i letis na treningu.

Po meni je on daleko od bacanja para, ali sad da ocekujes nesto tipa da ces biti ko hulk itd...to sigurno neces. To ne gradi misic vec radi neke druge stvari.
Sve te benificije mozes dobiti sa soljicom kafe... ionako su ti suplamenti puni kafeina i secera, to im je ta "tajna" formula :)

Ja inace uzimam protein sa okusom kafe i on sadrzi kafein u sebi, to je nesto kao dvije muhe jednim udarcem... ali jedini razlog zasto pijem te protein je jer nemam vremena da jedem po 5 jaja u jutru... efekat je isti ili pojeo nekoliko jaja koji sadrze oko 6-7 g proteina ili popio neki shake sa 30g... cak je mozda i bolje pojesti jaja jer se osjecas da si pun i nahranjen. Apsolutno nema potrebe koristiti sve te suplamente kada i protein, i fat mozes dobiti kroz ishranu.

Sto se tice creatina, to je nesto sto nase tijelo vec proizvodi u jetri, i pomaze pri raspodjeli energije celijama, prije svega misicnim celijama... tako da je benefitira one koji treniraju jer pomaze pri rastu i jacanju misica.
Raigor Stonehoof

#9962 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

MyTao wrote:
Sve te benificije mozes dobiti sa soljicom kafe... ionako su ti suplamenti puni kafeina i secera, to im je ta "tajna" formula :)
Sa soljicom ne mozes garant. Mozda sa 28 soljica :D
Bambino Blu

#9963 Re: Teretana

Post by Bambino Blu »

MyTao wrote:

Ja inace uzimam protein sa okusom kafe i on sadrzi kafein u sebi, to je nesto kao dvije muhe jednim udarcem... ali jedini razlog zasto pijem te protein je jer nemam vremena da jedem po 5 jaja u jutru... efekat je isti ili pojeo nekoliko jaja koji sadrze oko 6-7 g proteina ili popio neki shake sa 30g... cak je mozda i bolje pojesti jaja jer se osjecas da si pun i nahranjen. Apsolutno nema potrebe koristiti sve te suplamente kada i protein, i fat mozes dobiti kroz ishranu.

Sto se tice creatina, to je nesto sto nase tijelo vec proizvodi u jetri, i pomaze pri raspodjeli energije celijama, prije svega misicnim celijama... tako da je benefitira one koji treniraju jer pomaze pri rastu i jacanju misica.

Sa jednom soljicom kafe ja zaspem sa dzezvom dodjem sebi....

Ma ima tu svega i aminokiselina itd...

za kreatin ja znam ali kad ga pijem meni ne djeluje to je tako....

a normalno da je bolje jesti nego se oslanjati na whey....stim da whey je najbolji poslije treninga i ostalo vise ne treba samo hrana...
MyTao

#9964 Re: Teretana

Post by MyTao »

Raigor Stonehoof wrote:
MyTao wrote:
Sa soljicom ne mozes garant. Mozda sa 28 soljica :D
Ne sa 28 sigurno... poenta je da ti ljudi prodaju kafein i secer spakovan i finu bocu nista vise. Ako nekom vise odgovara popiti to onda OK, i ja ga konzumiram cesto... ali nije potreban ako neko ne voli, kao covjek kojem sam odgovarao.
Bambino Blu

#9965 Re: Teretana

Post by Bambino Blu »

Mada evo upravoh naletih na clanak o kreatinu...
http://body.ba/ishrana/suplementi/kreat ... ninga/3458
enisss

#9966 Re: Teretana

Post by enisss »

MyTao wrote:

Pokrij se mokrom dekom po glavi i sjedi negdje na propuh.
MyTao

#9967 Re: Teretana

Post by MyTao »

enisss wrote:
MyTao wrote:

Pokrij se mokrom dekom po glavi i sjedi negdje na propuh.
Zasto? Da bi mi se broj mozdanih celija izjednacio sa tvojim? No thanks.

Care ti si se provalio jos kada si pisao o nekim gelovima od kojih magicno nestaje salo :lol: :lol: molio bi te lijepo da mi se ne obracas vise, tu glupost sam ignorisao, hajd i ti budi covjek pa ignorisi ono sto ja pisem. Slobodno nastavi pisati ono sto pises, ne citiram te, ne citiraj me ;-)

hajd sad mahanje...
enisss

#9968 Re: Teretana

Post by enisss »

My Tao, ti definitivno otkrivas neke nove stvari u fitness industriji.
Citam tvoje postove i ne mogu se cudu nacuditi koliko gluposti pises!
Jel ti uopste znas da postoji razlika medju proteinima? Jel znas sta je uopste kreatin i njegov sastav i njegove sastojke? Znas li sta je beta alanin, citruline malate, glutamine, betaine, alanin, itd, itd, mogao bi pricati dva dana.
Proveo sam zivotni vijek citajuci i zavrsavajuci skolu i ti mi dodjes sa nekim svojim teorijama?
Nije to nista cudno, kod nas u Bosni su svi pametni i svi nesto znaju a vidi nas gdje smo.
Boze sacuvaj.
enisss

#9969 Re: Teretana

Post by enisss »

Vela havle :D
MyTao

#9970 Re: Teretana

Post by MyTao »

Jao... ponovo provala... SVE proteine mozes dobiti kroz ishranu... To je fakt, i samo neuki ljudi mogu tvrditi drugacije. Jer i taj protein koji ti nadjes u nekom supplamentu nebi ni postojao da nije pronadjen nekad negdje u hrani... ili zelis da tvrdis kako su naucnici nekom "magicnom" metodom proizveli potpuno novi protein koji ne postoji u prirodi???

Cak i creatin mozes dobiti kroz ishranu, osim sto ga tvoje tijelo proizvodi u jetri.

Nego sta ti imas tacno protiv onog sto sam rekao? Ako si vec isao u skolu za bildere :) valjda su te tu naucili kako voditi debatu... procitas lijepo sta sam napisao, pa mi tacno odgovoris sta je to s cim se ne slazes, pa po mogucnosti ponudis neke dokaze za ono sto ti tvrdis... a ne odma u napad ko sivonja... polahko, nije ovo gym.. opusti se, skontaj sta zelis reci i sta je to sto zelis osporiti :wink:

Slobodno nabrajaj do sutra, big words make you look smart :lol: :lol:
enisss

#9971 Re: Teretana

Post by enisss »

MyTao wrote:Jao... ponovo provala... SVE proteine mozes dobiti kroz ishranu... To je fakt, i samo neuki ljudi mogu tvrditi drugacije. Jer i taj protein koji ti nadjes u nekom supplamentu nebi ni postojao da nije pronadjen nekad negdje u hrani... ili zelis da tvrdis kako su naucnici nekom "magicnom" metodom proizveli potpuno novi protein koji ne postoji u prirodi???

Cak i creatin mozes dobiti kroz ishranu, osim sto ga tvoje tijelo proizvodi u jetri.

Nego sta ti imas tacno protiv onog sto sam rekao? Ako si vec isao u skolu za bildere :) valjda su te tu naucili kako voditi debatu... procitas lijepo sta sam napisao, pa mi tacno odgovoris sta je to s cim se ne slazes, pa po mogucnosti ponudis neke dokaze za ono sto ti tvrdis... a ne odma u napad ko sivonja... polahko, nije ovo gym.. opusti se, skontaj sta zelis reci i sta je to sto zelis osporiti :wink:

Slobodno nabrajaj do sutra, big words make you look smart :lol: :lol:
Nastavi citati moje postove kao i do sad sto si radio, mozda i naucis sta, ko zna. I ovo za gel, ako odlucis da se takmicis, siguran sam da hoces sa tim znanjem :D Onda ti jaran posalje jedan ovaj gel sto kazes da je glupost.
MyTao

#9972 Re: Teretana

Post by MyTao »

Ne znam Enise u koju si ti skolu isao, ali evo jedan odlican clanak o supplementima sa Harvard Medical School... Clank je vise o vitaminima i ne dodiruje se sa proteinima i supplementima za bodybuilding, ali ono sto je tacno za sve supplamente je slijedece:
The excitement over supplements

We've heard a lot of encouraging news about supplements. A series of studies hailed vitamin D as a possible defense against a long list of diseases, including cancer, diabetes, depression, and even the common cold. Omega-3 fatty acids have been touted for warding off strokes and other cardiovascular events. And antioxidants such as vitamins C and E and beta carotene were seen as promising silver bullets against heart disease, cancer, and even Alzheimer's disease.

Here's the big caveat: many of those exciting supplement studies were observational—they didn't test a particular supplement against a placebo (inactive pill) in a controlled setting. The results of more stringent randomized controlled trials haven't yielded the same good news.

"Often the enthusiasm for these vitamins and supplements outpaces the evidence. And when the rigorous evidence is available from randomized controlled trials, often the results are at odds with the findings of the observational studies," explains Dr. JoAnn Manson, chief of preventive medicine at Brigham and Women's Hospital, professor of medicine at Harvard Medical School, and principal investigator of a large randomized trial known as VITAL (Vitamin D and Omega-3 Trial).

Because observational studies may not fully control for dietary factors, exercise habits, and other variables, they can't prove whether the treatment is responsible for the health benefits. "People who take supplements tend to be more health conscious, exercise more, eat healthier diets, and have a whole host of lifestyle factors that can be difficult to control for fully in the statistical models," Dr. Manson says.

Some supplements that were found to have health benefits in observational studies turned out, with more rigorous testing, to be not only ineffective but also risky. Vitamin E, which was initially thought to protect the heart, was later discovered to increase the risk for bleeding strokes. Folic acid and other B vitamins were once believed to prevent heart disease and strokes—until later studies not only didn't confirm that benefit but actually raised concerns that high doses of these nutrients might increase cancer risk.
Sve u postavljenom se odnosi i na suplamente koje ti propagiras ovdje.

Mozes pricati koliko hoces, ali pravilnom ishranom sve moguce proteine u ovom univerzumu mozes dobiti, after all svi i dolaze iz razlicitih food groups zar ne? Zato i kupujes Whey Protein koji je byproduct od procesa pravljenja sira :) a ne magicna pilula koju ti kupis :)

Za fatburnere smo vec pricali, ko popusi pricu o magicnim pilulama i gelu koji topi salo je vjerovatno osoba koja isto popusi pricu da nosorogov nos lijeci rak itd itd... Znaci suplja da ne moze biti suplja.
enisss

#9973 Re: Teretana

Post by enisss »

Ja bi bio najsretniji covjek na svijetu da je tvoja prica tacna, i ja cu ti naci preko milion ovih clanaka koji propagiraju da se ne uzimaju suplementi.
Uhhh, koliko bi samo para ustedio, pa to je cudo jedno.
Jel znas koliko jaja treba pojesti da bi se unijelo oko 10g bcaa? Jel znas koliko je to tesko za stomak?
Ja uzmem 10 grama bcaa tokom treninga koje mi zaista trebaju i koje mi ocigledno daju rezultate? Mislis da bi mi bilo lakse da u pola treninga pojedem 30 jaja?
Da ne pricam o kreatinu? Jel znas koliko bi crvenog mesa morao pojesti prije i poslije treninga? Uzimam oko 4g hcl prije i 4 poslije, eto pa izguglaj.
A o izolatu i drugim suplementima da ne pricam.
MyTao

#9974 Re: Teretana

Post by MyTao »

enisss wrote:Ja bi bio najsretniji covjek na svijetu da je tvoja prica tacna, i ja cu ti naci preko milion ovih clanaka koji propagiraju da se ne uzimaju suplementi.
Uhhh, koliko bi samo para ustedio, pa to je cudo jedno.
Jel znas koliko jaja treba pojesti da bi se unijelo oko 10g bcaa? Jel znas koliko je to tesko za stomak?
Ja uzmem 10 grama bcaa tokom treninga koje mi zaista trebaju i koje mi ocigledno daju rezultate? Mislis da bi mi bilo lakse da u pola treninga pojedem 30 jaja?
Da ne pricam o kreatinu? Jel znas koliko bi crvenog mesa morao pojesti prije i poslije treninga? Uzimam oko 4g hcl prije i 4 poslije, eto pa izguglaj.
A o izolatu i drugim suplementima da ne pricam.
Aha... Znaci ono s cim se ti ne slazes sa mojim prvim komentarom je neprakticnost unosenja nekih stvari kroz ishranu? Konacno nesto slozenije od "ja znam, stas ti, vidi mi misicaaaa"

Ali hajd bar dolazimo do necega... Tvrdis da ti je potrebno 10g BCAA? Problem sa tim je da nepostoji "controlled study" koji moze dokazati to. Jedini refrence na internet koji tvrdi isto ono sto I ti je sa bodybuilding.com koja igrom slucaja prodaje I sponzorirana je od more kompanija koje prodaju supplamente... BCAA igra veliku ulogu u sintezi proteina, ali gotovo svi strucnjaci I doktori I njihova istrazivanja koja lahko mozes naci na netu (a ja cu ti postaviti listu) se slazu da unosenje tolike kolicine nije potrebno.

Znaci tvrdnja ti je bez osnove... Mozda si ti stvarno na sebi osjetio da rastes I da si jaci od kako uzimas BCAA, ali problem je ono o cemu su pisali u clanku koji sam postavio ranije, a to je UNCONTROLLED STUDY. Ti mozda jesi jaci I veci od kako konzumiras 10g BCAA-a ali ti ne znas I ne mozes tvrditi nikome sa sigurnoscu da je su oni razlog.

Kad su u pitanju BCAA-a ja cu ipak nastaviti propagirati (i postavljati izvor) to da je apsolutno nepotrebno unositi toliku kolicini u sebe posebno ne ako vec jedes dovoljno proteina a to je 1 gram na svaku poundu svoje tezine (sto se lahko moze unijeti ishranom, osim ako osoba nema 200 kila).

https://examine.com/supplements/branche ... ino-acids/

svi izvori se mogu naci na zadnjoj stranici za one koji zele dublje istraziti o BCAA.
enisss

#9975 Re: Teretana

Post by enisss »

Nije ni cudo sto nam je u Bosni hirurg ministar komunikacija :D
Post Reply