Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zigson

#8001 Re: Teretana

Post by zigson »

Astrix wrote:Fitness Skenderija, u ledenoj dvorani, od glavne dvorane desno ima prolaz tu ides do kraja i desno ima ulaz odmah ćeš vidjeti...
znas li slucajno koliko je clanarina
Astrix

#8002 Re: Teretana

Post by Astrix »

Koliko znam za studente je 40 inače je 50, na 3 mjeseca mislim da je 90...
zigson

#8003 Re: Teretana

Post by zigson »

Hvala :thumbup:
wraagh

#8004 Re: Teretana

Post by wraagh »

Imali ko kakav dobar program trodnevni za kucni trening, jer nisam u mogucnosti da idem u teretanu cesto zbog posla, a kuci svakako imam bucice od 12 kila, i vratilo. Pa bilo koja pomoc oko nekog programa, bi dobro dosla, posto sam laik i po u vezi teretane :D
dust in the wind

#8005 Re: Teretana

Post by dust in the wind »

wraagh wrote:Imali ko kakav dobar program trodnevni za kucni trening, jer nisam u mogucnosti da idem u teretanu cesto zbog posla, a kuci svakako imam bucice od 12 kila, i vratilo. Pa bilo koja pomoc oko nekog programa, bi dobro dosla, posto sam laik i po u vezi teretane :D
imaš na netu kakvih hoćeš programa... jer I ja kući vježbam vise od pola godine... ja vise vježbam sa težinom tijela i kardio vježbe... ali imaš dosta toga I za vježbe snage sa bučicama, girijama.. čak imaš i more aplikacija koje možeš skinuti na telefonu... net ti daje neograničene mogućnosti vježbanja, ne sikiraj se.
cLo

#8006 Re: Teretana

Post by cLo »

dust in the wind wrote:
wraagh wrote:Imali ko kakav dobar program trodnevni za kucni trening, jer nisam u mogucnosti da idem u teretanu cesto zbog posla, a kuci svakako imam bucice od 12 kila, i vratilo. Pa bilo koja pomoc oko nekog programa, bi dobro dosla, posto sam laik i po u vezi teretane :D
imaš na netu kakvih hoćeš programa... jer I ja kući vježbam vise od pola godine... ja vise vježbam sa težinom tijela i kardio vježbe... ali imaš dosta toga I za vježbe snage sa bučicama, girijama.. čak imaš i more aplikacija koje možeš skinuti na telefonu... net ti daje neograničene mogućnosti vježbanja, ne sikiraj se.
Daj kakav link skrtice :D
Za ruke, bez tegova, a da nisu sklekovi :D
dust in the wind

#8007 Re: Teretana

cLo wrote:
dust in the wind wrote:
Daj kakav link skrtice :D
Za ruke, bez tegova, a da nisu sklekovi :D
ma nemam ti šta dati linkova... samo ukucaj na youtube arm workouts. prvo ne znam što izjegavati sklekove. kada su najbolja vježba... drugo za ruke je teško ne imati nešto.. bučicu, ili npr. gumene trake za vježbanje. imaš to svuda kupiti. mislim na sportske prodavnice.. eto ukucaj workout with body bankd i pogledaj šta sve možeš za ruke raditi...
zipoo

#8008 Re: Teretana

Post by zipoo »

Gdje da kupim futrolu(ili kako se već zove) za mobitel? Da mogu slušati muziku nesmetano, da mi se neće kablovi petljati oko tegova.
Samprotivsviju

#8009 Re: Teretana

Post by Samprotivsviju »

Pozdrav ljudi, ovako jedno pitanje..

Koje je vama optimalno vrijeme za trajanje jednoh treninga ( u fazi povecanja mase) ?
sabanss

#8010 Re: Teretana

Post by sabanss »

Samprotivsviju wrote:Pozdrav ljudi, ovako jedno pitanje..

Koje je vama optimalno vrijeme za trajanje jednoh treninga ( u fazi povecanja mase) ?
45 min - max. 60 min
Warashii

#8011 Re: Teretana

Post by Warashii »

Ovdje imas brdo neslaganja medju pojedincima.
Najcesce zagovaranje je kraci treninzi sa manje ponavljanja a vece tezine.
Sve ovo ovisi o nacinu zivota pojedinca, ishrane kao i suplemenata koje koristi, ako koristi.
Opet vrijeme je relativan pojam i kada je trening u pitanju :) , neko za 30-35 minuta uradi sto neko ne uradi za 60 minuta.
semsasuljakovic

#8012 Re: Teretana

Post by semsasuljakovic »

Koju piletinu jedete?
Inače već godinama jedem Ovako, nekad i Brojler uleti, međutim juče nije bilo ovako i kupim Perutninu... Čini mi se ukusnija od Ovako. Jaranica mi kaže da je njoj Cekin najbolja. Kakva su vaša iskustva?
Last edited by semsasuljakovic on 03/03/2016 13:31, edited 1 time in total.
Warashii

#8013 Re: Teretana

Post by Warashii »

semsasuljakovic wrote:Koju piletinu jedete?
Inače već godinama jedem Ovako, nekad i Brojler uleti, međutim juče nije bilo ovako i kupim Perutninu... Čini mi se ukusnija od ovako. Jaranica mi kaže da je njoj Cekin najbolja. Kakva su vaša iskustva?
Ja nisam osjetio neku aman za aman razliku, najcesce kupujem u Konzumu rinfuzno pakovanje ( na vagu ) pa nemam pojma ni koja je, kod njih su mi ok i ostali dijelovi ( bataci, krilca, jetrice ) .
Brojler izbjegavam, bataci su mi preveliki i premasni a njih kao i krilca moram cistiti navazdan, ostane im perja ko za jedan jastuk da napunim.
Daryl Dixon

#8014 Re: Teretana

Post by Daryl Dixon »

sahat i pol, na hapi. :izet:
Klavikula

#8015 Re: Teretana

Post by Klavikula »

Daryl Dixon wrote:

sahat i po, bez hape. jebo hapu :D

2 grupe misica, 4-5 vjezbi po tri serije za svaku grupu + trbusnjaci. taman toliko izadje.

helem, jedno pitanje u vezi trbusnjaka. radim vec dugo 72(+/-1) u 2 min i nikako ne mogu da napredujem. radim bukvalno 18 po svakih pola min, istim tempom. kakav trening bi mogo ubaciti da malo procepi, da bar na 80 izadjem?
Daryl Dixon

#8016 Re: Teretana

Post by Daryl Dixon »

Klavikula wrote:
Daryl Dixon wrote:

sahat i po, bez hape. jebo hapu :D

2 grupe misica, 4-5 vjezbi po tri serije za svaku grupu + trbusnjaci. taman toliko izadje.

helem, jedno pitanje u vezi trbusnjaka. radim vec dugo 72(+/-1) u 2 min i nikako ne mogu da napredujem. radim bukvalno 18 po svakih pola min, istim tempom. kakav trening bi mogo ubaciti da malo procepi, da bar na 80 izadjem?
veze nemam, kucaj na tjubu abs workout pa ces naletiti na neki dobar program a ima ih fakat puno... ja sam stomak doveo u red sa HIIT-om u kombinacija sa trbusnjacima :thumbup:
channel10

#8017 Re: Teretana

Post by channel10 »

Pa uspori brate malo,da osjetiš da ih radiš :)... Pusti se tih trzaja, hoćeš da se povrijedis.
Klavikula

#8018 Re: Teretana

Post by Klavikula »

naso bio neki program i do nedavno radio. dosta su mi ojacali trbusnjaci, ali sad se spremam za testiranje pa mi treba trening da pojacam broj ponavljanja.
Astrix

#8019 Re: Teretana

Post by Astrix »

Radi sa opterećenjem, nema ništa pukog zamahivanja, i sa sto sporijim kontrakcijama, garantujem da sutradan nećeš moći ustati...
Samoteretana

#8020 Re: Teretana

Post by Samoteretana »

Forumasi pozz
malo sam zbunjena pa bih molila za savjet...Nedavno sam radila pregled-fizijatar- dijagnoza narodski receno:" dobro sam utrenirana",( core dio kako se vec kaze kod nas je slab-radim na tome svaki drugi dan core+trbusnjaci)..
Medutim rekao je mu izgleda kao da radim iste vjezbe non-stop.

Po vama trening je bolji ako radite odvojeno ruke-noge-prsa-....

Ili recimo primjer:prsa-triceps
samo noge
biceps-leda
ramena-pa recimo triceps opet

ili opet ima neka treca kombinacija ?Ili recimo jedna sedmica svaki misic odvojeno pa sljedeci naci neki mix program ili mixati mjesecno,zaista ne znam ...covjek rece imas na netu stvari pa nadi..

Meni je trening svakog misicia pojedinacno dao vise rezulatata(ali ne radim svake sedmice iste vjezbe) nego mix pr: par vjezbi noge,malo ramena itd..
Mustang1

#8021 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Probaj raditi (ako ce ti odgovarati) 5 dana radis a 2 odmaras ( ja radim 5 radnih dana a vikend odmaram) Radim prsa ponedjeljak, noge utorak, srijeda ruke (biceps i triceps), cetvrtak ledja i petak rame. Trbusnjake radim kad god mi nije mrsko :D Bar 3 puta sedmicno kako koje vjezbe. Imam 4-5 vjezbi za trbusnjake i izaberem svaki put kad ih radim 2 vjezbe. Nekad odradim sve. Nekad 10 serija istih.. Kako kad :D Ali kod trbusnjaka je bitno da ne radis samo gornje, treba i donje ( to je uglavnom ono dizanje nogu..)
zetareticula

#8022 Re: Teretana

Post by zetareticula »

Dali neko koristi one gume za vjezbanje i jesu li cemu :D mislio sam uzeti one u bojama sa opterecenjem (crvena, zuta, crna...)
dust in the wind

#8023 Re: Teretana

zetareticula wrote:Dali neko koristi one gume za vjezbanje i jesu li cemu :D mislio sam uzeti one u bojama sa opterecenjem (crvena, zuta, crna...)
koristim ja i meni su super. bar 200 vježbi s njima možeš da radiš. i ako radiš ispravno, dobro da napreduješ :D
MOSALJOZE

#8024 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Tema ispuhala ko bubalo poslije ljeta :D
Kako ide :skoljka:
dust in the wind

#8025 Re: Teretana

MOSALJOZE wrote:Tema ispuhala ko bubalo poslije ljeta :D
Kako ide :skoljka:
I ja se pitam što je ispuhala... dajte malo vazite na temi. heheh. ide dobro...otkako sam medicinsku loptu kupila volim s njom trenirati :D
Post Reply