Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#9576 Re: RE: Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

MyTao wrote:
enisss wrote:
MyTao wrote: Spot reducing? Really? Nema sanse...

Fat burneri mogu pomoci tako sto ce osobi dati energiju za workout, pomoci u motivaciji, pomoci ljudima da manje jedu (gubljenje apetita)... ali direktno ne mogu nista... postoji samo jedan nacin da se izgubi salo, a to je unositi manje kalorija nego sto tvoje tijelo treba... sve ostale metode su supljak. Bez dijete i rada nema nista.
Da nam nisi sve ovo rekao ja ne znam sta bi mi bez tebe, stvarno si mi otvorio oci, svaka ti čast!
Zaboravio si napisati jednu osnovnu funkciju fat burnera. Drugi put kad dodjes da nam izmislis toplu vodu barem napisi sve sto treba da ne bunis ljude.

Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
Sto se nerviras odma... hajd idi uradi nekoliko sklekova... udahni duboko... smiri se... sve je OK.

Spot fat reducing je supljak... Covjek je pitao za magicnu pipulu koja ce mu pomoci za skidanje sala... ako ne promjeni workout rutinu i dijetu moze on jesti te tvoje fat burnere do sutra nista se nece promjeniti.

On nema problem sa motivacijom jer vec ide u teretanu 3-4 puta sedmicno... njemu ne trebaju fat burneri.
Znaci jedini kontra argument je da sam ja iznerviran i da trebam uraditi par sklekova, i da je nesto sto cijeli fitness svijet koristi supljak?
Jako zanimljivo.
Baj d vej, takvi kao ti mene jako nerviraju i definitivno cu razmisliti o uvodjenju te tvoje metode sklekovi i duboko disanje.
A sad da opet fino napisem da ne bi ljude bunili i pricali o nebitnim stvarima.
Fat burneri itekako pomazu u okruzenju KALORIJSKOG DEFICITA , sto ce reci da ostale stvari moraju da se ispune kako bi oni imali svoj potpuni ucinak.
Koje sastojke treba gledati?
1. L CARNITINE
pomaze kod transporta masti iz masnih naslaga do podrucja gdje se one mogu dalje pretvoriti u glukozu i potrositi.
Minimum je potrebno oko 1g l carnitina da bi uopste ovo djelovalo, idealno je uzimati 1500mg
2. CAFFEINE
pomaze kod ubrzavanja metabolizma i takodje pomaze kod dodatnog oslobadjanja masnih kiselina.
3.EXTRACT ZELENOG CAJA
Blokira apsorpciju odredjenje kolicine UH u stomaku, sto dovodi do toga da manje kalorija mora da iskoristimo.

Opet da ponovim da su burneri nesto sto ce sigurno pomoci ako osoba nastoji da izgubi težinu.
Podrazumjeva se da moras biti u KALORIJSKOM DEFICITU.

Raigor Stonehoof

#9577 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

tu-ča tu-ča :D
enisss

#9578 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Raigor Stonehoof wrote:tu-ča tu-ča :D
[emoji16]

enisss

#9579 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Raigor Stonehoof wrote:tu-ča tu-ča :D
Nek smo malo zakuhali i postalo je dosadno :)

MyTao

#9580 Re: Teretana

Post by MyTao »

E jbg... bezveze se palis, ja nemam tri komentara na ovoj temi... sve sto sam rekao je ono sto i ti sada govoris, ali si opet imao potrebu da vrijedjas na jedan obicni komentar gdje sam rekao da nisi u pravu da se moze gubiti salo sa specificnog dijela tijela (spot reducing).

On ako je u caloricnom deficitu njemu ne trebaju fat burneri. A fat burneri ne rade OSIM ako vec nisi u caloricnom deficitu... Sto znaci da je to trik da ti neko proda nesto sto ti ne treba.

To je sve sto imam reci na tu temu.
enisss

#9581 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

MyTao wrote:E jbg... bezveze se palis, ja nemam tri komentara na ovoj temi... sve sto sam rekao je ono sto i ti sada govoris, ali si opet imao potrebu da vrijedjas na jedan obicni komentar gdje sam rekao da nisi u pravu da se moze gubiti salo sa specificnog dijela tijela (spot reducing).

On ako je u caloricnom deficitu njemu ne trebaju fat burneri. A fat burneri ne rade OSIM ako vec nisi u caloricnom deficitu... Sto znaci da je to trik da ti neko proda nesto sto ti ne treba.

Genetika odredjuje na kojima dijelovima se salo nakuplja vise a na kojima manje.
Nismo svi isti sto se tice toga, isto vrijedi i za misice, nekome rastu noge ko lude dok neko mora da se ubija i da ih radi 3 puta sedmicno i opet mu nece biti kao kod onog ko je genetski nadaren.
Ako govorimo o gubitku neke manje kolicine sala u podrucju stomaka, i ako je osoba vec negdje ispod 14-15% body fata, onda ovi burneri rade, jos jednom, rade! A postoje i kreme koje se mazu na tim dijelovima da dodatnu ubrzaju proces.
Svojim sam ocima gledao kako se tijela mijenjaju u roku od par sati.
Kao sto i kazem, sve sto pricam sam i u praksi probao i vidio. Ne volim da raspravljam o necemu ako nisam dovoljno upoznat da barem mogu pricati o tome a da ne bunim ljude, jer je valjda najvaznija funkcija ovog svog pisanja upravo to, da ljudi nauce.

Dosadno mii

#9582 Re: Teretana

Post by Dosadno mii »

Koje kreme pomazu?
I čime mjerite body fat?
enisss

#9583 Re: RE: Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Dosadno mii wrote:Koje kreme pomazu?
I čime mjerite body fat?
Krema se zove Vasoburn i nedavno je izbacena na americko trziste. Nisam upoznat da li kod nas ima neki slican proizvod.
enisss wrote:
MyTao wrote:E jbg... bezveze se palis, ja nemam tri komentara na ovoj temi... sve sto sam rekao je ono sto i ti sada govoris, ali si opet imao potrebu da vrijedjas na jedan obicni komentar gdje sam rekao da nisi u pravu da se moze gubiti salo sa specificnog dijela tijela (spot reducing).

Genetika odredjuje na kojima dijelovima se salo nakuplja vise a na kojima manje.
Nismo svi isti sto se tice toga, isto vrijedi i za misice, nekome rastu noge ko lude dok neko mora da se ubija i da ih radi 3 puta sedmicno i opet mu nece biti kao kod onog ko je genetski nadaren.
Ako govorimo o gubitku neke manje kolicine sala u podrucju stomaka, i ako je osoba vec negdje ispod 14-15% body fata, onda ovi burneri rade, jos jednom, rade! A postoje i kreme koje se mazu na tim dijelovima da dodatnu ubrzaju proces.
Svojim sam ocima gledao kako se tijela mijenjaju u roku od par sati.
Kao sto i kazem, sve sto pricam sam i u praksi probao i vidio. Ne volim da raspravljam o necemu ako nisam dovoljno upoznat da barem mogu pricati o tome a da ne bunim ljude, jer je valjda najvaznija funkcija ovog svog pisanja upravo to, da ljudi nauce.

Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9584 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Image
enisss

#9585 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Leon16v wrote:Image
Restday? Koji je to dio tijela? [emoji2]

Leon16v

#9586 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Ja odradim recimo dva dana za redom, prsa, pa ledja, pokidam baš i upale dobijem, treći dan ako dođem na trening, nekako jedva to ide, bilo šta da radim, ramena ili noge, totalno bez volje, zato uzimam nakon 2 dana treninga, 1 pauze.

Volio bi da cujem tvoje misljenje na koji nacin bi mogao ubaciti prsa dva puta sedmično, posto su mi relativno slabija i genetski, nekako mi zaostaju za ramenima. da li bi bilo pametno ubaciti ih 2 puta sedmicno i na koji nacin ? Zahvaljujem :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9587 Re: Teretana

Post by Velkoski »

https://www.proteini.si/ba/proteini-sur ... 0-kapsula/

kako vam se čini ovo? :mrgreen:

enise, za dva mjeseca mi pošalji vasoburn :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 08/02/2017 22:12, edited 1 time in total.
enisss

#9588 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Leon16v wrote:Ja odradim recimo dva dana za redom, prsa, pa ledja, pokidam baš i upale dobijem, treći dan ako dođem na trening, nekako jedva to ide, bilo šta da radim, ramena ili noge, totalno bez volje, zato uzimam nakon 2 dana treninga, 1 pauze.

Volio bi da cujem tvoje misljenje na koji nacin bi mogao ubaciti prsa dva puta sedmično, posto su mi relativno slabija i genetski, nekako mi zaostaju za ramenima. da li bi bilo pametno ubaciti ih 2 puta sedmicno i na koji nacin ? Zahvaljujem :-D
Nemas ti onda problem sa frekvencijom treninga, nego sa losom formom. To je moje misljenje.

Leon16v

#9589 Re: RE: Re: Teretana

Post by Leon16v »

enisss wrote:
Leon16v wrote:Ja odradim recimo dva dana za redom, prsa, pa ledja, pokidam baš i upale dobijem, treći dan ako dođem na trening, nekako jedva to ide, bilo šta da radim, ramena ili noge, totalno bez volje, zato uzimam nakon 2 dana treninga, 1 pauze.

Nemas ti onda problem sa frekvencijom treninga, nego sa losom formom. To je moje misljenje.

Pa moguce, zadnjih nekoliko mjeseci sam uvijek nesto eksperimentisao, pokusavao razne nacine...
Al nedavno si pisao o formi, bas za prsa, pa cu se pokusat drzati sto je vise moguce toga.
Hvala :)
enisss

#9590 Re: RE: Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Leon16v wrote:
enisss wrote:

Pa moguce, zadnjih nekoliko mjeseci sam uvijek nesto eksperimentisao, pokusavao razne nacine...
Al nedavno si pisao o formi, bas za prsa, pa cu se pokusat drzati sto je vise moguce toga.
Hvala :)
Razmisljao sam mozda da uradim jedan video oko toga pa postavim.

Leon16v

#9591 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Dobro bi bilo, naravno ako imaš vremena i mogucnosti da uradiš takvo nešto, svima bi moglo zasigurno
enisss

#9592 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Leon16v wrote:Dobro bi bilo, naravno ako imaš vremena i mogucnosti da uradiš takvo nešto, svima bi moglo zasigurno
Imam, uradicemo video, trebao bi biti od kakve pomoci :)

isx

#9593 Teretana

Post by isx »

Radi li iko kardio na biciklu? Kod mene je tura 2x sedmicno, 40 min voznje, 90W tezina, lagana voznja do 20tak kmh, prvih 15 min puls do 115, kako se priblizavam intervalu 30 raste i do 140 i tu ga odrzavam jos 10 min.
golman

#9594 Re: Teretana

Post by golman »

isx wrote:Radi li iko kardio na biciklu? Kod mene je tura 2x sedmicno, 40 min voznje, 90W tezina, lagana voznja do 20tak kmh, prvih 15 min puls do 115, kako se priblizavam intervalu 30 raste i do 140 i tu ga odrzavam jos 10 min.
Radim ja biciklo,ali ne toliko

samo desetak minuta kad se zagrijavam prije nego što ću raditi noge
enisss

#9595 Re: Teretana

Post by enisss »

Ma stepenice zakon

MAN-lion's coach

#9596 Re: Teretana

Post by MAN-lion's coach »

Da li bi bilo dovoljno da radim tri puta sedmično noge (imam nekoliko vježbi što sam osmislila)?
Nemam mase kao dotična sa slike, ali bi voljela da to postignem, mislim noge :D
Moliću za savjet bez suvišnih komentara.Hvala svima.

Image
isx

#9597 Re: Teretana

Post by isx »

Dotična ima prangiju.
enisss

#9598 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

MAN-lion's coach wrote:Da li bi bilo dovoljno da radim tri puta sedmično noge (imam nekoliko vježbi što sam osmislila)?
Nemam mase kao dotična sa slike, ali bi voljela da to postignem, mislim noge :D
Moliću za savjet bez suvišnih komentara.Hvala svima.

Image
Ne bi da te obeshrabrim, ali zelim ti svu srecu ovog svijeta da na prirodan nacin postignes i blizu da ti noge izgledaju kao ovoj sa slike.
Ja sam se fokusirao na svoje noge zadnje dvije godine i znam kako je prolaziti kroz te bolne treninge gdje si uvijek na ivici da sve povratis iz sebe.
Vidjeces dosta ljudi u teretani sa dobrim gornjim dijelom tijela, ali jako malo sa dobrim nogama i to je sa razlogom. Naravno da je jedan od razloga i ne treniranje istih, ali takodje i genetika koja nam ide na ruku da je mnogo lakse izgraditi gornji nego donji dio tijela.
Obzirom da imamo vise misica na donjem dijelu tijela nego na gornjem po toj logici bi trebali da radimo noge vise puta sedmicno nego gornji dio al ti ja ipak ne bi preporucio da radis 3 ista treninga.
Ja noge radim dva puta sedmicno, prvi trening mi je vise fokusiran na kvadriceps a drugi na hamstrings i unutrasnju lozu.
Dok radim kvadriceps, uvijek na kraju treninga odradim malo i harmstrings, isto tako i dok radim hamstrings na kraju tog treninga odradim 2 vjezbe za kvadriceps.

Nemoj zaboraviti na hranu i spavanje, jer pogotovo na nogama neces vidjeti nikakav napredak ako ne ispunis i ta dva isto vazna faktora.
Poz

MAN-lion's coach

#9599 Re: Teretana

Post by MAN-lion's coach »

isx wrote:Dotična ima prangiju.
Hmm, Kortney Olson ne izgleda da ima prangiju, ali ja sam po svom ukusu fascinirana sa njenim nogama. O ukusima se ne raspravlja inače. ;)

@eniss

Zahvaljujem ti na uputama, ostaje mi da se posvetim na putu do planiranog cilja.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#9600 Re: RE: Re: Teretana

Post by konektovan »

enisss wrote:
Leon16v wrote:Dobro bi bilo, naravno ako imaš vremena i mogucnosti da uradiš takvo nešto, svima bi moglo zasigurno
Imam, uradicemo video, trebao bi biti od kakve pomoci :)

Blagodarim, :) :D cekamo, a poslusao sam tvoj savjet, i nadam se da sam na dobrom putu kad je trening za prsa u pitanju. Danas sam uradio trening za prsa, i evo, vec nakon par satica osjetim upalu, valjda je to dobar znak?! :D
Post Reply