Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
enisss
#201 Re: Teretana
ma naravno...bitno je da ljudi rade ove vjezbe jer su sigurno vjezbe od kojih svi imamo najvise koristi 
-
callmethebreeeze
#202 Re: Teretana
mozes naravno, ali moras i ostatak tijela trenirati, ne samo noge. radi vjezbe sa malo kila i puno repeticija da bi postigla to sto zelis. ako neces u teretanu mozes ici na trcanje, ili voziti biciklo, ili plivati, ili ici na fitness, ili jogu.baby_blue19 wrote:E ovako, mene muce noge. Naime mislim da su katastrofa (jedina dobra stvar je sto su duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuge) . E sad da li postoje neke vjezbe da ja nji zategnem, ali da ne izgledaju debelo. Naravno, mogla bih ja tu i skinuti 1 kg ali kako da ucvrstim te misice i za koliko se to vremenski moze postici?
Da li postoji neki fitnes centar ali da nije plaho skup (u sarajevu)
-
enisss
#203 Re: Teretana
ma ne brini pretjerano za tezine...noge spadaju u veliku grupu misica tako da ih je i mozda najteze razviti..znaci radi sve vjezbe za noge...cucanj obavezno i kao sto kaze callmethebreeeze radi od 12-15 ponavljanja...:)rezultat nece izostatibaby_blue19 wrote:E ovako, mene muce noge. Naime mislim da su katastrofa (jedina dobra stvar je sto su duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuge) . E sad da li postoje neke vjezbe da ja nji zategnem, ali da ne izgledaju debelo. Naravno, mogla bih ja tu i skinuti 1 kg ali kako da ucvrstim te misice i za koliko se to vremenski moze postici?
Da li postoji neki fitnes centar ali da nije plaho skup (u sarajevu)
-
baby_blue19
-
enisss
#205 Re: Teretana
trcanje je super....2 mjeseca je neki period u kome mozes postici tu zategnutost..donekle.
..no...s teretanom efekat ce biti veci..pogotovo ako budes konbinovala i jedno i drugo sto ti ja toplo preporucujem 
-
musac
#206 Re: Teretana
Jak sam k'o zemlja.donja_crtica wrote:Hmmm... evo recimo ova vjezba:
Nju sam radio s 10KG bucicama kad sam tek poceo (3x12 puta). Sad radim sa 20KG (isto, 3x12 puta). E sad... da li bih trebao povecati kilazu kako napredujem, ili ostati na istoj, a povecati serije?
Nije mi jasno nikako, ja sam toliko vremena proveo u teretani da bi do 10kg dogurao, a ti poceo s tim. 20 mi je cisti san.
Nije mi jasno da si uspio doci do 20kg na razvlacenju sa bucicama a savjete na forumu trazis? Koliko na benchu gurash?
ili si profualo slikumozda si na potisak sa bucicama mislio?
-
oliver kahn
#207 Re: Teretana
moze li mi neko reci gdje ima dobra teretana na regiji novi grad,i kako se krecu cijene,od 20-30 km bi mi bilo pristojno...
hvala unaprijed...
hvala unaprijed...
-
enisss
#208 Re: Teretana
za te pare ne vjerujem da ces igdje u gradu naci teretanu..srecom il nesrecom hehee...ja zivim u manjem gradu pa imam teretanu za 25km mjesecno i veoma sam zadovoljan onim sta dobijem za te pare 
-
oliver kahn
#209 Re: Teretana
ima li iko da odgovori,hitno mi je pravo!!!oliver kahn wrote:moze li mi neko reci gdje ima dobra teretana na regiji novi grad,i kako se krecu cijene,od 20-30 km bi mi bilo pristojno...
hvala unaprijed...
-
donja_crtica
-
donja_crtica
#211 Re: Teretana
aha,... OKmusac wrote:Jak sam k'o zemlja.Znas, ja sam nekad davno trenirao, ali prekinuo... jedno 4 godine. I sad ponovo uzeo malo... Fixiras laktove i ozezi. Svaki put osjetim malu upalicu sutradan, ali nista posebno.
al i dalje mi nije jasno zasto si pitao ovako trivijalno pitanje?
Osim mozda da se pohvalis
- burek_in_space
#212 Re: Teretana
Bilderi, da vas chujem koliko ste sinoc hiljada tisuca kalorija u sebe unijeli?!

-
enisss
#213 Re: Teretana
ma nista specijalno
...popio jedno pola litra vina...
.....to je to
..hrana normala...neko meso i tako 
- burek_in_space
#214 Re: Teretana
Enise, ti si preozbiljan bilder za mene.enisss wrote:ma nista specijalno...popio jedno pola litra vina...
.....to je to
Ja sam probao paziti na unos kalorija, pa sam shljivovicu zaljev'o pivom.
-
callmethebreeeze
#215 Re: Teretana
ja sam pio caj i jeo ajvar. radio sam citav dan, ali sam stigao i trenirati i isao sam bicom na posao, sve skupa osam kilometera. 
-
callmethebreeeze
#216 Re: Teretana
nije valjda da ima kalorija u tekucináma?burek_in_space wrote:Enise, ti si preozbiljan bilder za mene.enisss wrote:ma nista specijalno...popio jedno pola litra vina...
.....to je to
![]()
Ja sam probao paziti na unos kalorija, pa sam shljivovicu zaljev'o pivom.![]()
- burek_in_space
#217 Re: Teretana
Ma nema, to se ja malo shalim.callmethebreeeze wrote: nije valjda da ima kalorija u tekucináma?
![]()
![]()
![]()
![]()
-
enisss
#218 Re: Teretana
hehehe....pa burece dragi...sta to radis sa sebe....nikad od tebe bildera 
- burek_in_space
#219 Re: Teretana
Priredjujem sebi stanje nirvaneenisss wrote:hehehe....pa burece dragi...sta to radis sa sebe....nikad od tebe bildera
Kao shto rekoh, rekreativac sam koji nema takmicharskih ambicija, tako da nema odricanja od kafanskih zadovoljstava, za sad.
- Globus
#220 Re: Teretana
Makar bio jos mrsaviji ovog se necu odricatiburek_in_space wrote:Priredjujem sebi stanje nirvaneenisss wrote:hehehe....pa burece dragi...sta to radis sa sebe....nikad od tebe bildera![]()
Kao shto rekoh, rekreativac sam koji nema takmicharskih ambicija, tako da nema odricanja od kafanskih zadovoljstava, za sad.![]()
- alphonse kauders
#221 Re: Teretana
vrlo zanimljiva tema i fakat dosta korisnih savjeta, ali imam samo jedno pitanje - šta je "mrtvo dizanje"? Jesu to vježbe na vratilu ili šta?
Hvala na odgovoru:)
Hvala na odgovoru:)
-
sorrow
#222 Re: Teretana
mrtvo dizanje, ili poznatije kao deadlift ( a kod nas to zovu i 'odvajanje'), je vežba za ledja koja se izvodi sa slobodnim tegovima, a ne na vratilu. najbolja vjezba za donja ledja (u sustini to je compound vjezba sto znaci da ukljucuje jos misica), naravno ako se pravilno izvodi, jer u suprotnom moze biti pogubna za ledja. evo ti primjer pravilnog izvodjenja:
http://www.youtube.com/watch?v=fbHKP7Q_ ... re=related
takodjer, postoji i 'mrtvo dizanje na ravne noge', ili stiff leg deadlift, koje je namjenjeno za vjezbanje zadnje loze (kao i deadlift samo drzis noge ravno,tj. ne savijas ih u koljenu pri spustanju tegova do poda).
evo primjer: http://www.youtube.com/watch?v=fse3espo ... re=related
nadam se da sam pomogla
http://www.youtube.com/watch?v=fbHKP7Q_ ... re=related
takodjer, postoji i 'mrtvo dizanje na ravne noge', ili stiff leg deadlift, koje je namjenjeno za vjezbanje zadnje loze (kao i deadlift samo drzis noge ravno,tj. ne savijas ih u koljenu pri spustanju tegova do poda).
evo primjer: http://www.youtube.com/watch?v=fse3espo ... re=related
nadam se da sam pomogla
-
enisss
#223 Re: Teretana
bas lijepo objasnjeno...ja bi jos dodao da je mrtvo dizanje jedna od osnovnih vjezbi za povecanje misicne mase..bas zbog toga sto ukljucuje jako puno misicnih grupa...bitno je da je pravilno izvodis i to je to...ja sam evo juce radio 8 serija...ma kad mi mozak nije ispao 
pozdrav
pozdrav
-
sorrow
#224 Re: Teretana
slazem se u potpunosti da je to jedna od osnovnih vjezbi, kao i cucanj, ali vrlo malo ljudi radi i jednu i drugu, jer se boje povreda kicme i sl. najbitnija ja pravilna forma izvodjenja vjezbe, tako da bi za pocetnika bilo najbolje da za pocetak radi na pravilnoj tehnici, pa makar i sa praznom sipkom, a poslije je lako dodavati tegove
i naravno, ne ustrucavati se pitati nekog iskusnijeg i za koga mislite da ima znanje (a takvih je po nasim teretanama, nazalost, najmanje) da vam prvih par puta pokaze ili, dok budete radili, ukaze na vase greske u tehnici i kako ih ispraviti. kada to savladate, vidjet ce te da vam ova vjezba samo cini dobro za kicmu, a ne lose (kako mnogi vjeruju). pozz
- burek_in_space
#225 Re: Teretana
Vjerovala ili ne, definiciju necesh dobiti tako shto cesh manje jesti, nego upravo suprotno. Ti trebash jesti redovno, ali hranu prilagodjenu cilju koji si pred sebe zacrtala. Trchanjem necesh uspjeti skinuti "vishak" samo sa nogu, i za tebe bi puno bolje bilo plivanje, po mom mishljenju.baby_blue19 wrote:Da li je dovoljno (naravno uz manje obroke) trcati dva puta sedmicno negdje u teretani??? Da l bih za to virjeme mogla izgubiti koji kg? Jainace nikad ne trcim...kretanje mi je skoro pa nepoznat pojam, a zelim da skinem malo nesto s nogu