BiH - Grčka...petakLeopold_IV wrote:O cemu ti sine?smijesni_ste wrote:Moglo bi 'out i zdravo' u petak biti za Bosnu...stoga mislim da se treba smanjiti ovo 'ushićenje'...postoji neka karma kažu...
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
smijesni_ste
#9201 Re: TENIS
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9202 Re: TENIS
ma kakav on, sve mu je važnije od sporta izgleda, čobansmijesni_ste wrote:A kad već naše spominješ....šta je sa onim Damirom...ja ga vidjeh posljednjih mjesec, mjesec i po dva puta na televiziji u solidno dugim intervjuima, ono casual atmosfera...trenira li on uopšte?
- Leopold_IV
#9203 Re: TENIS
[/quote]
Prosralo ih je danas pravo,titula na Ciglanama u dublu pa sad Delpo
Nema govora,sve čestitke
[/quote]
Ako vec ne poznajes grad u kojem se igra, onda nema potrebe za navodjenjem natacnih podataka o lokaciji odigravanja....
Mec se igrao u Zetri, olimpijska dvorana.
Prosralo ih je danas pravo,titula na Ciglanama u dublu pa sad Delpo
Nema govora,sve čestitke
Ako vec ne poznajes grad u kojem se igra, onda nema potrebe za navodjenjem natacnih podataka o lokaciji odigravanja....
Mec se igrao u Zetri, olimpijska dvorana.
- necko_hz
#9204 Re: TENIS
Bravo Delpo, i Novaka i Andya je ubio njihovom igrom.
Nisam vjerovao da ovo može, ali drago mi je što je pokazao da ima to u sebi.
Baš mi je drago što je dobio, konačno malo osvježenja u današnjem tenisu, tim prije što Argentinac svakako nije bez šansi protiv Nadala.
Baš mi je drago što je dobio, konačno malo osvježenja u današnjem tenisu, tim prije što Argentinac svakako nije bez šansi protiv Nadala.
- Leopold_IV
#9205 Re: TENIS
[/quote]
BiH - Grčka...petak[/quote]
I sad mi jos samo reci vezu toga sa Delpotrom i Indian Wellsom.
Da mozda Djokovic ne igra za bracu grke u petak ili?
BiH - Grčka...petak[/quote]
I sad mi jos samo reci vezu toga sa Delpotrom i Indian Wellsom.
-
smijesni_ste
#9206 Re: TENIS
Leopold_IV wrote: I sad mi jos samo reci vezu toga sa Delpotrom i Indian Wellsom.
@kobe(tek skontah da si leet hahaha
Last edited by smijesni_ste on 17/03/2013 02:08, edited 1 time in total.
- Leopold_IV
#9207 Re: TENIS
Za Nadala je svakako bolje da je dobio Delpo.necko_hz wrote:Bravo Delpo, i Novaka i Andya je ubio njihovom igrom.Nisam vjerovao da ovo može, ali drago mi je što je pokazao da ima to u sebi.
![]()
Bas me zanima sta bookiese misle o sansama Delpa sutra.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9209 Re: TENIS
ma on je primjer glupana definitivnosmijesni_ste wrote: @kobe(tek skontah da si leet hahaha)....tuga....ali hajd nek mu je sa srećom šta god da radi
-
tabija
#9210 Re: TENIS
Da li ce Rafu moci ubiti njegovom igrom? Da li iko vise moze igrati takvu igru uopste??necko_hz wrote:Bravo Delpo, i Novaka i Andya je ubio njihovom igrom.Nisam vjerovao da ovo može, ali drago mi je što je pokazao da ima to u sebi.
![]()
I hoce li snage imati ? Vidjecemo
- necko_hz
#9211 Re: TENIS
Za kakvu će se taktiku odlučiti Delpo, to ne znam. Ono što sigurno znam je to da nije bez šanse i da se može nadati tituli. Naravno, Nadal je favorit, ali Delpova pobjeda svakako ne bi bila iznenađenje. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9212 Re: TENIS
1,5 na Nadala, poklon ako se mene pita 
-
tabija
#9213 Re: TENIS
Slazem se u potpunostinecko_hz wrote:Za kakvu će se taktiku odlučiti Delpo, to ne znam. Ono što sigurno znam je to da nije bez šanse i da se može nadati tituli. Naravno, Nadal je favorit, ali Delpova pobjeda svakako ne bi bila iznenađenje.
- necko_hz
#9214 Re: TENIS
Iskreno, nikako nisam vjerovao da Delpo defanzivom može dobiti Murraya i Novaka, pogotovo na ovakvom hardu, ali očigledno nisam bio u pravu. Protiv Nadala ta taktika neće piti vode, spinovi su nešto drugo i zahtjevaju daleko veči fokus prilikom udaraca, da ne spominjem koliko footwork, tajming i namještanje na isti moraju biti dobri.
Do sada, na ovom turniru, koliko god to apsurdno zvučalo, pokazalo se da je prava taktika protiv Nadala igrati na lopticu više, odnosno nastojati ostajati što duže u razmjenama. Delpo nema staminu i fizikalije za takvo nešto, tako da se kao logično rješenje nameće samo jedan način igre, a to svakako nije ono što smo gledali protiv Andya i Novaka.
Međutim, sve dok je loptica okrugla, iznenađenja su moguća.
Do sada, na ovom turniru, koliko god to apsurdno zvučalo, pokazalo se da je prava taktika protiv Nadala igrati na lopticu više, odnosno nastojati ostajati što duže u razmjenama. Delpo nema staminu i fizikalije za takvo nešto, tako da se kao logično rješenje nameće samo jedan način igre, a to svakako nije ono što smo gledali protiv Andya i Novaka.
-
tabija
#9215 Re: TENIS
Da jako cudno, i ja sam to primjetio.Rafa je mnogo agresivniji, uzima inicijativu u dosta poena i sto poen duze traje vece su sanse da i on pogrjesi dok je prije mnogo vise inicijative prepustao protivniku i nije mu bilo strano udarati po 50 razmjena.necko_hz wrote:Iskreno, nikako nisam vjerovao da Delpo defanzivom može dobiti Murraya i Novaka, pogotovo na ovakvom hardu, ali očigledno nisam bio u pravu. Protiv Nadala ta taktika neće piti vode, spinovi su nešto drugo i zahtjevaju daleko veči fokus prilikom udaraca, da ne spominjem koliko footwork, tajming i namještanje na isti moraju biti dobri.
Do sada, na ovom turniru, koliko god to apsurdno zvučalo, pokazalo se da je prava taktika protiv Nadala igrati na lopticu više, odnosno nastojati ostajati što duže u razmjenama. Delpo nema staminu i fizikalije za takvo nešto, tako da se kao logično rješenje nameće samo jedan način igre, a to svakako nije ono što smo gledali protiv Andya i Novaka.![]()
Vidjecemo hoce li u buducnosti uspjeti naci taj idealan omjer agresivnosti i iskoristavanja svake plice lopte i neke vrste defanzive i pusha.
- necko_hz
#9216 Re: TENIS
Osim toga, dodaje loptici više spina, što se na ovakvoj podlozi čini dosta ubojito. Na početku sezone se govorilo o tome da će Rafa promijeniti reket i uzeti onaj koji bi mu omogučavao još veči spin, ali ne znam da li je to uradio.
Sve u svemu, Delpo će morati učiniti meč što manje fizičkim, ako se želi nećemu nadati sutra.
Sve u svemu, Delpo će morati učiniti meč što manje fizičkim, ako se želi nećemu nadati sutra.
-
tabija
#9217 Re: TENIS
O tom reketu se pricalo jos nekad pocetkom 2011 ili krajem 2010.Kao mogao bi ubrzo izaci iz babolata i Rafa ga je prvi testirao, sjecam se bio je crne boje.necko_hz wrote:Osim toga, dodaje loptici više spina, što se na ovakvoj podlozi čini dosta ubojito. Na početku sezone se govorilo o tome da će Rafa promijeniti reket i uzeti onaj koji bi mu omogučavao još veči spin, ali ne znam da li je to uradio.
Opet je ta prica postala aktuelna sad kad se vracao poslje pauze.Da li je to isti reket ili je jos bolji i da li ga je rafa poceo koristiti ne znam.
http://www.youtube.com/watch?v=E_VQ42H43I4 nezz jel to to
- necko_hz
#9218 Re: TENIS
http://espn.go.com/tennis/usopen11/stor ... ute-string
Ovo je dobar tekst koji govori koliko se kvalitet žica promijenio u zadnjih nekoliko godina, te koliko je to bitna stvar u današnjem tenisu.
Ovo je dobar tekst koji govori koliko se kvalitet žica promijenio u zadnjih nekoliko godina, te koliko je to bitna stvar u današnjem tenisu.
- kisni indijanac
#9219 Re: TENIS
ne znam, čestitke prije svega rafi na uspješnom povratku, delpu ne smijem ni čestitati na ovoj temi jer pobogu to je kontra novaka, a samim tim teorija zavjere protiv cijelog jednog naroda...ciglane ? wtf ? čemu ti niski udarci, provokacije ?
- kisni indijanac
#9220 Re: TENIS
necko_hz wrote:Meni je jako žao što tek sada shvatam Krajičekovu veličinu. Dobijao je Samprasa i na hardu i na tepihu, te na njegovoj omiljenoj podlozi - travi, a nikada ga niko nije smatrao najvećimNema veze što Sampras između ostalog ima 286 sedmica kao #1, 13 GS titula više, 11 Masters titula više itd, bitno je da legendarni Krajiček ima pozitivan H2H sa njim. Defacto jedan od najvećih svih vremena.
Naravno, Boris Becker je bolji igrač od McEnroa, ima 8-2 sa njim, godinama ga redovno mlatio, a još je na mreži letio kao Jordi Alba. Kao i u prethodnom slučaju, 80+ osvojenih titula u singl i dubl konkurenciji, jedna GS titula više, 152 sedmica kao #1 više, 4 titule ATP prvaka više, sve je to nebitno, Becker ima pozitivan H2H i to je ono što je najvažnije.
Tako je isto nebitno to što Federer ima 6 GS titula više, 6 završnih Mastersa više, 3 ATP Champion titule više, 202 sedmice kao #1 više, 24 titule više, bolji omjer osvojenih titula na svim vrstama podloge itd. Bitno je što ga Rafa redovno 'ownuje' u međusobnim duelima i što je to jedina statistička stavka u kojoj je bolji od Federera.
Nadal i Krajiček - najbolji igrači svih vremena.![]()
Ups, zaboravih na Davydenka. Moramo i njega negdje ubaciti, redovno je mlatio Rafu.![]()
![]()
Dobro ti je Jasko rekao, tup si, analogija donošenja zaključaka na osnovu H2H-a, a istovremeno zanemarivanje ostalih statističkih referenci koje jasno govore realno stanje stvari je ništa drugo nego jednodimenzionalno praćenje sporta i jednog igrača kao nosioca istog. To te u startu diskvalifikuje iz daljne rasprave.
nećko dok nisam vidio prethodnu stranu, na trenutak sam pomislio da si ozbiljan
onda skontah sarkazam
- shake69
#9221 Re: TENIS
Bravo, Delpo. Izgleda da sam jedini ovdje koji je vjerovao u Drvosjecu iz Tandila! Dosta je bilo vise i Srbijanca i njegovog kao ponavljanja niza nepobjedivosti iz 2011 g.
Samo prvi servis sutra da bude oko 70% moze Delpo i do krune u IW, uvjeren sam a i zasluzio je. Odlicna platforma da napadne 'svetu cvetvorku' na ATP listi do kraja godine, ali zato ce trebati titule na mastersima i zavrsnice GS.
I jos nesto. Ne dobije li Rafa finale i ne ponovi li priblizan rezultat u Miami (ako bude igrao) smanjit ce sanse da pretekne Ferrera do sredine aprila u borbi za No.4 kada se zakljucuje lista za RG. Jadna li ti majka Djoko ako ti na pariskoj prasini doleti Spanjolac u 1/4 finala a sto nije nemoguce! Veceras navijamo za Argentinca.
Samo prvi servis sutra da bude oko 70% moze Delpo i do krune u IW, uvjeren sam a i zasluzio je. Odlicna platforma da napadne 'svetu cvetvorku' na ATP listi do kraja godine, ali zato ce trebati titule na mastersima i zavrsnice GS.
I jos nesto. Ne dobije li Rafa finale i ne ponovi li priblizan rezultat u Miami (ako bude igrao) smanjit ce sanse da pretekne Ferrera do sredine aprila u borbi za No.4 kada se zakljucuje lista za RG. Jadna li ti majka Djoko ako ti na pariskoj prasini doleti Spanjolac u 1/4 finala a sto nije nemoguce! Veceras navijamo za Argentinca.
- area51
#9222 Re: TENIS
I meni je to zicer dana ali kad bolje razmislim koliko me puta oborila kvota 1,5KB24 wrote:1,5 na Nadala, poklon ako se mene pita
- ultima_palabra
#9223 Re: TENIS
Neočekivano finale... ne znam koliko može Delpo nakon dva teška meča u dva dana. Za Rafu ovaj turnir ne znači toliko kad se gleda šira slika, ali svakako bi bilo lijepo da osvoji prvu titulu van šljake još od 2010.
- kisni indijanac
#9224 Re: TENIS
valja za samopuzdanje, ipak je predugo odsustvovao.....ultima_palabra wrote:Neočekivano finale... ne znam koliko može Delpo nakon dva teška meča u dva dana. Za Rafu ovaj turnir ne znači toliko kad se gleda šira slika, ali svakako bi bilo lijepo da osvoji prvu titulu van šljake još od 2010.
-
radostan dan
#9225 Re: TENIS
ja zaboravio da je polufinale igrano sinoć.
još čitam, vodio...
ni formulu nisam gledao jutros

još čitam, vodio...
ni formulu nisam gledao jutros
oprostite što uzurpiram temu -Postao/la radostan dan dana 13/03/2013 00:48
ima li ovaj novak motiva da igra? otrešće ga neko kO suvu šljivu...