Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MOSALJOZE

#4676 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Kao prvo i POSLJEDNJE hranite se zdravo jedite sve što je priroda podarila manite se tih raznih suplementacija i zivite zdravo.
TheMule

#4677 Re: Teretana

Post by TheMule »

ExtremeB wrote:jao jao al OVO NEBI NIKO TREBAO CITAT OVAJ FORUM JE DEBILAN toliko gluposti ima da to nije humano

Kao prvo da je onaj KALI natural i da ne uzima suplemente halo ba lik se bode to nije humano itd zivi te u zabludi

kao 2 ISHARNA no1 ako zelis da izgledas super itd ishrana treba da bude besprijekorna i da se vaga
a da izgeldaate kao takmicari profi nema nista bez AAS

cofein je u pravu 98%
vi pojma nema te znam dosta osoab dizu 20 godina pojma nemaju o zivotu, ishrana 0 , trening 0 itd
dajte dosta znacaja ODMORU al trening svaki MORA BITI DRUGACIJI sve se mjenja svaka vjezba intezitet KONTRAKCIJE itd
ja radim split citavog tijela rulz po meni i po par mojih klijenata

a vi ne serite od wheya samog nemas nista to jeste dodatak ishrani i nista vise da dopuni malo

ako bas hoces samo to a da ovamo ne jedes moras uzet nekih 10 mjerica minimalno + pored toga izvor UH kompleksnih nekih tipa riza i slicno...

COFEIN je u pravu
a ovi ostali pojma nemaju nije bitno koliko ovi dizu puna teretana takvih znalaca
a ovaj KOFER sto se prosipas ba KALI natural hahah jes jes kao i arnold i kai green itd...
Evo jos jednog trenera. Jos samo da jednu napisem prije nego sto se ispisem odavde, dzaba je govoriti.

Vidis, sve je to fino sto kazes, ali samo su mali problem svi oni doktori i svi dokazi (eksperimentalni i studije) vodjeni na vrhovnim univerzitetima na svijetu koji ukazuju na to sta visoke koncentracije proteina i masnoce rade tijelu i kakve efekte imaju na bubrezima, srcu, krvnim sudovima, te kako su uzrok raznih rakova, secerne bolesti, i nekoliko drugih bolesti. Ovo su oficijalni stavovi objavljeni u Americkim naucnim zurnalima. Tvoje deranje i pisanje velikih slova i teksta bez tacki i zareza ne obara dokaze. Iako sam u dobroj kondiciji, izgubih dah dok procita to gore....

Ja sam nekad davno jeo pola kile mesa dnevno, i tad sam imo iste rezultate kao kad sam pio 2 litra mlijeka, ili kad sam jeo graha, ili tonu krompira ili kad sam jeo obicne gluposti "fast food" ili namazane kriske hljeba ili preparate ili....
Zato sam i reko misici se fino mogu izgraditi i na bureku, takva je realnost, a sto tebe uce neke druge stvar na nekom kursu to je drugi par opanaka.

Ti si naucio kolko proteina trebas unositi po kg, ali da li si ti svojim ocima vidio studij od kojeg je sve to pocelo? Na primjer, da li si vidio kako su se zajebali kad su pomjesali kilograme (internacionalni sistem mjera) i pounde (engleski sistem)? Mislim da ti nemas dovoljno iskustva u svijetu i znanja koje je potrebno (a kako ces i imati kad si tako arogantan) da vidis kako stvari funkcionisu i kako je tesko doci do prave informacije u slobodnom svijetu gdje svako moze reci i prodavati sta hoce bez ikakve kontrole, i gdje biznismeni i menadzeri marketinga vode glavnu rijec, a ne naucnici ili neki vladini funkcioneri koji rade za interese naroda. Vecina ljudi su kao i ti, previse naivni i neiskusni.

Citava fitnes industrija je izgradjena na lazima i specijalnim interesima, pa se mora prodavati magla, inace bi presusio lagan izvor para. Recimo, da obicni ljudi znaju kako je lahko doci do fine kombinacije kondicije, misica, i snage - ti bi osto bez klijenata i moro bi naci pravi poso. Al ako mi ne vjerujes, nastavi po svom, svak ima svoje pravo izbora pa Boze moj. Samo znaj da priroda ima mehanizme pomocu kojih se rjesava onih koji idu protiv njenih zakona. Ono "Malo znanja je opasna stvar", "Prirodna selekcija", "Samo najaci ostaju" itd.

Samo bi zelio ostaviti savjet normalnim forumasima da izbjegavaju masnocu i hranu koja ima puno proteina, i da jedu sto vise normalne biljne hrane. Nemojte skroz izbjegavati sve zivo sto ima secera, masnoce itd da ne bi zamrzili ovakav nacin zivota. Tajna je u umjerenosti. :ginisovac: :run:
Chuckie

#4678 Re: Teretana

Post by Chuckie »

ExtremeB wrote:jao jao al OVO NEBI NIKO TREBAO CITAT OVAJ FORUM JE DEBILAN toliko gluposti ima da to nije humano

Kao prvo da je onaj KALI natural i da ne uzima suplemente halo ba lik se bode to nije humano itd zivi te u zabludi

kao 2 ISHARNA no1 ako zelis da izgledas super itd ishrana treba da bude besprijekorna i da se vaga

cofein je u pravu 98%
vi pojma nema te znam dosta osoab dizu 20 godina pojma nemaju o zivotu, ishrana 0 , trening 0 itd
dajte dosta znacaja ODMORU al trening svaki MORA BITI DRUGACIJI sve se mjenja svaka vjezba intezitet KONTRAKCIJE itd

a vi ne serite od wheya samog nemas nista to jeste dodatak ishrani i nista vise da dopuni malo

ako bas hoces samo to a da ovamo ne jedes moras uzet nekih 10 mjerica minimalno + pored toga izvor UH kompleksnih nekih tipa riza i slicno...

COFEIN je u pravu
a ovi ostali pojma nemaju nije bitno koliko ovi dizu puna teretana takvih znalaca
a ovaj KOFER sto se prosipas ba KALI natural hahah jes jes kao i arnold i kai green itd...
Aj ne deri se matereti.
agent_001

#4679 Re: Teretana

Post by agent_001 »

TheMule wrote:

cofein je u pravu 98%

COFEIN je u pravu
Evo jos jednog trenera. Jos samo da jednu napisem prije nego sto se ispisem odavde, dzaba je govoriti.

Vidis, sve je to fino sto kazes, ali samo su mali problem svi oni doktori i svi dokazi (eksperimentalni i studije) vodjeni na vrhovnim univerzitetima na svijetu koji ukazuju na to sta visoke koncentracije proteina i masnoce rade tijelu i kakve efekte imaju na bubrezima, srcu, krvnim sudovima, te kako su uzrok raznih rakova, secerne bolesti, i nekoliko drugih bolesti. Ovo su oficijalni stavovi objavljeni u Americkim naucnim zurnalima. Tvoje deranje i pisanje velikih slova i teksta bez tacki i zareza ne obara dokaze. Iako sam u dobroj kondiciji, izgubih dah dok procita to gore....

Ja sam nekad davno jeo pola kile mesa dnevno, i tad sam imo iste rezultate kao kad sam pio 2 litra mlijeka, ili kad sam jeo graha, ili tonu krompira ili kad sam jeo obicne gluposti "fast food" ili namazane kriske hljeba ili preparate ili....
Zato sam i reko misici se fino mogu izgraditi i na bureku, takva je realnost, a sto tebe uce neke druge stvar na nekom kursu to je drugi par opanaka.

Ti si naucio kolko proteina trebas unositi po kg, ali da li si ti svojim ocima vidio studij od kojeg je sve to pocelo? Na primjer, da li si vidio kako su se zajebali kad su pomjesali kilograme (internacionalni sistem mjera) i pounde (engleski sistem)? Mislim da ti nemas dovoljno iskustva u svijetu i znanja koje je potrebno (a kako ces i imati kad si tako arogantan) da vidis kako stvari funkcionisu i kako je tesko doci do prave informacije u slobodnom svijetu gdje svako moze reci i prodavati sta hoce bez ikakve kontrole, i gdje biznismeni i menadzeri marketinga vode glavnu rijec, a ne naucnici ili neki vladini funkcioneri koji rade za interese naroda. Vecina ljudi su kao i ti, previse naivni i neiskusni.

Citava fitnes industrija je izgradjena na lazima i specijalnim interesima, pa se mora prodavati magla, inace bi presusio lagan izvor para. Recimo, da obicni ljudi znaju kako je lahko doci do fine kombinacije kondicije, misica, i snage - ti bi osto bez klijenata i moro bi naci pravi poso. Al ako mi ne vjerujes, nastavi po svom, svak ima svoje pravo izbora pa Boze moj. Samo znaj da priroda ima mehanizme pomocu kojih se rjesava onih koji idu protiv njenih zakona. Ono "Malo znanja je opasna stvar", "Prirodna selekcija", "Samo najaci ostaju" itd.

Samo bi zelio ostaviti savjet normalnim forumasima da izbjegavaju masnocu i hranu koja ima puno proteina, i da jedu sto vise normalne biljne hrane. Nemojte skroz izbjegavati sve zivo sto ima secera, masnoce itd da ne bi zamrzili ovakav nacin zivota. Tajna je u umjerenosti. :ginisovac: :run:
:thumbup: :thumbup:
Kofer

#4680 Re: Teretana

Post by Kofer »

cofein je u pravu 98%

COFEIN je u pravu
Nisam ti ja kriv što ne znaš engleski,poslušaj čovjeka šta govori i vidi mu plan prehrane,pa tek onda govori nešto!
Mustang1

#4681 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

cofein je u pravu 98%

COFEIN je u pravu
Idi uci gramatiku jarane zbog tebe i takvih kao ti sutra kad se ja nabildam :D I budem ogroman :D Reci ce vidi nabildo se a u glavi sigurno nema nista :D
ExtremeB

#4682 Re: Teretana

Post by ExtremeB »

.
Last edited by ExtremeB on 10/08/2013 11:52, edited 1 time in total.
ExtremeB

#4683 Re: Teretana

Post by ExtremeB »

.
Last edited by ExtremeB on 10/08/2013 11:52, edited 1 time in total.
TheHound

#4684 Re: Teretana

Post by TheHound »

ExtremeB wrote:Ne mogu da vas sve citiram i da se raspravljam za to nemam volje.
A ti "kofere" ako mislis da je ono moguce prirodno da jedes i 5kg mesa dnevno i suplementacija u full glutamina po 100g dnevno itd nebi onako izgledao jer ti tijelo nebi prihvacalo tolike proteine i radilo sintezu misica itd. Da se ne raspavljam ti treniras 2mj ja treniram 6 godina takmicarski sa uspjesima odlicnim LP "obicni smrtnici"
Jos da si gramatiku i pravopis trenirao tih 6 godina pa da te ljudi mogu ozbiljno shvatit, ehhhh.

From Tapatalk4 Beta
motorola01

#4685 Re: Teretana

Post by motorola01 »

Kofer wrote:Ovi čovjek je dokaz da se može nabildat bez proteina i steroida,navodno govori tako da nije uzimao ništa od toga i nabildo se,a ima i njegov plan prehrane na videu:

http://youtu.be/U8HiBivPPag
Ovaj ne zna ni sta je sve uzimao i sta sve trenutno uzima. Mozak je unistio silnim preparatima.

TheMule :thumbup:
dobar,ti?

#4686 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

Da vas prekinem u ovoj raspravi malo :D gdje ima kofeina u tabletama kupiti u Sarajevu?
necko_hz

#4687 Re: Teretana

Post by necko_hz »

@Industralyzer, napiši nešto pametno života ti, ili će raja fakat pomisliti da će na bureku izgraditi kvalitetnu mišićnu masu. :mrgreen:
caffeinefreak

#4688 Re: Teretana

Post by caffeinefreak »

dobar,ti? wrote:Da vas prekinem u ovoj raspravi malo :D gdje ima kofeina u tabletama kupiti u Sarajevu?
Skupo je davati od 25 do 35 km ovim po radnjama, na netu naruci za 5-6 usd.ako ti nije frka cekati isporuku.

@burekoljubac mulat

Ko o cemu ti o bureku..pasa ti ili ne znas engleski ili citas "studije" o zivotinjama, BUREK nikako ne moze u ishranu osobe koja preferira nesto da ucini od svog tijela i da promijeni na bolje sto se tice i zdravlja i izgleda.
To sto ti sebi kazes da moze, ok, tvoja stvar, tvoja LICNA zabluda, a zasto jer je upravo burek najgora kombinacija (P+UH+M), jer protein u mesu (mijesano ili kakvo vec) koje ide u burek je low kvaliteta, UH je tijesto isto tako jako lose kao izbor ugljikohidrata, a pun je i masti od maslaca,pavlake ili sta vec ide u procesu pravljenja bureka...
jbt jos moram pametnjakovicu crtat sta i kako ide u taj burek.. 8-) :D
I sad eto ti pametujes o ne mijesanju proteina i masti, a upravo ti to radis, dodji malo sebi pasa.. :D gubis se
T-pain

#4689 Re: Teretana

Post by T-pain »

elcho71 wrote:Prijedlog za teretanu u Sarajevu a da ima neki instruktor?
Pro Gym Kosevo, ima muske i zenske instruktore..
T-pain

#4690 Re: Teretana

Post by T-pain »

Kofer wrote:Ja ne idem u teretanu već imam kod kuće mini svoju:imam bench klupu,tegove,ab rocket...Treniram već 2 mjeseca i imam malo mišića.Ne koristim PROTEINE nego žderem zelenjavu i mesa.Može se bez proteina nabildat samo se treba odreć slatkiša i grickalica. :run:
svasta sam cuo i vidio, al da se neko nabildo bez proteinske hrane ( ili suplementa) to jos nisam, mozes ti jesti trave ( zelnisa koliko hoces, al misica od toga neces dobii da se razumijemo...
MOSALJOZE

#4691 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

T-pain wrote:svasta sam cuo i vidio, al da se neko nabildo bez proteinske hrane ( ili suplementa) to jos nisam, mozes ti jesti trave ( zelnisa koliko hoces, al misica od toga neces dobii da se razumijemo...
Brate koju si ti glupost napisao.Znači svi mi moramo koristiti suplemente kako bi se "nabildali",e pa nije tako.Razumijem da neko koristi proteine jer mu obaveze,posao,škola ne dozvoljava da se hrani zdravo,ali sve ostalo je za mene čista glupost.Ja evo radim već 3 godine sve prirodno,hranim se svime što se moze naci u prirodi.Naravno izbjegavam masno,i kalorično i sa 103 kg imam jako dobru definiciju,a da nikada nisam uzeo nikakvu suplementaciju.I šta ti stvarno misliš uzimati suplemente do kraja zivota???Meni je iskreno suplementacija čista prevara samog sebe,gdje ti piješ određenu hemiju i tako misliš da si nešto postigao svojim trudom,a ustvari si sam sebe slagao.
Kaćunak

#4692 Re: Teretana

Post by Kaćunak »

cuj burek... :lol: :lol:

ovaj ubijeđen da misici mogu rasti bez proteina...

suplementacija prevara...

sto se javljate bezveze na temu...da raja zna da vi kao idete u teretanu? :lol:
Chuckie

#4693 Re: Teretana

Post by Chuckie »

Svi ovi na bureku i bez suplementacije nebi bilo lose da objave galeriju slika da vidimo kako izgledaju rezultati njihovog rada. :)
MOSALJOZE

#4694 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Image
:D
zilla_

#4695 Re: Teretana

Post by zilla_ »

Chuckie wrote:Svi ovi na bureku i bez suplementacije nebi bilo lose da objave galeriju slika da vidimo kako izgledaju rezultati njihovog rada. :)
de ti objavi svoju da vidimo :evil:
Chuckie

#4696 Re: Teretana

Post by Chuckie »

MOSALJOZE wrote:Image
moa

#4697 Re: Teretana

Post by moa »

Ljudi, svako ide u teretanu iz nekih njemu znanih razloga. Sad jednostavno idem da budem fizicki aktivan jer mi je posao takav da sjedim po citav dan i auto mi je parkirano 10 metara od guzice. Neko ide iz nekih drugih razloga samo njemu znanim. Pa ako hoce da jede burek neka jede, ako hoce da pije protein neka mu....ali kad Vas citam ispada da sve sto sam proguglo nema nikakvog smisla. Znam jedno poslije bajramcenja i pojedenih 10 kg kolaca, torti i baklava od sutra ponovo trening i uvodjenje dijete, barem 4 dana bez cokolade i bureka :)
..

Ima da se nistilu :P
Mustang1

#4698 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Evo moje silke na avataru .. Burek i cevapi 8-)
T-pain

#4699 Re: Teretana

Post by T-pain »

MOSALJOZE wrote:
T-pain wrote:svasta sam cuo i vidio, al da se neko nabildo bez proteinske hrane ( ili suplementa) to jos nisam, mozes ti jesti trave ( zelnisa koliko hoces, al misica od toga neces dobii da se razumijemo...
Brate koju si ti glupost napisao.Znači svi mi moramo koristiti suplemente kako bi se "nabildali",e pa nije tako.Razumijem da neko koristi proteine jer mu obaveze,posao,škola ne dozvoljava da se hrani zdravo,ali sve ostalo je za mene čista glupost.Ja evo radim već 3 godine sve prirodno,hranim se svime što se moze naci u prirodi.Naravno izbjegavam masno,i kalorično i sa 103 kg imam jako dobru definiciju,a da nikada nisam uzeo nikakvu suplementaciju.I šta ti stvarno misliš uzimati suplemente do kraja zivota???Meni je iskreno suplementacija čista prevara samog sebe,gdje ti piješ određenu hemiju i tako misliš da si nešto postigao svojim trudom,a ustvari si sam sebe slagao.
ti il si glup il ti je jezik brzi od pameti, ocigledno nisi procito post kako treba -_-
Kofer

#4700 Re: Teretana

Post by Kofer »

T-pain wrote:
Kofer wrote:Ja ne idem u teretanu već imam kod kuće mini svoju:imam bench klupu,tegove,ab rocket...Treniram već 2 mjeseca i imam malo mišića.Ne koristim PROTEINE nego žderem zelenjavu i mesa.Može se bez proteina nabildat samo se treba odreć slatkiša i grickalica. :run:
svasta sam cuo i vidio, al da se neko nabildo bez proteinske hrane ( ili suplementa) to jos nisam, mozes ti jesti trave ( zelnisa koliko hoces, al misica od toga neces dobii da se razumijemo...
Vidi na youtubu kali muscle pa ćeš vidit da se može.
Post Reply