Tehnolog iz argete napravio transfer u bajru,provjereno.MOSALJOZE wrote:Pa fino znam,ako niti dnaoMustang1 wrote:A kako ti znas da su iste pastete ?
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
romeomoraprezivjeti
#6901 Re: Teretana
-
bosanskicevap
#6902 Re: Teretana
Onda lezi u krevet i placi
Salim se,probaj se konzultirat s profesionalnim trenerom,jer to mora biti moguce.
Sent from my GT-I5800 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I5800 using Tapatalk 2
- yoda82
#6903 Re: Teretana
Ne vidim zašto ima potrebe da pije više wheya? Ako već unosi dovoljno proteina kroz ishranu, a nema problema sa kilama. Dovoljno je da pije Whey poslije treninga, a ostalo da unosi hranom (i da ima kalorijski suficit).T-pain wrote:interesantno.. moj savijet kupi sebi Whey 2.3kg bude ti mjesec dana i mozda jos koji dan, i tako 3 mjeseca ako imas para sa kreatinom mjesaj dobit ces vise misicne mase nego za ovo sve sto ti treniras i pijes ovu kilu whey-a za 2.5 mjesecapathyeshme wrote:4 puta sedmično treniram, popijem po 25g (mjerica) nakon svakog treninga, što je 1000g... Kad izračunaš, tačno dva i pol mjeseca. Ostatak dnevnih potreba namaknem piletinom, jajima, mlijekom, sirom i orasima.T-pain wrote:Jebiga, bez proteina nema ni mišića. Možeš ti dizati tone i kidati mišićna vlakna, al' od pite mišić neće narasti. Mišiću trebaju proteini za rast, a bez njih on stoji kakav jeste. Dnevno minimum 300g piletine moraš pojesti... Ubaci i barem 3-4 kuhana jaja... Jedno pola litra mlijeko... Jedno 200 grama posnog sira... I eventualno whey kupi, kila ti može biti 2 i pol mjeseca... Popiješ poslije treninga, pa ćeš vidjeti kako mišić raste. Prehrana je najteža stavka u svemu, treba ti dosta odricanja, ali kad vidiš rezultate skontaš da je vrijedilo
e cuj 1kg wheya moze 2.5 mjeca biti ...
Naravno, možda griješim, pa bi volio čuti na osnovu čega smatraš da treba popiti 2,3 kg za mjesec.
- KPNCTNJAH
#6904 Re: Teretana
Pa zar nije 2,3 kg oko 75 porcija... ne znam koji ce vam whey vise od jedne mjerice dnevno... onaj drugi pise kako pije 20 grama kreatina dnevno
pa vi ste im najbolje musterije, a rezultat manje-vise isti... 
-
Fauja Singh
#6905 Re: Teretana
Ima li ko s foruma da ide u Sunlight Run teretanu koja se nalazi u Grand centru na Ilidzi, otici cu i sam ovih dana pa vidjeti o kakvoj se teretani radi, ali kontam da cujem misljenje nekoga ko tamo trenira, ima li velike guzve, jel' cisto, ima li dovoljno sprava...
Ovo na slikama sa FB profila fino izgleda, ali hoce to fotografi uljepsati.
Ovo na slikama sa FB profila fino izgleda, ali hoce to fotografi uljepsati.
- MOSALJOZE
#6906 Re: Teretana

evo mustanžeta
-
Mustang1
#6907 Re: Teretana
Da sam znao da ce me uslikati pocesljao bih bradu
-
Mustang1
#6908 Re: Teretana
Nju oblacim samo kad izlazim u nocne klubove
-
Mustang1
#6909 Re: Teretana
Pa u nocnim klubovima se oblace pinkaste majice .. a preko dana crne potkosulje 
-
Mustang1
#6910 Re: Teretana
Cuj bijele .. Ti si so yesterday .. Moras biti u korak sa vremenom ne mozemo tako u Europu iako si ti tamo vec .. Ne znam kako samo si usla 
-
Jokericious
#6911 Re: Teretana
Za ovakve gluposti treba banove dijeliti. Cuj bijele.sherbett wrote:e seljak..bijele valjda
-
Mustang1
#6912 Re: Teretana
Mene vise brine sto je obracena paznja na tvoju bijelu a ne moju rozu 
-
bosanskicevap
#6913 Re: Teretana
Oh the irony 
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
-
T-pain
#6914 Re: Teretana
Ovom decku gore sto pita zasto 2.3kg Why-a popiti za mjesec
Ustanes ujutru nisi jeo nista 6-8h, napravis dorucak neki ugljikohidrati popijes mjericu wheya.
idmeo dalje recimo da jedes 6 obroka razlika izmedju je nekih 2-3h negdje na sredini tj na 3 obroku popijes mjericu whey-a.
bacis trening, mjerica poslije treninga.
Ne moj te biti jedni od onih levata koji su zatupljeni u mozak, ne nacitani, ne upuceni itd. koji kazu eh danas sam imo los unos proteina pa cu pred spavanje popiti 5 mjerica to ce da se pripi smao tako. hoce al u panjevima.
Koristi mozak, tijelo treba da hranis proteinom svaka 2-3h. Da imas ravnomjeran neki unos tako receno. ima billion tekstova na netu o proteinu.
Dorucak - 1 mjerica
Rucak - 1 mjerica
PW trening - 1 mjerica
---------------------------
suma = 3 mjerice 75gr po danu
30dana x 75 gr Whyea ( 3 mjerice )= 2.250 gr
Pa ti kupi kilu i razvuci je ko Hodza teraviju. Sretno
Ustanes ujutru nisi jeo nista 6-8h, napravis dorucak neki ugljikohidrati popijes mjericu wheya.
idmeo dalje recimo da jedes 6 obroka razlika izmedju je nekih 2-3h negdje na sredini tj na 3 obroku popijes mjericu whey-a.
Ne moj te biti jedni od onih levata koji su zatupljeni u mozak, ne nacitani, ne upuceni itd. koji kazu eh danas sam imo los unos proteina pa cu pred spavanje popiti 5 mjerica to ce da se pripi smao tako. hoce al u panjevima.
Koristi mozak, tijelo treba da hranis proteinom svaka 2-3h. Da imas ravnomjeran neki unos tako receno. ima billion tekstova na netu o proteinu.
Dorucak - 1 mjerica
Rucak - 1 mjerica
PW trening - 1 mjerica
-
Mustang1
#6915 Re: Teretana
Ne brinem se ja za sebe .. Nego za njihsherbett wrote:pa možda im nije čudno za tebeMustang1 wrote:Mene vise brine sto je obracena paznja na tvoju bijelu a ne moju rozu![]()
s razlogom se brineš
-
pathyeshme
#6916 Re: Teretana
Pa koliko dnevno proteina uneseš?T-pain wrote:Ovom decku gore sto pita zasto 2.3kg Why-a popiti za mjesec
Dorucak - 1 mjerica
Rucak - 1 mjerica
PW trening - 1 mjerica
Ako uneseš preko wheya 75g, i hajmo reć da pojedeš barem 300g piletine što je 66g, dodaj tu još posnog barem 200g što je 22g, pa dodaj još proteine iz ovih i onih izvora, na kraju sigurno naguraš na 200g?
Koji će mi kurac 200g proteina?
Čuj nemojte biti levati koji su zatupljeni u mozak i nenačitani... Pa koliko si nepismen samo dokazuješ da si klasični 'bildažija' koji se hvali okolo kako može podić' 150kg na benču i misli da je zajeban što bilda...
A ja sam pročitao taj bilion testova, i unosim proteine svaka 3-4 sata (što mi je dovoljno, jer nisam bilder, već momak koji se time rekreativno bavi i nema namjeru ići na takmičenja). Tema se zove teretana, a ne bodybuilding.
Uglavnom, vi što se krkate wheyom tako po 75-100g dnevno, par mjeseci po prestanku treniranja ispušete al' ono momački... Jer si navikao organizam na ogromnu količinu brzo probavljivih proteina, i čim toga nema ode sve u kurac... I to sam svojim očima vidio na likovima iz teretane.
Ti pucaj 3 mjerice dnevno, ali nemoj nam prosipat priču da to tako treba. Dosta ljudi čita ovu temu i pomislit će da je to ispravan način. OK, ispravan je za likove koji se takmiče, a za rekreativce je mazanje guzice puterom ili ti ga bacanje para.
-
T-pain
#6917 Re: Teretana
pathyeshme wrote:Pa koliko dnevno proteina uneseš?T-pain wrote:Ovom decku gore sto pita zasto 2.3kg Why-a popiti za mjesec
Dorucak - 1 mjerica
Rucak - 1 mjerica
PW trening - 1 mjerica
Ako uneseš preko wheya 75g, i hajmo reć da pojedeš barem 300g piletine što je 66g, dodaj tu još posnog barem 200g što je 22g, pa dodaj još proteine iz ovih i onih izvora, na kraju sigurno naguraš na 200g?
Koji će mi kurac 200g proteina?
Čuj nemojte biti levati koji su zatupljeni u mozak i nenačitani... Pa koliko si nepismen samo dokazuješ da si klasični 'bildažija' koji se hvali okolo kako može podić' 150kg na benču i misli da je zajeban što bilda...
A ja sam pročitao taj bilion testova, i unosim proteine svaka 3-4 sata (što mi je dovoljno, jer nisam bilder, već momak koji se time rekreativno bavi i nema namjeru ići na takmičenja). Tema se zove teretana, a ne bodybuilding.
Uglavnom, vi što se krkate wheyom tako po 75-100g dnevno, par mjeseci po prestanku treniranja ispušete al' ono momački... Jer si navikao organizam na ogromnu količinu brzo probavljivih proteina, i čim toga nema ode sve u kurac... I to sam svojim očima vidio na likovima iz teretane.
Ti pucaj 3 mjerice dnevno, ali nemoj nam prosipat priču da to tako treba. Dosta ljudi čita ovu temu i pomislit će da je to ispravan način. OK, ispravan je za likove koji se takmiče, a za rekreativce je mazanje guzice puterom ili ti ga bacanje para.
Tipicna seljacka posla, " ispuses za mjesec ".
- Edinz
#6918 Re: Teretana
Proteina nikad previse racunajuci sve moguce izvore istih, a najbolje je kombinovati.
-
bosanskicevap
#6919 Re: Teretana
Sasvim dovoljna kolicina proteina se moze unijeti hranom u jednom danu dok je prisutna jedna mjerica wheya (ona iza treninga koja je i preporucena rekreativcima).Nema potrebe da jedni druge nazivamo "seljacima",uozbiljite se malo.Rasprava se raspravlja rijecima koje su dolicne zrelim ljudima..svi tezite boljem suta ,a zapravo ne razumijete da sami to otezavate. 
-
DukeNuke
#6920 Re: Teretana
koju sipki preporucujete kojeg promjera fi-28 ili fi-30... i kod sipke naprimjer fi-28 jel ide i teg promjera fi-28, posto bi promjer tega trebao da bude malo veci da bi teg mogao staviti... mozda malo glupo pitanje, ali zelim da kuci nabavim par stvari za trening, a ne razumijem se u to toliko...
-
isx
#6921 Teretana
Uzmi uzu sipku jer neces imati problema sa plocama sireg promjera. Obratno hoces.
- yoda82
#6922 Re: Teretana
Koristim mozak i mogu ti reći da se ne slažem sa tobom. Poštujem i tvoje mišljenje, ali ne vidim što ne može npr. ovaj režim:T-pain wrote:Ovom decku gore sto pita zasto 2.3kg Why-a popiti za mjesec
Dorucak - 1 mjerica
Rucak - 1 mjerica
PW trening - 1 mjerica
Ustanes ujutru nisi jeo nista 6-8h, napravis dorucak neki ugljikohidrati i neki proteini (npr neki musli sa kiselim mlijekom i mladi sir). Kroz 2-3 sata pojedeš koje jaje sa sirom ili purećim prsima. Za ručak imaš 200-300 grama fileta. poslije treninga popijes whey. Poslije pojedeš šaku kikirikija. I pred spavanje spucaš npr. jednu tunjevinu.....
Naravno sve zavisi od tvojih ciljeva, građe, treninga.......
Slažem se da treba unijeti dovoljno proteina, i da ih treba unositi 5-6 puta dnevno, ali još uvijek mi nisi objasnio zašto to treba da bude 3xdnevno Whey.
-
DukeNuke
#6923 Re: Teretana
znaci preporucujes ovu fi 28... i kojeg promjera onda idu tegovi jer ne vjerujem da mogu isti da bude knap???isx wrote:Uzmi uzu sipku jer neces imati problema sa plocama sireg promjera. Obratno hoces.
- p206
#6924 Re: Teretana
gdje kupiti ovakve bučice sa navojem?

našao sam u Penny-ju ali u nekakvom setu sa 15 kg tegova za 50 i nešto maraka, a meni treba samo 5 kg po bučici, a to nemaju... imaju samo one sa štipaljkama, al to mi je bezveze...

našao sam u Penny-ju ali u nekakvom setu sa 15 kg tegova za 50 i nešto maraka, a meni treba samo 5 kg po bučici, a to nemaju... imaju samo one sa štipaljkama, al to mi je bezveze...
- PravimHaos
#6925 Re: Teretana
Pričate gluposti i širite dezinformacije na ovoj temi bespotrebno.
Ako niste dovoljno informisani uvijek postoji google,a ne 'To je tako jer mi je jedan baja od 100 kila iz teretane rekao da se tako mora raditi'.
Ne postoji nikakav šablon pri kome se uzima whey.
1 g proteina na 0,5 tjelese težine/na 5-6 obroka dnevno.
To bi bila banalna definicija uzimanja proteina na dnevnoj osnovi.
Recimo ja imam 90 kg,i ako upotrijebimo formulu iznad,dnevni unos proteina bi trebao biti oko 180 grama,što znači 30-35 grama po obroku.
Recimo da ja mogu da zadovoljim te brojke po obroku iz hrane,iz kog razloga bi ja onda dodatno trpao u sebe whey?
Ja nemam ništa protiv wheya,naprotiv,mnogo mi je pomogao u mom razvoju,ali svi znamo da to nije jeftin suplement,zašto ga onda trošiti bespotrebno?
Nakon vježbanja druga je priča,tada je whey jako bitan jer sadrži cijeli spektar amino kiselina koje tijelo ubrzano apsorbira, a to je upravo ono što organizam u treningu traži neposredno i brzo po velikom opterećenju, jer u protivnom će početi trošiti vlastite mišiće.
I tada ga ja samo i konzumiram zajedno sa dekstrozom.
Ako niste dovoljno informisani uvijek postoji google,a ne 'To je tako jer mi je jedan baja od 100 kila iz teretane rekao da se tako mora raditi'.
Ne postoji nikakav šablon pri kome se uzima whey.
1 g proteina na 0,5 tjelese težine/na 5-6 obroka dnevno.
To bi bila banalna definicija uzimanja proteina na dnevnoj osnovi.
Recimo ja imam 90 kg,i ako upotrijebimo formulu iznad,dnevni unos proteina bi trebao biti oko 180 grama,što znači 30-35 grama po obroku.
Recimo da ja mogu da zadovoljim te brojke po obroku iz hrane,iz kog razloga bi ja onda dodatno trpao u sebe whey?
Ja nemam ništa protiv wheya,naprotiv,mnogo mi je pomogao u mom razvoju,ali svi znamo da to nije jeftin suplement,zašto ga onda trošiti bespotrebno?
Nakon vježbanja druga je priča,tada je whey jako bitan jer sadrži cijeli spektar amino kiselina koje tijelo ubrzano apsorbira, a to je upravo ono što organizam u treningu traži neposredno i brzo po velikom opterećenju, jer u protivnom će početi trošiti vlastite mišiće.
I tada ga ja samo i konzumiram zajedno sa dekstrozom.