Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#6451 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Samo ti njega slusaj pa onda kad bude kasno dolazit ces ovdje po korisne i prave savjete 8-)
MOSALJOZE

#6452 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Pa bolje i njega,nego nekog ko uopšte nema pristup teretani
Mustang1

#6453 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ko kaze da nemam ? 8-)
burek_in_space

#6454 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

MOSALJOZE, pusti ba Mustanga wannabe bildera :lol:

A i ove ostale, neka svako radi kako smatra da je ispravno.
Ima se kad doci tobe, valjda. :D
Josip321

#6455 Re: Teretana

Post by Josip321 »

Boris Terry

Njegova + težina tegova = 213kg

Bench 231kg. Od 1.18 min.

DanteX

#6456 Re: Teretana

Post by DanteX »

Imam jedno pitanje oko skidanje sala i teretane, nadam se da mi neko sa ovog podforuma može dati pravi odgovor.

Bavim se teretanom već godinu i jedno 3 mjeseca, ovo je dosada najduže što treniram u teretani, ali nebitno to. Uglavnom, prije teretane sam imao oko 110 kg na 176, uspio sam pomoću teretane i trčanja (sada i bicikla) da sletim na jedno 80,5 kg. Mjesec po mjesec sam skidao oko 5 kg, pa sam uspio za jedno pola godine skinuti oko 30-ak kg, ne bih znao reći koliko sam dobio na mišičnoj masi (ne znam kako se to računa ili šta da gledam). To je bio mali uvod, sada slijedi moje pitanje.

Pošto sam skinuo toliko kila sa sebe, znam da postoji mogućnost da mi visi koža na predjelu stomaka (ruke su mi za sada zategnute), mene interesuje da li postoji neki suplement koji mi može pomoći da se to ne desi ili da to spriječim da se pojavi u velikoj količini?

Znam da moram sporo mršati, da se koža može normalno prilagođavati toj promjeni, da ništa ne ide prenaglo. Eh, kako znati da idem prebrzo ili presporo? Nemam nikakav strogi režim ishrane, samo sam prepolovio ono šta inače jedem (zadnjih godinu dana mi to dobro ide.)

Uglavnom, imam još jedno 5 kg oko stomaka da skinem, donji dio mi pravi najviše problema, dok sa strane nemam skoro ništa (možda procentualno gledano 2-3%). To pokušavam trčanjem skinuti.

To je to, hvala unaprijed :)
Love_MJ

#6457 Re: Teretana

Post by Love_MJ »

Odma da ti kažem najvažnije: Pijjjjjj puuuno vode! Na taj način izbacit ćeš toksine iz svog tijela, ali i održati vlažnost kože zahvaljujući kojoj postaje elastična, pa samim tim i fleksibilnija.

Masaže su još jedno od mogućih riješenja. Kao i voda, masaža koži daje elastičnost, pa se samim tim ona lakše prilagođava tijelu. Svi znamo da u Bosni nemamo para za tretmane.Zbog toga, dok se tuširaš, posveti desetak minuta masiranju tijela rukavicom za kupanje, naizmijeničnim tuširanjem toplom, a zatim nešto hladnijom vodom. Nakon kupanja, dok na tijelo(ne na čitavo tijelo, već samo na nabore kože) nanosite hidratantnu kremu, ponovi postupak masiranja blagim kružnim pokretima rukom po stomaku ili gdje imaš nabore kože. Poželjno je da kremu koje nanosiš na sebi imaju kolagen, koji daje koži na elastičnosti.

Možeš da se odlučiš i za trbušnjake, ali ako nisi u dobroj kondiciji, radeći trbušnjake razvijaš mišiće tako što ih izlažeš naporu, dolazi do zatezanje i povećanja mišića, a samim time i dolazi do zatezanja koše.

Eh sad što se tiče tga presporo, prebrzo, pa vidiš na samome sebi, smanji vježbanje, od oka treniraj nekih max. sat vremena na dan(ako trčiš onda 30 min je dovoljno, posle se samo istegni), i nemoj znatno više smanjivati svoje jelo, već za nekih 20%, sve preko je samo pretjerano gubljenje kila, može dovesti do slabosti, pa čak i padanja u nesvijest kod osoba sa slabim metabolizmom.Ostalo ti je tih neki 5 kilograma, imaš vremena, polako, najveći problem ti je kod svih to što kad krenu sa svime, žele da za što brže vrijeme sve maknu sa sebe, e pa ne može, dugo godina smo se gojili, treba toliko da se vrati u normalno stanje ;)

Pozdrav, sve najbolje, sretno.
MOSALJOZE

#6458 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Image
Neko će se pronaći,ali Bože moj
DanteX

#6459 Re: Teretana

Post by DanteX »

Love_MJ wrote:Odma da ti kažem najvažnije: Pijjjjjj puuuno vode! Na taj način izbacit ćeš toksine iz svog tijela, ali i održati vlažnost kože zahvaljujući kojoj postaje elastična, pa samim tim i fleksibilnija.

Masaže su još jedno od mogućih riješenja. Kao i voda, masaža koži daje elastičnost, pa se samim tim ona lakše prilagođava tijelu. Svi znamo da u Bosni nemamo para za tretmane.Zbog toga, dok se tuširaš, posveti desetak minuta masiranju tijela rukavicom za kupanje, naizmijeničnim tuširanjem toplom, a zatim nešto hladnijom vodom. Nakon kupanja, dok na tijelo(ne na čitavo tijelo, već samo na nabore kože) nanosite hidratantnu kremu, ponovi postupak masiranja blagim kružnim pokretima rukom po stomaku ili gdje imaš nabore kože. Poželjno je da kremu koje nanosiš na sebi imaju kolagen, koji daje koži na elastičnosti.

Možeš da se odlučiš i za trbušnjake, ali ako nisi u dobroj kondiciji, radeći trbušnjake razvijaš mišiće tako što ih izlažeš naporu, dolazi do zatezanje i povećanja mišića, a samim time i dolazi do zatezanja koše.

Eh sad što se tiče tga presporo, prebrzo, pa vidiš na samome sebi, smanji vježbanje, od oka treniraj nekih max. sat vremena na dan(ako trčiš onda 30 min je dovoljno, posle se samo istegni), i nemoj znatno više smanjivati svoje jelo, već za nekih 20%, sve preko je samo pretjerano gubljenje kila, može dovesti do slabosti, pa čak i padanja u nesvijest kod osoba sa slabim metabolizmom.Ostalo ti je tih neki 5 kilograma, imaš vremena, polako, najveći problem ti je kod svih to što kad krenu sa svime, žele da za što brže vrijeme sve maknu sa sebe, e pa ne može, dugo godina smo se gojili, treba toliko da se vrati u normalno stanje ;)

Pozdrav, sve najbolje, sretno.

Hvala ti :)

Šta se tiče vode, popijem najmanje dvije litre dnevno, plus mineralna u nekim trenucima (i čaša mlijeka dnevno). Sokove i sl. izbjegavam i velikom krugu.
A vježbe koje radim za stomak su klasični trbušnjaci na kosoj klupi sa i bez tega od 10 kg, i ono klackanje sa strane a tegom od jedno 15-ak kg. Ponekad uvedem neku drugu vježbu da mi ne dosadi to raditi, jer stomak vježbam svaki dan po 5 serija sa 20 ponavljanja.

A tih 5 kg što imam još da skinem tj. je od oka mjereno, a svakako mi se ne žuri sa tim. Jer idem baš lagano, planirao sam to do iduće godine da to sve skinem, a ne ovog ljeta.

Preporučeno mi je da koristim amino-kiseline za definiciju, sada ne znam koliko je to pametno. Jer sve do sada sam postigao bez ikakvih suplemenata, samo pomoću svoje volje i teškog treninga.
Preporučili su mi proteine također, ali to mi pomaže da mi mišići rastu, drugim riječima da dobijem na masi, ali ja skidam masu. Nisam baš najbolje upoznat sa konceptom suplemenata.
Love_MJ

#6460 Re: Teretana

Post by Love_MJ »

Ništa, pusti suplemente sada, kada dođeš na željeni postotak masti u tijelu, tada kreni naravno ako ti se uzimaju ako hoćeš u tkz. bildere :D.
DanteX

#6461 Re: Teretana

Post by DanteX »

Love_MJ wrote:Ništa, pusti suplemente sada, kada dođeš na željeni postotak masti u tijelu, tada kreni naravno ako ti se uzimaju ako hoćeš u tkz. bildere :D.

Ne, ne. Samo defincija :D

Rečeno mi je da dobro to što trčim dnevno, pa sa tim skidam masno tkivo, ali isto i mišiće (šta je u drugu ruku i loše). Doduše, više sam napredovao sa tim nego što sam skinuo mišiće sa trčanjem. Prije sam bio nula sa trčanjem, sada mi je to kao droga :D
PravimHaos

#6462 Re: Teretana

Post by PravimHaos »

DanteX wrote:
Love_MJ wrote:Ništa, pusti suplemente sada, kada dođeš na željeni postotak masti u tijelu, tada kreni naravno ako ti se uzimaju ako hoćeš u tkz. bildere :D.

Rečeno mi je da dobro to što trčim dnevno, pa sa tim skidam masno tkivo, ali isto i mišiće (šta je u drugu ruku i loše). Doduše, više sam napredovao sa tim nego što sam skinuo mišiće sa trčanjem. Prije sam bio nula sa trčanjem, sada mi je to kao droga :D

Ako želiš da trčiš moja preporuka bi bila da radiš šprinteve što će poboljšati efikasnost samog trčanja.

Mnogi ljudi džogiraju iz želje da smanje kilažu a ne znaju zapravo da je to jedan od najsporijih načina da se skine masa.

Daleko bolje rezultate ćeš dobijati od ove prethodno pomenute tehnike.

Primjer: laganim korakom trčiš 30tak sekundi i onda šprint 20 sekundi,i tako par serija.

Broj serija ćeš sam odrediti shodno tvojoj kondiciji i fizičkoj izdržljivosti.
DanteX

#6463 Re: Teretana

Post by DanteX »

PravimHaos wrote:
DanteX wrote:

Ako želiš da trčiš moja preporuka bi bila da radiš šprinteve što će poboljšati efikasnost samog trčanja.

Mnogi ljudi džogiraju iz želje da smanje kilažu a ne znaju zapravo da je to jedan od najsporijih načina da se skine masa.

Daleko bolje rezultate ćeš dobijati od ove prethodno pomenute tehnike.

Primjer: laganim korakom trčiš 30tak sekundi i onda šprint 20 sekundi,i tako par serija.

Broj serija ćeš sam odrediti shodno tvojoj kondiciji i fizičkoj izdržljivosti.

Tako to radim, samo što mi se zagrijavanje sastoji od laganog trčanja od 1 km. Doduše, pripremam se i za polumaraton. To mi je glavni cilj ove godine i da sebi dokažem da mogu sve to.
Mustang1

#6464 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

MOSALJOZE wrote:Image
Neko će se pronaći,ali Bože moj
Tek sad vidim ovo .. Koja provokacija majko moja .. Pa ja ne jedem kokice samo cips 8-)
Josip321

#6465 Re: Teretana

Post by Josip321 »

DanteX wrote:

Meni je Leo Zovko, prvak nekakav u body bildingu, govorio da se može trčati do 20-25 minuta. Da se kao u tome periodu prvo troši salo. A da onda tijelo počne trošiti i mišićno tkivo. Zato je bolje brzo hodanje, kaže on.
EmiRem

#6466 Re: Teretana

Post by EmiRem »

Josip321 wrote:
DanteX wrote:

Meni je Leo Zovko, prvak nekakav u body bildingu, govorio da se može trčati do 20-25 minuta. Da se kao u tome periodu prvo troši salo. A da onda tijelo počne trošiti i mišićno tkivo. Zato je bolje brzo hodanje, kaže on.
Trcanje je najbolje ''raditi'' ujutro na prazan stomak i to najvise sa 65% intenziteta ukoliko je cilj skidanje sala, jer su ujutro glikogenske rezerve prazne , tako da tijelo prvo trosi salo a ne glikogen. JAKO je bitno da intenzitet ne bude veci od 65 % jer sve preko se uz salo gube i misici. Ko nema heart rate monitore i sranja , znace da trci sa navedenim intenzitetom sve dok moze trcati i normalno pricati.
Mustang1

#6467 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Image
MOSALJOZE

#6468 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Vidiš da ne moze bez malih kilazha
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#6469 Re: Teretana

Post by Decerto »

Nakon mjesec i po,sa jednog tipicnog gamera od 95 kg koji nije mogao vrecu krompira dic,na 85 kg,znam da nije nesto al moram se pohvalit :lol: :lol: .Ako ne izgubim volju,postavit cu novu sliku za godinu dana :D

Image
MOSALJOZE

#6470 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Fin ti luster :P
Ovo je odlično
Mustang1

#6471 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Sad ti postavi svoja ledja pa cu ja 8-)
MOSALJOZE

#6472 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Ne radi mi fotić
Mustang1

#6473 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Image
MOSALJOZE

#6474 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Klasika u tvom stilu
pathyeshme

#6475 Re: Teretana

Post by pathyeshme »

Za mjesec i pol skin'o 10 kila? No fucking way!
Post Reply