Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#8151 Re: Teretana
Imas srece sto nisu uslikali stomak kako treba i sto si u crnom pa se ne vidi
Ako si ti taj 
- MOSALJOZE
#8152 Re: Teretana
Imam potencijal da postanem,al da ga
ne može prirodno ovako.
-
Mustang1
#8153 Re: Teretana
Neki dan sam vidio frajera slican ovome samo ima 10kg sa odjecom kad je mokra. Voda zenu jedno 1083120983429849283492 puta bolju od ovih na slici sa ovim
Tako da cu ja bataliti teretanu 
- MOSALJOZE
#8154 Re: Teretana
Dechko je shvatio da nije sve u teretani,ima neshto u novchaniku 
-
Mustang1
#8155 Re: Teretana
A mi sirotinja moramo glodati zeljezo 
-
enisss
#8156 Re: Teretana
ja na ovu temu dodjem samo da se posteno ismijem
sta je ovo ljudi moji, sve trener do trenera
a tek savjeti...ihhhh...ma nista...predlazem da se otvori tema "medicina" pa da lupamo onako svi redom sta ljudima treba da ozdrave...i da im mi dajemo dijagnoze 
- DanteX
#8157 Re: Teretana
http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aA19DRp_460sv.mp4
Eto, ko može ovo uraditi? Ja ću sutra probati
Upload-vao sam tako jer ne znam drugačije.
Eto, ko može ovo uraditi? Ja ću sutra probati
Upload-vao sam tako jer ne znam drugačije.
-
Dr Baltazar
#8158 Re: Teretana
Može. Taman na moj terenenisss wrote:ja na ovu temu dodjem samo da se posteno ismijemsta je ovo ljudi moji, sve trener do trenera
a tek savjeti...ihhhh...ma nista...predlazem da se otvori tema "medicina" pa da lupamo onako svi redom sta ljudima treba da ozdrave...i da im mi dajemo dijagnoze
-
enisss
#8159 Re: Teretana
na tvoj teren niko ne smije..znaju se posljedice...hehehe....a treneri... ma odes par puta u teretanu...i znas sveDr Baltazar wrote:Može. Taman na moj terenenisss wrote:ja na ovu temu dodjem samo da se posteno ismijemsta je ovo ljudi moji, sve trener do trenera
-
Dr Baltazar
#8160 Re: Teretana
Pretpostavljam da nas ima još na forumu koji smo u medicini, što onih koji su završili, što studenata.enisss wrote:na tvoj teren niko ne smije..znaju se posljedice...hehehe....a treneri... ma odes par puta u teretanu...i znas sveDr Baltazar wrote:Može. Taman na moj terenenisss wrote:ja na ovu temu dodjem samo da se posteno ismijemsta je ovo ljudi moji, sve trener do trenera
Ma to iskuliraj. Posebno ovo po Sarajevu i po šminkerskim teretanama. Ima i kod nas kvalitetnih ljudi, ali ih je jako malo i ne reklamiraju se po klixu, Azri i tako tim stvarima. Već u Hrvatskoj, a naročito Srbiji je to na mnogo većem nivou i ima ozbiljnih ljudi za sarađivati. Sve ima svoju cijenu, ali se dugoročne takve stvari isplate jer pravi ljudi će sa tobom napraviti tu neku transformaciju, ali što je još važnije naučit će te da živiš zdravo i da to održavaš dalje.
- Daryl Dixon
#8161 Re: Teretana
nemereš više nikom ni pomoći, bezbeli slabo posla imaju kvazi fitnes eksperti pa im se na hljeb udara sa ovim besplatnim savjetima na forumu
ovaj mjesec sam radio abdomen po ovom programu, sinoć pogin'o, četiri serije - svaka vježba ponavljanja do iznemoglosti

ovaj mjesec sam radio abdomen po ovom programu, sinoć pogin'o, četiri serije - svaka vježba ponavljanja do iznemoglosti

-
Mustang1
#8162 Re: Teretana
Pa ti znas najvise i pro si, odnosno treba si biti ne znam dokle si. Ali nemoj doci samo napadati kad neko nesto napise nego pomozi i fino napisi. Ja znam vise od vecine koji u tome nisu profesionalno, ti znas vise od mene, neko zna vise od tebe.. Pomozi a ne napadajenisss wrote:ja na ovu temu dodjem samo da se posteno ismijemsta je ovo ljudi moji, sve trener do trenera
- MOSALJOZE
#8163 Re: Teretana
Enise,znash li ti ko je poduchavao,mene i ovog gore?Znadesh li ime tog velikog znalca?Znadesh li koliko je tu litara znoja potrosheno?
Nash uchitelj,the burek,nam je otkrio sve tsjne ovog zanata.
I,hajde poshto chitash ovu temu,reci koja je to definicija za uspjeh,koju je chika burek ponavljao?
Nash uchitelj,the burek,nam je otkrio sve tsjne ovog zanata.
I,hajde poshto chitash ovu temu,reci koja je to definicija za uspjeh,koju je chika burek ponavljao?
-
Dr Baltazar
#8164 Re: Teretana
Mustang1 wrote:Pa ti znas najvise i pro si, odnosno treba si biti ne znam dokle si. Ali nemoj doci samo napadati kad neko nesto napise nego pomozi i fino napisi. Ja znam vise od vecine koji u tome nisu profesionalno, ti znas vise od mene, neko zna vise od tebe.. Pomozi a ne napadajenisss wrote:ja na ovu temu dodjem samo da se posteno ismijemsta je ovo ljudi moji, sve trener do trenera
Da mi nije bilo neta i ljudi drogirao bih se oko zgrade i imao 50 kg
Danas je najlakše dobiti licencu i reći da si trener. To nije nikakav pokazatelj znanja.
-
Mustang1
#8165 Re: Teretana
Kod nas ima jedan i uvjerio sam se da je momak odlican. Njegovi treninzi nisu obucno guranje tezina covjek za svaki sport ima poseban trening sa minimalnim radom sa tegovima ali te spremi za ono sto ti treba.A ovi sminkercici sto su sad kod nas u modi koji govore trebicama sta da jedu i pokazuju im kako ce guzove napuhati su mi uzas.
I Mosa imam novu teretanu, sutra cu ti uslikati kakvu stvar imam ovdje. Odusevit ces se!
I Mosa imam novu teretanu, sutra cu ti uslikati kakvu stvar imam ovdje. Odusevit ces se!
- MOSALJOZE
#8166 Re: Teretana
Hajde,jedva chekam 
Edit danas mrtvo odradio,
60-80-100-100-80-60-40 x6
ostale vježbe
Edit danas mrtvo odradio,
60-80-100-100-80-60-40 x6
-
Mustang1
#8167 Re: Teretana
I ja sam mrtvo danas radio. Ali posto je nova teretana jbg morao sam im pokazati ko je babo jer su mi se smijali citavu sedmicu malim tezinama pa sam odradio sa 180kg cisto da se smire i onda se vratio na lat sa 20kg 
- MOSALJOZE
#8168 Re: Teretana
Puno je to meni,mrtvo 150 i tu je granica otprilike,ali bolje se osjecam kada radim ovako.
Ovo 150 kad guram baaš maximalu.
Ovo 150 kad guram baaš maximalu.
-
Mustang1
#8169 Re: Teretana
Ja nigdje ne radim maximalno da izbacim jednom. Svugdje idem 8 eventualno zadnju 6 negdje. Ako ne mogu toliko smanjujem.
-
ozdrlje_donje
#8170 Re: Teretana
Ja sam kupio deadlift wrist straps i pravo je dobra stvar, pomogne kod dizanja poprilicno ne klizi teg iz ruku.
-
Dr Baltazar
#8171 Re: Teretana
Ja sam radio 1 rep max prošle sedmice 170 kg (moj bw je ~ 85 kg). Inače mi je max ~ 200-210 kg kad sam imao ~ 93 kg. Inače ne forsiram toliko te 1 rep max-ove, to je bilo čisto da vidim gdje sam. Čučanj mi je preko 200 kg, iako nisam nikad 1 rep max radio. Radio sam prošle hefte 170x 5 u 10.serijiMustang1 wrote:I ja sam mrtvo danas radio. Ali posto je nova teretana jbg morao sam im pokazati ko je babo jer su mi se smijali citavu sedmicu malim tezinama pa sam odradio sa 180kg cisto da se smire i onda se vratio na lat sa 20kg
-
Mustang1
#8172 Re: Teretana
Ja cucanj do 120 ali radim na smithu. Jbg jednom poletio malo nazad i od tad samo fixirana
A ne moze se ni raditi preko 100 kg mrtvo ako nemas gurtne i pojas. Moze ali nije to to.
A ne moze se ni raditi preko 100 kg mrtvo ako nemas gurtne i pojas. Moze ali nije to to.
-
Dr Baltazar
#8173 Re: Teretana
I ja u ovoj novoj teretani samo smith imam, ali male su razlike. Čak se bolje osjećam bez smitha. Smith nije dobar zbog pozicije nogu, koljena u odnosu na tijelo (malo idu ispred). Meni je postalo 100 kg zagrijavanje. I još nikad nisam pojas stavio (dosta sam core ojačao i forma je poprilično dobra na ovim vježbama), a mislim da će uskoro trebati i to iako nikakve težine ne ganjam. Genetski imam napredne noge i sve što njih uključuje rasturam. Bench je dosta slabiji, ali se popravlja. Meni gurtne za mrtva trebaju od 160kg pa na više. Radi dokle možeš bez njih zbog podlaktica i jačine stiskaMustang1 wrote:Ja cucanj do 120 ali radim na smithu. Jbg jednom poletio malo nazad i od tad samo fixirana![]()
-
enisss
#8174 Re: Teretana
Ma nije nikakav problem pomoci i dati savjet, to radim svaki dan, sto kroz posao koji radim, a to je personal trainer, sto kroz sami trening...
Malo sam citao i vidim po odgovorima da vecinom ovdje pisu ljudi koji se uopste nisu skolovali u ovoj oblasti, ja zivim u Americi i mogu reci da je i ovamo ista stvar, vecina ljudi, narocito ovih koji pokusavaju da dobiju na mišićnoj masi misle da sve znaju, no , vidis ih iz godine u godinu da izgledaju isto, ili vec ako vidis neki pomak to je onaj shock koje tijelo dozivi na pocetku ako imas dobru genetiku pa eto i imas neku reakciju..
Cijeli zivot sam posvetio sportu, zavrsio sam Dif u Sarajevu, aktivno trenirao vise sportova da bih na kraju zavrsio u Americi...ovamo sam polozio nekih 10 tak certifikata, skupa sa njihovim NASM, eto to je kao najjaci certifikat...
Htio sam reci da i nakon 20+ godina u fitnesu jos uvijek citam i ucim svaki dan, i uvijek nesto novo naucim...
Mi smo kao i doktori, vjerujte mi, jedan pogresan potez, pogresno izvedena vjezba, pogresno napisan plan za dijetu, moze voditi ka jako ozbiljnim povredama i zdravstvenim problemima....Da ne pricam o tome kako ljudi godinama idu u teretanu a da ne vide nikakve rezultate...
Jesam ovo oduzio, valjda ce neko imat vremena da sve ovo procita

Malo sam citao i vidim po odgovorima da vecinom ovdje pisu ljudi koji se uopste nisu skolovali u ovoj oblasti, ja zivim u Americi i mogu reci da je i ovamo ista stvar, vecina ljudi, narocito ovih koji pokusavaju da dobiju na mišićnoj masi misle da sve znaju, no , vidis ih iz godine u godinu da izgledaju isto, ili vec ako vidis neki pomak to je onaj shock koje tijelo dozivi na pocetku ako imas dobru genetiku pa eto i imas neku reakciju..
Cijeli zivot sam posvetio sportu, zavrsio sam Dif u Sarajevu, aktivno trenirao vise sportova da bih na kraju zavrsio u Americi...ovamo sam polozio nekih 10 tak certifikata, skupa sa njihovim NASM, eto to je kao najjaci certifikat...
Htio sam reci da i nakon 20+ godina u fitnesu jos uvijek citam i ucim svaki dan, i uvijek nesto novo naucim...
Mi smo kao i doktori, vjerujte mi, jedan pogresan potez, pogresno izvedena vjezba, pogresno napisan plan za dijetu, moze voditi ka jako ozbiljnim povredama i zdravstvenim problemima....Da ne pricam o tome kako ljudi godinama idu u teretanu a da ne vide nikakve rezultate...
Jesam ovo oduzio, valjda ce neko imat vremena da sve ovo procita
- yoda82
#8175 Re: Teretana
Većina ljudi kaže ono što misli da je ispravno. Naravno ako neko zna bolje treba da ispravi ovog prvog i da objasni kako i šta. Najlakše je reći vi nemate pojma i kraj...