TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
KENJAC
#8476 Re: TENIS
Rafa, sretan ti povratak od srca ! Sa tobom tenis moze samo da bude bolji ! Jer.... Jedan ostario, drugi nedorasto... osta onaj nas da igra sam !
-
JasminHurić
#8477 Re: TENIS
Karlović otvoreno o svojoj karijeri: Mjesecima nisam došao sebi nakon poraza u Davis Cupu
http://www.index.hr/sport/clanak/karlov ... 61066.aspx
http://www.index.hr/sport/clanak/karlov ... 61066.aspx
- ultima_palabra
#8479 Re: TENIS
Šta je, ne komentariše niko? Po meni bolje od očekivanog... čini mi se da je Nadal znao biti u goroj formi nakon neigranja po mjesec-dva, nego sada nakon sedam
Servis i forhend dosta dobri, a i Del Bonis je igrao dovoljno dobro da meč bude zanimljiv za gledanje.
-
KENJAC
#8480 Re: TENIS
Nadal sa nogom u gipsu, i onim fiksatorima u laktu ima jednog ili dva protivnika. Svi ostali su za njega mala maca! Problem su taj jedan... ili dva !
- ultima_palabra
#8481 Re: TENIS
Ma ne bih se ja puno uzdao u te njegove izjave... znao je dovoditi u pitanje sam izlazak na teren, a na kraju osvoji GS ili dođe do finala
Izgledao je dosta sporiji i oprezniji u kretanju, što je i normalno nakon toliko vremena. Sami udarci su bili dosta dobri.
Izgledao je dosta sporiji i oprezniji u kretanju, što je i normalno nakon toliko vremena. Sami udarci su bili dosta dobri.
-
tabija
#8482 Re: TENIS
@ultima
I ja sam dosao do istog zakljucka.Udarci fino funkcionisu, pogotovo servis i forehand.Ova bekhend strana nesto slabije ali solidno za sad.
Sto se kretnje tice si u pravu.
Veci je problem ono podsvjesno kretanje, namjestanje na udarac, protivnik ga otjera u stranu a Rafa se,imam osjecaj, zaboravi vratiti ili malo kasni u tome i onda prosjecan udarac na drugu staranu predstavlja problem.Klasicni sprint (kao sto je bio par puta ka mrezi) nije problem.
Godra mi je sto ovaj protivnik i nije bio totalni levat, fino je servirao, dobar forehand ima a ljevak a samim tim nije bilo forsiranja bekhend strane.
I ja sam dosao do istog zakljucka.Udarci fino funkcionisu, pogotovo servis i forehand.Ova bekhend strana nesto slabije ali solidno za sad.
Sto se kretnje tice si u pravu.
Veci je problem ono podsvjesno kretanje, namjestanje na udarac, protivnik ga otjera u stranu a Rafa se,imam osjecaj, zaboravi vratiti ili malo kasni u tome i onda prosjecan udarac na drugu staranu predstavlja problem.Klasicni sprint (kao sto je bio par puta ka mrezi) nije problem.
Godra mi je sto ovaj protivnik i nije bio totalni levat, fino je servirao, dobar forehand ima a ljevak a samim tim nije bilo forsiranja bekhend strane.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8483 Re: TENIS
Predviđam povredu nakon RG-a 
-
tabija
#8484 Re: TENIS
Jezik pregrizoleet wrote:Predviđam povredu nakon RG-a
- Leopold_IV
#8485 Re: TENIS
Tipsarevic nije predao a izgubio...i to je vijest ali da ipak ne bi isli u senzaciju, pobrinuo se Troicki.
Salu na stranu, je li ozbiljna ozljeda u pitanju i ozbiljan odgovor zahtjevam...
?
Salu na stranu, je li ozbiljna ozljeda u pitanju i ozbiljan odgovor zahtjevam...
- necko_hz
#8486 Re: TENIS
Rafa solidan. Kretanje i tajming loši, kao i promjena pravca. Kasnio je pola koraka - korak za lopticom, ali i sa takvom igrom je dovoljno dobar da bez problema dobija igrače poput Delbonisa. FH je na momente bio odličan, ali večim dijelom slab, nekonstantan, kratak. Bekend je po meni bio sasvim solidan, a servis ga je najbolje slušao. Konzistentan i jak, sasvim solidno za prvi singl meč nakon više od pola godine.
U Sao Paolu u dublu imamo Nadala i Nalbandiana.
U Sao Paolu u dublu imamo Nadala i Nalbandiana.
- ultima_palabra
#8487 Re: TENIS
Good stuffnecko_hz wrote:U Sao Paolu u dublu imamo Nadala i Nalbandiana.
- shake69
#8488 Re: TENIS
Hey, you bastards, I'm still here... 
-
radostan dan
#8489 Re: TENIS
nema te kO nadala...
- shake69
#8490 Re: TENIS
Ma 'njaki' Cvrcak me izvrijedjalo na temi fudbalske reprezentacije BiH uz ofucane fraze: 'seljak, livada, katun.', i kazem kako mu je poglupa reakcija i ocigledno blisko selo kad tako suvereno barata tim leksemama i dobih ekspresno ban a 'Cvrci, cvrci Cvrcak', eno ga i dalje, niko ga ne dira!radostan dan wrote:nema te kO nadala...
Helem, lijepo bilo vidjeti Rafin povratak. Bojao se za return koji kazu teoreticari se najsporije vraca, ali nije bilo lose, malo kretanje skripi , ali bit ce to sve bolje nadam se. Vceras je Gumeni, puno slabija prijetnja i od Delbonisa!
Last edited by shake69 on 09/02/2013 09:04, edited 1 time in total.
- necko_hz
#8491 Re: TENIS
http://www.diariopopular.com.ar/notas/1 ... s-ser-papa
Neke stvari se nikad ne mijenjaju.
Noć prije dubl meča protiv Njemaca. 
Neke stvari se nikad ne mijenjaju.
- Leopold_IV
#8492 Re: TENIS
Ha ha ha, iako ne razumijem tekst i ne da mi ga se prevoditi slike dovoljno govore. David je gigant...necko_hz wrote:http://www.diariopopular.com.ar/notas/1 ... s-ser-papa
Neke stvari se nikad ne mijenjaju.Noć prije dubl meča protiv Njemaca.
Nisam sinoc gledao mec Nadala i Chardyia ali prema rezultatu vidim da je bilo bas glatko...
Ide Rotterdam sa zaista jakom ekipom koja ucestvuje.
Prvo kolo Delpo - La Monf
- necko_hz
#8493 Re: TENIS
Bio i ostao.
Biće zanimljivo u Rotterdamu, ali moje uči su uprte ka Sao Paolu i duelima Nalbandiana. Vidjećemo u kakvoj je formi i koliko se od njega može očekivati. Žrijeb je izašao jučer.
http://www.atpworldtour.com/posting/2013/533/mds.pdf
Biće zanimljivo u Rotterdamu, ali moje uči su uprte ka Sao Paolu i duelima Nalbandiana. Vidjećemo u kakvoj je formi i koliko se od njega može očekivati. Žrijeb je izašao jučer.
http://www.atpworldtour.com/posting/2013/533/mds.pdf
- PriNc_ba
#8494 Re: TENIS
bezveze neke dvije klosarkenecko_hz wrote:http://www.diariopopular.com.ar/notas/1 ... s-ser-papa
- shake69
#8495 Re: TENIS
Rogeru ponovo ruzan zrijeb: Zemlja, Youzny, Tsonga od kojih je drugi jedan od osvajaca turnira u Rotterdamu! Krajicek uvijek iskupi fino drustvo i realno je da udje u drustvo masters 1000 sto je i obecanje ATP, kako sam cuo.Leopold_IV wrote:Ha ha ha, iako ne razumijem tekst i ne da mi ga se prevoditi slike dovoljno govore. David je gigant...necko_hz wrote:http://www.diariopopular.com.ar/notas/1 ... s-ser-papa
Nisam sinoc gledao mec Nadala i Chardyia ali prema rezultatu vidim da je bilo bas glatko...
Ide Rotterdam sa zaista jakom ekipom koja ucestvuje.
Prvo kolo Delpo - La Monf
- red evil
#8496 Re: TENIS
Naša Mervana je ispijela uči u glvani ždrijeb WTA Dohe i u 1. kolu igra protiv Wozniacki. Ušla je kao lacky loser, danas je Dushevina pobjedila 6-0/6-1
Bravo Mery. Jest više sretno ali ipak bravo. Idemo Carolinu dobit
Bravo Mery. Jest više sretno ali ipak bravo. Idemo Carolinu dobit
- ultima_palabra
#8497 Re: TENIS
Čilić razbi Melzera, nisam nikad vidio da bolje servira nego danas.
Sinoć Chardy kao da igra bejzbola, rijetko koja razmjena je išla preko 3-4 udarca
Večeras očekujemo prvu titulu kralja šljake nakon povrede 
Sinoć Chardy kao da igra bejzbola, rijetko koja razmjena je išla preko 3-4 udarca
- ultima_palabra
#8498 Re: TENIS
Kako je Zeballos strašno odigrao prvi set, u tie-breaku je presudilo iskustvo. Leti čovjek po terenu i udara razorne forhende... podsjetio me na još jednog ljevorukog Argentinca, Mariana Puertu.
- Morales
#8499 Re: TENIS
Ovaj Zeballos je tip igraca koji igra na mahove...nekad me iznenadi igrom a nekad izgubi od nekog totalnog anonimusa. Sve u svemu zanimljiv igracultima_palabra wrote:Kako je Zeballos strašno odigrao prvi set, u tie-breaku je presudilo iskustvo. Leti čovjek po terenu i udara razorne forhende... podsjetio me na još jednog ljevorukog Argentinca, Mariana Puertu.
- ultima_palabra
#8500 Re: TENIS
Iskreno, prvi put da obraćam pažnju na njega... nisam znao da je ovakav ofanzivac.Morales wrote:Ovaj Zeballos je tip igraca koji igra na mahove...nekad me iznenadi igrom a nekad izgubi od nekog totalnog anonimusa. Sve u svemu zanimljiv igracultima_palabra wrote:Kako je Zeballos strašno odigrao prvi set, u tie-breaku je presudilo iskustvo. Leti čovjek po terenu i udara razorne forhende... podsjetio me na još jednog ljevorukog Argentinca, Mariana Puertu.