Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- KPNCTNJAH
#6752 Re: Teretana
K'o da slusam Sharapovu dok igra mec... zenski tenis sam uvijek morao gledati bez zvuka, zbog komsiluka 
- PravimHaos
#6753 Re: Teretana
Ničije tijelo nije isto,nešto što za tebe funkcioniše ne mora da znači da će isti uticaj i na mene i imati,i obratnoTrti do smrti wrote:Ko zna pravilno da radi razlicite tipove sklekova moze napraviti od svoga tjela fantasticnu figuru, ja kad radim sklekove noge podignem na nekih 70cm i onda na peglama radim propadanje. Uz sve ovo radim uske i dosta siroke hvatove tako da kad zavrsim trecu seriju imam osjecaj da ce mi sise puciPravimHaos wrote:Sklek je dobra vježba ali za početnikachannel10 wrote:Evo jedan jako zanimljiv link glede nekadasnje rasprave oko sklekova i sta sve pogadjaju isti. Neki su tvrdili da ne pogadjaju nista osim grudi![]()
http://body.ba/fitness/discipline/sve-s ... ovima/1049
Kada dodjes do stadijuma gdje možeš uraditi recimo 80-100 sklekova bez da osjećaš neki preveliki umor ili bol u rukama tada Sklek postaje inefektivna vježba
Daleko izazovnija i učinkovitija vježba je zgib
Sent from my HTC One using Tapatalk, dok sa bench press-om nikad nisam mogao u takvoj mjeri napumpati krv u misice. Znaci radim prsa na oba nacina ali ovi sklekovi su daleko efikasniji za mene
Bitno je samo da pronađeš ono što tebi odgovara i ono od čega imaš najbolje rezultate
Za nekoga je to zgib,za nekoga sklek za nekoga pressa itd.
Ja sam rekao generalno da su zgibovi mnogo zahtjevnija i učinkovitija vježba u globalu
btw. teretane su overrated
-
Jokericious
#6754 Re: Teretana
Vrijeme je da nam slike svoje postavi. Da vidimo kako trebamo izgledati.burek_in_space wrote:MustanŽe, dozovi se
- Mračajski proto
#6755 Re: Teretana
KPNCTNJAH wrote:K'o da slusam Sharapovu dok igra mec... zenski tenis sam uvijek morao gledati bez zvuka, zbog komsiluka
- burek_in_space
#6756 Re: Teretana
Preshao sam na bucice od 7,5 kg. 
-
Mustang1
#6758 Re: Teretana
Nije zar da nema onih od 5 ? Ja samo 2.5 i 5 kad hocu da se nistiluburek_in_space wrote:Preshao sam na bucice od 7,5 kg.
- burek_in_space
#6759 Re: Teretana
isx wrote:Šta radiš sa 7.5kg, podlaktice?
-
DukeNuke
#6760 Re: Teretana
koju sipki preporucujete kojeg promjera fi-28 ili fi-30... i kod sipke naprimjer fi-28 jel ide i teg promjera fi-28, posto bi promjer tega trebao da bude malo veci da bi teg mogao staviti... mozda malo glupo pitanje, ali zelim da kuci nabavim par stvari za trening, a ne razumijem se u to toliko...
- DanteX
#6761 Re: Teretana
Zadnjih 10-ak dana imam jake bolove kod lakta na lijevoj ruci tačnije malo ispod lakta tj. kod podlaktice. Fazon je, boli me samo kada radim biceps i triceps i po neka vježba gdje moram savijati ruku. Mislim da sam istegnuo mišić, možda. Nisam 100% siguran. Ali inače, kada istegnem mišić, pogotovo na nozi to mi prođe za jedno 5 dana (ili manje). Isto tako, boli me kada nešto teško dižem ili trzam ruku. Mislio sam ako pauziram tih 10-ak dana da će me proći, ali nije. Hladne obloge ne pomažu, kao da ih ne stavljam. Ima li neka krema koja može pomoći?
Uplatio sam mjesec, pa ne bih želio da mi to propadne.
Da napomenem, boli me kada treniram, ali je podnošljivo donekle.
-
pathyeshme
#6762 Re: Teretana
Identično - samo na desnoj ruci, 7-8 cm ispod lakta...Isto me boli samo kada radim biceps, triceps manje.DanteX wrote:Zadnjih 10-ak dana imam jake bolove kod lakta na lijevoj ruci tačnije malo ispod lakta tj. kod podlaktice. Fazon je, boli me samo kada radim biceps i triceps i po neka vježba gdje moram savijati ruku. Mislim da sam istegnuo mišić, možda. Nisam 100% siguran. Ali inače, kada istegnem mišić, pogotovo na nozi to mi prođe za jedno 5 dana (ili manje). Isto tako, boli me kada nešto teško dižem ili trzam ruku. Mislio sam ako pauziram tih 10-ak dana da će me proći, ali nije. Hladne obloge ne pomažu, kao da ih ne stavljam. Ima li neka krema koja može pomoći?![]()
Napravio sam pauzu od mjesec i pol dana i činilo mi se da je prošlo, međutim danas ponovo osjetim bol. No, nije to neka jaka bol da me spriječi da treniram... Jednostavno osjetim je kod par vježbi i mogu je kontrolisati da me ne ograničava, tj. dižem koliko sam uvijek i dizao i radim kako sam uvijek i radio.
- DanteX
#6763 Re: Teretana
Eh, kod mene je jedno 2-3 cm ispod lakta. A kada napregnem biceps, onda me zaboli na tom mjestu jedno 2-3 sekunde i popusti.pathyeshme wrote:Identično - samo na desnoj ruci, 7-8 cm ispod lakta...Isto me boli samo kada radim biceps, triceps manje.DanteX wrote:Zadnjih 10-ak dana imam jake bolove kod lakta na lijevoj ruci tačnije malo ispod lakta tj. kod podlaktice. Fazon je, boli me samo kada radim biceps i triceps i po neka vježba gdje moram savijati ruku. Mislim da sam istegnuo mišić, možda. Nisam 100% siguran. Ali inače, kada istegnem mišić, pogotovo na nozi to mi prođe za jedno 5 dana (ili manje). Isto tako, boli me kada nešto teško dižem ili trzam ruku. Mislio sam ako pauziram tih 10-ak dana da će me proći, ali nije. Hladne obloge ne pomažu, kao da ih ne stavljam. Ima li neka krema koja može pomoći?![]()
Napravio sam pauzu od mjesec i pol dana i činilo mi se da je prošlo, međutim danas ponovo osjetim bol. No, nije to neka jaka bol da me spriječi da treniram... Jednostavno osjetim je kod par vježbi i mogu je kontrolisati da me ne ograničava, tj. dižem koliko sam uvijek i dizao i radim kako sam uvijek i radio.
-
T-pain
#6764 Re: Teretana
DanteX wrote:pathyeshme wrote:Identično - samo na desnoj ruci, 7-8 cm ispod lakta...Isto me boli samo kada radim biceps, triceps manje.DanteX wrote:Zadnjih 10-ak dana imam jake bolove kod lakta na lijevoj ruci tačnije malo ispod lakta tj. kod podlaktice. Fazon je, boli me samo kada radim biceps i triceps i po neka vježba gdje moram savijati ruku. Mislim da sam istegnuo mišić, možda. Nisam 100% siguran. Ali inače, kada istegnem mišić, pogotovo na nozi to mi prođe za jedno 5 dana (ili manje). Isto tako, boli me kada nešto teško dižem ili trzam ruku. Mislio sam ako pauziram tih 10-ak dana da će me proći, ali nije. Hladne obloge ne pomažu, kao da ih ne stavljam. Ima li neka krema koja može pomoći?![]()
Ja bi vam preporucio da sljedeci put prije nego sto pocenete raditi dobro zagrijete to podrucje i bol ce nestati. Bar je kod mene tako bilo prije.
Eh, kod mene je jedno 2-3 cm ispod lakta. A kada napregnem biceps, onda me zaboli na tom mjestu jedno 2-3 sekunde i popusti.
- MOSALJOZE
#6765 Re: Teretana
Mene zanima,jeli to kao tupa bol,ili nešto drugo??
- hodža
#6766 Re: Teretana
Nistilu 
Meni dupli andol
i daj bureku sta ce popit' 
Meni dupli andol
- DanteX
#6767 Re: Teretana
Oštra bol u trenutku kada radim nešto sa rukom tj. kada dižem nešto teško.
- Sodom1
#6768 Re: Teretana
Ne znam da li je ovde rec o misicu jer on kad se istegne on u biti i brzo prodje.Ali ako si ostetio ili povredio tetivu kao sto je bio s mnom slucaj to lako ne prolazi. Ja sam naime ostetio tetivu deltoidnog misica koja isti veze za tzv tuberositas deltoidea.Ta tacka na nadlaktici,vanjska strana,tu sam bol osecao 3-4 meseca,pri najmanjim tezinama osecao sam ostar bol. Tako da sam u vise navrata pokusao da sto manje opteretim misic a da ipak idem u teretanu no nije nista pomagalo dok nije dosao Ramazan onda nisam isao nikako u teretanu. Pre neki dan sam ponovo krenuo u teretanu zasad ne osecam nikakve tegobe no videcemo kako ce se situacija razvijati kad povecam tezineDanteX wrote:Zadnjih 10-ak dana imam jake bolove kod lakta na lijevoj ruci tačnije malo ispod lakta tj. kod podlaktice. Fazon je, boli me samo kada radim biceps i triceps i po neka vježba gdje moram savijati ruku. Mislim da sam istegnuo mišić, možda. Nisam 100% siguran. Ali inače, kada istegnem mišić, pogotovo na nozi to mi prođe za jedno 5 dana (ili manje). Isto tako, boli me kada nešto teško dižem ili trzam ruku. Mislio sam ako pauziram tih 10-ak dana da će me proći, ali nije. Hladne obloge ne pomažu, kao da ih ne stavljam. Ima li neka krema koja može pomoći?![]()
- opa22
#6769 Re: Teretana
Bok dečki, molim savjet (ako vam je mrsko ovako javno, moze i u pp). Elem, krenuo sam i ja (finally po drugi put) u gym. Je li biste mi mogli napisati sto da radim u svom slučaju. Visok sam 188, težak 76. Mnogo sam smrsao, cak i previse za svoju visinu. Kao sto vidite nemam pretjerano puno kg, ali zato imam odvratne naslage na bokovima. Je li mi možete posavjetovati sto da radim? Da li da prvo radim na skidanju tih naslaga, pa onda nekom zdravom 'debljanju'? Nemam sad neke pretjerane želje nabildati se i težiti 100 kg, no svakako bih želio imati fit izgled. Neki prijedlog ishrane? (Koliko puta dnevno jesti i najvažnije sto jesti i kada to jesti?) hvala unaprijed svima
- MOSALJOZE
#6770 Re: Teretana
Nisam odmah vidio.Vjerovatno se to dešava kada radiš sa ez šipkom.To je prilično nezgodno.Promjeni vjezbe za biceps,ili umanji tezinu i ponavljanja,a koncentriši se na podlakticu,ali ne pretjeruj sa tezinama.Voltaren je dobar za takve slučajeve.DanteX wrote:Oštra bol u trenutku kada radim nešto sa rukom tj. kada dižem nešto teško.
-
Hendrix
#6771 Re: Teretana
Ja poceo trenirati da kontriram sjedenju i radu u kancelariji, ispocetka sve super. Nemam velikih ambicija, ali ne prestajem sa treningom pola godine...i onda odjednom dobijem tupu bol izmedju ramena i bicepsa. I to kad ramena treniram, onda podje i na benchu zezat. Nije jaka bol ali neugodno, desna ruka, lijevom dizem bez problema ali desna podje boliti i odustanem.
Trebalo mi je par mjeseci da skontam problem koji je bio u polozaju ruke dok radim za racunarom. Desnom klikam i nekako je vjezbanje valjda povecalo naprezanje misica ili nerva i belaj. Dakle nije losa forma vjezbi, ili preveliki teret nego nesto sto vucem godinama radeci za racunarom samo je sada izaslo na povrsinu.
Uglavnom, promjenio sam stolicu i nacin na koji sjedim dok koristim racunar i bol nestade i konacno mogu da vjezbam bez problema.
Trebalo mi je par mjeseci da skontam problem koji je bio u polozaju ruke dok radim za racunarom. Desnom klikam i nekako je vjezbanje valjda povecalo naprezanje misica ili nerva i belaj. Dakle nije losa forma vjezbi, ili preveliki teret nego nesto sto vucem godinama radeci za racunarom samo je sada izaslo na povrsinu.
Uglavnom, promjenio sam stolicu i nacin na koji sjedim dok koristim racunar i bol nestade i konacno mogu da vjezbam bez problema.
- Hemera
#6772 Re: Teretana
pitaću ovdje,iako vidim da je tema totalna fizika
šta je bolje uzeti nanoproxil ili the no fusion?
ili možda nešto treće?
šta je bolje uzeti nanoproxil ili the no fusion?
ili možda nešto treće?
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#6773 Re: Teretana
to ti je najteze izgubiti,kod mene je isti problem,radio sam kardio,trcao svaku vece mjesecima,izbacio secer i bijeli hljeb iz prehrane totalno,smrsao vise od 10 kg,nabio misicne dosta misicne mase na grudima,rukama,ledjima,a to mi na bokovima salo ostaloopa22 wrote:Bok dečki, molim savjet (ako vam je mrsko ovako javno, moze i u pp). Elem, krenuo sam i ja (finally po drugi put) u gym. Je li biste mi mogli napisati sto da radim u svom slučaju. Visok sam 188, težak 76. Mnogo sam smrsao, cak i previse za svoju visinu. Kao sto vidite nemam pretjerano puno kg, ali zato imam odvratne naslage na bokovima. Je li mi možete posavjetovati sto da radim? Da li da prvo radim na skidanju tih naslaga, pa onda nekom zdravom 'debljanju'? Nemam sad neke pretjerane želje nabildati se i težiti 100 kg, no svakako bih želio imati fit izgled. Neki prijedlog ishrane? (Koliko puta dnevno jesti i najvažnije sto jesti i kada to jesti?) hvala unaprijed svima
- opa22
#6774 Re: Teretana
Znaci najbolje da se to salo i ja pomirimo sa sudbinom i spirajateljimo? 
- MOSALJOZE
#6775 Re: Teretana
To je po meni dosta kompleksan problema,ali nije nerješiv.To se moze ukloniti redovnim aerobnim vjezbama.Nije bitno jeli šetnja,biciklo ili nešto treće.Samo moraš paziti da ne "pretjeraš" sa ovim vjezbama.Više proteina i uh,i u teratani radi sa većim tezinama,a manje ponavljanja.Radi sporo,i rezultat će doći.Sad sve zavisi od rada,neko uspije nakon 2-3 sedmice,nekome je potrebno 2 mjeseca.