Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
romeomoraprezivjeti
#6851 Re: Teretana
Sta da radim,dvije godine treniram vec,ono rekreativno i nikakvog pómaka. Grudni misici nikako da pocnu rasti,ostale grupe misica pokazale napredak,al' grudi 0 bodova?! Radim benc,ravni,kosi,kontra kosi,razboj,sa bucicama ,ma uglavnom dosta vjezbi kombinujem. Ne koristim nikakve suplemente,a i ne pazim nesto posebno na ishranu.
-
sizifinho
#6852 Re: Teretana
glukoza nije isto što i obični šećerMustang1 wrote:Nikad nikoga nisam vidio niti cuo da uzima dekstrozu samo sa kreatinom .. OK sa wheyom ali sa kreatinom jok .. Ali ja sam budala sta ja znam .. Izvinjavam se ovom sto je napisao da pije dekstrozu i kreatin i nek zanemari moj post
Obični šećer je saharoza, i ona se razgrađuje na glukozu i fruktozu. Znači to su dvije nove molekule šećera. Mislim, elem, nebitno ali postoji razlika.
Glukoza koju on pije je bitna jer predstavlja instant izvor energije za mišiće. Povećana konc glukoze uzrokuje lučenje inzulina, a ne postoji jači anabolički hormon od inzullina. Šta on radi je, laički rečeno, otvaranje vrata stanicama za glukozu, odnosno energiju. S glukozom, povećava se i koncentracija kreatina u mišićima.
Mrsko mi sad tražit analize, ali kreatin unešen s prostim UH ima 60 posto veću retenciju u mišićima nego kreatin bez. Eto, toliko o tom treba li ili ne.
-
sizifinho
#6853 Re: Teretana
Ljudi pogrešno piju kreatin...potpuno pogrešnoMustang1 wrote:Ne treba ti glukoza uopste obicni secer ali eto ako ti mislis da ti treba onda pij .. A toliko kreatina ti ne treba sigurno .. 10.ak grama je dovoljno .. Nesto tako i organizam moze probaviti ostalo sve se izbacuje kroz mokracu
-
lolol
#6854 Re: Teretana
Hvala puno, nisam znala za tu radnju u BBI. Moze jos jedno uspuitno pitanje. Radim po cijeli dan i jedem jedan obrok dnevno, uvecer idem na trening i poslije toga veceram...kako kad i kako staDanteX wrote:lolol wrote:Imam neke rukavice za teretanu koje su dale sve od sebeod pocetka mi se nisu sviđale ali eto nije bila neka velika cijena. Gdje bih mogla kupiti nove do 20KM ?
Pogledaj u BBI-u na 5-om spratu, imaš tu radnju gdje prodaju suplemente, tegove i razne rukavice. Uglavnom, mogu se kupiti fine rukavice do 20 KM.
-
sizifinho
#6855 Re: Teretana
Ma to je jako loša taktika...lolol wrote:Hvala puno, nisam znala za tu radnju u BBI. Moze jos jedno uspuitno pitanje. Radim po cijeli dan i jedem jedan obrok dnevno, uvecer idem na trening i poslije toga veceram...kako kad i kako staDanteX wrote:lolol wrote:Imam neke rukavice za teretanu koje su dale sve od sebeod pocetka mi se nisu sviđale ali eto nije bila neka velika cijena. Gdje bih mogla kupiti nove do 20KM ?
Pogledaj u BBI-u na 5-om spratu, imaš tu radnju gdje prodaju suplemente, tegove i razne rukavice. Uglavnom, mogu se kupiti fine rukavice do 20 KM.htjela bi smrsavjeti jos malo i da malo ubrzam taj proces mislim uzeti neki proteinski shake, herbalife mi je malo skup za pocetak a ne znam da li je dobar. Ima li neko dr pakovanje, gdje kupiti slican shake koji je u cilju brsavljenja? Naime kontam da bih mogla dnevno jesi jedan obrok a shake jedan piti u toku dana i drugi navecer poslije treninga, ili mozda jedan poslije treninga i to je to... help
Protein nikad neće zamijeniti punovrijedni obrok, i njegova uloga je samo da "pogura" tvoj unos proteina koji treba biti 1-1.5 g na kg tjelesne težine.
Čak što više, gladovanje usporava mršanje, koliko god to kontradiktorno zvučalo, tako je. Bolje raspodjeli kalorijski unos na više obroka dnevno. Standardna priča.
- DanteX
#6856 Re: Teretana
romeomoraprezivjeti wrote:Sta da radim,dvije godine treniram vec,ono rekreativno i nikakvog pómaka. Grudni misici nikako da pocnu rasti,ostale grupe misica pokazale napredak,al' grudi 0 bodova?! Radim benc,ravni,kosi,kontra kosi,razboj,sa bucicama ,ma uglavnom dosta vjezbi kombinujem. Ne koristim nikakve suplemente,a i ne pazim nesto posebno na ishranu.
Rekreativno? Ideš li u teretanu jedno 3-4 puta u sedmici? Ako ne ideš toliko, već 1-2 puta i jedva da nešto odradiš onda neće biti nikakvog pomaka.
Moraš češće dolaziti i češće raditi tj. intenzivnije, nakon mjesec dana ćeš vidjeti rezultate. Teretana ili ti bildanje je nezahvalan sport, čim te nema jedno dvije sedmice do mjesec dana, isto kao nikad nisi išao.
-
pathyeshme
#6857 Re: Teretana
Nije baš isto kao da nisi išao, ali osjeti se pad snage kao i pad mišićne mase.DanteX wrote:romeomoraprezivjeti wrote:Sta da radim,dvije godine treniram vec,ono rekreativno i nikakvog pómaka. Grudni misici nikako da pocnu rasti,ostale grupe misica pokazale napredak,al' grudi 0 bodova?! Radim benc,ravni,kosi,kontra kosi,razboj,sa bucicama ,ma uglavnom dosta vjezbi kombinujem. Ne koristim nikakve suplemente,a i ne pazim nesto posebno na ishranu.
Rekreativno? Ideš li u teretanu jedno 3-4 puta u sedmici? Ako ne ideš toliko, već 1-2 puta i jedva da nešto odradiš onda neće biti nikakvog pomaka.
Moraš češće dolaziti i češće raditi tj. intenzivnije, nakon mjesec dana ćeš vidjeti rezultate. Teretana ili ti bildanje je nezahvalan sport, čim te nema jedno dvije sedmice do mjesec dana, isto kao nikad nisi išao.
Bez 3-4 puta sedmično nema ništa... A i 3-4 puta sedmično bez kontrolisane ishrane takođe nemaju svrhe. Teretana je 90% prehrana, a 10% željezo.
- DanteX
#6858 Re: Teretana
lolol wrote:Hvala puno, nisam znala za tu radnju u BBI. Moze jos jedno uspuitno pitanje. Radim po cijeli dan i jedem jedan obrok dnevno, uvecer idem na trening i poslije toga veceram...kako kad i kako staDanteX wrote:lolol wrote:Imam neke rukavice za teretanu koje su dale sve od sebeod pocetka mi se nisu sviđale ali eto nije bila neka velika cijena. Gdje bih mogla kupiti nove do 20KM ?
Pogledaj u BBI-u na 5-om spratu, imaš tu radnju gdje prodaju suplemente, tegove i razne rukavice. Uglavnom, mogu se kupiti fine rukavice do 20 KM.htjela bi smrsavjeti jos malo i da malo ubrzam taj proces mislim uzeti neki proteinski shake, herbalife mi je malo skup za pocetak a ne znam da li je dobar. Ima li neko dr pakovanje, gdje kupiti slican shake koji je u cilju brsavljenja? Naime kontam da bih mogla dnevno jesi jedan obrok a shake jedan piti u toku dana i drugi navecer poslije treninga, ili mozda jedan poslije treninga i to je to... help
Imaš i u Sport life, zatim u Skenderiji ispod platoa. Uglavnom, u tim sportskim radnjama
Šta se tiče tvog plana, nemoj tako to raditi. Jedan obrok dnevno je premalo i ima kontra efekat šta se tiče mršanja. A Herbal life nemoj pogotovo koristiti, to je bacanje para. Moj savjet ti je da ubaciš doručak (moraš, to je najvažnije), ručaj na poslu (spremi sebi noć prije kod kuće i ponesi na posao), a večeru možeš poslije treninga jesti, samo da je nešto lagano u pitanju.
A to sa shake-ovima, bolje ti je da uzmeš neke suplemente tj. neki protein pa da sebi kući napraviš neki shake, efikasnije je, jeftinije i znaš šta koristiš
-
romeomoraprezivjeti
#6859 Re: Teretana
E bas tako,3-4 puta sedmicno treniram,nije previse,a opet ni malo.DanteX wrote:romeomoraprezivjeti wrote:Sta da radim,dvije godine treniram vec,ono rekreativno i nikakvog pómaka. Grudni misici nikako da pocnu rasti,ostale grupe misica pokazale napredak,al' grudi 0 bodova?! Radim benc,ravni,kosi,kontra kosi,razboj,sa bucicama ,ma uglavnom dosta vjezbi kombinujem. Ne koristim nikakve suplemente,a i ne pazim nesto posebno na ishranu.
-
pathyeshme
#6860 Re: Teretana
Očito je da su tri glavna razloga zbog kojih prsa ne napreduju:
1. Vježbe ne radiš pravilno
2. Radiš sa malim kilažama. Kažeš da treniraš dvije godine - sa tim periodom treninga, treba da dižeš minimalno 60-70 kg na benču, 8-10 ponavljanja. Nema ništa od benča sa 30 kila i 15 ponavljanja - to je za definiciju.
3. Ne valja ti ishrana. Ne unosiš dnevno barem 140-150g proteina.
2. Radiš sa malim kilažama. Kažeš da treniraš dvije godine - sa tim periodom treninga, treba da dižeš minimalno 60-70 kg na benču, 8-10 ponavljanja. Nema ništa od benča sa 30 kila i 15 ponavljanja - to je za definiciju.
- Zatamnjena stakla
#6861 Re: Teretana
Samo kemija!
- DanteX
#6862 Re: Teretana
romeomoraprezivjeti wrote:E bas tako,3-4 puta sedmicno treniram,nije previse,a opet ni malo.DanteX wrote:romeomoraprezivjeti wrote:Sta da radim,dvije godine treniram vec,ono rekreativno i nikakvog pómaka. Grudni misici nikako da pocnu rasti,ostale grupe misica pokazale napredak,al' grudi 0 bodova?! Radim benc,ravni,kosi,kontra kosi,razboj,sa bucicama ,ma uglavnom dosta vjezbi kombinujem. Ne koristim nikakve suplemente,a i ne pazim nesto posebno na ishranu.
Moj savjet ti je onda da povećaš kilažu, da intenzivnije treniraš i da promijeniš ishranu.
-
romeomoraprezivjeti
#6863 Re: Teretana
Radim bas s tim kilazama,oko 70 kg,ponekad se pocastim i sa 75 kg.pathyeshme wrote:Očito je da su tri glavna razloga zbog kojih prsa ne napreduju:
-
pathyeshme
#6864 Re: Teretana
Jebiga, bez proteina nema ni mišića. Možeš ti dizati tone i kidati mišićna vlakna, al' od pite mišić neće narasti. Mišiću trebaju proteini za rast, a bez njih on stoji kakav jeste. Dnevno minimum 300g piletine moraš pojesti... Ubaci i barem 3-4 kuhana jaja... Jedno pola litra mlijeko... Jedno 200 grama posnog sira... I eventualno whey kupi, kila ti može biti 2 i pol mjeseca... Popiješ poslije treninga, pa ćeš vidjeti kako mišić raste. Prehrana je najteža stavka u svemu, treba ti dosta odricanja, ali kad vidiš rezultate skontaš da je vrijedilo 
-
bosanskicevap
#6865 Re: Teretana
A ako jedem pitu od posnog sira?
jao kakve se ovdje gluposti pisu 
Sent from my GT-I5800 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I5800 using Tapatalk 2
-
pathyeshme
#6866 Re: Teretana
Nemamo svi istu genetiku. Neko genetski ima razvijena prsa - izgleda kao bilder a nikad u teretanu nije kročio. Mi, ostali, se moramo sjebati u teretani i u kuhinji da bi to postigli.smart phone wrote:Ja ne pazim na ishranu i imam bolja prsa od klicka. Al poslusaj ove momke. Kad vidis da je napiso ovoliki tekst znas da mora bit tacno
Al' najjači su mi takvi pametnjakovići kao ti koji se ubace poput reklame i kažu nešto što nema veze sa zdravom pameti... Koga boli kurac što ti ne paziš na ishranu i imaš bolja prsa od Klička? To je tvoja stvar, očigledno ti nije potrebna ova tema i nemoj se ubacivati u konverzacije, jer ispadaš glup... A ne sumnjam da i jesi glup.
- MOSALJOZE
#6867 Re: Teretana
Mustang selam i za tebe
Sam si naveo razlog što ne napreduješ:"Povremene upale" a treniraš 2 godine,znači nema dovoljno tereta,ili ne radiš dovoljno vjezbi,ili ti je ishrana nesređena,ali pošto kažeš da napreduješ na drugim dijelovima,onda ne mora biti do ishrane.Svaki drugi trening kada radiš prsa,odradi 2-3 super seta na benču.Trebaćeš pomoć dvojice,ali to ide brzo.Dakle kreneš sa 50,pa 40,30,20,10 i prazna šipka.Eto,pokušaj ovo raditi pa ćeš vidjeti povremenih upala.Ako sutradan uspiješ podići kašiku,svaka čast.
Sam si naveo razlog što ne napreduješ:"Povremene upale" a treniraš 2 godine,znači nema dovoljno tereta,ili ne radiš dovoljno vjezbi,ili ti je ishrana nesređena,ali pošto kažeš da napreduješ na drugim dijelovima,onda ne mora biti do ishrane.Svaki drugi trening kada radiš prsa,odradi 2-3 super seta na benču.Trebaćeš pomoć dvojice,ali to ide brzo.Dakle kreneš sa 50,pa 40,30,20,10 i prazna šipka.Eto,pokušaj ovo raditi pa ćeš vidjeti povremenih upala.Ako sutradan uspiješ podići kašiku,svaka čast.
-
T-pain
#6868 Re: Teretana
e cuj 1kg wheya moze 2.5 mjeca biti ...pathyeshme wrote:Jebiga, bez proteina nema ni mišića. Možeš ti dizati tone i kidati mišićna vlakna, al' od pite mišić neće narasti. Mišiću trebaju proteini za rast, a bez njih on stoji kakav jeste. Dnevno minimum 300g piletine moraš pojesti... Ubaci i barem 3-4 kuhana jaja... Jedno pola litra mlijeko... Jedno 200 grama posnog sira... I eventualno whey kupi, kila ti može biti 2 i pol mjeseca... Popiješ poslije treninga, pa ćeš vidjeti kako mišić raste. Prehrana je najteža stavka u svemu, treba ti dosta odricanja, ali kad vidiš rezultate skontaš da je vrijedilo
-
sizifinho
#6869 Re: Teretana
ma ovi poletarci sa 3000 grama proteina su mi najjaci. Bas se vidi kako danas, u doba kad su svima informacije jednako dostupne, ljudi idalje vjeruju lovackim pricama tj u ovom slucaju bratskoj supljoj sto ti je prosipa rasipni brat koji je kupio 5 kila proteina jer je cuo da od tog rastu misici, pa i neke aminokiseline, al ga strah da ne dobije cir na zelucu od sve te kiseline i na kraju uzeo i neki preworkout da bude zver ili ti ga masina ou yeaaa
Zabluda br. 1!!
ne mogu ovo dovoljno naglasiti... 150-200 gr proteina za jednog rekreativca je sturo bacanje novca i resursa. Istrazivanja kazu da za osobe koje idu 4-5 puta sedmicno na treninge sasvim je dovoljno 1-1.5 gr proteina na kg tjelesne tezine. Pa vi vidite.
Zabluda br. 1!!
ne mogu ovo dovoljno naglasiti... 150-200 gr proteina za jednog rekreativca je sturo bacanje novca i resursa. Istrazivanja kazu da za osobe koje idu 4-5 puta sedmicno na treninge sasvim je dovoljno 1-1.5 gr proteina na kg tjelesne tezine. Pa vi vidite.
-
pathyeshme
#6870 Re: Teretana
4 puta sedmično treniram, popijem po 25g (mjerica) nakon svakog treninga, što je 1000g... Kad izračunaš, tačno dva i pol mjeseca. Ostatak dnevnih potreba namaknem piletinom, jajima, mlijekom, sirom i orasima.T-pain wrote:e cuj 1kg wheya moze 2.5 mjeca biti ...pathyeshme wrote:Jebiga, bez proteina nema ni mišića. Možeš ti dizati tone i kidati mišićna vlakna, al' od pite mišić neće narasti. Mišiću trebaju proteini za rast, a bez njih on stoji kakav jeste. Dnevno minimum 300g piletine moraš pojesti... Ubaci i barem 3-4 kuhana jaja... Jedno pola litra mlijeko... Jedno 200 grama posnog sira... I eventualno whey kupi, kila ti može biti 2 i pol mjeseca... Popiješ poslije treninga, pa ćeš vidjeti kako mišić raste. Prehrana je najteža stavka u svemu, treba ti dosta odricanja, ali kad vidiš rezultate skontaš da je vrijedilo
-
romeomoraprezivjeti
#6871 Re: Teretana
Pokusat cu i ovo,nista ne kosta.MOSALJOZE wrote:Mustang selam i za tebe
- MOSALJOZE
#6872 Re: Teretana
Javi se sutradan kad završiš ovo 
-
Mustang1
#6873 Re: Teretana
Smorit ce ga bolan to svaku seriju
Nek radi samo zadnju i ja drop radim samo zadnju seriju ali svaku vjezbu radim drop 
- MOSALJOZE
#6874 Re: Teretana
Bojim se da te nisam ništa pit'o
-
Mustang1
#6875 Re: Teretana
Sto hoces da momak zamrzi i sebe i tebe i mene