Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Partijaner

#3501 Re: Teretana

Post by Partijaner »

Kupio sam sebi Whey, BCAA i kreatin, da li smijem ovo mahnut sve zajedno poslije treninga, da pomijesam u sejker ?
tarikBA

#3502 Re: Teretana

Post by tarikBA »

Partijaner wrote:Kupio sam sebi Whey, BCAA i kreatin, da li smijem ovo mahnut sve zajedno poslije treninga, da pomijesam u sejker ?
tako i treba da se pije
Partijaner

#3503 Re: Teretana

Post by Partijaner »

tarikBA wrote:
Partijaner wrote:Kupio sam sebi Whey, BCAA i kreatin, da li smijem ovo mahnut sve zajedno poslije treninga, da pomijesam u sejker ?
tako i treba da se pije
Jelde, nece me presjec ha rodjak :mrgreen:
Ima da budem ko svajcneger :lol: :lol:
tarikBA

#3504 Re: Teretana

Post by tarikBA »

slobdno ti uzmi tako i ne sekiraj se , ako neces daj meni ja cu dobrovoljno testirati pola kutije :mrgreen:
4m3l

#3505 Re: Teretana

Post by 4m3l »

leet wrote:Ja sam probao no xplode v2, jack3d i hemorage i od ta 3 mi je hemorage bio najbolji tako da od mene imaš preporuke za njega.
A sta je xplode i ovaj jack3d i hemorage.. mrsko mi googlat :D
Verocious

#3506 Re: Teretana

Post by Verocious »

Pre workout boosteri koji povecavaju fokus, koncentraciju, motivaciju, pump na treningu... ovako ukratko :mrgreen:
MedenoSrce

#3507 Re: Teretana

Post by MedenoSrce »

Ja popijem kafu, malo doduše drhturim nakon treninga al iznivelisem to proteinskim sejkom
Verocious

#3508 Re: Teretana

Post by Verocious »

Popijem i ja kafu i ona mi je sasvim ok, mada ne drhtim poslije treninga.

Volio bih kad bi mogao naci kod nas caffein u kapsulama jer to je super za prije treninga :thumbup:
tarikBA

#3509 Re: Teretana

Post by tarikBA »

Verocious wrote:Popijem i ja kafu i ona mi je sasvim ok, mada ne drhtim poslije treninga.

Volio bih kad bi mogao naci kod nas caffein u kapsulama jer to je super za prije treninga :thumbup:
ja sam narucio caffein u kapsulama, 120 kapsula 26 KM, + 3KM postarina, ako te zanima mogu ti poslat sajt u privatnu
Verocious

#3510 Re: Teretana

Post by Verocious »

tarikBA wrote:
Verocious wrote:Popijem i ja kafu i ona mi je sasvim ok, mada ne drhtim poslije treninga.

ja sam narucio caffein u kapsulama, 120 kapsula 26 KM, + 3KM postarina, ako te zanima mogu ti poslat sajt u privatnu

Ajd sibni, nece biti na odmet :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3511 Re: Teretana

Post by Velkoski »

šibni i meni pliz :mrgreen:
toniran

#3512 Re: Teretana

Post by toniran »

ima toliko starnica da nisam mogao citati :) ,
Nikad nsiam koristio nikakav preparat sve sam isao na suho :) , e sad sam odlucio izeti kreatin i uzeo sam ga , sad me interesuje kako ga piti koliko kasika na dan sa koliko vode , prije treninga posle , sve to me interesuje . hvala .
Pocetnik je u pitanju !
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3513 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Pij prije i poslije treninga po kašikicu
toniran

#3514 Re: Teretana

Post by toniran »

leet wrote:Pij prije i poslije treninga po kašikicu
jenu onu mali kasikicu od caja ? i de mi reci sa cim moze da se mjesa sa vodom i sa cim jos ?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3515 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Pa valjda si dobio mjericu ? 5 grama je u pitanju.. Ja sam uvijek sa vodom, a jedno vrijeme bi samo "prosuo" sve u usta i zalio vodom. :mrgreen:
toniran

#3516 Re: Teretana

Post by toniran »

leet wrote:Pa valjda si dobio mjericu ? 5 grama je u pitanju.. Ja sam uvijek sa vodom, a jedno vrijeme bi samo "prosuo" sve u usta i zalio vodom. :mrgreen:
nisma nikakvu mjericu dobio :( al valjda je dosta ta kasicica cajna :D
a de mi reci ovo posto vecinom navecer treniram, sad popijem kreatin i recimo gladan sam , bil mogao jesti nakon sto popijem kreatin .?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#3517 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Jedi prije, mada mislim da i nema toliko veze i da jedeš poslije.

I kupi dekstrozu u DMu i pij zajedno sa kreatinom.
Edinz

#3518 Re: Teretana

Post by Edinz »

toniran wrote:ima toliko starnica da nisam mogao citati :) ,
Nikad nsiam koristio nikakav preparat sve sam isao na suho :) , e sad sam odlucio izeti kreatin i uzeo sam ga , sad me interesuje kako ga piti koliko kasika na dan sa koliko vode , prije treninga posle , sve to me interesuje . hvala .
Pocetnik je u pitanju !

Samo poslije treninga obavezno sa nekim šećerom tipa dextroza ili glukoza, i ne zaboravi proteine inace ti sve dzaba
ibizza

#3519 Re: Teretana

Post by ibizza »

Motze li teretana pomoci osobama koje imaju problem sa vratnom kicom? :)
adnansax

#3520 Re: Teretana

Post by adnansax »

ibizza wrote:Motze li teretana pomoci osobama koje imaju problem sa vratnom kicom? :)
naravno da moze,ali da sam na tvom mjestu prvo bih se konsultovao sa doktorom, fizioterapeutom i sl.
Da li imas dijagnosticiran taj problem ili to ti zakljucujes na osnovu nekih bolova ili nesto tako?

Ako nije nesto ozbiljno (drugi dio mog gore navedenog pitanja) probaj guglati neke vjezbe za stabilizaciju ramenog i vratnog dijela, imas mnogo toga na jubituu
pozz
tarikBA

#3521 Re: Teretana

Post by tarikBA »

adnansax wrote:
ibizza wrote:Motze li teretana pomoci osobama koje imaju problem sa vratnom kicom? :)
naravno da moze,ali da sam na tvom mjestu prvo bih se konsultovao sa doktorom, fizioterapeutom i sl.
Da li imas dijagnosticiran taj problem ili to ti zakljucujes na osnovu nekih bolova ili nesto tako?

Ako nije nesto ozbiljno (drugi dio mog gore navedenog pitanja) probaj guglati neke vjezbe za stabilizaciju ramenog i vratnog dijela, imas mnogo toga na jubituu
pozz
probaj naci nekog doktora sportske medicine, nisam siguran da li ima u sarajevu ali potrazi. Ako nista nekog iskusnog fitness trenera pitaj, a te doktore zaobidji. 99% njih se najezi kad cuje da ides u teretanu
adnansax

#3522 Re: Teretana

Post by adnansax »

nebitno jeli ides vec u teretanu ili ne ides, ako imas problema te prirode (vratni dio kicme) posjeti doktora!
toniran

#3523 Re: Teretana

Post by toniran »

ovako jos jedno pitanje. nebih zelio da pijem ikakav protein , jednostavno msao uzimam kreatin i dextozu kao sto mi je reko kolega sa foruma . e sad me interesuje sta ima najvise proteina ono prirodnim putem riba, jaja, piletina i to da mi neko objasni sta on jede prije treninaga i koliko vremenski prije trenina i sta jede posle treninag. ja pijem znaci dozu kreatina prije teninaga nekih 20 min i odmah u teretani popijem dozu posle treninga.

eto ako ko moze da mi kaze a da ne mutim nikakve preparate vise jer i ovo mi je dosta, ne zelim nista previse misica zelim samo da se zategnem da valja :D
tarikBA

#3524 Re: Teretana

Post by tarikBA »

toniran wrote:ovako jos jedno pitanje. nebih zelio da pijem ikakav protein , jednostavno msao uzimam kreatin i dextozu kao sto mi je reko kolega sa foruma . e sad me interesuje sta ima najvise proteina ono prirodnim putem riba, jaja, piletina i to da mi neko objasni sta on jede prije treninaga i koliko vremenski prije trenina i sta jede posle treninag. ja pijem znaci dozu kreatina prije teninaga nekih 20 min i odmah u teretani popijem dozu posle treninga.

eto ako ko moze da mi kaze a da ne mutim nikakve preparate vise jer i ovo mi je dosta, ne zelim nista previse misica zelim samo da se zategnem da valja :D
najosnovniji suplement je whey ! pa tek onda kreatin, amino, bcaa, glutamin, NO boosteri itd...
ibizza

#3525 Re: Teretana

Post by ibizza »

adnansax wrote:nebitno jeli ides vec u teretanu ili ne ides, ako imas problema te prirode (vratni dio kicme) posjeti doktora!
Isao sam kod doktora(neurologa),radio RTG i dva prsljena na samom vrhu su malo skrenula :D dok su ostali doktori gleali isti snimak ioni su rekli da je sve OK.
neurolog mi je rekao da teretanu zaboravim,ovi ostali su rekli da slobodno mogu-... ukratko,ebo lud zbunjenog :-)
Post Reply