Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#3826 Re: Teretana
Koje speedy ?
Sta sam pisao .. Ja nekad udjem napisem nesto a nemam pojma ni da sam napisao a kamo li sta sam napisao 
-
Mustang1
#3827 Re: Teretana
Aha to
Toga se sjecam
To me strasno nervira .. Na fb.u redovno brisem ljude ako vidim da ne znaju gramatiku i slicno
Jos kod mene vecina porodice sa sela .. Ja poludim kad sam sa njima
Da ne bude off imam upale nogu od ponedjeljka
-
GaRGa
#3828 Re: Teretana
Bubalo1 wrote:Aha to![]()
Toga se sjecam
To me strasno nervira .. Na fb.u redovno brisem ljude ako vidim da ne znaju gramatiku i slicno
Jos kod mene vecina porodice sa sela .. Ja poludim kad sam sa njima
![]()
uglavnom to ide jedno s'drugim pod ruku
- relax11
#3829 Re: Teretana
E ovako poceo sam teretanu prije sedam dana i dobro mi ide 
17 godina, 70kg, 173cm...
Sad me zanima dali trebam sta promjenitu u ishrani, sta trebam da izbacim
Cuo sam da treba da izbacim gazirano sto sam i uradio, samo sam jednu coca-colu u sedam dana popio
Hvala!
17 godina, 70kg, 173cm...
Sad me zanima dali trebam sta promjenitu u ishrani, sta trebam da izbacim
Cuo sam da treba da izbacim gazirano sto sam i uradio, samo sam jednu coca-colu u sedam dana popio
Hvala!
- skafiskafsnjak
#3830 Re: Teretana
Pa ne treba ti teretana da izbacis gazirano....ako ti je jetra draga izbacit ces i alkohol i gazirano. Teretan i sport znaci zdrav zivot.
PS: Jedi vise mesa, moze i crvenog i bijelog. Manje UH tj. hljeba itd itd
- MOSALJOZE
#3831 Re: Teretana
Nije rekao da je alkoholičarskafiskafsnjak wrote:Pa ne treba ti teretana da izbacis gazirano....ako ti je jetra draga izbacit ces i alkohol i gazirano. Teretan i sport znaci zdrav zivot.
- skafiskafsnjak
#3832 Re: Teretana
Pa nabrojao sam stvari koje treba izbaciti kada se krene u teretanu ... a i koje su generalno lose po zdravlje.
I mozes piti alkohol, a ne biti alkos . ja logike ti ...
- MOSALJOZE
#3833 Re: Teretana
Haj dobroskafiskafsnjak wrote:Pa nabrojao sam stvari koje treba izbaciti kada se krene u teretanu ... a i koje su generalno lose po zdravlje.
-
Djubre_
#3834 Re: Teretana
Najbrzi nacin za skidanje stomaka? Sta raditi? Nemam bas velik stomak ali cu imati kako je krenuo..
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- Partijaner
#3835 Re: Teretana
Trci uz stepenice, ako zivis u soliteru idi npr. 6 sprata pa se spustis pa opet lagano gore, ako nemas kondiciju mozes i normalno hodat jednu po jednu ako nisi u formi, izbaci slatko i hljeb.andr0id wrote:Najbrzi nacin za skidanje stomaka? Sta raditi? Nemam bas velik stomak ali cu imati kako je krenuo..
Sent from my GT-i9001
- MOSALJOZE
#3836 Re: Teretana
Vidi stomak moraš raditi kao i svaku skupinu mišića.Što se tiče ishrane tu ako ne poradiš jako ceš teško ostvariti cilj.Dakle ishrana je jako vazna za teretanu,a posebno za stomak.Partijaner wrote:Trci uz stepenice, ako zivis u soliteru idi npr. 6 sprata pa se spustis pa opet lagano gore, ako nemas kondiciju mozes i normalno hodat jednu po jednu ako nisi u formi, izbaci slatko i hljeb.andr0id wrote:Najbrzi nacin za skidanje stomaka? Sta raditi? Nemam bas velik stomak ali cu imati kako je krenuo..
Sent from my GT-i9001
- Krizzia
#3837 Re: Teretana
andr0id wrote:Najbrzi nacin za skidanje stomaka? Sta raditi? Nemam bas velik stomak ali cu imati kako je krenuo..
Sent from my GT-i9001
Da bi uopce razmisljao o skidanju sala sa trbuha, moras prehranu srediti. Za pocetak smanjiti unos ugljikohidrata i secera, a povecati unos ptoteina. Ako vjezbas, proteine uzimati poslije treninga (posni sir, tuna-iscjedjena, bijelo meso)
Uglavnom, jutro bi trebao zapoceti slozenim ugljikohidratima npr zobene s malomasnim mlijekom i medom (potruditi se da ugljikohidrati koje moras unijeti ne dolaze iz keksa, cokolade vec npr iz zelenastog povrca, zobenih), kako dan odmice smanjiti ugljikohidrate i unositi proteine i masti (bademi, ljesnjaci). Npr bananom navecer ces samo nahraniti salo na trbuhu.
Apsolutno izbaciti bijeli kruh, sve sokove koji nisu svjeze iscjedjeni i slatkise i rezultati ce sigurno biti vidljivi
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
Last edited by Krizzia on 22/03/2013 10:37, edited 1 time in total.
-
Mustang1
#3838 Re: Teretana
Trcanje ujutro na prazan stomak pola sata,poslije toga dorucak pazljivo odabran 
-
Djubre_
#3839 Re: Teretana
A nemam ja neki stomak sad.. da ima bas sala.. vise je ono pivski.. sta imam prosjek 77 kg visina 185 znaci fali meni jos 5 kg da bih bio taman.. ali mi stomak pocinje da se istice.. valjda na oca.. kad vidim njega.. zamislim sebe odmah.. posao mi je da sjedim i radim za masinom jednom pa me malo i to deblja u stomaku.. druga stvar pusac sam.. i od trcanja nema nista..
Na ishranu dakle da izbacim slatko.. pa bas ga i ne jedem.. imam brzu probavu pa sta god pojedem, proleti kroz mene.. znaci ovo je meni vise od pive nekad prije narastao sto se kaze..
Eh sad.. da li trbusnjaci i ishrana pomazu? To mi nekako najlakse kuci pored posla.. kakvog ima efekta? Nije mi dakle velik stomak ali se istice od ostatka tijela i ne zelim da raste toliko..
Sent from my GT-i9001
Na ishranu dakle da izbacim slatko.. pa bas ga i ne jedem.. imam brzu probavu pa sta god pojedem, proleti kroz mene.. znaci ovo je meni vise od pive nekad prije narastao sto se kaze..
Eh sad.. da li trbusnjaci i ishrana pomazu? To mi nekako najlakse kuci pored posla.. kakvog ima efekta? Nije mi dakle velik stomak ali se istice od ostatka tijela i ne zelim da raste toliko..
Sent from my GT-i9001
-
Mustang1
#3840 Re: Teretana
Trbusnjaci nisu za skidanje stomaka .. To se radi trcanjem i korigovanjem ishrane
- Krizzia
#3841 Re: Teretana
Kakvi crni trbusnjaciandr0id wrote:A nemam ja neki stomak sad.. da ima bas sala.. vise je ono pivski.. sta imam prosjek 77 kg visina 185 znaci fali meni jos 5 kg da bih bio taman.. ali mi stomak pocinje da se istice.. valjda na oca.. kad vidim njega.. zamislim sebe odmah.. posao mi je da sjedim i radim za masinom jednom pa me malo i to deblja u stomaku.. druga stvar pusac sam.. i od trcanja nema nista..
Sent from my GT-i9001
Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
- relax11
#3842 Re: Teretana
Ko se danas jos lozi na trbusnjake

-
Verocious
#3843 Re: Teretana
Da cure vole plocice spavale bi u kupatilu

-
KenCo
#3844 Re: Teretana
ima li ko iskustva sa grupnim vjezbama u importanne teretani ?
- Ramzess Veliki
#3845 Re: Teretana
Bubalo1 wrote:Trbusnjaci nisu za skidanje stomaka .. To se radi trcanjem i korigovanjem ishrane
- Ramzess Veliki
#3846 Re: Teretana
Jest' vala ... kad vidim likova nabreklih na steroidima kao da su iz Manga crtića ispali ...pirmin wrote:Ja bih se isti dan ispisao iz teretane da oko mene ne treniraju i zene.Bubalo1 wrote:Hvala Bogu pa kod mene ima poseban termin za zene ..![]()
Nema bolje motivacije od pogleda na zenu u dinamicnom stanju.![]()
![]()
Glavonja i njihovog pozeraja sam zeljan koliko i lanjskog snijega.
Ja se držim prirodne ishrane i u teretanu idem radi zdravlja. Kako imam povreda lat mašina mi pomaže kod istezanja. Jedino ne smijem prihvatati vertikalna opterećenja.
-
KenCo
#3847 Re: Teretana
Kastanienallee wrote:Sta te konkretno zanima?KenCo wrote:ima li ko iskustva sa grupnim vjezbama u importanne teretani ?
ima li guzve ? kakvi su treninzi ? jesu li samo zene ili i muskarci ?
-
KenCo
#3848 Re: Teretana
Kastanienallee wrote:Na stranici teretane (fitnessuniverse.ba) imas raspored svih grupnih termina u obje sale. U maloj sali na spratu paralelno s recepcijom se odrzavaju dnevni i vecernji casovi yogilatesa, pilatesa i body pilatesa. Nekoliko mojih poznanika muskaraca idu na sate yogilatesa, na pilatesu ne srecem nijednog...casovi su otvoreni za sve.KenCo wrote: ima li guzve ? kakvi su treninzi ? jesu li samo zene ili i muskarci ?
U velikoj sali na spratu ispod odrzava se dosta grupnih casova. Meni su sjajni casovi radnim danima ujutro od 11 do 12. Vidjala sam svega dvojicu momaka. Meni su casovi sjajni, narocito kod Adisa koji je pun energije i trudi se da svima objasnjava i ispravlja ako se prave greske. U tom terminu nije strasna guzva. Bude nas u prosjeku izmedju 10 i 20. Ima puno termina navece koje ja izbjegavam zbog guzve. Najveca guzva u teretani u svakom smislu, pa i na grupnim casovima je radnim danima od pola sest do pola osam.
hvala.
je li podnosljiva guzva u udarnom terminu, ili se prakticno ne moze raditi ?
mene najvise zanima cardio treninzi i slicno, ne pilates itd..
u sustini najvise me interesuje, ako se odlucim ici da li cu biti jedini muskarac tamo
- relax11
#3849 Re: Teretana
Imam informaciju da kada hocemo u teretanu ne smijemo nista jesi 2 sata do teretane...
Znaci ako cemo u teretanu u 4 treba jesi oko 2..
Jer ako jedemo omda pred trening zeludac se razvali, te kasnije jedes kod budala!
ISTINA?
Pozz...
Jer ako jedemo omda pred trening zeludac se razvali, te kasnije jedes kod budala!
ISTINA?
Pozz...
-
sorrow
#3850 Re: Teretana
ja ne mogu da vjerujem sta citam...kakvo razvaljivanje zeluca???relax11 wrote:Imam informaciju da kada hocemo u teretanu ne smijemo nista jesi 2 sata do teretane...
ISTINA?
Pozz...
ne bi trebao jesti manje od 2 sata prije treninga da to sto si pojeo i nisi stigao provariti ne bi povratio zbog napora prilikom vjezbanja....mada sumnjam da se kod tebe radi o nekom naporu...mada ni to ne mora da znaci, jer sve zavisi od metabolizma - neki ljudi jedu na svaka dva sata i bili bi gladni pred trening, sto opet nije dobro...
bilo bi dobro da iscitas ovu temu (jer su iskusni vjezbaci vec napisali toliko korisnih stvari) i posjetis neke od specijalizovanih foruma samo za teretanu i pokupis neke osnove, pa da ovdje dodjes s konkretnim pitanjima, a ne da pitas osnove koje su vec prozvakane sto puta....google is your friend....