Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sherrbe bez hvalospjevki ovaj put
jedna od burecheta na brzinu
Ljudi moji idite na bazen,plivajte nema ništa ljepše.Ja sad idem 2 puta dnevno,i izračunao sam da dnevno pojedem oko 3500-4000 kalorija,ali sve ode.Još trčim do bazena predobro svima preporučujem.
Što se tiče mršanja.Imaš 130 kila,teretana tako reći "kruti".Poslušaj me sredi ishranu izbaci potpuno hljeb,čokoladu sve slatko,masno,i trči ili u početku šetaj ujutru i navečer,otidješ nekad na bazen,ima da sletiš samo tako.Kad dodješ do željene kilaže tj.kad smršaš da možeš reći nemam "šlauf" onda idi u teretanu.
Zanima me jedna stvar: da li su razlicite vjezbe trbusnjaka, u potpunosti beskorisne ?
Da me ne shvatite pogresno, ne odnosi se na skidanje masnih naslaga.Znam da tu ne mogu pomoci, ali ako pretpostavimo da osoba ima ravan stomak s niskim procentom tjelesnih masti (15% i ispod), kako moze poboljsati svoje trbusne misice ?
Da li su trbusnjaci bar u tom pogledu korisni ? (naravno, uz pravilnu ishranu) Ili su u potpunosti beskorisni ?
Radi tzv. kruzhne treninge, recimo 30 trbushnjaka na kosoj klupi, preskakanje shtrika 50-100 puta, trbushnjaci na ravnom, plus izdrzhaj na laktovima. Radish na nachin da nema pauze unutar serije, a izmedju serija shto manje odmora, i tako 3-4 puta.
U pochetku pishash krv, ali kada vidish prve rezultate, granice se same od sebe pomjeraju.
Kakve vjezhbe za ruke??
što se tiče listova,tu tezhina ne igra najveću ulogu,već način izvodjenja vježbe tj.da osjetiš da tačno pogađaš listove dok radiš.
Postoji dosta vježbi,kao prvo leg press,odlična za listove,ali ako imaš problema sa koljenima nemoj raditi.
Nisam znao kako da ti objasnim ovu vjezbu,ali evo slika sama govori
I imaš vjerovattno najučinkovitiju vjezbu za listove,gdje koljena ne smiju ni cenat biti u polozaju prema naprijed.ovde preporučujem burechetovu formulu malih tezhina dosta ponavljanja.
sherbett wrote:ja tebe ništa nisam shvatila.
Imam ozljeđeno lijevo koljeno, moram ga paziti. imam ozljeđena oba zgloba na nogama i jedan na ruci. i ozljedu mišića.
ovo drugo, jesu to čučnjevi? ja tako stanem na povišeno, da mi pete vire prilikom istezanja.
i koliko su "male" težine? jel 1kg dosta?
Imam manju naslagu na donjem dijelu stomaka, nije strasno, ali hocu da to sredim sto prije.Dnevni unos kalorija mora biti manji od potrosnje, to je okej.Pretpostavljam da kardiom najbrze to mogu rijesiti uz naravno novi plan ishrane koji sam napravio.
Jos ako imas kakav dobar kardio za predloziti, specifican za ovaj moj slucaj, bilo bi odlicno.
Neko napisa da je kardio ujutro najbolje raditi.Da odma kažem da griješi.Eto zamisli sebe ustaneš u pola 7 nikakav i treba da trčiš -.- Kad raditi kardio?Milion puta sam napisao NITI JEDAN ORGANIZAM NIJE ISTI,tako da radiš kad ti odgovara.Ne znam ja volim trčati navečer oko 10,kad slabo koga ima ljepota,pogotovo ljeti.
Eh,što se tiče tog dijela vjerovatno je pored straznjice i bokova najtezi dio za skinuti.To malo stomaka,muči dosta raje.
A što se tiče načina,najbolji,najjednostavniji,i najzdraviji jeste trčanje + uključi bazen 2 puta sedmično.Ako ti je dnevno potrebno 2500 kalorija,unosi max 2000.Ne treba da ideš ni gore ni dole,malo će duže trajati,ali tijelo će imati prijeko potrebnu energiju za kardio.
Da ne zaboravim,dobre tene koje neće propuštati,kapa,gaće koje te neće stiskati,i toplija odjeća za torzo će svakako pomoći.
Darkstorm wrote:Mosaljoze, kad je najbolje raditi kardio ?
Imam manju naslagu na donjem dijelu stomaka, nije strasno, ali hocu da to sredim sto prije.Dnevni unos kalorija mora biti manji od potrosnje, to je okej.Pretpostavljam da kardiom najbrze to mogu rijesiti uz naravno novi plan ishrane koji sam napravio.
Jos ako imas kakav dobar kardio za predloziti, specifican za ovaj moj slucaj, bilo bi odlicno.
Ja ti imam isti problem. Pretpostavljam da kao i u mom slučaju ti nemaš problema sa šlaufom oko kukova, već ti je najveći problem taj prednji dio. Trči i samo trči i naravno zdravo se hrani. Jeste da ćeš patiti, ali se isplati.