Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3276 Re: Teretana

Post by Velkoski »

djibo wrote:prema tome nema vise svrhe bilo sta pisati jer je sve vec napisano... :-)
Search i opleti 8-)
ExtremeB

#3277 Re: Teretana

Post by ExtremeB »

.
Last edited by ExtremeB on 08/09/2012 12:59, edited 1 time in total.
adnansax

#3278 Re: Teretana

Post by adnansax »

Dva lika se registruju na forum isti dan i trolaju o stetnosti aas i vaznosti ishrane i treninga, ali kao eto oni su takmicari i znaju i o aas "ako kome slucajno zatreba" ... jbt koji je to marketing za steroide..
mi smo kao rasli na grani i nemamo google da procitamo o tome sta ova dva nicka pametuju..jbt ne mogu da vjerujem..
hajd sad iskreno koliko ste dobili ponuda na pm da "zavrsite" ljudima metan, test galeniku, winni i sl..
fuj :x
ExtremeB

#3279 Re: Teretana

Post by ExtremeB »

.
Tkd

#3280 Re: Teretana

Post by Tkd »

Pa logički je da ko hoće nešto koristiti da će se dobro informirati o tome. Dobra, razumijem ja da ima dječurlije što bi preko noći voljeli biti ogromni ali to ne ide tako.

Leet je već napisao lijepo "Sve se već napisalo o tome", no historija se ponavlja.

Ako je neko početnik neka prvo čita o bodybuilding-u. Imate nekoliko sajtova, foruma i u BiH, a i u regionu. Ne idu piza, pomfrit, hamburgeri i gym. Jedno je cheat obrok da ubrzaš metabolizam, a drugo je da cheataš svaki dan.

Početnicima 3 puta u sedmici dovoljan trening. Kasnije 4. Pauza je veoma važno, kako ćeš rasti bez pauze.

Suplementi su dodatci ishrani. Nećeš od njih buknuti. Oni služe kao odličan protein koji se brzo apsorbuje u roku 30 minuta. Ishrana ti je sve u ovom sportu. Trening potiče mišiće na rast, no ishranom ih gradiš.
adnansax

#3281 Re: Teretana

Post by adnansax »

ExtremeB wrote:
adnansax wrote:Dva lika se registruju na forum isti dan i trolaju o stetnosti aas i vaznosti ishrane i treninga, ali kao eto oni su takmicari i znaju i o aas "ako kome slucajno zatreba" ... jbt koji je to marketing za steroide..
mi smo kao rasli na grani i nemamo google da procitamo o tome sta ova dva nicka pametuju..jbt ne mogu da vjerujem..
hajd sad iskreno koliko ste dobili ponuda na pm da "zavrsite" ljudima metan, test galeniku, winni i sl..
Kao prvo pametnjakovicu nigdje nisam rekao da sam ja takmicar?
kao drugo ovaj "skenderija.." je bivsi takmicar i covjek ocigledno zna i govori da NE uzima te a i relno ako nemas takmicarskih ambicija i NEMA potrebe za tim.
procitaj gore moj prvi post i tak uopste ne govorim da iko korsiti aas registroao sam se iz principa jer
ocigledno si i ti jedan od pacenika koji radi za masu 6 ponavljanja za def preko 12 i tak ...
dodjes na temu i pocnes srati o stetnosti aas, o vaznosti ishrane, tvom treningu, sta koga boli q... kako ti treniras? jeli te neko pitao, ili samo si to morao spomenuti jer ovdje to niko ne zna??? jesi li procitao bar 10 stranica unazad? jesi al' u .....
da jesi vidio bi da ljudi pricaju o vaznosti ishrane, raznovrsnosti jelovnika, prilagodjavanju treninga vlastitim potrebama i ciljevima...
ali ne, ti si se morao registrovati da nama objasnis kako eto ti treniras i kako se hranis i koliko su stetni aas...
e bas ti hvala, eto u ovih 130 stranica niko to nije rekao i neka si nam pojasnio. bravo :run:
Last edited by adnansax on 04/09/2012 00:33, edited 1 time in total.
Skenderijaba

#3282 Re: Teretana

Post by Skenderijaba »

adnansax wrote:Dva lika se registruju na forum isti dan i trolaju o stetnosti aas i vaznosti ishrane i treninga, ali kao eto oni su takmicari i znaju i o aas "ako kome slucajno zatreba" ... jbt koji je to marketing za steroide..
Radi ovakvog slajma nam i drzava jeste kakva je. Ne zelim te vrijedjati, nagledam se takvih poput tebe svaki dan. Sto prije glavu okrenem, sto manje me ista zaboli. Sam tvoj intektualni nivo, i nivo zapazanja mi govori kakva si ti ustvari osoba. Ja sam se registrovo iz jednog jedinog razloga, a to je da sprijecim VAS, ametere/pocetnike, od konzumiranja anabolika. Zasto sam to uradio? Marketing ti kazes, odlicno. To je tvoje misljenje, i ti imas pravo na to. I ako si slajm od covjeka, ja tvoje misljenje postujem. Ne, nisam se registrovo iz marketinga da bi nekome zavrsio koji steroid ispod ruke. Ja sam se registrovo da vas edukujem, koliko toliko, da NE UZIMATE anabolike ukoliko ne znate kako materija radi, na sta se veze, o nivou estrogena, o nus pojavama, o anti efektima, kratko i jasno ukoliko ne znate nista o svom tijelu i anaboliku koji mislite uzeti. Vjeruj mi, da je manje pametnjakovica poput tebe, nebi bilo ovoliko novopacenih mangupa u teretanama koji se rokaju svim i svacim samo da bi svojim izgledom nekoga preplasili. A to, sto je jetra ispisana, sto se kita dici ne moze, sto akne po ledjima cvjetaju, sto se znoji ko prase, sto bubuljice izlete ha se pojavi kap znoja to nije bitno. Jer isti ti likovi, nazovimo ih tako, su pokusali doci do savjeta, ali radi takvih likova, radi slajma poput tebe su bili odbijeni. Pitas se sad, zasto sam ja kriv ? Evo, da ti i na to pitanje odgovorim. Pa ja licno, ne dajem nikome savjete besplatno. Ovo sto sam ja uradio je bilo iz razloga sto ne zelim da dileri truju moje gradjane. Ti ako mislis, da ces naci neki savjet profesionalnog bildera na guglu, besplatno, bujrum. Vjeruj mi na rijec, ukoliko ne zelis uvjeri se, niko ti dati besplatan a koristan savjet nece. Pocevsi od naseg najuspjesnijeg takmicara, pa do srpskih te hrvatskih,bugarskih. Isti ti ce ti jedan, dakle JEDAN pisljivi savjet naplatiti nekih 50tak km. Pa evo nedavno sam cuo da jedan srpski takmicar, nazovimo ga tako, uveliko peljusi omladinu. Generaciju od 18-25godina. Kao eto, oni su nesta vidjeli posebno u njemu pa on sta kaze tako je. Da im kaze poseri se i pojedi da se dodatno obradi oni bi to uradili, na sta bi im uzo nekih 50tak maraka. Plan i program ishrane, treninga, suplemenata dostize cijenu i do nekih 200km. Ja sam napiso u 1 postu, ne mrzim vas, ne zelim vam lose, ne zelim da me pogresno shvatite, ja sam protiv upotrebe anabolickih steroida. Ti ukoliko mislis da si dovoljno strucan po tom pitanju i mislis da si spreman na koristenje istih se nebi konstutovo preko interneta s nekim.
Vjeruj mi, ne zelim nikoga uvrijediti, svaki dan vidjam ljigavce poput tebe koji iz pozadine bockaju u ledja ko najvece hinjare. Ukoliko si ti IGDJE u mom postu vidio da ja nudim nekome da prodam ispod ruke, molim te citiraj.
amko76

#3283 Re: Teretana

Post by amko76 »

Hm ovaj Skenderijaba vam je sve ispravno napisao. Gdje si komšo, svrati kod mene da treniramo :D I ja sam na Skenderiji.
ExtremeB

#3284 Re: Teretana

Post by ExtremeB »

.
Skenderijaba

#3285 Re: Teretana

Post by Skenderijaba »

amko76 wrote:Hm ovaj Skenderijaba vam je sve ispravno napisao. Gdje si komšo, svrati kod mene da treniramo :D I ja sam na Skenderiji.
Mi sa skenderije smo uvijek bili stara skola bildinga, pogotovo brdjani hehe. Ja sam gore kod rsg-a, malo me godine fataju ali se nedam omladini da me jos gazi. A sto se tice treninga, vidjet cemo. Tesko se odvajam od svoje garaze a i kad bude, sletim dole do importanea da se nagledam naroda i kvazi bildera pa me nema narednih 20dana.
adnansax

#3286 Re: Teretana

Post by adnansax »

Skenderijaba wrote:
Radi ovakvog slajma nam i drzava jeste kakva je. Ne zelim te vrijedjati, nagledam se takvih poput tebe svaki dan. Sto prije glavu okrenem, sto manje me ista zaboli. Sam tvoj intektualni nivo, i nivo zapazanja mi govori kakva si ti ustvari osoba. Ja sam se registrovo iz jednog jedinog razloga, a to je da sprijecim VAS, ametere/pocetnike, od konzumiranja anabolika. Zasto sam to uradio? Marketing ti kazes, odlicno. To je tvoje misljenje, i ti imas pravo na to. I ako si slajm od covjeka, ja tvoje misljenje postujem. Ne, nisam se registrovo iz marketinga da bi nekome zavrsio koji steroid ispod ruke. Ja sam se registrovo da vas edukujem, koliko toliko, da NE UZIMATE anabolike ukoliko ne znate kako materija radi, na sta se veze, o nivou estrogena, o nus pojavama, o anti efektima, kratko i jasno ukoliko ne znate nista o svom tijelu i anaboliku koji mislite uzeti. Vjeruj mi, da je manje pametnjakovica poput tebe, nebi bilo ovoliko novopacenih mangupa u teretanama koji se rokaju svim i svacim samo da bi svojim izgledom nekoga preplasili. A to, sto je jetra ispisana, sto se kita dici ne moze, sto akne po ledjima cvjetaju, sto se znoji ko prase, sto bubuljice izlete ha se pojavi kap znoja to nije bitno. Jer isti ti likovi, nazovimo ih tako, su pokusali doci do savjeta, ali radi takvih likova, radi slajma poput tebe su bili odbijeni. Pitas se sad, zasto sam ja kriv ? Evo, da ti i na to pitanje odgovorim. Pa ja licno, ne dajem nikome savjete besplatno. Ovo sto sam ja uradio je bilo iz razloga sto ne zelim da dileri truju moje gradjane. Ti ako mislis, da ces naci neki savjet profesionalnog bildera na guglu, besplatno, bujrum. Vjeruj mi na rijec, ukoliko ne zelis uvjeri se, niko ti dati besplatan a koristan savjet nece. Pocevsi od naseg najuspjesnijeg takmicara, pa do srpskih te hrvatskih,bugarskih. Isti ti ce ti jedan, dakle JEDAN pisljivi savjet naplatiti nekih 50tak km. Pa evo nedavno sam cuo da jedan srpski takmicar, nazovimo ga tako, uveliko peljusi omladinu. Generaciju od 18-25godina. Kao eto, oni su nesta vidjeli posebno u njemu pa on sta kaze tako je. Da im kaze poseri se i pojedi da se dodatno obradi oni bi to uradili, na sta bi im uzo nekih 50tak maraka. Plan i program ishrane, treninga, suplemenata dostize cijenu i do nekih 200km. Ja sam napiso u 1 postu, ne mrzim vas, ne zelim vam lose, ne zelim da me pogresno shvatite, ja sam protiv upotrebe anabolickih steroida. Ti ukoliko mislis da si dovoljno strucan po tom pitanju i mislis da si spreman na koristenje istih se nebi konstutovo preko interneta s nekim.
Vjeruj mi, ne zelim nikoga uvrijediti, svaki dan vidjam ljigavce poput tebe koji iz pozadine bockaju u ledja ko najvece hinjare. Ukoliko si ti IGDJE u mom postu vidio da ja nudim nekome da prodam ispod ruke, molim te citiraj.
pasa, zao mi prstiju svojih sto ti moram odgovoriti ali eto hajd...
vidis li da par postova iznad tebe momak pita za karike (gimnasticke ringove), i izradu vratila. pa onda par stranica se pise o ishrani, o jelovniku za ramazan i sl.. i sad ti upadnes i pametujes o stetnosti aas... i to nije marketing.. jbt pa nismo ovce..

ko je pricao o aas uopste prije nego sto si ti se regao aaa ko???? osim tvog drugog nicka ekstremno ili nesto slicno...

meni ne trebaju tvoji savjeti niti savjeti tih takmicara nasih sampiona kako ih ti nazivas, zaboli me realno za iste,
imam pametnija posla od teretane,jer sam se aktivnog bavljenja ovim ostavio prije 3 god, a poceo sam davno,davno...
i to slajm ostavi za nekog sebi dragog jel moze
adnansax

#3287 Re: Teretana

Post by adnansax »

i za ovog ekstremnog
kad citiras citiraj sve a ne edituj ko picic
vidis u kojem kontekstu je receno i sta je predlozeno kao bb obrok a sta obilni obicni obrok
adnansax wrote:
KenCo wrote:vidim ovdje kazu da treba unijeti 2 gr proteina po kilogramu tezine.
ja imam 84 kile, visok sam 188, sto znaci da moram unijeti oko 170 grama proteina ( dnevno?, u roku od 24 sata od zavrsetka treninga? ili....? ) . ako uzmemo u obzir da tijelo moze preraditi maksimalno 30 grama proteina po obroku (ako i toliko), znaci da moram jesti 6 proteinskih obroka dnevno. pored ovoga, racunajte jos jedan obrok prije samog treninga. dakle 7 obilnih obroka dnevno... po mojoj logici ovo je previse hrane, i prakticno je nemoguce toliko pojesti.

objasnjenje ?
170 gr Proteina u toku dana
Ko kaze da tijelo moze iskoristiti maximalno 30 gr Proteina u jednom obroku?? nebitno, ali mislim da je vise
Zavisi sta ti podrazumijevas pod obilnim obrokom, 5 kuhanih jaja je 20 tak gr Proteina meni nije nimalo obilno npr.,pileci file + salata isto nije nesto obilno,posni sir isto,da ne govorimo o ribi i sl.
obilni obroci su za mene vecinom mijesano meso sa dosta hljeba ili neka domaca pita, uz pola litre jogurta,kole... tako nesto...
pozz
Last edited by adnansax on 04/09/2012 00:49, edited 2 times in total.
amko76

#3288 Re: Teretana

Post by amko76 »

Skenderijaba wrote:
amko76 wrote:Hm ovaj Skenderijaba vam je sve ispravno napisao. Gdje si komšo, svrati kod mene da treniramo :D I ja sam na Skenderiji.
Mi sa skenderije smo uvijek bili stara skola bildinga, pogotovo brdjani hehe. Ja sam gore kod rsg-a, malo me godine fataju ali se nedam omladini da me jos gazi. A sto se tice treninga, vidjet cemo. Tesko se odvajam od svoje garaze a i kad bude, sletim dole do importanea da se nagledam naroda i kvazi bildera pa me nema narednih 20dana.
Hehe ja sam niže, a ja imam u sobi to sve :D

Btw koga zanima, najbolji savjet koji vam je dao je da sami čitate, učite, upijate informacije. Tako i ja sam sebi napravim i program i ishranu i sve.

Uostalom boli me neka stvar, i ti si budala Skenderijaba što im išta pišeš.
Skenderijaba

#3289 Re: Teretana

Post by Skenderijaba »

adnansax wrote:
vidis li da par postova iznad tebe momak pita za karike (gimnasticke ringove), i izradu vratila. pa onda par stranica se pise o ishrani, o jelovniku za ramazan i sl.. i sad ti upadnes i pametujes o stetnosti aas... i to nije marketing.. jbt pa nismo ovce..

ko je pricao o aas uopste prije nego sto si ti se regao aaa ko???? osim tvog drugog nicka ekstremno ili nesto slicno...

meni ne trebaju tvoji savjeti niti savjeti tih takmicara nasih sampiona kako ih ti nazivas, zaboli me realno za iste,
imam pametnija posla od teretane,jer sam se aktivnog bavljenja ovim ostavio prije 3 god, a poceo sam davno,davno...
Uredu je dijete, nema potrebe za manguplukom preko tastature. Tebi ne trebaju savjeti, pa super sta radis na temi. Pusti nas da pucamo marketing, ili je to proradila neka licna ljubomora? Ako pogledas post iznad mog, vidjet ces da se pisalo o AAS, tacnije o PCT. Ja sam bio fokusiran na AAS/PCT, ja sam bilder, ja nisam gimnasticar niti biciklista. Ja se drzim svog polja, svog znanja. Ne mogu se ja mjesati u atletiku, ili koji drugi sport jer je moje znanje u tim vodama minimalno.
Realno, moja namjera je bila samo da vama pomognem da imate bolji uvid na bodibilding, da ga ne gledate ko neko opterecenje i da ne gubite pare i vrijeme, prvenstveno vrijeme, na necemu sto vam dobro dati nece. Ali, vidi se kakvi smo mi ustvari. "ne daji mi savjete, koji ce mi kurac tvoji savjeti znam ja najbolje ja sam najbolji".
Uredu je, od takvih ljigavaca poput tebe okrecem glavu na kilometar. Steta mogu reci, samo steta. Radi ovakvih smo mi 92 ginuli, borili se za bolje sutra vama. Odlicno vracate, samo naprijed.
ExtremeB

#3290 Re: Teretana

Post by ExtremeB »

.
Last edited by ExtremeB on 08/09/2012 12:57, edited 1 time in total.
abidal

#3291 Re: Teretana

Post by abidal »

Gdje su najjeftiniji preparati za bodybilding, a da nisu fuseraj....
Skenderijaba

#3292 Re: Teretana

Post by Skenderijaba »

amko76 wrote:
Hehe ja sam niže, a ja imam u sobi to sve :D

Btw koga zanima, najbolji savjet koji vam je dao je da sami čitate, učite, upijate informacije. Tako i ja sam sebi napravim i program i ishranu i sve.

Uostalom boli me neka stvar, i ti si budala Skenderijaba što im išta pišeš.
Ma vjeruj mi, napiso sam samo iz jednog razloga. Zao mi ih je, zao mi ih je sto pustaju da ih narod truje, zao mi je sto su naivni, zao mi je sto nedaju sebi ni jedne reci. Posto si sa skenderije, vjerovatno i znas ko se roka kod nas. A ako mislis na istu osobu kao i ja, da ga ne imenujemo jeli, znas i radi cega je posto kriminalac. Rokanjem steroida napamet i davanje lazne snage ga je dovelo tu gdje i jeste. Nije htjeo primiti savjet, mislim, ja sam mu ih davao ali djaba, otiso je on svojim nekim putem za koji misli on da je to ispravan put. Mada nekad se zapitam, zasto su bilderi takvi, zasto imamo tu neku "mrznju" prema ovim intektualcima. Ali evo, jos jednom mi je objasnjeno zasto.
adnansax

#3293 Re: Teretana

Post by adnansax »

Skenderijaba wrote:
adnansax wrote:

Uredu je dijete, nema potrebe za manguplukom preko tastature. Tebi ne trebaju savjeti, pa super sta radis na temi. Pusti nas da pucamo marketing, ili je to proradila neka licna ljubomora? Ako pogledas post iznad mog, vidjet ces da se pisalo o AAS, tacnije o PCT. Ja sam bio fokusiran na AAS/PCT, ja sam bilder, ja nisam gimnasticar niti biciklista. Ja se drzim svog polja, svog znanja. Ne mogu se ja mjesati u atletiku, ili koji drugi sport jer je moje znanje u tim vodama minimalno.
Realno, moja namjera je bila samo da vama pomognem da imate bolji uvid na bodibilding, da ga ne gledate ko neko opterecenje i da ne gubite pare i vrijeme, prvenstveno vrijeme, na necemu sto vam dobro dati nece. Ali, vidi se kakvi smo mi ustvari. "ne daji mi savjete, koji ce mi kurac tvoji savjeti znam ja najbolje ja sam najbolji".
Uredu je, od takvih ljigavaca poput tebe okrecem glavu na kilometar. Steta mogu reci, samo steta. Radi ovakvih smo mi 92 ginuli, borili se za bolje sutra vama. Odlicno vracate, samo naprijed.
od bildinga do 92, jbt koji si ti lik..sta ja imam s tim sta si ti branio i jesi li branio??
zaboli me i da si pobjegao isti mi djavo..treba te postovati jer si branio, kapa dole..jbt treba li jos neka pogodnost na forumu radi toga
ma stvar je u tom sto si ti regao dva nicka i sam pises o tome,halllooo...i sam sebi odgovaras..pa nije niko idiot..
e pasa moj, zar ti ne rece da bilderi sampioni ne daju savjete dzaba, a sad ti dosao nama da pomognes,jel??
e neka hvala, bas si sevapa zaradio ako nisi koji dinar
amko76

#3294 Re: Teretana

Post by amko76 »

Skenderijaba poslao sam ti privatnu poruku.
burek_in_space

#3295 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

Bicete zamoljeni da se smirite obojica, i diskutujete u granicama forumskih pravila.
Skenderijaba

#3296 Re: Teretana

Post by Skenderijaba »

adnansax wrote:
od bildinga do 92, jbt koji si ti lik..sta ja imam s tim sta si ti branio i jesi li branio??
zaboli me i da si pobjegao isti mi djavo..treba te postovati jer si branio, kapa dole..jbt treba li jos neka pogodnost na forumu radi toga
ma stvar je u tom sto si ti regao dva nicka i sam pises o tome,halllooo...i sam sebi odgovaras..pa nije niko idiot..
e pasa moj, zar ti ne rece da bilderi sampioni ne daju savjete dzaba, a sad ti dosao nama da pomognes,jel??
e neka hvala, bas si sevapa zaradio ako nisi koji dinar
Evo, posto si zapeo da ja imam 2 nicka na ovom forumu, ja bih ovako javno zamolio administratora da provjeri IP adrese pa da se ti sam uvjeris kakve gluposti baljezgas. Nemas ti nista sto sam ja i ovakvi poput mene branili drzavu, ali imam ja. Znas li sta imam ? Vi, danasnja omladina, ste gori od onih protiv kojih smo stajali 92, vi nas vise ubijate nego oni. Ja nisam nikakav sampion, ja sam svoju karijeru okanco 2009, ja nisam izaso ni na kakvo profesionalno takmicenje niti imam IFBB pro karticu, moja takmicenja su u u rangu drzavnog, to je to. A zasto sam se registrovo, rekao sam. Jednom ko se zajebe sa PCT imat ce posljedice dok je ziv, skinut se nece moci koliko to odvratno izgleda. A ti, posto si tako pun znanjem, sto nebi ostavio kakav koristan savjet osim sto navaljujes na mene ko budala.
adnansax

#3297 Re: Teretana

Post by adnansax »

@burek
Ako nisam u pravu ti kao mod reci, javno cu se izvinuti..
ali malo je glupo..dva nicka registrovana danas i oba pricaju o nelegalnim supstancama na javnom forumu, a to niko prije njih nije spominjao mjesecima
ExtremeB

#3298 Re: Teretana

Post by ExtremeB »

.
Tkd

#3299 Re: Teretana

Post by Tkd »

ExtremeB wrote:a sad ce on reci moze se imati 2 ip adresa sa jednog pc ,

ja sam se reg samo da naglasim da ne vjerujete
MAHALSKIM BILDERIMA da ce te se zeznuti i pokajati i da neke stvari vecina ne radi i da treba dosta se edukovati o tome i skender je samo naglasio kako je "zajeban" PTC
ako uopste znas sta je PTC adnane malo gogolaj ubaci pa ces kom reci sta je to bravo :D

I vjeruj mi da ljudi trebaju biti zahvalni bilo kome ko želi pomoći .

Razumijem vašu raspravu, no svakako treba ukazati na "nuspojave".
adnansax

#3300 Re: Teretana

Post by adnansax »

ExtremeB wrote:a sad ce on reci moze se imati 2 ip adresa sa jednog pc ,

ja sam se reg samo da naglasim da ne vjerujete
MAHALSKIM BILDERIMA da ce te se zeznuti i pokajati i da neke stvari vecina ne radi i da treba dosta se edukovati o tome i skender je samo naglasio kako je "zajeban" PTC
ako uopste znas sta je PTC adnane malo gogolaj ubaci pa ces kom reci sta je to bravo :D
e moj pasa
post cicle therapy.....pct a ne ptc...hvala veliko sto si nam ukazao da ne vjerujemo mahalskim bilderima sto treniraju po garazama
Post Reply