TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Leopold_IV

#9301 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

2:2 i jedan suzdržani 8-)

TOP 5 je mislim nedohvatljivo za obojicu, barem naredne 3 godine.
ultima_palabra

#9302 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Po meni, maksimalan domet koji Dimitrov može napraviti je karijera kao u Gasqueta.

Tomic ako bude vrijedno radio i usavršavao se i s obzirom na manjak drugih talenata, može biti i broj 1... iako ga ne volim nešto.
Leopold_IV

#9303 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Po meni, maksimalan domet koji Dimitrov može napraviti je karijera kao u Gasqueta.

Tomic ako bude vrijedno radio i usavršavao se i s obzirom na manjak drugih talenata, može biti i broj 1... iako ga ne volim nešto.
Onakva glava i nediscipliniranost ne moze do broja 1 ni u kojoj varijanti.
Veće bi šanse dao Tommyju Haasu sa 35 i njegovim odnosom prema tenisu nego Tomicu.
Mozda i grijesim ali tako mi izgleda.
Dovoljno je samo pogledati drugi set Tomica protiv Murray-a i vidi se puno toga. Čak mu je i publika zvizdala zbog nedostatka "zalaganja" na terenu.
Da li je ikad iti jedan top 5 igrač imao takav odnos prema natjecanju i sportu koji mu predstavlja životni poziv?
JasminHurić

#9304 Re: TENIS

Post by JasminHurić »

Leopold_IV wrote: Da li je ikad iti jedan top 5 igrač imao takav odnos prema natjecanju i sportu koji mu predstavlja životni poziv?
Da. Nekoliko :D
radostan dan

#9305 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Leopold_IV wrote: Da li je ikad iti jedan top 5 igrač imao takav odnos prema natjecanju i sportu koji mu predstavlja životni poziv?
:shock: :shock:
tebe iL je japanac ili nijemac pravio...
:mrgreen:
Leopold_IV

#9306 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

JasminHurić wrote:
Ako mislis na Safina ili Nalbandiana, postoje bitne razlike izmedju njih i Tomica.
Leopold_IV

#9307 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

radostan dan wrote:
:shock: :shock:
tebe iL je japanac ili nijemac pravio...
:mrgreen:
Drago mi je, Keiko Shwartzmuller.
area51

#9308 Re: TENIS

Post by area51 »

Leopold_IV wrote:2:2 i jedan suzdržani 8-)

TOP 5 je mislim nedohvatljivo za obojicu, barem naredne 3 godine.
Ma ne mora značiti,Federer je pri kraju kraijere,Rafa i Delpo su skloni povredama,Marej je priča za sebe,Novak...ne bi me iznenadilo da proradi balkanishe mentalitete i da digne ruke od svega(jbo tenis odoh malo i ja živit a ne samo ovo oko mene :D )...
Ko zna šta nosi dan a šta noć,što bi rekli naši stari 8-)
shake69

#9309 Re: TENIS

Post by shake69 »

Ne zaboravite, iza TomiKa stoji mocan teniski savez i sve ce baciti na njega jer nece valjda na naseg Marinka? :-D
Zato tipujem ipak na Bernarda, uz sav raskosan talenat koji ima, a Bugarin ce biti jako blizu, sigurno bolje od Trockog, birvatktile, samo kad malo popravi ranking da izbjegne u ranijoj fazi turnira one najbolje.
area51

#9310 Re: TENIS

Post by area51 »

shake69 wrote:Ne zaboravite, iza TomiKa stoji mocan teniski savez i sve ce baciti na njega jer nece valjda na naseg Marinka? :-D
Zato tipujem ipak na Bernarda, uz sav raskosan talenat koji ima, a Bugarin ce biti jako blizu, sigurno bolje od Trockog, birvatktile, samo kad malo popravi ranking da izbjegne u ranijoj fazi turnira one najbolje.
Ma ne mora značiti,pogledaj ko stoji iza Mareja a ko iza Novaka ??? Britanski savez koji ulaže milione i milione i srpski koji u suštini nije ništa ni uradio za trenutno sv.broja 1.
Nešto je u parama ali boga mi nešto je i u jajima 8-)
JasminHurić

#9311 Re: TENIS

Post by JasminHurić »

Leopold_IV wrote:
JasminHurić wrote:
Ako mislis na Safina ili Nalbandiana, postoje bitne razlike izmedju njih i Tomica.
Ivanišević :mrgreen:
Leopold_IV

#9312 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Tomic 3, Dimitrov 2
shake69

#9313 Re: TENIS

Post by shake69 »

area51 wrote:
shake69 wrote:Ne zaboravite, iza TomiKa stoji mocan teniski savez i sve ce baciti na njega jer nece valjda na naseg Marinka? :-D
Ma ne mora značiti,pogledaj ko stoji iza Mareja a ko iza Novaka ??? Britanski savez koji ulaže milione i milione i srpski koji u suštini nije ništa ni uradio za trenutno sv.broja 1.
To je izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Britanski teniski savez godinama placa trenera Murraya ne bi li napokon dobili pobjednika Wimbledona, Za sada doduse imaju samo US Open, ali ulaganje se vec isplatilo za zemlju 'kolijevku tenisa'. Australcima bi se Bernard, vjerujem, takodjer isplatio brzo. A Bugarin? Ako ga Sharapusha jos uzme pod svoje kako ona zna, moze on i ostaviti tenis!
area51

#9314 Re: TENIS

Post by area51 »

shake69 wrote:
area51 wrote:
To je izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Britanski teniski savez godinama placa trenera Murraya ne bi li napokon dobili pobjednika Wimbledona, Za sada doduse imaju samo US Open, ali ulaganje se vec isplatilo za zemlju 'kolijevku tenisa'. Australcima bi se Bernard, vjerujem, takodjer isplatio brzo. A Bugarin? Ako ga Sharapusha jos uzme pod svoje kako ona zna, moze on i ostaviti tenis!
Tačno je da je mnogo veća vjerovatnoća da će uspjeti onaj koji ima veću "zaleđinu" saveza i tačno je da će Marej najvjeovatnije uzeti taj Vimbldon da li ove ili sledće godine. Ali to koliko je dobro što se "gura" toliko može postići i kontraefekat.Sjeti se Henmana,jeste da je Marej neuporedivo kvalitetniji teniser ali on po meni ima još jednu eventualno dvije šanse fore.Ne bude li uzeo taj Vimbldon ove ili sledeće godine neće nikad
Moje neko razmišljanje,ne mora značiti da sam u pravu
shake69

#9315 Re: TENIS

Post by shake69 »

Sad procitah, Rafter izbacio TomiKa iz australskog DC tima!? :shock: Bolan, Bernarde, zar opet?
necko_hz

#9316 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Leopold_IV wrote:Evo jedno pitanje.
Šta mislite koji od ove dvije teniske nade ima svjetliju buducnost:

DIMITROV ili TOMIC
Tomik, i to bez trunke sumnje. Na stranu to što dotičnog simpatišem više od Bugarina, mislim da je jednostavno bolji, kompletniji i mnogo talentovaniji igrač, te da kada je 'at his best' može se ravnopravno nositi sa svakim, uključujući i Fab4. Naravno, uzimamo u obzir da izvrši određene korekcije u igri, popravi staminu i sredi glavu. Njegova igra je mnogo produktivnija od baby Fedove i ima daleko bolju konturu na kojoj može izgrađivati gameplan i 'upgradeovati' svoju igru. Sama činjenica da Bugarin igra 1HBH, stavlja ga u podređen položaj u odnosu na Australijanca. 1HBH je u današnjoj eri tenisa više mana nego prednost, a niti Dimitrov može hvatati lopticu u penjanju, te napadati na spinove kao Guga Kuerten, niti mu je to stabilan udarac kao u Tommy Haasa. Iako apsorbuje snagu iz zgloba, baš kao i Federer, varijaitet, konstanta, stabilnost istog je mnogo slabija. ;-)

Tomikovi glavni problemi leže u glavi i fizici. Fascinantna je razornost njegovog forhenda, a da pritom bekend ne zaostaje mnogo kvalitetom. I jedan i drugi segment mu je mnogo bolji od Bugarinovog. Servis je diskutabilan, ali i tu bih dao prednost Tomiku. Doduše malu, ali ima bolji izbačaj loptice i teže ga je čitati, te svakako može generisati više snage. Možda je konzistentnost servisa i njegova učinkovitost bolji parametar određivanja kvaliteta ovog udarca, ali ona najviše zavisi od psihe, a budući da su i jedan i drugi sa psihom na 'vi', onda to nisam uzimao u obzir.
Grigor ima bolji footwork i net game, a Tomik court coverage.

Tomik ima mnogo više tehničkih segmenata na svojoj strani i kada je u Top formi, sigurno je Slam i #1 materijal igrača. Isto to mislim za Gulbisa i Raonića. To su igrači koji imaju iskristalisane bazične udarce i nevjerovatno mnogo prostora za napredak, pogotovo Ernest i Tomik. Dimitrov to nema, nikada nije imao, a vjerujem da nikad neće ni imati. Zato bih umjesto 'Dimitrov vs Tomik', radije stavio Raonić/Gulbis vs Tomik. To su, nadam se, igrači koji će u narednim godinama voditi glavnu riječ u tenisu. ;-)
red evil

#9317 Re: TENIS

Post by red evil »

Ja glasam za Dzumhura :D
area51

#9318 Re: TENIS

Post by area51 »

red evil wrote:Ja glasam za Dzumhura :D
Jeste slabiji od ove dvojice ali da ima i 1% "leđa" kao Tomik...ko zna šta bi bilo 8-)
Ljudi sa ovih prostora(koji odlučuju,koji imaju novac,privatnici...) nikako da ulaganje u mlade tenisere da shvate kao biznis.Uložiš,sklopiš ugovor(procenat) i rizikuješ.
Evo sad u Srbiji,imaju dva juniora među orvih 5 na svijetu i opet ista priča,niko da u njih uloži ozbiljan novac :-)
Kukumaču,mole,pomagaju...ali džaba :roll:
JasminHurić

#9319 Re: TENIS

Post by JasminHurić »

Qrac dobro se i Dimitrov drži protiv najboljih. Doduše, samouništio se kod serviranja za set i protiv Novaka i protiv Murraya.
area51

#9320 Re: TENIS

Post by area51 »

JasminHurić wrote:Qrac dobro se i Dimitrov drži protiv najboljih. Doduše, samouništio se kod serviranja za set i protiv Novaka i protiv Murraya.
Jbga,nastupi blokada mozga,strah od pobjede...
tabija

#9321 Re: TENIS

Post by tabija »

Sta je sa ovim mecom Raonic Querry?
Leopold_IV

#9322 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

tabija wrote:Sta je sa ovim mecom Raonic Querry?
Predao Raonic tacnije walkover.
Phosphorus

#9323 Re: TENIS

Post by Phosphorus »

Ja sam našpanovao reketu, stavio novi overgrip i sada čekam lijepe dane :D KENT VEJT :D
Ipak je ljepše igrati nego gledati iz stolice :)
Leopold_IV

#9324 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Phosphorus wrote:Ja sam našpanovao reketu, stavio novi overgrip i sada čekam lijepe dane :D KENT VEJT :D
Idealno je i jedno i drugo :grin:
Phosphorus

#9325 Re: TENIS

Post by Phosphorus »

Leopold_IV wrote:
Phosphorus wrote:Ja sam našpanovao reketu, stavio novi overgrip i sada čekam lijepe dane :D KENT VEJT :D
Idealno je i jedno i drugo :grin:
Naravno :thumbup:
Post Reply