Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
enisss
#276 Re: Teretana
ma dobro...sve zavisi sta pijes i ako si u kafani...ja isto volim popit crno vino..al nista pretjerano...neces sad ici iz krajnosti u krajnost..kao sto je rekao burek jednom...nismo mi takmicari sad pa da pazimo i da se ubijamo od treninga..nismo ni spartanci..ni neko ultimate fighteri..ono...naci neku sredinu i raditi...al isto tako moze se i posjediti sa drustvom..naravno treba i tada paziti...ne lokati previse i ne jesti masno ni tad....zlatna sredina..davnu su ljudi rekli
.
-
Adi_vp
#277 Re: Teretana
Apsolutno si u pravu.Koncentracija,bez suplje price-na kafu pa pucaj supljak jelenisss wrote:ma da...fol je u tome da sve "strpas" u sat vremena...nekad i manje...znam ljude koji ostanu samo nekih 40 minuta u teretani a extra su...naravno to su oni koju uzimaju odredjene suplemente....nema price...supljaka..dodjes...koncentrises se..koncentracija je jako bitna..pogotovo na misic koji trenutno radis...odradis trening..pravis sto manje mozes pauze...60 sec maximalno i to je to....kasnije odmor..hrana...itd itd
-
Rambo-Amadeus
#278 Re: Teretana
uh jest se sjelo sinoc kvalitetno
ali nema veze, usao sam u neku formu, tako da nije problem, ne osjetim na treningu toliko...i da sto se tice tih kratkih treninga i odmora od 60 sec...hm... moji treninzi traju do sat i po, i idem cetiri puta sedmicno, sve zavisi sta neko podrazumijeva pod "uspjehom" ili "napretkom" ali ono sto ja podrazumijevam pod rezultatom ne moze se ostvariti za 40 minuta, nek prica ko god sta hoce...
ali nema veze, usao sam u neku formu, tako da nije problem, ne osjetim na treningu toliko...i da sto se tice tih kratkih treninga i odmora od 60 sec...hm... moji treninzi traju do sat i po, i idem cetiri puta sedmicno, sve zavisi sta neko podrazumijeva pod "uspjehom" ili "napretkom" ali ono sto ja podrazumijevam pod rezultatom ne moze se ostvariti za 40 minuta, nek prica ko god sta hoce...
-
emerik
#279 Re: Teretana
Treniram vec 3-4 mjeseca, i prilicno sam zadovoljan. Radim na suho... i ono, vec se vide misici koji se prije nisu vidjeli.
Medjutim, problem mi je sto ne mogu ishranu prilagoditi treningu... Jedem sve i svasta (uglavnom ono "lose" -- slatko, fast food i slicno)... Ono, sve usput. Nema se vremena da pravim neka jela i slicno. Moze li mi neko preporuciti sta da pojedem, recimo, umjesto pite, a da je "zdravo"? Umjesto pizze? Umjesto slatka?
Ali nesto da se moze kupiti, ili brzo napraviti, jer nemam vremena da kuham...
-
callmethebreeeze
#280 Re: Teretana
odes veliki supermarket i onda uzmes raznoraznih konzervi graha, uzmes, ako ima konzerve leblebija, uzmes koznerve tunjevine, najradije ako je u vodi, uzmes jaja, uzmes konzerve leca, i onda to kombinujes to s povrcem. jedan paradjz, luk, malo zelene salete i na to stavis lece i tunjevinu. polijes s malo maslinova ulja i so i biber. pet minuta, a odlican i zdrav obrok. onda naravno moras poceti da ucis da kuhas.emerik wrote:Treniram vec 3-4 mjeseca, i prilicno sam zadovoljan. Radim na suho... i ono, vec se vide misici koji se prije nisu vidjeli.Medjutim, problem mi je sto ne mogu ishranu prilagoditi treningu... Jedem sve i svasta (uglavnom ono "lose" -- slatko, fast food i slicno)... Ono, sve usput. Nema se vremena da pravim neka jela i slicno. Moze li mi neko preporuciti sta da pojedem, recimo, umjesto pite, a da je "zdravo"? Umjesto pizze? Umjesto slatka?
-
enisss
#281 Re: Teretana
ja bukvalno zivim na piletini...mlijeku...krompiru i vocu....pojedem ujutro jednu krisku hljeba uz mlijeko....ostatak dana ne jedem hljeb nikako...mislim da ti nije nikakav problem spremiti piletinu..ona je dobra ..puna je proteina..puretina jos bolja...kao sto kaze drug prije mene...imas grah isto tako u konzervi...i ribu je lako spremiti....ako vec radis i treniras mislim da bi trebao i ishranu malo da sredis..ako si vec odlucio da vjezbas...kad je bal nek je maskenbal
)))))
-
callmethebreeeze
#282 Re: Teretana
piletina je odlicna, fino meso takodjer nije lose, teletina, prvenstveno. fasirano, iako malo masnije je lako za spremiti. treba ti luk, mrkva, konzerva paradjza ili paradjz pire i eto ti sosa za tjesteninu... ako te zanima jos samo pitaj, ja volim i znam kuhati i mogu ti dati recepte. ako hoces jedan savjet, onda ti je moj da izbjegavas fastfood hranu, mislim na one hamburgere i bijeli hljeb. ako vec moras jesti vani onda jedi u ascinicama, bolje je recimo pojesti grah ili zelje nego hotdog ili pljeskavicu.
jos jedan dobar fazon je da kupis kostunjavog voca, badema, kikirikija, etc, i imas to u dzepu poslije treninga, oni su puni dobrih masnoca i proteina, ali su i kaloricni, tako da treba biti pazljiv.
jos jedan dobar fazon je da kupis kostunjavog voca, badema, kikirikija, etc, i imas to u dzepu poslije treninga, oni su puni dobrih masnoca i proteina, ali su i kaloricni, tako da treba biti pazljiv.
-
enisss
#283 Re: Teretana
eh...nisam se dugo javio hehe....evo danas sam radio prsa i triceps...imao sam problema zbog toga sto je bilo previse ljudi u teretani pa sam morao da improvizujem..valjda ide ljeto pa ljudi uzurbano idu u teretane
...juce sam radio ledja i nevjerovatno posljednje dvije serije mrtvog dizanja sam radio sa 140kg...prosli trening mi je bio maximum 120 kg..ne znam sta se desava al ocigledno je ogroman napredak...
...nista nisam mijenjao osim sto sam poceo da radim piramidalni trening(povecanje tezine iz serije u seriju)...nije mi bio cilj da dizem velike tezine al eto kad se mora...mora se....
...poz svima
-
bio vani bilo dobro
#284 Re: Teretana
eo vako i ja bih da nesto pitam
Naime interesuje me jedna stvar oko trbusnjaka. Sta trebam radit za te trbusnjake(osim obicnih trbusnjaka,sklekova)..
I koja je najbolja hrana za gubitak kilograma. imam nekih 5,6 kg viska..
Naime interesuje me jedna stvar oko trbusnjaka. Sta trebam radit za te trbusnjake(osim obicnih trbusnjaka,sklekova)..
Last edited by bio vani bilo dobro on 13/01/2010 00:10, edited 1 time in total.
-
enisss
#285 Re: Teretana
najbolja vjezba za trbusnjake je trcanjebio vani bilo dobro wrote:eo vako i ja bih da nesto pitam![]()
I trebam li u Teretanu ili da nabavljam tu opremu za kucu.
-
bio vani bilo dobro
#286 Re: Teretana
hvala.enisss wrote:najbolja vjezba za trbusnjake je trcanjebio vani bilo dobro wrote:eo vako i ja bih da nesto pitam![]()
I koja je najbolja hrana za gubitak kilograma. imam nekih 5,6 kg viska.....nema koristi ako radis trbusnjake ako se ne vide od sala koje je preko njih
....sto se tice hrane...smanji masti i ugljikohidrate a povecaj unos proteina...
i jos nesto kad je najzdravije i najbolje to dzogiranje?
-
Adi_vp
#287 Re: Teretana
juce pao kvalitetan trening,ledja i biceps bonus tip pupa
sutra lagano rame-noge i ovaj spomenuti bonus tip...
za djogiranje mnogi ce reci ujutro al rijetko ko to moze tako da tajming skontaj kako ti pase,meni je predvece super...
za djogiranje mnogi ce reci ujutro al rijetko ko to moze tako da tajming skontaj kako ti pase,meni je predvece super...
-
enisss
#288 Re: Teretana
ujutro na prazan zeludac je najbolje ako zelis da smrsas...medjutim ja nikad nisam mogao...tezak covjek ujutro hehe...pa tako da trcim uvijek poslije teretane navecebio vani bilo dobro wrote:hvala.enisss wrote:najbolja vjezba za trbusnjake je trcanjebio vani bilo dobro wrote:eo vako i ja bih da nesto pitam![]()
I koja je najbolja hrana za gubitak kilograma. imam nekih 5,6 kg viska.....nema koristi ako radis trbusnjake ako se ne vide od sala koje je preko njih
....sto se tice hrane...smanji masti i ugljikohidrate a povecaj unos proteina...
i jos nesto kad je najzdravije i najbolje to dzogiranje?
-
bio vani bilo dobro
#289 Re: Teretana
enisss wrote: ujutro na prazan zeludac je najbolje ako zelis da smrsas...medjutim ja nikad nisam mogao...tezak covjek ujutro hehe...pa tako da trcim uvijek poslije teretane navece...pozzz
Adi_vp wrote: za djogiranje mnogi ce reci ujutro al rijetko ko to moze tako da tajming skontaj kako ti pase,meni je predvece super...
Hvala na brzim odgovorima
Vidjet cu ujutro pa vam javim
-
maxell_sarajevo
#290 Re: Teretana
Trenirao tri godine, litre i litre znoja potrosio, i onda posljednju godinu zapostavio treninge zbog fakulteta, dobio 15kg mase i trenutno vagam 95kg
.Sad jednom sedmicno trcanje i plivanje valjda cu uspjeti barem stomacic skinuti 
- burek_in_space
#291 Re: Teretana
Imash idealnu kilazhu.maxell_sarajevo wrote:Trenirao tri godine, litre i litre znoja potrosio, i onda posljednju godinu zapostavio treninge zbog fakulteta, dobio 15kg mase i trenutno vagam 95kg.Sad jednom sedmicno trcanje i plivanje valjda cu uspjeti barem stomacic skinuti
-
enisss
#292 Re: Teretana
lakse se vratiti nego sve ispocetka..al eto..opet bi ti preporucio barem da to sve pojacas na jedno tri puta sedmicnomaxell_sarajevo wrote:Trenirao tri godine, litre i litre znoja potrosio, i onda posljednju godinu zapostavio treninge zbog fakulteta, dobio 15kg mase i trenutno vagam 95kg.Sad jednom sedmicno trcanje i plivanje valjda cu uspjeti barem stomacic skinuti
-
emerik
#293 Re: Teretana
Da li bi ti bio problem da mi sastavis neki sedmicni meni, sta da jedem svaki dan za obroke, a da ispunim slijedece:callmethebreeeze wrote:odes veliki supermarket i onda uzmes raznoraznih konzervi graha, uzmes, ako ima konzerve leblebija, uzmes koznerve tunjevine, najradije ako je u vodi, uzmes jaja, uzmes konzerve leca, i onda to kombinujes to s povrcem. jedan paradjz, luk, malo zelene salete i na to stavis lece i tunjevinu. polijes s malo maslinova ulja i so i biber. pet minuta, a odlican i zdrav obrok. onda naravno moras poceti da ucis da kuhas.emerik wrote:Treniram vec 3-4 mjeseca, i prilicno sam zadovoljan. Radim na suho... i ono, vec se vide misici koji se prije nisu vidjeli.Medjutim, problem mi je sto ne mogu ishranu prilagoditi treningu... Jedem sve i svasta (uglavnom ono "lose" -- slatko, fast food i slicno)... Ono, sve usput. Nema se vremena da pravim neka jela i slicno. Moze li mi neko preporuciti sta da pojedem, recimo, umjesto pite, a da je "zdravo"? Umjesto pizze? Umjesto slatka?
1. Da skinem salo
2. Da nije tesko napraviti tu hranu
Mislim da bi trebo jesti 5 puta dnevno, ali u manjim kolicinama. Valjda. Ili 1-2 dnevno... kao do sad?
Hvala unaprijed.
-
enisss
#294 Re: Teretana
trebao bi jesti vise puta sa manjim obrocima...da ubrzas metabolizam....znaci treba da jedes minimum 6 puta tokom dana..3 obroka i 3 uzine...svih 6 obroka treba da sadrzavaju proteine...meso...mlijecni proizvodi..jaja...riba...e sad u zavisnosti od tvoje fizicke aktivnosti.. jedan do dva obrka trebaju sadrzavati ugljene hidrate...zitarice..krompir...druga dva mogu sadrzavati povrce u sirovom ili kuhanom stanju...masnoce moras da izbacis u potpunosti i umjesto zasicenih masti da koristis laneno...maslinovo ili omega 3 ulje....emerik wrote:Da li bi ti bio problem da mi sastavis neki sedmicni meni, sta da jedem svaki dan za obroke, a da ispunim slijedece:callmethebreeeze wrote:odes veliki supermarket i onda uzmes raznoraznih konzervi graha, uzmes, ako ima konzerve leblebija, uzmes koznerve tunjevine, najradije ako je u vodi, uzmes jaja, uzmes konzerve leca, i onda to kombinujes to s povrcem. jedan paradjz, luk, malo zelene salete i na to stavis lece i tunjevinu. polijes s malo maslinova ulja i so i biber. pet minuta, a odlican i zdrav obrok. onda naravno moras poceti da ucis da kuhas.emerik wrote:Treniram vec 3-4 mjeseca, i prilicno sam zadovoljan. Radim na suho... i ono, vec se vide misici koji se prije nisu vidjeli.Medjutim, problem mi je sto ne mogu ishranu prilagoditi treningu... Jedem sve i svasta (uglavnom ono "lose" -- slatko, fast food i slicno)... Ono, sve usput. Nema se vremena da pravim neka jela i slicno. Moze li mi neko preporuciti sta da pojedem, recimo, umjesto pite, a da je "zdravo"? Umjesto pizze? Umjesto slatka?
1. Da skinem salo
2. Da nije tesko napraviti tu hranu
Mislim da bi trebo jesti 5 puta dnevno, ali u manjim kolicinama. Valjda. Ili 1-2 dnevno... kao do sad?
Hvala unaprijed.
-
emerik
#295 Re: Teretana
To je okej. Ali volio bih kad bih imao neki meni za svaki dan, sta da jedem tacno za koji obrok... i drzat se toga. Ovako se lagano odustane. 
-
Adi_vp
#296 Re: Teretana
Juce extra trening prsa-triceps,sutra abd ledja-biceps..Kao sto rece enis u jednom od prethodnih postova prilicno se iznenadih koliko je ljudi u teretanama u globalu,kolektivna svijest je proradila koliko vidim
Sem mladje raje vidim respektabilan broj starijih isto tako
..
-
Adi_vp
#297 Re: Teretana
Nema na cemubio vani bilo dobro wrote:enisss wrote: ujutro na prazan zeludac je najbolje ako zelis da smrsas...medjutim ja nikad nisam mogao...tezak covjek ujutro hehe...pa tako da trcim uvijek poslije teretane navece...pozzz
Adi_vp wrote: za djogiranje mnogi ce reci ujutro al rijetko ko to moze tako da tajming skontaj kako ti pase,meni je predvece super...
Hvala na brzim odgovorima![]()
Vidjet cu ujutro pa vam javim
-
enisss
#298 Re: Teretana
kad bi barem mogao ujutro da trcim al nema sanse...to je za mene nemoguca misija..kad se probudim treba mi neka 2 sata da dodjem sebi 
-
gradska toplana
#299 Re: Teretana
Raja kod mene je situacija S.O.S
,trebam pomoc.Radi se o tom da sam nabacio 3 kg za 15 dana ,a ubio se radeci.Odem u klub,ostanem po skoro 2 sata i na jedan nacin razlocarenje ,a na drugi zadovoljstvo.Prvo zbog nabacenih 3 kg,a drugo malo osjetim i vidim zatezanje.U tih 15 dana sam odradio 13 treninga koji su mjesavina svega po malo.Evo sta radim:
-zagrijavanje (10' lagano trcanje i 5' rastezanje)
-sve masine odradim u 3 serije po 12 ponavljanja (6 razlicitih masina)
-trbusnjaka odradim oko 100 komada
-sklekova oko 70-80
-opet na trcanje tzv.interval trajanja 28' (2x14')jedan interval ide 1' brzina 80% pa 1' 50%
problem je sto vec imam "pivskog stomaka" pa me te 3 kg bas prepadose.Mozda je i problem u hrani jer jedem dva puta dnevno.Dorucak kafa
,rucak obilan i raznovrstan,a vecera standardno salata.Nekonzumiram alkohol(rezolucija od Nove) i pijem dosta vode ,a ponekad i propel vodu.Kontam da sa 40 i kusur nisam bas prestar za malo zatezanja.Ako ima kakav savjet sta da radim bio bi veoma zahvalan.
pozz
-sklekova oko 70-80
-opet na trcanje tzv.interval trajanja 28' (2x14')jedan interval ide 1' brzina 80% pa 1' 50%
problem je sto vec imam "pivskog stomaka" pa me te 3 kg bas prepadose.Mozda je i problem u hrani jer jedem dva puta dnevno.Dorucak kafa
pozz
-
enisss
#300 Re: Teretana
prijatelju...nisi uopste star...sto se tice tih 3 kg nemoj da te brine..jer vaga nije mjerodavna sto se tice teretane....misic je tezi od sala..sigurno si dobio misicne mase a salo izgubio...vaga pokazuje vise no jedino sto je mjerodavno jeste tvoja garderoba i konfekcijski metar...i ja kad sam krenuo u teretanu odmah sam dobio 3 kg no znao sam da je to normalno...kasnije kad sam poceo da oblacim pantole koje prije nisam mogao vidio sam da je to to...samo radi..rezultati ce doci..ne tako brzo al ce sigurno doci...nemoj da te brine vagagradska toplana wrote:Raja kod mene je situacija S.O.S,trebam pomoc.Radi se o tom da sam nabacio 3 kg za 15 dana ,a ubio se radeci.Odem u klub,ostanem po skoro 2 sata i na jedan nacin razlocarenje ,a na drugi zadovoljstvo.Prvo zbog nabacenih 3 kg,a drugo malo osjetim i vidim zatezanje.U tih 15 dana sam odradio 13 treninga koji su mjesavina svega po malo.Evo sta radim:
-sklekova oko 70-80
problem je sto vec imam "pivskog stomaka" pa me te 3 kg bas prepadose.Mozda je i problem u hrani jer jedem dva puta dnevno.Dorucak kafa,rucak obilan i raznovrstan,a vecera standardno salata.Nekonzumiram alkohol(rezolucija od Nove) i pijem dosta vode ,a ponekad i propel vodu.Kontam da sa 40 i kusur nisam bas prestar za malo zatezanja.Ako ima kakav savjet sta da radim bio bi veoma zahvalan.
pozz
Sto se tice treninga...radis previse trbusnjaka nepotrebno...imas ovdje jedan dobar post vezano za trbusne misice pa bi ga trebao procitati...e sad...kako kazes vidim da radis dosta vjezbe na masinama..odmah da ti kazem da je to duzi put ako imas namjeru da se sredis
pozdrav