https://www.youtube.com/watch?v=EndhsgC2wCU
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- pirmin
#5977 Re: Teretana
Da malo uljepsam temu
-
golman
#5979 Re: Teretana
Pa kuhaj je u vodi,ne moraš je dinstati u tavi na ulju.Zdravije ti je da je kuhaš u običnoj vodi. Istreseš rižu u kipuću vodu i povremeno miješaš da ti ne uhvati dno.Možeš čak i malo da je prekuhaš kao za sutliju,jer je onda želudac brže vari.pathyeshme wrote:Dajte mi recept za rižu u tavi koja na kraju bude skuhana i rastresita, a ne neskuhana i sljepljenja kakva kod mene ispadne.
Jbo joj ja mater, nikako ne mogu da je napravim da valja... U zadnje vrijeme je zato i ne kuham, a poželio sam je.
Ako ti u tavi ostane nekuhana i slijepljena,onda ti ne valja tava.
-
golman
#5980 Re: Odg: Teretana
Svaka plava riba ima dosta proteina i zdrava je za ishranu,a ne samo tuna.Tu je i skuša,haringa iz sjevernih mora,zatim palamida itd...haringa je čak i zdravija od tune,ali je tuna ukusnija za pojesti...romeomoraprezivjeti wrote:pathyeshme wrote:Evo pojedoh sad Eva sardine.
Mogu reći samo: Ovaj put sam to uradio, i nikad više.
Sardina ne može ni prismrditi tuni po kvalitetu i kakvoći okusa... Ostajem na K plus tuni od 1.90 KM, pa nek je i iz Fukušime.
Hahah,i ja sam pokusavao ali ne ide,ipak je tuna bolja.![]()
poslano s moga Sonija Ze:-D
-
romeomoraprezivjeti
#5981 Re: Odg: Teretana
Moj post se i odnosio na ovo zadnje,ukusnija!!!!!!!;-)golman wrote:Svaka plava riba ima dosta proteina i zdrava je za ishranu,a ne samo tuna.Tu je i skuša,haringa iz sjevernih mora,zatim palamida itd...haringa je čak i zdravija od tune,ali je tuna ukusnija za pojesti...romeomoraprezivjeti wrote:pathyeshme wrote:Evo pojedoh sad Eva sardine.
Mogu reći samo: Ovaj put sam to uradio, i nikad više.
Sardina ne može ni prismrditi tuni po kvalitetu i kakvoći okusa... Ostajem na K plus tuni od 1.90 KM, pa nek je i iz Fukušime.
Hahah,i ja sam pokusavao ali ne ide,ipak je tuna bolja.![]()
-
golman
#5982 Re: Odg: Teretana
Moj post se i odnosio na ovo zadnje,ukusnija!!!!!!!;-)
poslano s moga Sonija Ze:-D[/quote]
I još kad se "doradi",pa se doda malo "loro roso" i dresinga...uh

poslano s moga Sonija Ze:-D[/quote]
I još kad se "doradi",pa se doda malo "loro roso" i dresinga...uh
- BadCopy
#5983 Re: Teretana

Riba u bilo kojem obliku
Ovo je rucak za danas
Od zla oca od gore matere
- pirmin
#5984 Re: Teretana
Tvoj nick-name me podsjeti na ovog bildera:
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#5986 Re: Teretana
Ne znam koliko ti ko moze objasniti preko foruma.Ja kada sam otisao prvi put pitao sam vlasnika teretane koje sprave da koristim,kako,i za sta su.Vremenom naucis od drugih,gledaj kako drugi rade pa i ti ponavljajvettel wrote:Poceo sam u teretanu ici, pa molim nekoga da mi sve lijepo objasni koliko se vjezba, pauze, serije, upale.... i tako to
edit : ovaj video je meni dosta pomogao https://www.youtube.com/watch?v=7qM-DRn10SE
-
stronghold
#5987 Re: Teretana
Samo prati temu, imas sve serviranovettel wrote:Poceo sam u teretanu ici, pa molim nekoga da mi sve lijepo objasni koliko se vjezba, pauze, serije, upale.... i tako to
-
golman
#5988 Re: Teretana
Zavisi šta ti treba,ako si debeo trebao bi da trčiš,ako si premršav da radiš vježbe za masu...itdvettel wrote:Poceo sam u teretanu ici, pa molim nekoga da mi sve lijepo objasni koliko se vjezba, pauze, serije, upale.... i tako to
...za početak ti je najbolje da radiš kružni trening,tj.sve vježbe po redu da dobiješ upalu,pa kad prođe upala,pitaš vlasnika teretane ili nekog trenera,koji je odgovoran da ti objasni šta ti je najpotrebnije da forsiraš.
Vježbe za noge i trbušnjake je poželjno da se rade svaki dan.Ako imaš mnogo sala,onda samo kardio trening bez tegova...
- BadCopy
#5989 Re: Teretana
http://www.passion4profession.net/de/
Evo jos jedna stranica sa vjezbama i animacijama kako se radi.
Evo jos jedna stranica sa vjezbama i animacijama kako se radi.
-
Asim_Brkan
#5990 Re: Teretana
Može li mi neko objasniti jednu stvar.. poslije vježbi za trbušne mišiće(radim sklopke, obične trbušnjake sa spuštenih nogama, trbušnjake sa nogama dignutim paralelno sa zemljom, cross crunches, leg raises etc..) uvijek me zaboli kvadriceps. I uvijek budem prisiljen nakon naprimjer 50 normalnih trbušnjaka odustati zbog bola u kvadricepsu. Ne znam kako ovo, odnedano se pojavila bol i ne znam šta da radim po ovom pitanju. Fala dobrim dušama unaprijed 
-
sorrow
#5991 Re: Teretana
Ne znam odakle bol u kvadricepsu, niti bih da nagadjam... Povrede koje su se 'spremale' desiti u odredjenom dijelu tijela, vrlo cesto 'isplivaju' dok radimo nesto sto na prvu uopste nema veze s tim dijelom tijela (ljudi cesto zarade povrede ramena radeci prsa, povrede prsa radeci triceps i sl.). Ono sto bih prokomentarisala jeste da nema potrebe da radis 50 trbusnjaka u jednoj seriji - trbusnjaci se rade kao i svaki drugi dio tijela (u serijama 10-12-15 ponavljanja, ako ti postane prelagano dodas opterecenje u vidu tega ili promjene vjezbe ili kombiniranja sa nekom drugom vjezbom za stomak (supersetovi))Asim_Brkan wrote:Može li mi neko objasniti jednu stvar.. poslije vježbi za trbušne mišiće(radim sklopke, obične trbušnjake sa spuštenih nogama, trbušnjake sa nogama dignutim paralelno sa zemljom, cross crunches, leg raises etc..) uvijek me zaboli kvadriceps. I uvijek budem prisiljen nakon naprimjer 50 normalnih trbušnjaka odustati zbog bola u kvadricepsu. Ne znam kako ovo, odnedano se pojavila bol i ne znam šta da radim po ovom pitanju. Fala dobrim dušama unaprijed
- suncica24
#5992 Re: Teretana
Da upadnem na temu pitanjem je li neko imao problem sa meniskusom i da li ima koristi od kolagenskih preparata u tretiranju istog?
I ima li prijedloga (izuzev onih "male tezine" i "pazljivo sa cucnjevima i iskorakom") ka vracanju u formu?
Hvala!
I ima li prijedloga (izuzev onih "male tezine" i "pazljivo sa cucnjevima i iskorakom") ka vracanju u formu?
- suncica24
#5993 Re: Teretana
(Ahm... kad vec upadamgolman wrote:Pa kuhaj je u vodi,ne moraš je dinstati u tavi na ulju.Zdravije ti je da je kuhaš u običnoj vodi. Istreseš rižu u kipuću vodu i povremeno miješaš da ti ne uhvati dno.Možeš čak i malo da je prekuhaš kao za sutliju,jer je onda želudac brže vari.pathyeshme wrote:Dajte mi recept za rižu u tavi koja na kraju bude skuhana i rastresita, a ne neskuhana i sljepljenja kakva kod mene ispadne.
Jbo joj ja mater, nikako ne mogu da je napravim da valja... U zadnje vrijeme je zato i ne kuham, a poželio sam je.
Ako ti u tavi ostane nekuhana i slijepljena,onda ti ne valja tava.
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#5994 Re: Teretana
Jel ko jeo te haringe iz konzerve,kakvog su okusa,jel gore nego sardine
?
- burek_in_space
#5995 Re: Teretana
Prenesite MOSALJOZE da sam se nishtilu.
@sunchica24, samo male tezhine i malim koracima ka velikim stvarima.
-
Asim_Brkan
#5996 Re: Teretana
Mahh, dosadno radit 10,12,15 trbušnjaka, nisam prvačić. Uostalom, 50 trbušnjaka mi je lakše raditi, ko će držat one tegove na trbuhu, a isto mi ga dođe. Il radio 50 bez opterećenja il 12 sa nekim opterećenjem.sorrow wrote:Ne znam odakle bol u kvadricepsu, niti bih da nagadjam... Povrede koje su se 'spremale' desiti u odredjenom dijelu tijela, vrlo cesto 'isplivaju' dok radimo nesto sto na prvu uopste nema veze s tim dijelom tijela (ljudi cesto zarade povrede ramena radeci prsa, povrede prsa radeci triceps i sl.). Ono sto bih prokomentarisala jeste da nema potrebe da radis 50 trbusnjaka u jednoj seriji - trbusnjaci se rade kao i svaki drugi dio tijela (u serijama 10-12-15 ponavljanja, ako ti postane prelagano dodas opterecenje u vidu tega ili promjene vjezbe ili kombiniranja sa nekom drugom vjezbom za stomak (supersetovi))Asim_Brkan wrote:Može li mi neko objasniti jednu stvar.. poslije vježbi za trbušne mišiće(radim sklopke, obične trbušnjake sa spuštenih nogama, trbušnjake sa nogama dignutim paralelno sa zemljom, cross crunches, leg raises etc..) uvijek me zaboli kvadriceps. I uvijek budem prisiljen nakon naprimjer 50 normalnih trbušnjaka odustati zbog bola u kvadricepsu. Ne znam kako ovo, odnedano se pojavila bol i ne znam šta da radim po ovom pitanju. Fala dobrim dušama unaprijed
-
Astrix
#5997 Re: Teretana
Nije isto vjeruj, ne mora značiti ako vise radiš da je bolje, nego ti fino 5-10kg stavi i lagano tako radi...
-
Mustang1
#5998 Re: Teretana
Cime ?burek_in_space wrote:Prenesite MOSALJOZE da sam se nishtilu.
- MOSALJOZE
#5999 Re: Teretana
4.5 kg 49 ponavljanja samo bicepsburek_in_space wrote:Prenesite MOSALJOZE da sam se nishtilu.