Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#2876 Re: Teretana
A jest ali ljudi ne znaju .. Mnogo ih i koji idu u teretanu ne zele da vode racuna o ishrani .. preko zime se moze hajd ali sad ide ljeto a ne zelim da budem smao napuhan u majci
I skontao sam sto bolje izgleda u majici to je gore kad se skine
Hvala bogu ja sam slab u majici
Ovdje ne mislim na one bas nabildane pa kad obuce majicu sve mu se vidi pa i plocice 
- Vitezanin
#2877 Re: Teretana
Neki su dobri u majici, a slabi ovako
, a eto, ti si slab u majici a dobar 'vako.

- bic
#2879 Re: Teretana
Imam 23 godine,185cm,84kg i planiram doma trenirati.Cilj mi je onako,jbg,solidno izgledati,nikakve pretjerane ambicije,bar ne za sad,ali od nekud treba poceti.
Nabavio sam bench sa 70kg tereta,dvije bucice od po 12kg,Z-sipka,vratilo.Zanima me da li je to dovoljno za ovo sto sam naumio,kako i sta trenirati,kojim danima sta raditi,znaci svaki savjet je dobrodosao.
Hvala...
Nabavio sam bench sa 70kg tereta,dvije bucice od po 12kg,Z-sipka,vratilo.Zanima me da li je to dovoljno za ovo sto sam naumio,kako i sta trenirati,kojim danima sta raditi,znaci svaki savjet je dobrodosao.
Hvala...
- adnansax
#2880 Re: Teretana
Imas i vise nego dovoljno za pocetak i sasvim dobro napredovanje,ako se posvetis tome kako treba.bic wrote:Imam 23 godine,185cm,84kg i planiram doma trenirati.Cilj mi je onako,jbg,solidno izgledati,nikakve pretjerane ambicije,bar ne za sad,ali od nekud treba poceti.
Hvala...
Nisi napisao imas li iskustva u treningu s tegovima, jesi li prije trenirao i sl...(da znam da ti ne pisem sve toliko detaljno), ali evo nesto za pocetak
trening
prvi dan - grudi, stomak, noge (ako imas na klupi one dodatke za noge,vjerujem da nemas gdje radit cucanj, ako imas stalak neki za cucanj jos bolje)
vjezbe - ravni bench press - 2 serije za zagrijavanje x 15tak ponavljanja (laganih)
-3 radne serije x 12-15 ponavljanja
- potisak bucicama s klupe - 3 radne serije x 12 ponavljanja
- razvlacenje bucicama - 2 radne serije x 12 ponavljanja
- sklekovi ili razboj ako imas - 2 serije x maximalni br ponavljanja
- cucanj (ako imas neki stalak ili sl) - isto kao i za bench press sa klupe
- extenzija (ako imas dodatak za noge na klupi) - 3 serije x 12 ponavljanja
- listovi (podizanje na prste s sipkom na ramenima) - 3 serije x 15 ponavljanja
- dvije vjezbe za stomak (trbusnjaci i podizanje nogu)
drugi dan - ledja, biceps
vjezbe - podizanje na vratilu ispred glave - 3 serije x koliko mozes
- veslanje u pretklonu sipkom - 3 serije x 12 ponavljanja
- veslanje bucicom - 2 serije x 12 ponavljanja
- mrtvo dizanje - 3 serije x 12 ponavljanja (vratilo i mrtvo mjenjas redoslijed izvodjenja svaki trening)
- biceps pregib sipkom - 3 serije x 12 ponavljanja
- biceps pregib bucicama - isto kao i sa sipkom
treci dan - ramena, triceps
vjezbe - stojeci ili sjedeci potisak sipkom ispred ili iza glave - isto kao bench press
- lateralno podizanje bucica - 3 serije x 12 ponavljanja
- fly za zadnje rame - 3 serije x 12 ponavljanja
- trapez - bucice ili sipka - 2 serije x 15 ponavljanja
- triceps potisak s cela lezeci - 3 serije x 12 ponavljanja (1 serija zagrijavanja prije)
- triceps potisak bucicom iza glave - isto kao i sa sipkom
ovo ti je neki osnovni pocetnicki trening, obicno se trenira 2 dana pa jedan pauze, ili 1 treninga pa 1 pauza
sve vjezbe mozes pogledati kako se izvode na jubitu, ako sta bude trebalo reci
ishrana
slatkisi,bijeli hljeb, pizze, i ta cuda - out
voce, povrce, bijelo meso, riba, jaja - in
ukratko
ako sta bude nejasno slobodno reci
pozz
- bic
#2881 Re: Teretana
Hvala na odg.,ako mi sta bude nejasno pitat cu ovako ili pm 
- bic
#2882 Re: Teretana
Hvala na odg.,ako mi sta bude nejasno pitat cu ovako ili pm 
-
Mustang1
#2883 Re: Teretana
Cucanj zovnes nekoga da ti pomogne da dignes i spustis jbg
Zadnju lozu mozes raditi i sa bucicama i sa Z sipkom
-
Ticker
#2884 Re: Teretana
Moze li preporuka za teretanu u Sa, najvise me zanimaju cardio sprave?
-
Mustang1
#2886 Re: Teretana
Okus posnog sira sam savladao sa aromom .. ali mi sa zobenim nikako ne ide
Ima li nacin da budu ljepse
sa vodom ne mlijeko
Ako ne uspijem onda cu preci na mlijeko jebiga 
-
harisaga
#2887 Re: Teretana
Pij sa mlijekom ,uzmi neko do 2% masti,stavi kasiku meda. D:.nece te to toliko kociti u dijeti ako ti je sve ostalo ok :S
-
Mustang1
#2888 Re: Teretana
Neki dan sam negdje procitao cak da je mlijeko poslije trcanja dobro za skidanje masnih naslaga
ne kontam logiku ali tako je pisalo
A trudim se sto vise srediti ishranu od kako trcim ..Trcim prvenstveno radi kondicije jer mi treba to ali kad vec radim to ne ide da jedem sve i svasta pa pokusavam sada i to srediti koliko mogu
-
harisaga
#2889 Re: Teretana
Sutra ce napisati da se od mlijeka umire ako popijes casu poslije trcanja...Pusti se clanaka tih ublehaskih,nemaju oni pojma o zivotu 
-
Mustang1
#2890 Re: Teretana
Moze li se preko dana otici raditi trbusnjake a navece normalno sta se radi .. Previse mi traje trening kad i trbusnjake radim .. i sa trcanjem ostanem i 2 sata u teretana ..Ne bih svaki dan radio trbusnjake,svaki drugi ali da ih bar odradim kako treba 
- Industrialyzer
#2891 Re: Teretana
Za najvise sat vremena mozes odraditi odlican trening , smanji pauze izmedju serija. Eh sad , ne znam koliko trcis 
-
Mustang1
#2892 Re: Teretana
Ma smanjio sam pauze ali cesto bude prevelika guzva i onda nas nekoliko radi isto pa se mijenjamo ... Trcim kako kad 10-20-30 minuta .. zavisi je'l trcim ujutro .. sinoc sam trcao 10 minuta i malo trbusnjake i ostao sam nekih mozda sat i 10-15 minuta .. ali to je zato sto nije bilo guzve
- adnansax
#2893 Re: Teretana
trening s tegovima se moze odraditi do sat vremena i da bude efektan,a aerobni trening poslije anaerobnog ne bi trebao trajati duze od pola sata..sad je druga stvar ako ti se ne provodi toliko vremena u teretani, jbgBubalo1 wrote:Ma smanjio sam pauze ali cesto bude prevelika guzva i onda nas nekoliko radi isto pa se mijenjamo ... Trcim kako kad 10-20-30 minuta .. zavisi je'l trcim ujutro .. sinoc sam trcao 10 minuta i malo trbusnjake i ostao sam nekih mozda sat i 10-15 minuta .. ali to je zato sto nije bilo guzve
pozz
-
Mustang1
#2894 Re: Teretana
Pa tako mi otprilike i traje rijetko kad da predje preko sat kada nema guzve ..ali je problem sto je cesto guzva i onda se to oduzi pogotovo na kraju za trbusnjake jer svi to rade pa ja moram experimentisat i raditi nesto na drugom mjestu .. Ali idem od sutra preko dana jedno 15-20 minuta svaki drugi dan raditi trbusnjake a navece cu tegove normalno ..
-
Mustang1
#2896 Re: Teretana
Radio sam i to par dana ali jbg teretana je teretana
radit cu ovo sutra pa cu vidjeti kako cu proci
Last edited by Mustang1 on 03/04/2012 10:55, edited 1 time in total.
- adnansax
#2897 Re: Teretana
po meni ne isplati se ici u teretanu dva puta dnevno samo radi trbusnih..ako si vec mislio ici tako onda bar treniraj i neke druge misicne skupine ili radi kardio sa trbusnim, a onda drugi trening samo tegove
pozz
pozz
-
Mustang1
#2898 Re: Teretana
Sto se ne bi isplatilo .. I to je skupina misica kao i sve ostale .. Samo sto se moze raditi cesce kao i listovi .. A necu kardio zato sto trcim i ujutro i onda navece poslije treninga malo taman .. a nije mi daleko teretana manje od 10 minuta tako da mi je taman i to .. a svakako kada ustanem rano ovako zbog trcanja bude mi dosadno i cesto odspavam a necu to .. tako da ce mi i tu dobro doci
- Vitezanin
#2899 Re: Teretana
Ja ne znam sta da radim za listove... Vidio sam sve one sprave i brate ne znam odakle da pocnem. Ja bih najradije neke vjezbe bez sprava za listove
.
A ovaj lik gore-jednog finog dana i ja cu se ovako nabildati. Nista vise i nista manje.
Necu da budem onaj veliki body builder, bjez' to. 
Btw trbusnjaci se fakat kod kuce mogu raditi ako se nema dovoljno vremena za teretanu (ili ako je guzva, kako netko napisa
).
Postoji brdo opcija na netu i to se sve moze bez odlaska u teretanu. Dakako, raditi samo trbusnjake bez ostatka tijela je nigdje veze tako da se za vecinu ostalih stvari treba ici u teretanu osim ako nemae pokoju spravicu u kuci.
Btw pitanjce: ja radim trbusnjake svaki put kad idem u teretanu, tj 4 puta tjedno. Je l' to ok? Mislim, je li previse?
4 serije po 15-20, ovisi.
A ovaj lik gore-jednog finog dana i ja cu se ovako nabildati. Nista vise i nista manje.
Btw trbusnjaci se fakat kod kuce mogu raditi ako se nema dovoljno vremena za teretanu (ili ako je guzva, kako netko napisa
Postoji brdo opcija na netu i to se sve moze bez odlaska u teretanu. Dakako, raditi samo trbusnjake bez ostatka tijela je nigdje veze tako da se za vecinu ostalih stvari treba ici u teretanu osim ako nemae pokoju spravicu u kuci.
Btw pitanjce: ja radim trbusnjake svaki put kad idem u teretanu, tj 4 puta tjedno. Je l' to ok? Mislim, je li previse?
-
caros
#2900 Re: Teretana
Listove možeš raditi na presi ili staviš šipku na leđa i radiš kao da si na onoj spravi.