Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
leet wrote:Pa normalno da plivač/gimnastičar neće nabijati "masu"..
o ovome ti pricam, jesi ikad gledao film pumping iron i jesi vidio kako oni rade zgibove na vratilu, jednostavno obavezna vjezba ako zelis misicnu masu, nebitna je ako hoces neku "mahalsku" gradzu ono ruka 50 nategnes je ona 51 pa i kod moje nane je tako...govorimo o vjezbama bez tegova,zgibovi na vratilu,propadanja na razboju,sklekovi a nez kakvu masu masu mislis ako misli na misicnu ovo treba raditi i vazno je, ako mislis da imas sto vise kg(sala) onda nisu bitne samo benchaj i zderi i bit ces ogroman
edit: ne mislim druze konkretno na tebe vec inace
U teretani je guzva uvijek na bench klupi, vratilo i razboji su uvijek slobodni
Ove vjezbe nisu popularne medju lokalnim ljubiteljima oblikovanja tijela
Loulou wrote:
Moje je mišljenje isto što se i vježbanja žena tiče. Imati čvrsto, lijepo oblikovano tijelo i blagu definiciju je super stvar, ali praćeno izdržljivošću, snagom (koliko je moguće), općenito dobrom kondicijom- vrh!
Sa ovim se potpuno slazem , neovisno o kojem polu se radi.
Inace nikad nisam shvatao svrhu samog bodybuilding-a, neka se niko ne nadje uvrijeden ali
po meni nesto potpuno besmisleno sto covjek moze uraditi od vlastitog tijela.
Na taj nacin gledanja sve osim hranjenja, jebanja, sranja i spavanja je potpuno bespotrebno i besmisleno. I da je covjek tako razmisljao vjerovatno ne bi se ni mak'o dalje od lovacko-sakupljackog drustva.
ne postoji savrseno tijelo.Ovo je savrseno tijelo za maratonske discipline.Mali misici,dobra kondicija-nema velikog zamora.Ali iz takvog tijela ne mozes izvuci eksplozivnost kakvu trebas za neke druge sportove i aktivnosti
harisaga wrote:ne postoji savrseno tijelo.Ovo je savrseno tijelo za maratonske discipline.Mali misici,dobra kondicija-nema velikog zamora.Ali iz takvog tijela ne mozes izvuci eksplozivnost kakvu trebas za neke druge sportove i aktivnosti
Rudisha je 800-metraš i veze nema sa maratonom i maratonskom konstitucijom tijela.
harisaga wrote:ne postoji savrseno tijelo.Ovo je savrseno tijelo za maratonske discipline.Mali misici,dobra kondicija-nema velikog zamora.Ali iz takvog tijela ne mozes izvuci eksplozivnost kakvu trebas za neke druge sportove i aktivnosti
Rudisha je 800-metraš i veze nema sa maratonom i maratonskom konstitucijom tijela.
ovakvih rudisa imas po cijelom sarajevu (skoro na svakom semaforu i po ferhadiji), i ovo se ne moze nazvati savrsenim, daleko od toga.
johann blake, tyson gay, green, powel i sl,mnogo bolji fizicki izgled..ali opet, ukusi su razliciti jbg
ovakvih rudisa imas po cijelom sarajevu (skoro na svakom semaforu i po ferhadiji), i ovo se ne moze nazvati savrsenim, daleko od toga.
johann blake, tyson gay, green, powel i sl,mnogo bolji fizicki izgled..ali opet, ukusi su razliciti jbg
Ako gledaš samo spoljašnost onda da. 800-metraši imaju najbolji spoj snage i izdržljivosti tijela, zato kažem da je to savršena kombinacija.
mislio sam onako cisto na fizicki izgled, a snaga, explozivnost, izdrzljivost i sve ostalo profesionalnih sportista (pogotovo ovih vrhunskih) na mnogo je vecem nivou nego sto to mi ovdje mislimo da znamo
adnansax wrote:mislio sam onako cisto na fizicki izgled, a snaga, explozivnost, izdrzljivost i sve ostalo profesionalnih sportista (pogotovo ovih vrhunskih) na mnogo je vecem nivou nego sto to mi ovdje mislimo da znamo
Ne znam kakvu izdržljivost imaju bodybuilderi i na koji način je grade?
Baš me interesuje kako prolaze builderi recimo na cooperovom testu.
u pravu si(meni je djelov'o kao "bucmasti" maratonac XD),ali je ponovo konstitucijski blizi njima nego sprinterima..U njegovoj disciplini/sportu ovakva gradja tijela pomaze,ali ne znaci da je univerzalno idealna.
adnansax wrote:mislio sam onako cisto na fizicki izgled, a snaga, explozivnost, izdrzljivost i sve ostalo profesionalnih sportista (pogotovo ovih vrhunskih) na mnogo je vecem nivou nego sto to mi ovdje mislimo da znamo
jesi siguran da je vrhunski bodybuilderi nemaju, ne bih bio bas toliko uvjeren da su samo trome gromade mesa... ali nebitno
nisam ti naveo bildere za primjer fizickog izgleda, vec sprintere koji sasvim sigurno posjeduju i snagu i izdrzljivost poput navedenog 800 metrasa
normalno da ce biti bolji na takvom testu(trcanja),jer oni stlano trce i njihovi su misici na to navikli(muscle memory),ali stavi njega da se npr bori(wrestling,judo) sa covjekom njegove kilaze pa vidi ko ce se prije umoriti :Dili npr stavi njega kraj plivaca pa vidi ko ce duze plivati. idealna gradja se moze posmatrati kroz estetiku i perfromansu..mogu se davati misljenja o njoj itd,ali univerzalno Idealna gradja ne postoji.Samo jedno je sigurno ,ovi iz teretane nisu idealno gradjeni posmatrajuci kroz faktor performansi i sposobnosti xD
jesi siguran da je vrhunski bodybuilderi nemaju, ne bih bio bas toliko uvjeren da su samo trome gromade mesa... ali nebitno
nisam ti naveo bildere za primjer fizickog izgleda, vec sprintere koji sasvim sigurno posjeduju i snagu i izdrzljivost poput navedenog 800 metrasa
Ljudi velike misicne mase tesko mogu biti izdrzljivi kao ljudi manje misicne mase(oboje sportisti istog nivoa).Veliki misici traze velike kolicine krvi i kisika.Jaci su u kratkom periodu(eksplozivniji) ali ne na duze staze...postoji razlog zasto su sprinteri na 100 metara onako veliki i "nabildani",a zasto su maratonci "kost i koza"
harisaga wrote:
Ljudi velike misicne mase tesko mogu biti izdrzljivi kao ljudi manje misicne mase(oboje sportisti istog nivoa).Veliki misici traze velike kolicine krvi i kisika.Jaci su u kratkom periodu(eksplozivniji) ali ne na duze staze...postoji razlog zasto su sprinteri na 100 metara onako veliki i "nabildani",a zasto su maratonci "kost i koza"
ma sve to stoji, sve je to tacno, ali nas koncept bodybuildera je bencher sa rukama 50 cm, na motoru cijeli dan uz pauze za cevape, pizze i sl...ja sam mislio na vrhunske bildere, kojima i nije primarno da budu izdrzljivi ali isto tako u sklopu svojih priprema rade takve vjezbe i treninge, jer ipak je rijec o vrhunskim sportistima sa cijelim timom strucnjaka i sponzora
forest gump wrote:O tome i govorim. Dakle body builderi uopšte nisu funkcionalni u svojoj snazi? To je dakle više neki vid "estetskog" sporta?
ne razumijem kako mislis da nisu funkcionalni u svojoj snazi, ne znam sta mislis tacno?
njihov cilj je misicna hipertrofija, i za to koriste razlicite vrste treninga radi aktivacije svih misicnih vlakana (i sporih i brzih).
trening (aktivacija misicnih vlakana), ishrana, farmakologija, sve su to aspekti bodybuildinga, tako da ne razumijem cemu "omalovazavanje" tog sporta.
forest gump wrote:O tome i govorim. Dakle body builderi uopšte nisu funkcionalni u svojoj snazi? To je dakle više neki vid "estetskog" sporta?
ne razumijem kako mislis da nisu funkcionalni u svojoj snazi, ne znam sta mislis tacno?
njihov cilj je misicna hipertrofija, i za to koriste razlicite vrste treninga radi aktivacije svih misicnih vlakana (i sporih i brzih).
trening (aktivacija misicnih vlakana), ishrana, farmakologija, sve su to aspekti bodybuildinga, tako da ne razumijem cemu "omalovazavanje" tog sporta.
nikakve koristi od istog,osim ako gradis karijeru izbacivaca
nikakve koristi od istog,osim ako gradis karijeru izbacivaca
ne trolaj kad nemas pojma.
nikakve koristi od vrhunskog sporta??? kod nas - nikakve, vani - zarada za zivot na visokoj nozi kakav vecina ovdje moze sanjati
zasto vezujes bb sa izbacivacima, vise je momaka koji se bave borilackim sportovima, a rade takve vrste poslova.
Fakat mi nije cilj omalovažavanje ni jednog sporta pa tako ni bodybuildinga. Laik sam glede istog pa mi nije najasniji njegov smisao.
Da li je fitness takmičenje zapravo nešto kao takmičenmje ljepote (tijela)?
ne trolaj kad nemas pojma.
nikakve koristi od vrhunskog sporta??? kod nas - nikakve, vani - zarada za zivot na visokoj nozi kakav vecina ovdje moze sanjati
zasto vezujes bb sa izbacivacima, vise je momaka koji se bave borilackim sportovima, a rade takve vrste poslova.[/quote]
vrhunski sport?po cemu?mozda samo po vrhunskim sredstvima koja se moraju uloziti da bi zaradio kao sto kazes da zivis na visokoj nozi,otherwise zarada je samo u gihtovima i srcanim problemima
kojim borilackim sportovima,karate,tekvando,ahaaaa
cittaeterna wrote:ne trolaj kad nemas pojma.
zasto vezujes bb sa izbacivacima, vise je momaka koji se bave borilackim sportovima, a rade takve vrste poslova.
vrhunski sport?po cemu?mozda samo po vrhunskim sredstvima koja se moraju uloziti da bi zaradio kao sto kazes da zivis na visokoj nozi,otherwise zarada je samo u gihtovima i srcanim problemima
kojim borilackim sportovima,karate,tekvando,ahaaaa[/quote]
a ta sredstva se ne koriste u drugim sportovima??? cr7 se ne lupa hormonima i ko zna jos cime,howard zakucava s centra terena na bananama i piletini, phelps pliva milion sati sedmicno na steakovima i sl..yea right
cittaeterna wrote:ne trolaj kad nemas pojma.
kojim borilackim sportovima,karate,tekvando,ahaaaa
a ta sredstva se ne koriste u drugim sportovima??? cr7 se ne lupa hormonima i ko zna jos cime,howard zakucava s centra terena na bananama i piletini, phelps pliva milion sati sedmicno na steakovima i sl..yea right [/quote]
pa dobro ima dosta toga sto se moze uzeti prije steroida i hormona itd.. od raznh no preparata,boostera,visokoproteinskih obroka ne mora nuzno biti ampula i boca u zicagu, ali et po meni najbolje atlete su mma borci, nekako za njihov sport treba posjedovati svega u dovoljnoj kolicini(snage,izdrzljivosti,kondicije,ekspolozivnosti,koncentracije,motorickih sposobnosti) i imaju razlicite treninge nikad nisu i ne mogu biti ograniceni na jedno, ali u sustini ne postoji savrsen covjek postoji samo "savrsen" za ono zanimanje kojim se bavi