Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- EmiRem
#6602 Re: Teretana
Razumijem te, imas na fitness.com.hr na forumu nesto tipa nutricionisticki bla bla , tema , ''stavite sliku sta jedete'', ja sam tu svasta nasao korisnogastaradis wrote:Da li neko ima link stranice koja nudi recepte za BB ali na nasem jeziku. Probao sam naci ali nisam uspio, muka mi je prevodjenja i prilagodjavanja recepata na nase mjere i jezike.
Hvala
-
KenCo
#6603 Re: Teretana
po mom iskustvu, a i po onome sto sam citao, najbolje je za iftar popit malo vode i whey. pricekati 15 minuta i odraditi trening.
- Mračajski proto
#6604 Re: Teretana
Jao, kakve sam tegove nabavio. Nema ih ni Laza Kostić.
-
stup metropola
#6605 Re: Teretana
koju vjezbu da radim za bocne dijelove trbuha?
- burek_in_space
#6606 Re: Teretana
Rotacije s tegom, kruzhne treninge (shtrik, trbushnjaci, dizanje nogu/koljena na razboju), trbushnjaci sa "naginjanjem" na stranu (ne znam bolje opisati jbgstup metropola wrote:koju vjezbu da radim za bocne dijelove trbuha?
-
isx
#6607 Re: Teretana
Zakacis se na vratilo/razboj skupis noge i dizes ih u jednu pa u drugu stranu.stup metropola wrote:koju vjezbu da radim za bocne dijelove trbuha?
-
Mustang1
#6608 Re: Teretana
Sta ce ti to radi obicne trbusnjake i cao
I ja sam nekad kad sam tek poceo gubio vrijeme na to nema nafake od toga .. Obicni trbusnjaci i vjezbe za jacanje/snagu trbusnog zida i dosta
- burek_in_space
#6609 Re: Teretana
Kako da te shvatim ozbiljno, kad ovako lupish, zhivota ti?Mustang1 wrote:Sta ce ti to radi obicne trbusnjake i caoI ja sam nekad kad sam tek poceo gubio vrijeme na to nema nafake od toga .. Obicni trbusnjaci i vjezbe za jacanje/snagu trbusnog zida i dosta
-
Mustang1
#6610 Re: Teretana
Ma ko jos radi bocne trbusnjake ?
Gubljenje vremena .. Jedino zene hajd one bi trebale .. A sta ti pricas o trbusnjacima sa tim bojlerom ? 
-
isx
#6611 Teretana
Mustang1 wrote:Ma ko jos radi bocne trbusnjake ?Gubljenje vremena .. Jedino zene hajd one bi trebale .. A sta ti pricas o trbusnjacima sa tim bojlerom ?
Jel tako isto kazes ko radi noge? Biceps 55, kvadriceps ko stiglic, svakodnevna pojava kod nasih bildera.
-
Mustang1
#6612 Re: Teretana
Kakve veze imaju noge sa trbusnjacima ? Kad trbusnjake obicne radis rade i bocni taman onoliko koliko treba .. Kad biceps radis rade i noge ? A jest ti poredjenje pravo ..
Odnosno u pravu si ja samo radim vjezbe za glavu
-
sizifinho
#6613 Re: Teretana
pa hajmo reci da imaju itekakve veze s nogama :-P kad radis cucanj radi i jezgra, kao i sa dead liftom i izbacajem i nabacajem itd... Nema te vjezbe za trbusne koja ce nadjacati dead lift ili cucanjMustang1 wrote:Kakve veze imaju noge sa trbusnjacima ? Kad trbusnjake obicne radis rade i bocni taman onoliko koliko treba .. Kad biceps radis rade i noge ? A jest ti poredjenje pravo ..
-
Mustang1
#6614 Re: Teretana
I kad lezis pa ustajes rade trbusnjaci .. Kad nosis smece,kese iz prodavnice rade ramena .. Ako cemo tako 
-
sizifinho
#6615 Re: Teretana
ma ti pricas nebuloze... jezgra obuhvata misice trbusnog zida kao i misice "donjih ledja".Mustang1 wrote:I kad lezis pa ustajes rade trbusnjaci .. Kad nosis smece,kese iz prodavnice rade ramena .. Ako cemo tako
Cilj joj je stabilizacija trupa. Kada se opteretis s 90 kila i odes u cucanj ili se sagnes u dead liftu, oni su ti koji te cuvaju u odgovarajucem polozaju. Druga je stvar sto ti vidis te vjezbe kao striktno izolacijske. Drzim do tog, a i garantujem, da ne moras ni jedan trbusnjak uraditi, i oopet ce ti uz ove vjezbe trbusni jacati i rasti.
Ako ti ne mislis tako, to je tvoje puno pravo i necemo otvarati raspravu
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#6616 Re: Teretana
da potvrdimsizifinho wrote:ma ti pricas nebuloze... jezgra obuhvata misice trbusnog zida kao i misice "donjih ledja".Mustang1 wrote:I kad lezis pa ustajes rade trbusnjaci .. Kad nosis smece,kese iz prodavnice rade ramena .. Ako cemo tako
Cilj joj je stabilizacija trupa. Kada se opteretis s 90 kila i odes u cucanj ili se sagnes u dead liftu, oni su ti koji te cuvaju u odgovarajucem polozaju. Druga je stvar sto ti vidis te vjezbe kao striktno izolacijske. Drzim do tog, a i garantujem, da ne moras ni jedan trbusnjak uraditi, i oopet ce ti uz ove vjezbe trbusni jacati i rasti.
-
Mustang1
#6617 Re: Teretana
Ma o cemu ti pricas ?sizifinho wrote:ma ti pricas nebuloze... jezgra obuhvata misice trbusnog zida kao i misice "donjih ledja".Mustang1 wrote:I kad lezis pa ustajes rade trbusnjaci .. Kad nosis smece,kese iz prodavnice rade ramena .. Ako cemo tako
-
sizifinho
#6618 Re: Teretana
pa znam ja sta si ti rekao xD ja sam se samo nadovezao da eto u nekom smislu imaju vezeMustang1 wrote:Ma o cemu ti pricas ?sizifinho wrote:ma ti pricas nebuloze... jezgra obuhvata misice trbusnog zida kao i misice "donjih ledja".Mustang1 wrote:I kad lezis pa ustajes rade trbusnjaci .. Kad nosis smece,kese iz prodavnice rade ramena .. Ako cemo tako
Ako ti ne mislis tako, to je tvoje puno pravo i necemo otvarati raspravuTi si prvi spomenuo noge i trbusnjake .. Ja sam rekao da noge nemaju veze sa trbusnjacima ali u drugom kontekstu a ne u tom o kojem ti pricas .. Ja sam pricao o trbusnjacima da ne treba bocne raditi jer ce se oni dovoljno aktivirati i normalnim trbusnjacima a ovaj gore je rekao da ni noge ne radim
a za bocne, naravno da nije potrebno ih raditi, ali danasnji standardi ljepote namecu ono prepoznatljivo V kod muskaraca...ko podlijeze tome moze ih izolirati
Sent from my PMP5580C using Tapatalk
-
Mustang1
#6619 Re: Teretana
Da ne govorimo o tome kako za vidljive trbusnjake nije potrebno samo raditi trbusnjake a pogotovo bocni 
-
Mustang1
#6620 Re: Teretana
Ja sam i rekao da jedino djevojke trebaju to raditi .. Jer ne vidim da one trebaju raditi ista osim nogu i stomaka
(da me ne napadnu opet trebaju zene sve raditi ali zna se sta je prioritet)
(da me ne napadnu opet trebaju zene sve raditi ali zna se sta je prioritet)
-
romeomoraprezivjeti
#6621 Re: Teretana
Kako izgleda ta rotacija??? Ima li neki video,da to malo pogledam?? Ovo bas iz napisanog,ne skontah ponajbolje.sherbett wrote:Rotacija s utezima je fakat super, s time da noge dignes u koljenima pod 90 stupnjeva trup pod nekih 30, i drzi ledja uspravna u ravnini s vratom, trbuh obavezno stisni inace ode kicma. Samo trbusnjaci zarotiras noge kuk uz kuk, koljeno na koljeno pod 90 stupnjeva skvrcene noge na podu a trup ti je ravan (lezeci polozaj) i dizes se na bridove lopatica, osim sto istezes trbuh usput radis kontrakcije. Ima i jedna super vjezba s pilatesa, to mozes doma ak ti je pre zenska u slucaju da si musko. Legnas na pod ravno, jedna noga ravno ispruzena drugu rasiris pod 30 stupnjeva. Suprotna ruka od noge u raskoraku je uz tijelo. Drugu prebacujes preko u rotaciji na suprotnu stranu od noge u raskoraku. Udises prilikom rotacije dok se prislonis na rame izdises. Tad se stisce trbuh i pravo boli. Ponovis na obje strane. Ako si ista shvatio, svaka ti caststup metropola wrote:koju vjezbu da radim za bocne dijelove trbuha?
- burek_in_space
#6622 Re: Teretana
Opet ti je neko dao pogreshan profil na fejsu, misleci da je moj.Mustang1 wrote:Ma ko jos radi bocne trbusnjake ?Gubljenje vremena .. Jedino zene hajd one bi trebale .. A sta ti pricas o trbusnjacima sa tim bojlerom ?
-
Mustang1
#6623 Re: Teretana
Sto si laskas pa mislis da bih ja tebe trazio po facebooku ? 
-
T-pain
#6624 Re: Teretana
Sine nabavi "Torando Ball" i imas trubsnjake za 3 mjesecasherbett wrote:ja sam mislila na ovo. Znači noge pod 90 stupnjeva, umjesto lopte uteziromeomoraprezivjeti wrote: Kako izgleda ta rotacija??? Ima li neki video,da to malo pogledam?? Ovo bas iz napisanog,ne skontah ponajbolje.
http://supermen.tportal.hr/definicija/8 ... njake.html
-
T-pain