Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
AF81

#3776 Re: Teretana

Post by AF81 »

Idem i ja u Importane u teretanu i zensko sam, al kad vidim kakvih sve djevojaka dodje :run: ..Neki dan bas gledam, sjedi ona na biciklu i stavila knjigu da cita a ono jadno biciklo se pali/gasi od njene sporosti :? ..Mislim,koji klinac dolazis i pravis ionako veliku guzvu i dajes jos pare (znam hoce da bude vidjena :x )..Ili ono kad kazu da ne vole da se oznoje i tako to, mislim wtf :cry:
Sarajlija734

#3777 Re: Teretana

Post by Sarajlija734 »

marshall_bug wrote:
Sarajlija734 wrote:Zanima me vaše mišljenje o teretani na Čengić Vili kod džamije(u omladinskom centru), cijena, kako je opremljena, raja kakva je itd?
Ja sam isao u Importane pa sam se prebacio u ovu na C.Vili (300 se zove - Sparta i ta furka :)). Sto se tice sprava za treniranje puno je bolje nego u Importane centru. Gore nabacalo bicikla i traka a za tegove ne mozes doci na red, dok je ovdje obrnuta situacija. Cijena je 50KM, s tim da mislim da je za studente jeftinije jer su me pitali da li sam student prilikom placanja prve clanarine. I najveca prednost - radi navecer do 12h.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
je li radi svaki dan ili?
MedenoSrce

#3778 Re: Teretana

Post by MedenoSrce »

Idem i ja u Importane al' ja uopste te ljude o kojima govorite ne vidjam :roll:
zipoo

#3779 Re: Teretana

Post by zipoo »

Mahalske teretane, najbolje teretane :D
samsung456

#3780 Re: Teretana

Post by samsung456 »

AF81 wrote:Idem i ja u Importane u teretanu i zensko sam, al kad vidim kakvih sve djevojaka dodje :run: ..Neki dan bas gledam, sjedi ona na biciklu i stavila knjigu da cita a ono jadno biciklo se pali/gasi od njene sporosti :? ..Mislim,koji klinac dolazis i pravis ionako veliku guzvu i dajes jos pare (znam hoce da bude vidjena :x )..Ili ono kad kazu da ne vole da se oznoje i tako to, mislim wtf :cry:
hahahah :thumbup:

ja sam tako vidio jednu da na traci cita neki casopis :run:
Kaćunak

#3781 Re: Teretana

Post by Kaćunak »

zipoo wrote:Mahalske teretane, najbolje teretane :D
ubjedljivo najbolje

gledam ove cijene...pa ja za 80KM hladno idem 6 mjeseci :lol:
MedenoSrce

#3782 Re: Teretana

Post by MedenoSrce »

Kaćunak wrote:
Šta kažeš?! Mjesec 13KM, što ne mogu šuplje i to iz ovih mahalskih teretana

od toga koliko dižu, preko toga koliko im auto troši a da ne govorim o tome da znaju i tri treninga za redom doći u istoj majici, ja ljudi moji što to smrdi
Kaćunak

#3783 Re: Teretana

Post by Kaćunak »

MedenoSrce wrote:
Kaćunak wrote:
Šta kažeš?! Mjesec 13KM, što ne mogu šuplje i to iz ovih mahalskih teretana

od toga koliko dižu, preko toga koliko im auto troši a da ne govorim o tome da znaju i tri treninga za redom doći u istoj majici, ja ljudi moji što to smrdi
jok..nego je 20..ali kad platis odmah za 3 mjeseca je 40, dobijes jedan gratis.. :D
ljudi dižu koliko dižu..neko ide u teretanu da digne što više i to je uredu...
ma jok, u takvim teretanama ima pravilo jedan mjesec = jedna majica :-)
zipoo

#3784 Re: Teretana

Post by zipoo »

Kaćunak wrote:
zipoo wrote:Mahalske teretane, najbolje teretane :D
ubjedljivo najbolje

Zeljezo, opasna hemija, besna muzika i guraj :lol: :lol:
Kaćunak

#3785 Re: Teretana

Post by Kaćunak »

:lol:
marshall_bug

#3786 Re: Teretana

Post by marshall_bug »

Sarajlija734 wrote:
marshall_bug wrote:
Sarajlija734 wrote:Zanima me vaše mišljenje o teretani na Čengić Vili kod džamije(u omladinskom centru), cijena, kako je opremljena, raja kakva je itd?
Ja sam isao u Importane pa sam se prebacio u ovu na C.Vili (300 se zove - Sparta i ta furka :)). Sto se tice sprava za treniranje puno je bolje nego u Importane centru. Gore nabacalo bicikla i traka a za tegove ne mozes doci na red, dok je ovdje obrnuta situacija. Cijena je 50KM, s tim da mislim da je za studente jeftinije jer su me pitali da li sam student prilikom placanja prve clanarine. I najveca prednost - radi navecer do 12h.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
je li radi svaki dan ili?
Mislim da radi svaki dan, nisam isao vikendom ali mi nesto nema smisla da ne radi bas vikendom :)
MedenoSrce

#3787 Re: Teretana

Post by MedenoSrce »

Image

Image

Image

malo motivacije :mrgreen:
pirmin

#3788 Re: Teretana

Post by pirmin »

MedenoSrce wrote: malo motivacije :mrgreen:
:thumbup:

8-)
BAN___KAI

#3789 Re: Teretana

Post by BAN___KAI »

Pozdrav.
Evo vec godinama zelim ici u teretanu ali kontam zato sto sam veoma mrsav da ako budem otisao u teretanu da cu smrsati ove tesko zaradjene kile xD.

186cm sa visok, imam mislim +75 kila , 5kila konacno dobio jer sam prestao pusiti xD i imam 24 godine.
Sada je najveci meni problem jer nemam puno Para a citao sam okolo i kazu da se netreba ici uopste u teretanu ako se ne jede pravilno a ja jedem koliko imam i necu moci jesti vise ako budem trenirao.

I sta je sada bolje da uradim , kupim neki supliment Mega Massu do 40KM ili da idem u teretanu ?
Mustang1

#3790 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Vratio sam se nakon nekih 7-8 mjeseci :D One petice teske ko dvije tone :oops:
Broly_the_Legend

#3791 Re: Teretana

Post by Broly_the_Legend »

BAN___KAI wrote:Pozdrav.
Evo vec godinama zelim ici u teretanu ali kontam zato sto sam veoma mrsav da ako budem otisao u teretanu da cu smrsati ove tesko zaradjene kile xD.

186cm sa visok, imam mislim +75 kila , 5kila konacno dobio jer sam prestao pusiti xD i imam 24 godine.
Sada je najveci meni problem jer nemam puno Para a citao sam okolo i kazu da se netreba ici uopste u teretanu ako se ne jede pravilno a ja jedem koliko imam i necu moci jesti vise ako budem trenirao.

I sta je sada bolje da uradim , kupim neki supliment Mega Massu do 40KM ili da idem u teretanu ?

Idi u teretanu. Nečeš smršati. Ne trebaju ti pare niti neka aman preharana da se udebljaš i napreduješ, ali ono sto ti sigurno treba su dobri i fokusirani treninzi. Isto sam visok kao i ti samo 10 kg teži i to mi je uobičajena težina a u teretani otprilike za 3 mjeseca napredujem oko 25 kg na benchu i udebljam se 5-7kg a jedem tek nesto malo vise nego inaće. To kažem s tim da ja treniram več par godina po 5-6 mjeseci godišnje i samim tim moram stalno kretati s početnom kilažom.
Krizzia

#3792 Re: Teretana

Post by Krizzia »

Za pocetak ti je dovoljno najdalje sat poslije treninga pojesti 250 g posnog sira (Dukatov oko 3 km, a jos bolji i jeftiniji Lidlov-500 g oko 9 kn). Za neki dugorocni rezultat prehranu bi trebao srediti. Kad se sve zbroji i oduzme, nije bas skupo zdravo se hraniti ;)
pirmin

#3793 Re: Teretana

Post by pirmin »

AF81 wrote:Idem i ja u Importane u teretanu i zensko sam, al kad vidim kakvih sve djevojaka dodje :run: ..Neki dan bas gledam, sjedi ona na biciklu i stavila knjigu da cita a ono jadno biciklo se pali/gasi od njene sporosti :? ..Mislim,koji klinac dolazis i pravis ionako veliku guzvu i dajes jos pare (znam hoce da bude vidjena :x )..Ili ono kad kazu da ne vole da se oznoje i tako to, mislim wtf :cry:
Citanje je sasvim normalna pojava u teretani koju posjecujem, ne cita samo ona koja dodje u drustvu prijateljice pa tako one blebecu do besvjesti. :mrgreen: (uvijek se pitam otkud im snaga za naklapanje a nije da bas razvlace na spravama vec daju pristojan gas :? )

Ali najkul mi je jedna koju vidim povremeno kako sjedi na biciklu i hekla.
Ee to je vrh! 8-) :D
MOSALJOZE

#3794 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

pirmin wrote:
Citanje je sasvim normalna pojava u teretani koju posjecujem, ne cita samo ona koja dodje u drustvu prijateljice pa tako one blebecu do besvjesti. :mrgreen: (uvijek se pitam otkud im snaga za naklapanje a nije da bas razvlace na spravama vec daju pristojan gas :? )

Ali najkul mi je jedna koju vidim povremeno kako sjedi na biciklu i hekla.
Ee to je vrh! 8-) :D
boze sačuvaj.Kod mene najgore što se dešava je kad njih 2-3 počnu pričat a ja čekam čekam čekam čekam čekam na spravu i dočekam
MedenoSrce

#3795 Re: Teretana

Post by MedenoSrce »

ja sam skontala da ja te ljude ne vidjam jer na aerobnim spravama provedem 10-15 minuta koliko je potrebno da se zagrijem - a i to jedva izdrzim koliko mi je dosadno
Mustang1

#3796 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Hvala Bogu pa kod mene ima poseban termin za zene .. Ima teretana gdje su i zene zajedno ali ne bih tu da oni meni placaju ..Nisam gej :D Zbog zena se ide u teretanu ali ne da ih tu gledas nego da one tebe poslije gledaju a ne da te ometaju :D
BAN___KAI

#3797 Re: Teretana

Post by BAN___KAI »

Broly_the_Legend wrote:

Idi u teretanu. Nečeš smršati. Ne trebaju ti pare niti neka aman preharana da se udebljaš i napreduješ, ali ono sto ti sigurno treba su dobri i fokusirani treninzi. Isto sam visok kao i ti samo 10 kg teži i to mi je uobičajena težina a u teretani otprilike za 3 mjeseca napredujem oko 25 kg na benchu i udebljam se 5-7kg a jedem tek nesto malo vise nego inaće. To kažem s tim da ja treniram več par godina po 5-6 mjeseci godišnje i samim tim moram stalno kretati s početnom kilažom.

A super, brinuo sam se da zato sto nemam mase da koliko god ja trenirao da se to nece primijetiti jer sam mrsav., hvala na commentaru.

Ja nista neradim pa bih mogao biti satima u teretani, naravno koliko mi tijelo izdrzi xD.
Imas li ti neke savjete koje bi mogao sprave i vjezbe da koristim i koja je teretana dobra za manje od 40KM ? u
Sarajevu naravno.

Krizzia: Pa ja cesto jedem sir sa kobasicom jer na drugi nacin nikako nemogu ,i sta mislis da li je przeni kikiriki naj kaloricnija hrana ? 1.60km ima mislim 2000kalorija.
Broly_the_Legend

#3798 Re: Teretana

Post by Broly_the_Legend »

BAN___KAI wrote:
Broly_the_Legend wrote:

A super, brinuo sam se da zato sto nemam mase da koliko god ja trenirao da se to nece primijetiti jer sam mrsav., hvala na commentaru.

Ja nista neradim pa bih mogao biti satima u teretani, naravno koliko mi tijelo izdrzi xD.
Imas li ti neke savjete koje bi mogao sprave i vjezbe da koristim i koja je teretana dobra za manje od 40KM ? u
Sarajevu naravno.

Krizzia: Pa ja cesto jedem sir sa kobasicom jer na drugi nacin nikako nemogu ,i sta mislis da li je przeni kikiriki naj kaloricnija hrana ? 1.60km ima mislim 2000kalorija.

Obzirom da sam iz Zenice ne mogu ti preporučiti teretanu u Sarajevu :D . Ono na šta treba da obratiš pažnju su zapravo kratki ali jaki treninzi do sahat max tj. kad ides u teretanu gledaj da odradiš trening nemoj okolišat previše.
Standardni setup je da se rade tri grupe odvojeno tj. bench, ledža i ramena. Ali ja ne radim tako nego spojim ramena i ledža a bench radim posebno što je suštinski neispravno pa ti to i ne preporučujem ali meni odgovara jer rjetko treniram duže od 3-4 mjeseca u komadu pa tako dobijem najveći efekat.

Što se tiće vježbi kad radim bench idem : široki, uski pa kosi po 4 serije 8x odmah zatim triceps sa z šipkom isto 4s 8x zatim razvlaćenje sa bučicama ili na latu i čučanj.
Što se tiće ramena prednja, zadnja s bučicam 4s, 8x zatim koso veslanje sa šipkom 4s, 8x zatim deltoidi i biceps.
Što se ovih vježbi tiće naći ćeš već nekog u teretani ko će te uvest u to nemoj se za to plaho brinut.

Ovo je fakat daleko od nekog idealnog treninga ali s obzirom na vrijeme i uslove koje imam u teretani meni prolazi a varijacija na vježbe ima milion.

Nemoj da izbjegavaš čučanj(ne polučučanj) jer on pogadža najviše mišića i samim tim stimuliše popriličnu proizvodnju
testosterona što če ti značajno pomoč u rastu mišića. Ovdje imas bruku vježbi i kako se one ispravno rade.
http://www.bodybuilding.com/

što se tiće hrane svako preporučujem mlijeko, sir jaja i ribu (fakat može ona u konzervi tune, sardine barem posilje treninga). Mladi sir je bar kod nas u ze oko 4 km kila što ti može prilično potrajat ( mlijeko i sve mliječno gledaj poslije treninga da uzimaš, može i prije al nemoj pred trening).

I još za kraj nemoj da radiš više od 4 treninga sedmično i rasporedi ih tokom sedmice jer ti je odmor bitan isto koliko i trening ako ne i važniji jer tad se mišići rekuperiraju i rastu.
MedenoSrce

#3799 Re: Teretana

Post by MedenoSrce »

Image

Image
Urban B.

#3800 Re: Teretana

Post by Urban B. »

zamolio bih nekog da mi preporuci teretanu na realaciji od c.vile do ap-a?
po mogucnosti dobro opremljenu:)
Post Reply