Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#8776 Re: Teretana

Post by enisss »

Ne smijes zanemarit UH, gdje si procitala da ih trebas zanemariti? Ti nastojis da dobiješ na kilazi i ne smijes nista da zanemaris, masti , protein i UH moraju biti u svakom obroku.

Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
Warashii

#8777 Re: Teretana

Post by Warashii »

MJAU - da wrote: Ja se ne mičem dalje, nabacila ona 4kg i tako stoji, a jedem ko smug. :( Malo sam skeptična prema ovim preparatima, šta kad se to prestanu konzumirati? Gdje se taj kazein može nabaviti?
:) kazein zbavljas gdje i whey i ostale suplemente. Kazin, protein jaja, mesa i slicno imaju funkciju obroka pred spavanje.
Syntha 6 npr. po meni je prihvatljiv izbor.
MJAU - da

#8778 Re: Teretana

Post by MJAU - da »

enisss wrote:Ne smijes zanemarit UH, gdje si procitala da ih trebas zanemariti? Ti nastojis da dobiješ na kilazi i ne smijes nista da zanemaris, masti , protein i UH moraju biti u svakom obroku.

Znam da ne smijem i nisam u potpunosti, nego nisam dobro sračunala po namirnicama. Masti su ok i proteini, a UH sam veoma malo unosila, a njih trebala ponajviše. Nisam dobro kalkulatro podesila, jbg. hvala ti.
enisss

#8779 Re: Teretana

Post by enisss »

Ma nema veze, zato i jesi ovdje da ne lutas...
Protein je nesto sto moras unositi, jer bez dovoljno proteina tijelo se bori i mozes pasti u stanje da počneš da gubis na misicnoj masi, sto bi bilo mnogo lose po tebe... dobro bi bilo da napises trenutnu visinu i tezinu tako da bi se otprilike znalo koliko cega trebas unositi...

MJAU - da

#8780 Re: Teretana

Post by MJAU - da »

enisss wrote:Ma nema veze, zato i jesi ovdje da ne lutas...
Protein je nesto sto moras unositi, jer bez dovoljno proteina tijelo se bori i mozes pasti u stanje da počneš da gubis na misicnoj masi, sto bi bilo mnogo lose po tebe... dobro bi bilo da napises trenutnu visinu i tezinu tako da bi se otprilike znalo koliko cega trebas unositi...

Sve imam, žena mi poslala ispravan kalkulatro i podugu listu namirnica sa tačnim udjelom proteina, UH i masti. Do mene je, jer sam UH zanemarila, unosila koliko i proteina, a trebala tri puta više.
enisss

#8781 Re: Teretana

Post by enisss »

Tri puta vise bi bilo puno, ja kad sam u offseason i kada nastojim da unesem sto vise UH jedem mozda samo 10 do 20% vise UH nego proteina...

MJAU - da

#8782 Re: Teretana

Post by MJAU - da »

enisss wrote:Tri puta vise bi bilo puno, ja kad sam u offseason i kada nastojim da unesem sto vise UH jedem mozda samo 10 do 20% vise UH nego proteina...

Aha. Ma kod mene je malo specifična situacija, zbog nekih okolnosti sam naglo izgubila mnogo kilograma, pa je "dijeta" malo rigoroznija. Vidjećemo kroz 10 dana.
edo82

#8783 Re: Teretana

Post by edo82 »

enisss wrote:
Dr Baltazar wrote:Nije loša ta mjerica pred spavanje. Ja sam to probao par sedmica i nekako manje ti bude opterećen digestivni aparat tokom noći. Probaj pa ćeš tako najbolje vidjeti kako tebi djeluje. 3-4 sedmice whey, 3-4 sedmice mladi sir.
Ma whey i nema neke beneficije obzirom da prosjecno spavamo po 7-8 sati, a whey se resorbuje u nekih sat do sat i po, tako da poslije tog vremena opet ostanes kratak sa bcaa u krvi.
Kazein je zakon ko moze priustiti i jedno i drugo...
A ako uzmeš Whey sa mlijekom pred spavanje? On bi trebao da se sporije apsorbuje, ili nešto fulam?
Dr Baltazar

#8784 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

edo82 wrote:
enisss wrote:
Dr Baltazar wrote:Nije loša ta mjerica pred spavanje. Ja sam to probao par sedmica i nekako manje ti bude opterećen digestivni aparat tokom noći. Probaj pa ćeš tako najbolje vidjeti kako tebi djeluje. 3-4 sedmice whey, 3-4 sedmice mladi sir.
Ma whey i nema neke beneficije obzirom da prosjecno spavamo po 7-8 sati, a whey se resorbuje u nekih sat do sat i po, tako da poslije tog vremena opet ostanes kratak sa bcaa u krvi.
A ako uzmeš Whey sa mlijekom pred spavanje? On bi trebao da se sporije apsorbuje, ili nešto fulam?
Svakako da je tako. Nije loša varijanta, ali mlijeko lično izbjegavam zbog nezanemarive količine šećera laktoze.

Uzmite jednostavno mladi sir pred spavanje. Whey ionako nije potreban, ukoliko možeš sve hranom pokriti.
edo82

#8785 Re: Teretana

Post by edo82 »

Dr Baltazar wrote:
Svakako da je tako. Nije loša varijanta, ali mlijeko lično izbjegavam zbog nezanemarive količine šećera laktoze.

Uzmite jednostavno mladi sir pred spavanje. Whey ionako nije potreban, ukoliko možeš sve hranom pokriti.
Mladi sir je raja :thumbup:
Raigor Stonehoof

#8786 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

enisss wrote: Ma whey i nema neke beneficije obzirom da prosjecno spavamo po 7-8 sati, a whey se resorbuje u nekih sat do sat i po, tako da poslije tog vremena opet ostanes kratak sa bcaa u krvi.
Poslusao sam.te, uzeh i Casein :)
enisss

#8787 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

edo82 wrote:
Dr Baltazar wrote:

Mladi sir je raja [emoji106]
Odlicno.
Nisam upoznat da li kod nas ima da se kupi whey i kazein u jednom proteinskom prasku? Mozda Baltazar zna?

Dr Baltazar

#8788 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

Ima toga, ali se to ovdje ne isplati uzimati. Znaš i sam koliko nam cijene suplemenata odskaču u odnosu na vas. ON Gold Standard Whey je 135 KM 2,3 kg, a da ne pričam kako kod vas ima onih 1+1 akcija i slično :mrgreen:

Ako bih već nešto preporučio, onda neka to budu Isobolic i Muscle Fusion od Nutrobolics. Možda još i Body&Fit koji su sigurno best buy na našem tržištu. Ima i od ovih poznatijih BSN Syntha 6 Edge, ali tu se brend plaća opasno.
Raigor Stonehoof

#8789 Re: Teretana

sad ste me malo zbunili, ja sve proteine s mlijekom uzimam, kontah da je bolje :D s obzirom da casa mlijeka sama od sebe sadrzi oko 8g proteina

trebam li prestati?
konahawaii

#8790 Re: Teretana

Post by konahawaii »

sto se tice omjera cijene i kvalitete meni je najbolji myprotein bez okusa, a nije los ni ovaj bodyfit (Sad ima neka akcija 175KM 4,5kg, inace je 195KM). Al pratim 2-3 stranice za suplemente pa uzmem nesto kvalitetnije kad ufatim popust. Evo ljetos uzeo platinum hydrobuilder od ON za 30% popusta, a prosli mjesec Pro Complex (koji je inace oko 150KM 2kg) na 40% popusta. Syntha 6 mi se ne svidja nesto jer dobijem 23g proteina na 44g mjericu.
Dr Baltazar

#8791 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

Raigor Stonehoof wrote:sad ste me malo zbunili, ja sve proteine s mlijekom uzimam, kontah da je bolje :D s obzirom da casa mlijeka sama od sebe sadrzi oko 8g proteina

trebam li prestati?
Ja bih ti toplo preporučio jer unosiš bespotrebno šećer iz mlijeka. I sa vodom je izuzetno ukusan (bar kod mene) :)
Raigor Stonehoof

#8792 Re: Teretana

Dr Baltazar wrote:
Raigor Stonehoof wrote:sad ste me malo zbunili, ja sve proteine s mlijekom uzimam, kontah da je bolje :D s obzirom da casa mlijeka sama od sebe sadrzi oko 8g proteina

trebam li prestati?
Ja bih ti toplo preporučio jer unosiš bespotrebno šećer iz mlijeka. I sa vodom je izuzetno ukusan (bar kod mene) :)
Hm, ok, mogu to podnijeti. Ali šećer onda ne unosim nikako, osim možda u jednoj kafi dnevno. I pojedem možda jednu čokoladu mjesečno. Ne jedem kolače, slatkiše, ne pijem sokove... Eh da, jedem voća, računa li se fruktoza? :-D
Dr Baltazar

#8793 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

konahawaii wrote:sto se tice omjera cijene i kvalitete meni je najbolji myprotein bez okusa, a nije los ni ovaj bodyfit (Sad ima neka akcija 175KM 4,5kg, inace je 195KM). Al pratim 2-3 stranice za suplemente pa uzmem nesto kvalitetnije kad ufatim popust. Evo ljetos uzeo platinum hydrobuilder od ON za 30% popusta, a prosli mjesec Pro Complex (koji je inace oko 150KM 2kg) na 40% popusta. Syntha 6 mi se ne svidja nesto jer dobijem 23g proteina na 44g mjericu.
Myprotein isto ima odlične cijene, ali ga nikad nisam probao i vjerovatno i neću. Razlog je možda na prvu smiješan, ali oni su sponzorisali našeg najboljeg bb-era i on je sa njima prekinuo saradnju jer kako on kaže kvalitet dosta opada i zavisi od pakovanja do pakovanja. Čak sam čuo priče i da je sponzorske suplemente od Myp prodavao i uzimao druge. Trenutno ga sponzoriše Elit nutrition i vidim da koristi dosta stvari od Body&Fit. Njihov whey već dugo koristim i stvarno nikakvih problema nisam imao. Usput, koristio sam sve moguće varijante i cijenom su mi svi tu negdje (zbog popusta finog kojeg imam po radnjama) tako da cijena mi i ne igra neku ulogu. Ali da plaćam 15 KM skuplje jer ga je pravio Amerikanac :lol:

Ti popusti kod nas su samo kada suplementu ističe rok. Znam da se oni kao mogu još koristiti, ali ja takvo nešto ne uzimam.
Last edited by Dr Baltazar on 15/09/2016 21:01, edited 1 time in total.
Dr Baltazar

#8794 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

Raigor Stonehoof wrote:
Dr Baltazar wrote:

trebam li prestati?
Hm, ok, mogu to podnijeti. Ali šećer onda ne unosim nikako, osim možda u jednoj kafi dnevno. I pojedem možda jednu čokoladu mjesečno. Ne jedem kolače, slatkiše, ne pijem sokove... Eh da, jedem voća, računa li se fruktoza? :-D
Apsolutno da se računa i ona je dosta nepoželjna u ishrani :mrgreen: Naročito što kažes da jedeš dosta voća.
Raigor Stonehoof

#8795 Re: Teretana

e jebiga :(

davim se ovim kiselim mandarinama ovih dana, zato sto kratko traju, kad postanu slatke ne volim ih. jedem domaceg grozdja iz istog razloga. ljeti tamanim breskve i nektarine, smokve... zimi skoro svaki dan napravim shake od banana, jabuka, narandzi...

toga cu se vec teze odreci :)
Dr Baltazar

#8796 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

I teže ćeš postići željeni rezultat :mrgreen:
channel10

#8797 Re: Teretana

Post by channel10 »

Dr Baltazar

#8798 Re: Teretana

Post by Dr Baltazar »

Apsolutno nepotrebno za nekog kome je ovo rekreacija. Kupovao sam i skuplje i ništa posebno nisam vidio. Dobra hrana i jak trening su najbolje što možeš sebi "kupiti" :)
MAN-lion's coach

#8799 Re: Teretana

Post by MAN-lion's coach »

Da li je ova marka UNS suplemenata nešto kao ActivLAB u tom rangu (smeće) :D ?
DanteX

#8800 Re: Teretana

Post by DanteX »

Od ponedjeljka sam na pauzi, nažalost protiv svoje volje. I bit će tako do kraja mjeseca (nadam se), možda ću moći raditi neke male vježbice kod kuće. Koji čučanj, 10-ak sklekova i sl. Ali vidjeti ću.
Uglavnom, u to vrijeme bih želio nastaviti jesti zdravo. A pod zdravo mislim da ne jedem slatko, prženo, masno i sl. Da li je pametno biti na keto dijeti ili da jedem manje porcije normalne hrane? Šta se tiče slatkog, to sam komplet izbacio (čokolada, čips, sladoled... rafinirani šećer), pa sam to nadoknadio proteinom od čokolade. S tim pravim čokoladice, puding i sl. Isto tako, ubrzao sam metabolizam, gladan sam svaka 2-3 sata (manje više), želio bih da to tako ostane dok "odmaram", možda ovo pitanje zvuči glupo ali da li postoji hrana s kojom mi ostaje taj ubrzani metabolizam?
Post Reply