TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#8827 Re: TENIS
Ko o cemu, kenjac o nacionalromanticarskom kenj...nju!
Rafa sinoc sjajan. Ostaviti Ferrera na dva poena je znak povratka u punu formu. Steta sto sada pauzira prakticno mjesec i po do narednog clay turnira (MC) i ponovo dovodi u pitanje odrzivost forme.
Rafa sinoc sjajan. Ostaviti Ferrera na dva poena je znak povratka u punu formu. Steta sto sada pauzira prakticno mjesec i po do narednog clay turnira (MC) i ponovo dovodi u pitanje odrzivost forme.
- red evil
#8828 Re: TENIS
Nadal vjerovatno igra i IW i Miamishake69 wrote:Ko o cemu, kenjac o nacionalromanticarskom kenj...nju!![]()
Nadal ubjedljiv, sjajna igra iako nisam gledao
- Phosphorus
- citadela
#8830 Re: TENIS
Nadal da je izasao sa stakama Ferrer bi se naguzio po navici.
-
KENJAC
#8831 Re: TENIS
De mi ovo zivotati objasni ! Sta ba nacional.... ??? Sta ti je ba , prodji me se ako ti smetam ... samo ces mi uslugu ucinit. I jos jednom gte pitam "Sta je nacional romanticarsko u mom postu" ..... Rijesi se nekih trauma djecace. Lijep si momak, pametan, skolovan.... ne treba ti to !shake69 wrote:Ko o cemu, kenjac o nacionalromanticarskom kenj...nju!![]()
- shake69
#8833 Re: TENIS
@Kapitenu, nesto me kopkalo s kim je igrao No.5 u cetvrtfinalu RG prosle godine. Bilo je to s No.1. Znam da zrijeb moze i drugacije odrediti, ali kako su sve prilike da Rafa nece moci ni naprijed ni nazad, ove godine bi u 1/4 finalu Pariza igrao - Rafa-Djoko! 
- Leopold_IV
#8835 Re: TENIS
Nego gledam sinoc finale Delray Beacha i cudnovatog Gulbisa koji nesumnjivo posjeduje onaj sirovii teniski kvalitet za top 10 ali ludjeg igraca u glavu ne postoji trenutno na ATP touru i od Safina se ludji nije pojavio.
Winnere koje je on u stanju pogoditi trenutno mislim da nema igraca na ATP touru koji su to u stanju. Svaka cast Ernestse i samo nastavi.
Nikome nece biti svejedno vidjeti njegovo ime u prvom kolu IW (ukoliko prodje kvalifikacije u što ne sumnjam).
pogledajte samo Gulbisovu bh paralelu od 92 mph u sami cosak terena na set loptu Vasselina....za to trebaju muda i luda glava...bilo je tu i nekoliko strasnih lobova.
Nesumnjivo jedan od najatraktivnijih igraca trenutno. Malo koji igrac ce Gulbisa u mecu nadmasiti u winnerima ali isto tako i u neprisiljenim greskama...to je tip igraca koji je bio prijeko potreban ATP Touru.
@ shake: Prizeljkujem QF RnR: Djokovic - Rafa i neizvjestan mec u 5 setova te pobjedu mocnog Rafe...
Winnere koje je on u stanju pogoditi trenutno mislim da nema igraca na ATP touru koji su to u stanju. Svaka cast Ernestse i samo nastavi.
Nikome nece biti svejedno vidjeti njegovo ime u prvom kolu IW (ukoliko prodje kvalifikacije u što ne sumnjam).
pogledajte samo Gulbisovu bh paralelu od 92 mph u sami cosak terena na set loptu Vasselina....za to trebaju muda i luda glava...bilo je tu i nekoliko strasnih lobova.
Nesumnjivo jedan od najatraktivnijih igraca trenutno. Malo koji igrac ce Gulbisa u mecu nadmasiti u winnerima ali isto tako i u neprisiljenim greskama...to je tip igraca koji je bio prijeko potreban ATP Touru.
@ shake: Prizeljkujem QF RnR: Djokovic - Rafa i neizvjestan mec u 5 setova te pobjedu mocnog Rafe...
- ultima_palabra
#8836 Re: TENIS
Čitam na nekim forumima da je Ernests promijenio forhend tehniku... kao da mu je sad forhend lošiji nego prije.
-
radostan dan
#8837 Re: TENIS
to ne dobro, ne dobro nikako.shake69 wrote:@Kapitenu, nesto me kopkalo s kim je igrao No.5 u cetvrtfinalu RG prosle godine. Bilo je to s No.1. Znam da zrijeb moze i drugacije odrediti, ali kako su sve prilike da Rafa nece moci ni naprijed ni nazad, ove godine bi u 1/4 finalu Pariza igrao - Rafa-Djoko!
- Leopold_IV
#8838 Re: TENIS
izuzetno cudna tehika forehanda sa maksimalnim zamahom, i "otvaranjem" prilikom udarca i cekanjem sa udarcem do posljednjeg trenutka dakle lopticu maltene u padanju...malo podsjeca na Soderlingov forehand ali sa puno vecim brojem grešaka i jako puno udaraca ramom (doduše bilo je jako vjetrovito sinoc pa mozda nije referentno)...ultima_palabra wrote:Čitam na nekim forumima da je Ernests promijenio forhend tehniku... kao da mu je sad forhend lošiji nego prije.
Cisto sumnjam da je losiji nego prije jer na momente djeluje zastrasujuce...
- ultima_palabra
#8839 Re: TENIS
Ja nisam siguran da su igrači sa takvim zamahom konkurentni za velike stvari... velika imena će ti oduzeti vrijeme za udarac, pa ćeš onda ili gomilati UE ili pobjeći daleko iza osnovne linije i izgubiti ofanzivni potencijal kao Gasquet.Leopold_IV wrote:izuzetno cudna tehika forehanda sa maksimalnim zamahom, i "otvaranjem" prilikom udarca i cekanjem sa udarcem do posljednjeg trenutka dakle lopticu maltene u padanju...malo podsjeca na Soderlingov forehand ali sa puno vecim brojem grešaka i jako puno udaraca ramom (doduše bilo je jako vjetrovito sinoc pa mozda nije referentno)...ultima_palabra wrote:Čitam na nekim forumima da je Ernests promijenio forhend tehniku... kao da mu je sad forhend lošiji nego prije.
Cisto sumnjam da je losiji nego prije jer na momente djeluje zastrasujuce...
Naravno kod Gulbisa će biti ovo prvo
- Leopold_IV
#8840 Re: TENIS
Slazem se ultima u potpunosti s tobom.ultima_palabra wrote:
Ja nisam siguran da su igrači sa takvim zamahom konkurentni za velike stvari... velika imena će ti oduzeti vrijeme za udarac, pa ćeš onda ili gomilati UE ili pobjeći daleko iza osnovne linije i izgubiti ofanzivni potencijal kao Gasquet.
Ali Gulbis je jedan od onih kad imaju dan i potrebno samopouzdanje u udarac mogu nadigrati bilo koga na terenu (pobjedjivao je i Federera i Djokovica te nadigrao Nadala u Rimu na zemlji i zamalo pobjedio) tako da je jako interesantan igrac.
Po meni je opasniji po veliku cetvorku od Ferrera i Tipsarevica skupa....
- ultima_palabra
#8841 Re: TENIS
Sigurno da jeste, ali treba doći do velikih imena... recimo sad mora igrati kvalifikacije za IWLeopold_IV wrote:Slazem se ultima u potpunosti s tobom.ultima_palabra wrote:
Ja nisam siguran da su igrači sa takvim zamahom konkurentni za velike stvari... velika imena će ti oduzeti vrijeme za udarac, pa ćeš onda ili gomilati UE ili pobjeći daleko iza osnovne linije i izgubiti ofanzivni potencijal kao Gasquet.
Ali Gulbis je jedan od onih kad imaju dan i potrebno samopouzdanje u udarac mogu nadigrati bilo koga na terenu (pobjedjivao je i Federera i Djokovica te nadigrao Nadala u Rimu na zemlji i zamalo pobjedio) tako da je jako interesantan igrac.
- Leopold_IV
#8842 Re: TENIS
Sigurno da jeste, ali treba doći do velikih imena... recimo sad mora igrati kvalifikacije za IWultima_palabra wrote: Slazem se ultima u potpunosti s tobom.
Pa ukoliko prodje kvalifikacije, postoji realna šansa da upravo u prvom kolu naleti na neko veliko ime buduci da nije nosilac. Biti ce zanimljivo. IW je dosta sporiji od Dubaia.
Mozda bi i Murray za promjenu mogao dobro odigrati IW buduci da je u prethodna 2 navrata ispadao u prvom kolu.
- Leopold_IV
#8843 Re: TENIS
nesto jos razmisljam o solidnim igracima koji su netragom nestali pa mi pade na pamet Igor Andeev, šta je s njim, je li ozljeda, povukao se, zavrsio karijeru?
p.s igra li iko od vas onaj draw challenge na stranicama ATP Worldtour?
p.s igra li iko od vas onaj draw challenge na stranicama ATP Worldtour?
- ultima_palabra
#8844 Re: TENIS
Problemi s povredama, trebao bi se vratiti brzo... mada odavno nije na nekadašnjem nivou. Nekad je imao drugi najbolji topspin forhend na Touru.
- Leopold_IV
#8845 Re: TENIS
znam, upravo zato i pitam jer je pogotovo na zemlji bio izuzetno opasan i neugodan. Mislim da cak ima i pobjedu protiv Nadala na zemlji (i to iza 2004 godine) što je podvig samo po sebi.ultima_palabra wrote:Problemi s povredama, trebao bi se vratiti brzo... mada odavno nije na nekadašnjem nivou. Nekad je imao drugi najbolji topspin forhend na Touru.
Sjecam se da je i na USO (2008 ili 2009) Rogera odveo u 5 set što dokazuje određeni kvalitet.
- ultima_palabra
#8846 Re: TENIS
Valencia 2005. - posljednji poraz Nadala prije čuvene serije od 81 pobjede na zemlji.Leopold_IV wrote:znam, upravo zato i pitam jer je pogotovo na zemlji bio izuzetno opasan i neugodan. Mislim da cak ima i pobjedu protiv Nadala na zemlji (i to iza 2004 godine) što je podvig samo po sebi.ultima_palabra wrote:Problemi s povredama, trebao bi se vratiti brzo... mada odavno nije na nekadašnjem nivou. Nekad je imao drugi najbolji topspin forhend na Touru.
Sjecam se da je i na USO (2008 ili 2009) Rogera odveo u 5 set što dokazuje određeni kvalitet.
Što se tiče Rogera, mislim da je u pitanju više neugodan match-up nego neka velika kvaliteta Andreeva... da je kojim slučajem Rus još i ljevak, mislim da bi imao pozitivan h2h protiv Fedexa
- Leopold_IV
-
tabija
#8848 Re: TENIS
De nam na brzinu prevedi ovoLeopold_IV wrote:evo jedan tekst vezano za Nadalov povratak:
http://www.nytimes.com/reuters/2013/03/ ... artner=rss
- shake69
#8849 Re: TENIS
Rafa fakat igra na IW!? Nisam nesto pratio, ali odakle agencijama vijest o navodnom povlacenju iz IW pustinje i i tog divnog grada Miami!?
Neka ga, sada ce ponovo u kosturu u 1/4 finala udariti na nekog iz No.4 i jedva cekam to, naravno ako ga ranije ne otpuse neki raspolozeni 'isner'!
Neka ga, sada ce ponovo u kosturu u 1/4 finala udariti na nekog iz No.4 i jedva cekam to, naravno ako ga ranije ne otpuse neki raspolozeni 'isner'!
- Leopold_IV
#8850 Re: TENIS
znam samo mandarinski prevoditi, za ostalo koristim google translatetabija wrote:De nam na brzinu prevedi ovoLeopold_IV wrote:evo jedan tekst vezano za Nadalov povratak:
http://www.nytimes.com/reuters/2013/03/ ... artner=rss