Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#6501 Re: Teretana
Ja mogu samo sa tjesteninom iz ducana 
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#6502 Re: Teretana
Ja jaja vise ne mogu jesti bez sira,odmah bi povratio
.Kad pravim sa sirom,vise bude sira nego jaja

-
Mustang1
#6503 Re: Teretana
Ma i ja jaja nekad jedva moram vode piti pa cekati da se slegne pa opet sljedece jaje ..Decerto wrote:Ja jaja vise ne mogu jesti bez sira,odmah bi povratio.Kad pravim sa sirom,vise bude sira nego jaja
![]()
Evo jedem ovaj sir sa sela jedan citav cu pojesti ne izgleda mi da ovdje kila ima
-
Mustang1
#6504 Re: Teretana
Ma i ja jaja nekad jedva moram vode piti pa cekati da se slegne pa opet sljedece jaje ..Decerto wrote:Ja jaja vise ne mogu jesti bez sira,odmah bi povratio.Kad pravim sa sirom,vise bude sira nego jaja
![]()
Evo jedem ovaj sir sa sela jedan citav cu pojesti ne izgleda mi da ovdje kila ima
- yoda82
#6505 Re: Teretana
Ja obično u zadnje vrijeme jedem onaj megle mladi sir light. Fino se miješa sa jajetom (to jeste fino se topi
), ima malo kalorija, a podosta proteina. Naravno da ne može biti kao domaći, ali nemamo svi ženu za sir
Osim toga, često mi je na meniju tuna iz merkatora. Ona bez ulja. 4 kom, 4,95 KM. 80 grama, meni bolja od rio mare. Baš zato što nema ulja.
Osim toga, često mi je na meniju tuna iz merkatora. Ona bez ulja. 4 kom, 4,95 KM. 80 grama, meni bolja od rio mare. Baš zato što nema ulja.
-
RahatHurmašica
#6506 Re: Teretana
koliko jajcadi dnevno jedete (sa žumanjkom)?
na internetu se svašta može pročitati, od max 1 dnevno do nebo je granica...
neki bacaju žumance......
-
groove
#6507 Re: Teretana
kad ste vec kod sira,
tim wiese se kune u cottage cheese
tim wiese se kune u cottage cheese
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#6508 Re: Teretana
meni su dva jajeta sasvim dovoljna,ali uzmi u obzir da stavim i pola kile sira uz to hahaRahatHurmašica wrote:koliko jajcadi dnevno jedete (sa žumanjkom)?
-
RahatHurmašica
#6509 Re: Teretana
ma i ja sam jedo dva-tri al me sada nešto hastra holesterola pa sam smanjio na jedno + dva bjelanceta.
-
Mustang1
#6510 Re: Teretana
Opet o zumancima .. Ja jedem 5 ujutro kuhanih jaja sa zumancima a navece 4-5 przenih jaja sa salamom 
Sad ce i osim price o zumancima poceti i prica da se ne smiju jesti jaja navece
-
Mustang1
#6511 Re: Teretana
Opet o zumancima .. Ja jedem 5 ujutro kuhanih jaja sa zumancima a navece 4-5 przenih jaja sa salamom 
-
RahatHurmašica
#6512 Re: Teretana
šta opet? ja ne nađoh da je neko ranije pričao.
-
Mustang1
#6513 Re: Teretana
Ma jasta je dolazio jedan i poceo nabrajati kako su zumanca nezdrava i slicno .. Uglavnom dokazali smo da se na nalazima nece primjetiti ako ne odvajate zumance od bjelanceta i da ono nije nezdravo
-
Love_MJ
#6514 Re: Teretana
Evo da i ja odgovorim, jaje piti to je za mnoge zabluda, nastavite tako piti svaki dan po 2-3 jajeta(samo bjelance) možete lagano da dobijete salmonelu pa onda ne znate kud ćete sa sobom. Najbolje vam je u jutro skuhati 4-5 jaja i nakon toga pojesti samo bjelance jer se tu nalaze svi proteini. Žumance nemate ništa i njega možete da pijete ili jedete džaba, ne pomaže, možete nekad uzeti samo.Znači ako pijete jaja, pijte 2-3 dana po 2-3 jajeta pa preskočite 2 dana, a ukoliko jedete kuhana, onda možete jest kako želite, ali isključivo u oba slučaja samo unosite bjelance jer se u njemu nalaze proteini. Što se tiče sira najbolje vam je uzimati posni sir, malo lošeg ukusa ali je on nešto "najzdravije" za konzumiranje. To je sir bez masti kako volim reći, odnosno ima mali %-ak masti u svoj sastavu. Ma da nije loš ni taj "sir sa sela" odnosno kravlji domaći sir.

-
RahatHurmašica
#6515 Re: Teretana
ima li u šoping centrima mladi sir sa malim postotkom masti. ja naletio na nekakav milkosov iz kante u refuzi, ništa nevalja, i još k tomu masan.
jedne prilike u povratku sa vlašića odlučim da kupim koju kilu mladog sira, reko da potrošim koji dinar gore. pitam za cijenu, kaže 10KM. ja opet, reko da nije kakav nesporazum, a ona 10KM, ali eto može spustiti na 8. e svašta.
jedne prilike u povratku sa vlašića odlučim da kupim koju kilu mladog sira, reko da potrošim koji dinar gore. pitam za cijenu, kaže 10KM. ja opet, reko da nije kakav nesporazum, a ona 10KM, ali eto može spustiti na 8. e svašta.
-
sabanss
#6516 Re: Teretana
Ti opet kao padobranac... Zumance i bjelance imaju priblizno isto proteina.Love_MJ wrote:Znači ako pijete jaja, pijte 2-3 dana po 2-3 jajeta pa preskočite 2 dana, a ukoliko jedete kuhana, onda možete jest kako želite, ali isključivo u oba slučaja samo unosite bjelance jer se u njemu nalaze proteini.
S tim da zumance ima i minerala, vitamina i masti te je nesto kaloricnije. Jedenje zumanca ima visestruke prednosti i ne treba ga izbjegavati.
-
Jokericious
#6517 Re: Teretana
Stvarno ti nije ovo trebalo. Eto pitaj cure da vole ono.Mustang1 wrote:![]()
-
Love_MJ
#6518 Re: Teretana
sabanss wrote:Ti opet kao padobranac... Zumance i bjelance imaju priblizno isto proteina.Love_MJ wrote:Znači ako pijete jaja, pijte 2-3 dana po 2-3 jajeta pa preskočite 2 dana, a ukoliko jedete kuhana, onda možete jest kako želite, ali isključivo u oba slučaja samo unosite bjelance jer se u njemu nalaze proteini.
S tim da zumance ima i minerala, vitamina i masti te je nesto kaloricnije. Jedenje zumanca ima visestruke prednosti i ne treba ga izbjegavati.
Evo momak je dosta dobro objasnio po pogledajteTo ti je baš greška, ne znam gdje si to čuo da žumance ima vitamni. Žumance ne preporučujem uzimati nikome ali eto ako ti se uzima, deri. Ja ne uzimam jaja nikako, to je zamjena za same proteine, ja njih pijem, skuplji su malo ali dosta zdravije i bolji ukus jer je samo prerađevina od surutke.
- PravimHaos
#6519 Re: Teretana
Kada se razdvoje žumance i bjelance, sadržaj hranljivih materija se menja; masti ostaju u žumancu, a proteini se dijele tako da nešto više ostaje u žumancu (16,8% : 10,5%). Svi ostali vriedni sastojci ostaju u žumancu pa bjelance nema ni vitamina ni minerala. Dok je energetska vrijednost žumanca zbog sadržaja masti (30,9%) porasla na 358 kcal na 100 g, bjelance ostaje vrlo dijetalno i ima samo 50 kcal na 100 g. Prosječan sastav svježeg bjelanca jajeta je: 3,51 g proteina, 0 g masti i 0,34 g ugljenih hidrata. Žumance jajeta - sadrži vitamine, minerale i holesterol. Kod prosječne težine jajeta od 50 g na žumance otpada 17 g. Sjveže žumance prosečno sadrži: 2,78 g proteina, 5,12 g masti i 0,30 g ugljenih hidrata
Zaključak: Prestanite palamuditi i lupetati
Žumance ima istu ako ne i veću nutrivnu vrijednost od bjelanceta,tako da čitavo jaje uvijek treba jesti.
Zaključak: Prestanite palamuditi i lupetati
Žumance ima istu ako ne i veću nutrivnu vrijednost od bjelanceta,tako da čitavo jaje uvijek treba jesti.
Last edited by PravimHaos on 25/06/2014 00:03, edited 3 times in total.
- BadCopy
#6520 Re: Teretana
Jel mislis na whey?
Od zla oca od gore matere
- PravimHaos
#6521 Re: Teretana
sherbett wrote:jel netko od vas troši one bjelanjke u prahu? To je kao u neko malo pakiranje, al traje, i dosta je skupo..navodno je jako zdravo i korisno
whey protein?
- BadCopy
#6522 Re: Teretana
Onda ne pricamo o istom.
Whey ili ti ga bjelancevine u prahu su ti samo dodatak ishrani ali nikako glavni vid ishrane.
Ovo 30 gr pomjesas sa vodom ili mlijekom i popijes poslije treninga.
Inace sam skeptican prema svim preparatima koji navodno zamijene obrok.
Sto se tice whey-a nije stetan
Whey ili ti ga bjelancevine u prahu su ti samo dodatak ishrani ali nikako glavni vid ishrane.
Ovo 30 gr pomjesas sa vodom ili mlijekom i popijes poslije treninga.
Inace sam skeptican prema svim preparatima koji navodno zamijene obrok.
Sto se tice whey-a nije stetan
- PravimHaos
#6523 Re: Teretana
I mislila je na whey vjerovatno samo se nije pravilno izrazila.
Istina je da whey može stvoriti sitost ali nikako ne može zamjeniti obrok,jer whey je samo dodatak ishrani,suplement.
Istina je da whey može stvoriti sitost ali nikako ne može zamjeniti obrok,jer whey je samo dodatak ishrani,suplement.
- yoda82
#6524 Re: Teretana
Što se tiče Herbalife-a, pričao sam sa nekoliko ljudi koji su ga uzimali umjesto obroka i uspjeli smršati. Svi su mi rekli da su poslije tog shakea bili gladni, tako da teško može zamjeniti obrok. Možda neke sastojke obroka, ali čitav sumnjam.sherbett wrote:prema tome sam i ja skeptična, jer ne može prah da zamjeni obrok. Iako ovi iz Herbalife-a tvrde suprotno. Ali navodno da te tako zasiti da nemaš potrebu da jedeš izvjesno vrijeme, a daje ti dovoljno energije, u obliku proteina
Što se tiče Whay-a, fino piše da je suplement, ili ti dodatak. Znači pomoću njega prije svega unosiš dodatnu količinu proteina, koje se generalno brže razgrađuju.
-
Mustang1
#6525 Re: Teretana
Meni se cini da je whey sirutka u prahu a posebno ima uzeti bjelanjak u prahu