Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9151 Re: Teretana
dok sam dizao Utege, suplementi su mi uglavnom služili kao psihološki boost, mada je to u neku ruku i loše jer mi je onda postalo nezamislivo trenirati bez nekog preworkouta. 
-
enisss
#9152 Re: Teretana
I ja imam isti problem, al znas kako kaze Jay Cutler, tvoj um ti je najbolji preworkout.Velkoski wrote:dok sam dizao Utege, suplementi su mi uglavnom služili kao psihološki boost, mada je to u neku ruku i loše jer mi je onda postalo nezamislivo trenirati bez nekog preworkouta.
Ja mogu sve raditi bez preworkouta, osim kad radim noge.
- Warashii
#9153 Re: Teretana
A nije legendo, da je tako ja prvi ne bi trenirao godinama. Vecina pita za to je normalno, primanja nisu velika nemos sebi bas lako obezbjediti izolat whey i eventualno BCAA bez da budzet ne ispasti. Hvala Bogu imam nesto viska novca a opet mi tesko sve ispratiti tako da razumijem sve, pogotovo mladji raju. I ja sam taj koji nastoji naci kompromise u suplemetaciji i ishrani, pa naručujem, experimentisem jebajiga.
Ali reci "da ti je biti takav", "ja bolji od 99%" i slicno je u najmanju ruku smiješno.
Svi znamo sta treba ali hajde da vidim facu koja ce ustati ujutro u pola sedam rintati do 17, otici na trening, doci kuci i jebavati se sa hranom, odjećom i sudjem a pri tome gledati kako negdje nesto usparati.
Ali reci "da ti je biti takav", "ja bolji od 99%" i slicno je u najmanju ruku smiješno.
Svi znamo sta treba ali hajde da vidim facu koja ce ustati ujutro u pola sedam rintati do 17, otici na trening, doci kuci i jebavati se sa hranom, odjećom i sudjem a pri tome gledati kako negdje nesto usparati.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9154 Re: Teretana
enisss wrote:I ja imam isti problem, al znas kako kaze Jay Cutler, tvoj um ti je najbolji preworkout.Velkoski wrote:dok sam dizao Utege, suplementi su mi uglavnom služili kao psihološki boost, mada je to u neku ruku i loše jer mi je onda postalo nezamislivo trenirati bez nekog preworkouta.
Ja mogu sve raditi bez preworkouta, osim kad radim noge.
prije trčanja sam recimo morao popiti šolju kafe, inače 'ne mogu'
-
enisss
#9155 Re: Teretana
Znanje je moc.Warashii wrote:A nije legendo, da je tako ja prvi ne bi trenirao godinama. Vecina pita za to je normalno, primanja nisu velika nemos sebi bas lako obezbjediti izolat whey i eventualno BCAA bez da budzet ne ispasti. Hvala Bogu imam nesto viska novca a opet mi tesko sve ispratiti tako da razumijem sve, pogotovo mladji raju. I ja sam taj koji nastoji naci kompromise u suplemetaciji i ishrani, pa naručujem, experimentisem jebajiga.
Ja sam prije kupovao preworkout 30$, bcaa 30$, glutamine 30$ i kreatin 30$, to je sve 120$. Sad samo uzmem jedan suplement u kome ima sve to i platim 47$.
Kazem ti ovo jer moras znati koliko cega dobijes i sta dobijes.
Vidim ljudi jos uvijek vjeruju u kreatin monohidrat a dokazano je da tijelo iskoristi samo nekih 10 do 15 % ???
Platis ga 30 KM a u biti tijelo iskoristi neke 3 do 4 marke od toga.
Meni ljudi ovamo svakodnevno nude razne preworkoute, ja pogledam sastojke i cim vidis da je kolicina oko 5 do 10 grama po serviranju ja to vise i ne gledam.
Ko se i malo razumije oko bb zna da u 5 grama ne moze da stane puno stvari.
Upravo ti ovo i govorim zbog budzeta.
Sto se tice posla i treniranja. Trenirao sam po 10 ljudi svaki dan, to je 10 sati u komadu, pa sam onda radio svoj trening poslije njih.
Najlakse je naci izgovor...
- Warashii
#9156 Re: Teretana
Ne radi se o izgovorima.
Ja konkretno nikad u zivotu nisam uzeo niti jedan preworkout i mislim da necu nikad ni uzeti, ali nemam predrasuda prema ljudima koji uzimaju. Nemam ni prema "steroidasima", sve ljude koji posjecuju teretane gledam istim ocima.
Nema se tu sta puno popovati, u BiH situacija sa tim, mislim na kupovnu moc, nije dobra. Ja izdvojim nekih 200KM za suplementaciju za dva mjeseca i opet zna biti problematicno, a znam brdo ljudi koji ne mogu ni to.
Meni je kreatin ok, cijena i dobijeno je najbolja ponuda.
Ja konkretno nikad u zivotu nisam uzeo niti jedan preworkout i mislim da necu nikad ni uzeti, ali nemam predrasuda prema ljudima koji uzimaju. Nemam ni prema "steroidasima", sve ljude koji posjecuju teretane gledam istim ocima.
Nema se tu sta puno popovati, u BiH situacija sa tim, mislim na kupovnu moc, nije dobra. Ja izdvojim nekih 200KM za suplementaciju za dva mjeseca i opet zna biti problematicno, a znam brdo ljudi koji ne mogu ni to.
Meni je kreatin ok, cijena i dobijeno je najbolja ponuda.
-
Dr Baltazar
#9157 Re: Teretana
Veze ti nemaš iskrenoWarashii wrote:I ti ga sad malo kakis.Dr Baltazar wrote: Alejkumu selam.
Ja sam u boljoj formi nego 99% vas ovdje, a ni meni ovo nije profesijaEnis je liga za sebe i jedino što vam mogu preporučiti je da ponešto i naučite kad već imate priliku. Pominješ gore suplemente, a on trenutno koristi whey i PRE JYM ako se ne varam. Poenta je da je on i prije hemije izgledao bolje nego mi ovdje (znam jer sam vidio slike) i bolje nego mnogi koji su odradili par ciklusa.
Ionako je 90% suplemenata beskorisno tako da je njihov značaj baš onoliki koliko je Enis rekao.
Bezveze omalovažavaš ljude oko sebe, a malo toga znaš.
Enis ovo Enis ono, k'o da si mu advokat jbte. A i te izjave su ti malo....
Ovdje je problem nastao kad je wanna be Amer objavio svoje slike i onda su počela prozivanja
-
Dr Baltazar
#9158 Re: Teretana
Sad jedno, sad drugo. Nisi dobar nikako danasDaryl Dixon wrote:sta ima coleman nismo ti prepoznalija znam onoliko koliko treba da znam - meni dosta a ti blage veze nemas koliko ja toga znam tako da ti je prica bezveze
ne omalovazavam ljude oko sebe samo odgovaram na tudja omalovazavanja - razlika je velika.. cuj u boljoj formi od 99% foruma mozda sto se ega tiče, ovako bespotrebno potcjenjujes, nismo svi djeca ovdje kao sto ti rezonujes
Omalovažavaš i vrijeđaš druge. U boljoj je formi i čovjek je druga liga za ove ostale na forumu. I kad kažem 99%, malo sam i fulio jer je taj procenat viši zbog toga što su svi koji su došli ovdje tražili savjet za skidanje sala - jasno ti je u kakvoj su ti formi ljudi
-
Dr Baltazar
#9159 Re: Teretana
Zbog čega ulaziš u rasprave sa ljudima koji ne traže kompromis nego rade sve onako kako treba i valjda ti je jasno da taj neko ko radi sve kako treba je za tebe nedostižan ?Warashii wrote:A nije legendo, da je tako ja prvi ne bi trenirao godinama. Vecina pita za to je normalno, primanja nisu velika nemos sebi bas lako obezbjediti izolat whey i eventualno BCAA bez da budzet ne ispasti. Hvala Bogu imam nesto viska novca a opet mi tesko sve ispratiti tako da razumijem sve, pogotovo mladji raju. I ja sam taj koji nastoji naci kompromise u suplemetaciji i ishrani, pa naručujem, experimentisem jebajiga.
Tačno tako. Mislim da si sve sa tim zadnjim rekao. Nekome je bb posao, tako da 99% itekako ima smisla
- Daryl Dixon
#9161 Re: Teretana
dupli
-
Dr Baltazar
#9162 Re: Teretana
Očito si preskočio postove sa slikamaDaryl Dixon wrote:
-
enisss
#9163 Re: Teretana
Ovo sam ja na slici, prije nekih 10 godinaDr Baltazar wrote:Očito si preskočio postove sa slikamaDaryl Dixon wrote:
-
Astrix
#9164 Re: Teretana
Imam kreatin kojem rok istice sad u 12 mjesecu, da li ga se i koliko nakon roka može koristiti, ima ga puno a nešto mi šteta baciti 
-
Mustang1
#9165 Re: Teretana
Ne znam konkretno o tome ali znam da raja masovno kupuje proizvode kojima je ili istekao rok ili istice brzo po snizenim cijenama.. Mislim da sam cuo da je najgore sto se moze desiti od preparata kojem je istekao rok da ne djeluje.. E sad da li je to tacno ..Astrix wrote:Imam kreatin kojem rok istice sad u 12 mjesecu, da li ga se i koliko nakon roka može koristiti, ima ga puno a nešto mi šteta baciti
-
zetareticula
#9166 Re: Teretana
Dali je istina da ovi sa pika my protein su prepakirani
Kao da nabavljaju ove vrece pune ih mjesavinom nekih jeftini proteina i pakuju 
-
Zoya
#9167 Re: Teretana
Da mi je neko pricao da ce mi bolovi u vratu nestati od dizanja tegova, ne bih mu nikad vjerovala. Vec dva mjeseca nisam isla fizioterapeutu
Znaci ljudi, idite u teretanu i samo pametno dizite malo tegove.
I koji je ovo fazon da se muskarci briju po nogama?
- rida1976
#9168 Re: Teretana
Da im se vide mišići [emoji23][emoji23][emoji23]
tapatalk
tapatalk
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9169 Re: Teretana
Skijaši, plivači, fudbaleri, svi oni briju none 
- Warashii
#9170 Re: Teretana
Najveci razlog je moda jbga, barem ovi rega likovi.
Koliko znam zgodno je prilikom masaže i raznoraznih terapija kod sportista.
Koliko znam zgodno je prilikom masaže i raznoraznih terapija kod sportista.
- Raigor Stonehoof
#9171 Re: Teretana
pederluk, osim kod plivača
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9172 Re: Teretana
Tesko da ga moze prepakovati, ja sam nekoliko puta narucivao Myprotein jeftinije sa pika, i sve je regularno bilo upakovano.zetareticula wrote:Dali je istina da ovi sa pika my protein su prepakiraniKao da nabavljaju ove vrece pune ih mjesavinom nekih jeftini proteina i pakuju
Primjera radi, od prijatelja sto je kupio u shopu uzeo mjericu i popio, uzeo poslije moj sa pik, popio, apsolutno isto.
-
Dr Baltazar
#9173 Re: Teretana
Zoya wrote:Da mi je neko pricao da ce mi bolovi u vratu nestati od dizanja tegova, ne bih mu nikad vjerovala. Vec dva mjeseca nisam isla fizioterapeutuZnaci ljudi, idite u teretanu i samo pametno dizite malo tegove.
Logika. Nije bilo dovoljno cirkulacije (krvi) u tom dijelu i imala si bolove. Samo nastavi i uživaj u procesu.
Ja jedino za takmičare imam opravdanja, sve ostalo mi je totalno bezveze.
-
enisss
#9174 Re: Teretana
Ja ne brijem, ja koristim ono ljepiloDr Baltazar wrote:Zoya wrote:Da mi je neko pricao da ce mi bolovi u vratu nestati od dizanja tegova, ne bih mu nikad vjerovala. Vec dva mjeseca nisam isla fizioterapeutuZnaci ljudi, idite u teretanu i samo pametno dizite malo tegove.
I koji je ovo fazon da se muskarci briju po nogama?![]()
![]()
Logika. Nije bilo dovoljno cirkulacije (krvi) u tom dijelu i imala si bolove. Samo nastavi i uživaj u procesu.
Ja jedino za takmičare imam opravdanja, sve ostalo mi je totalno bezveze.
-
zetareticula
#9175 Re: Teretana
Kontao uzeti obicni onaj whey od MP ali Pro bilderi mi napricase bajkeLeon16v wrote:Tesko da ga moze prepakovati, ja sam nekoliko puta narucivao Myprotein jeftinije sa pika, i sve je regularno bilo upakovano.zetareticula wrote:Dali je istina da ovi sa pika my protein su prepakiraniKao da nabavljaju ove vrece pune ih mjesavinom nekih jeftini proteina i pakuju
Primjera radi, od prijatelja sto je kupio u shopu uzeo mjericu i popio, uzeo poslije moj sa pik, popio, apsolutno isto.