no homoMustang1 wrote:Ne valja ona masina ba kod Ruska radi lagano zovni mene ja cu te gurati
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#6351 Re: Teretana
-
Mustang1
#6352 Re: Teretana
Ma malo dole za noge da napredujes
Zovni Ruska gurnut ce te on
Ja svakako preferiram da guram zene 
- Brkooo
#6353 Re: Teretana
decerto samo trcanje i pripadajuce dok ne spadne salo , pa onda radis muscle build up 
- Brkooo
#6354 Re: Teretana
Mustang1 wrote:Ne valja ona masina ba kod Ruska radi lagano zovni mene ja cu te gurati
-
pathyeshme
#6355 Re: Teretana
Ja trenirao i pedalao 2 mjeseca... Nakon toga 4 mjeseca samo treniram. Ishranu sam maximalno uredio - nešto slatko pojedem bukvalno jednom mjesečno. Nema šećera - samo med ujutro za doručak, kašika u mlijeko. Bijeli hljeb nisam pojeo otkad treniram. Masnoće - samo kašika maslinovog ulja kad pravim večeru. Dakle, baš ono skoro maximalno koliko se može.
Imam 75 kg. Rezultat: Možda da je par cm opao obim stomaka - stomak je i dalje tu!
Zaključio sam da sa svega možeš skinuti salo, ali sa stomaka najteže ide.
Jebiga, nastavljam ovako, pa će valjda spasti do nove godine
Imam 75 kg. Rezultat: Možda da je par cm opao obim stomaka - stomak je i dalje tu!
Zaključio sam da sa svega možeš skinuti salo, ali sa stomaka najteže ide.
Jebiga, nastavljam ovako, pa će valjda spasti do nove godine
- Josip321
#6356 Re: Teretana
Ja poznam lika (reklo bi se čak da smo i prijatelji) koji je moje visine. Išao u teretanu, nije izgledao debelo nego jako. Ponekad bi radio kao izbacivač. 110kg imao.
Nisam ga viđao jedno dva mjeseca. Jednom ga sretnem sasvim slučajno, sjedi na klupi u parku. Poznat mi lik ali ga nema pola. Zabuljim se kad jeste on. Spao na 80-82kg koja i sada drži. Tada mi je izgledao čudno, ne mršavo. Jer i nije mršav.
Kaže čitao neku knjigu Gladovanje od nekog ruskog pisca ...... Uglavnom, samo ručao dnevno. To je sve. Jeo do sitosti. Ne prejedao, samo jeo do sitosti. Što god da je bilo ručku. Kaže tako očistio tjelo od toksina, skinuo salo, .... Sada jede normalno i komotno drži tu kilažu. Baš sam ga neki dan iz auta ugledao kako prelazi ulicu. Maica mu zbijena u farmerke. Pa ima stomak ravan ko osnovnoškolac.
To vam je jedini način da skinete salo sa stomaka.
I ja imam lagani bojler ispred sebe. Znam da je i meni jedino to spas. Ništa drugo.
Nisam ga viđao jedno dva mjeseca. Jednom ga sretnem sasvim slučajno, sjedi na klupi u parku. Poznat mi lik ali ga nema pola. Zabuljim se kad jeste on. Spao na 80-82kg koja i sada drži. Tada mi je izgledao čudno, ne mršavo. Jer i nije mršav.
Kaže čitao neku knjigu Gladovanje od nekog ruskog pisca ...... Uglavnom, samo ručao dnevno. To je sve. Jeo do sitosti. Ne prejedao, samo jeo do sitosti. Što god da je bilo ručku. Kaže tako očistio tjelo od toksina, skinuo salo, .... Sada jede normalno i komotno drži tu kilažu. Baš sam ga neki dan iz auta ugledao kako prelazi ulicu. Maica mu zbijena u farmerke. Pa ima stomak ravan ko osnovnoškolac.
To vam je jedini način da skinete salo sa stomaka.
-
pathyeshme
#6357 Re: Teretana
Može li to malo konkretnije kolega?Josip321 wrote:Ja poznam lika (reklo bi se čak da smo i prijatelji) koji je moje visine. Išao u teretanu, nije izgledao debelo nego jako. Ponekad bi radio kao izbacivač. 110kg imao.
To vam je jedini način da skinete salo sa stomaka.I ja imam lagani bojler ispred sebe. Znam da je i meni jedino to spas. Ništa drugo.
Kako da jedem jedan obrok dnevno a usput treniram? Pa mislim da bih se presavio
- Josip321
#6358 Re: Teretana
U tome periodu ne treniraš.pathyeshme wrote:Može li to malo konkretnije kolega?Josip321 wrote:Ja poznam lika (reklo bi se čak da smo i prijatelji) koji je moje visine. Išao u teretanu, nije izgledao debelo nego jako. Ponekad bi radio kao izbacivač. 110kg imao.
To vam je jedini način da skinete salo sa stomaka.I ja imam lagani bojler ispred sebe. Znam da je i meni jedino to spas. Ništa drugo.
Kako da jedem jedan obrok dnevno a usput treniram? Pa mislim da bih se presavio
Kada izgubiš salo, onda počni sa ovom prehranom koju preporučuju bilderi.
-
pathyeshme
#6359 Re: Teretana
Moram postaviti pitanje: Šta će biti sa mnom?
Apsolutno sam upućen u ono što se preporučuje ljudima koji hoće izgraditi mišićnu masu: Prvo skini svo salo pa počni trenirati, ili prvo dobij na masi pa onda skidaj salo.
Ja sam se odlučio ni za jedno ni za drugo - jedem koliko mi je potrebno da ostanem na trenutnoj i željenoj masi, a istovremeno je vidljivo da sam nabio nešto mišićne mase. Vidljivo je da sam izgubio i određeni procenat sala, ali nisam zadovoljan - mislio sam da će biti više. No, kad sabereš da sam prvo gubio salo, pa tek počeo trenirati, mislim da bi mi isto vremena trebalo.
Apsolutno sam upućen u ono što se preporučuje ljudima koji hoće izgraditi mišićnu masu: Prvo skini svo salo pa počni trenirati, ili prvo dobij na masi pa onda skidaj salo.
Ja sam se odlučio ni za jedno ni za drugo - jedem koliko mi je potrebno da ostanem na trenutnoj i željenoj masi, a istovremeno je vidljivo da sam nabio nešto mišićne mase. Vidljivo je da sam izgubio i određeni procenat sala, ali nisam zadovoljan - mislio sam da će biti više. No, kad sabereš da sam prvo gubio salo, pa tek počeo trenirati, mislim da bi mi isto vremena trebalo.
-
Love_MJ
#6360 Re: Teretana
Ja imam manji problem, znači visina 190 cm, a imam oko 75-76 kg, mislim da sam mršav, bar na neki način, al' to se vidi samo u nogama više u listovima dok butine imam mnogo tvrde i zategnute radi vježbanja, dok gornji dio tijela, znači prsa(radim sklekove, svakave varijacije) i donji dio stomaka ima sala, kako se to skida, ja kontam trčanje 30-40 minuta jelo smanjiti za 20%, ali najgore što imam malo kila ukoliko još skinem, :/, pa šta vi mislite?
-
pathyeshme
#6361 Re: Teretana
Ti i jesi mršav. Ja ima 184cm visinu i 75kg... I opet bi se moglo reći da sam mršav... Ali, kad izgubim salo a budem na toj masi, onda ću biti OK.Love_MJ wrote:Ja imam manji problem, znači visina 190 cm, a imam oko 75-76 kg, mislim da sam mršav, bar na neki način, al' to se vidi samo u nogama više u listovima dok butine imam mnogo tvrde i zategnute radi vježbanja, dok gornji dio tijela, znači prsa(radim sklekove, svakave varijacije) i donji dio stomaka ima sala, kako se to skida, ja kontam trčanje 30-40 minuta jelo smanjiti za 20%, ali najgore što imam malo kila ukoliko još skinem, :/, pa šta vi mislite?
Ti si, kao i ja, skinny fat konstitucije - grudi skoro i da nema, odnosno svih mišića skoro i da nema (po defaultu, prije nego što si počeo vježbati), dok imaš salo na stomaku. Ti trebaš jesti više i nabiti još barem 5kg da bi bio prihvatljive težine. Ako kreneš da skidaš to salo, sletit ćeš na 70kg i nećeš ličiti ni na šta. Dakle, ti jednostavno moraš ići gore, dok ja zbog manje visine mogu održavati 75kg i izgledati pristojno.
-
SarajevoHorde
#6362 Re: Teretana
Ja sam prije neka 2 mjeseca poceo sa treningom.Na 180 visine sam imao 88 kila.Prvo sam dva dana citao sve moguce stvari po forumima i moram reci da sam bio zbunjen,sto valja jednom nikako ne valja drugom,1001 covjek i svaki najbolje zna i samo njegovo je ispravno.
Onda sam sebi rekao,ma duvajte ga svi,ode brat raditi po svom.Poceo kuci dizat tegove,raditi sklekove i trbusne.
Kupio samo bjelancevine od preparata i to je to.Nasao neki skroz jednostavan program za rad i to je to.
Tijelo ce reagovat na bilo kakve vjezbe,reagovat ce pozitivno u svakom slucaju.Nasao sam tezinu koja meni odgovara za dizanje a ne koju su mi preporucili na netu.
Raja se dosta zbuni i izgubi u savjetima i na kraju odustane prije nego li je i pocela kako treba.
Meni kad neko kaze malo je to kila sto dizes na klupi ja mu kazem ne moze mi nikako biti malo kad mi se biceps zatego i narasto.
I sto se tice ishrane,jedi ribu,sireve,piletinu,slobodno se nekad i pocasti pizzom nece ti nista biti.
Onda sam sebi rekao,ma duvajte ga svi,ode brat raditi po svom.Poceo kuci dizat tegove,raditi sklekove i trbusne.
Kupio samo bjelancevine od preparata i to je to.Nasao neki skroz jednostavan program za rad i to je to.
Tijelo ce reagovat na bilo kakve vjezbe,reagovat ce pozitivno u svakom slucaju.Nasao sam tezinu koja meni odgovara za dizanje a ne koju su mi preporucili na netu.
Raja se dosta zbuni i izgubi u savjetima i na kraju odustane prije nego li je i pocela kako treba.
Meni kad neko kaze malo je to kila sto dizes na klupi ja mu kazem ne moze mi nikako biti malo kad mi se biceps zatego i narasto.
I sto se tice ishrane,jedi ribu,sireve,piletinu,slobodno se nekad i pocasti pizzom nece ti nista biti.
-
Love_MJ
#6363 Re: Teretana
Pazi sad, znači trebam više jesti ali i trenirati, tako da po malo dobijam na masi? najgore je stomak, haha imam osjećaj koju god kilu dobijem ide u stomak
pozz

-
pathyeshme
#6364 Re: Teretana
Tako je. A ne brini se za stomak - ići će nešto i u njega, ali minimalno... A ti kad dobiješ na masi i narastu ti grudi, taj stomak automatski gubi na važnostiLove_MJ wrote:Pazi sad, znači trebam više jesti ali i trenirati, tako da po malo dobijam na masi? najgore je stomak, haha imam osjećaj koju god kilu dobijem ide u stomakpozz
![]()
Jedi ali zdravo, nemoj masno i slatko da ti ne ide u salo i to je to.
- aCme
#6366 Re: Teretana
Stari moj samo steroidiAtleticoMadrid wrote:Sad posao to da napisem sviju miaCme wrote:Zdrava hrana, teretana, sav programiraaaaaaaaaan
-
romeomoraprezivjeti
#6367 Re: Teretana
Imam jedno pitanjce,za ove profesionalce.
Treniram otprilike 4 dana,zaredom sto bi rekli,i onda odmaram cetiri dana. Treniram na poslu,imamo svoju teretanu pa to koristim kad sam na smjeni. Pitanje se odnosi na suplemente,tacnije na kreatin. Da li bih mogao koristiti kreatin,s obzirom da imam veliku pauzu,tj. 4 dana???? Neki kazu,da nije preporucljivo koristiti kreatin ako treninzi nisu u kontinuitetu,bez velike pauze,pa me zanima vase misljenje???? Hvala:-)
poslano s moga sonija ze
poslano s moga sonija ze
-
RahatHurmašica
#6368 Re: Teretana
uzima li iko kofein prije treninga? Gdje ga kupujete?
-
sabanss
#6369 Re: Teretana
U samoposluzi, obicno zlatnu dzezvuRahatHurmašica wrote:uzima li iko kofein prije treninga? Gdje ga kupujete?
-
RahatHurmašica
#6370 Re: Teretana
ima li šta konkretnije (u tabletama) jer ja nisam ljubitelj kafe...sabanss wrote:U samoposluzi, obicno zlatnu dzezvuRahatHurmašica wrote:uzima li iko kofein prije treninga? Gdje ga kupujete?
- Edinz
#6372 Re: Teretana
Uzimam ja i jako dobro djeluju iz vise razloga.Najbolje ih je naruciti iz vana ali ih ima i ovdje uzeti po prodavnicama suplemenata.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
RahatHurmašica
#6373 Re: Teretana
Edinz wrote:Uzimam ja i jako dobro djeluju iz vise razloga.Najbolje ih je naruciti iz vana ali ih ima i ovdje uzeti po prodavnicama suplemenata.
e, a šta tebi bi sa onim paketom sa iherba, jesi lio uspio išta?
i ja sam naručio proteine pa sad iščekujem hoće li doći.
- Brkooo
#6374 Re: Teretana
nisam profesionalac, ali bolje ti je da imas makar jedan dan razmaka izmedju treninga, npr:romeomoraprezivjeti wrote:Imam jedno pitanjce,za ove profesionalce.Treniram otprilike 4 dana,zaredom sto bi rekli,i onda odmaram cetiri dana. Treniram na poslu,imamo svoju teretanu pa to koristim kad sam na smjeni. Pitanje se odnosi na suplemente,tacnije na kreatin. Da li bih mogao koristiti kreatin,s obzirom da imam veliku pauzu,tj. 4 dana???? Neki kazu,da nije preporucljivo koristiti kreatin ako treninzi nisu u kontinuitetu,bez velike pauze,pa me zanima vase misljenje???? Hvala:-)
poslano s moga sonija ze
pon/sri/pet/ned ... jedino bi nedelja i pon bili spojeni, ali mislm da je puno bolje nego trenirati 4 dana zaredom pa isto toliko odmarat ...
- Edinz
#6375 Re: Teretana
Dosao je paket srecom, ali sto se tice iherba nisu ni pratom pomakli da nesto eventualno pomognu ili slRahatHurmašica wrote:Edinz wrote:Uzimam ja i jako dobro djeluju iz vise razloga.Najbolje ih je naruciti iz vana ali ih ima i ovdje uzeti po prodavnicama suplemenata.
e, a šta tebi bi sa onim paketom sa iherba, jesi lio uspio išta?
i ja sam naručio proteine pa sad iščekujem hoće li doći.