TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Leopold_IV

#6226 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

radostan dan wrote:u cilju odbrane od psihološkog rata koji je ultima otpočeo protiv mene, mećući strica tonija na avatar, isti sam i ja promjenio, prizivajući srđana đokovića u pomoć.
muči me dilema, bojim se da to nije dovoljno iritantno za ultimu.
da stavim troickog, bolji je efekat?
ma ubaci i Tipsarevica pa kud puklo...samo ne zna hoce li ti sve te glavonje stati u avatar ;-)
radostan dan

#6227 Re: TENIS

Post by radostan dan »

ne loži se na tipsarevića, troicki mu je rak rana. ako mu ko zgadi tenis, to će biti viktor. :mrgreen:
ultima_palabra

#6228 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Najmrži igrači (osim Troickog, on je posebna kategorija :D ): Stepanek, Roddick, Tomić, Soderling (ne toliko otkako je bolestan). I Murray me počeo ozbiljno nervirati sad na Roland Garrosu.

Fish ima onaj neki američki attitude koji mi se gadi... Monfils me nervira jer traći svoj talenat, slično kao Gasquet... jedan nema mozga, drugi nema muda.
Last edited by ultima_palabra on 25/06/2012 12:39, edited 1 time in total.
radostan dan

#6229 Re: TENIS

Post by radostan dan »

što ba soderling. zar ti nije interesantan onako sa onom pojavom, facom, sam protiv svih. :mrgreen:
Leopold_IV

#6230 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

@ ultima
pa sto bas A-Rod, malo je duhovitijih i simpaticnijih igraca na touru od Roddicka....ali svako ima svoje misljenje, samo se o Davydenku nema misljenje....
erik2

#6231 Re: TENIS

Post by erik2 »

Berdych je simpatičan ?
radostan dan

#6232 Re: TENIS

Post by radostan dan »

upravo on mi je najmrži. stepanek, doduše i on, ne zbog onog sa jankom, nego mu je faca bljak. a i on sam je kO patka neka.
ultima_palabra

#6233 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Soderling je ružan, ružno se ponaša i ružno igra.

Roddick ima taj neki bully stav prema sudijama, linijskim i ballboyima, kao i prema igračima niže rangiranim od njega... prema Rogeru i Rafi ne smije ni pisnuti :D Inteligentan kao kazan graha :-D

Berdych je isto pakaš, ali je njegova igra među najljepšim na Touru.
ultima_palabra

#6234 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Nekako mi je jedna od omiljenih scena u tenisu kad Roddick krene u jedan od svojih bezglavih pohoda na mrežu, pa ga neko prođe s lakoćom :D Onda slijedi glupava faca i namještanje majice uz mrmljanje u bradu :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6235 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Najmrži igrači (osim Troickog, on je posebna kategorija :D ): Stepanek, Roddick, Tomić, Soderling (ne toliko otkako je bolestan). I Murray me počeo ozbiljno nervirati sad na Roland Garrosu.

Fish ima onaj neki američki attitude koji mi se gadi... Monfils me nervira jer traći svoj talenat, slično kao Gasquet... jedan nema mozga, drugi nema muda.
Zeko mi je oduvijek bio antipatican. Pravi se pametniji nego sto jest. A i zbog svog ponasanja kako vjetar pushe. Ako ide, lik je supermen, ako ne ide, ponasa se ko jegulja :oops:
Pitarrr82

#6236 Re: TENIS

Post by Pitarrr82 »

Dzumhur - Schukin 6-3, 2-0 predao Schukin (Milano, zemlja)
shake69

#6237 Re: TENIS

Post by shake69 »

Pitarrr82 wrote:Dzumhur - Schukin 6-3, 2-0 predao Schukin (Milano, zemlja)
Da. Damir ima otvoren put mozda i do finala u Milanu, nakon ispadanja Delbonisa, gdje bi ga trebao cekati Robredo. Vidi se da je dorastao konkurenciji a prakticno mu treba jedan bolji rezultat na ch seriji da je vec osigurao australsku turneju pocetkom naredne godine! :bih:
hau jes no

#6239 Re: TENIS

Post by hau jes no »

dzumhur igra u 6, http://www.lshunter.tv/tennis-live-streaming-video.html ovdje ce biti stream za sve prave ljubitelje tenisa a ne one fensi gledaoce onog turnira na travi
Leopold_IV

#6240 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Pa dobro Damire, mozes li zadrzati barem jedan servis, k'o da imas PMS ....
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#6241 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Slabo..
Pitarrr82

#6242 Re: TENIS

Post by Pitarrr82 »

Nekako mi je umoran izgledao na prenosu...
gidora

#6243 Re: TENIS

Post by gidora »

radostan dan wrote:
AlenKurt wrote:Vidi hrvatske majke. Ima pogled luđakinje.
Prvo, idi skini se go pored vječne vatre, to ti je obećanje ostalo od prošle godine... :mrgreen:
drugo, znam da te to izjeda, ali jbg...ako će ti biti lakše, đokovići su sa kosova, pa iz cg-a, ko zna, možda su bili nekad umjesto đokovića bili đokići, ili đokaj...ti znaš da te ja volim. :dance:
dijana sa cro ima veze koliko i ti sa prognozama. rođena u vinkovcima, gdje je živjela prve tri godine, a onda selidba u bg, zbog očeve službe.
šta misliš koja je očeva služna. :mrgreen:
ali pošto već voliš da čeprkaš po dnk, zakopaj malo po ivaniševiću, po očevoj strani. prije toga popij vode. :mrgreen:
:thumbup:
"Uteče" nam Rafica :D
radostan dan

#6244 Re: TENIS

Post by radostan dan »

to ćemo voditi pod šifrom - prepao se finala.
hypko_nurko

#6245 Re: TENIS

Post by hypko_nurko »

hvala amere za sve sto si uradio za nasu reprezentaciju i sretno ti u zivotu

Oproštaj Delića
Amer Delić završio karijeru

http://sportsport.ba/tenis/amer-delic-z ... jeru/83487
veljaca

#6247 Re: TENIS

Post by veljaca »

Federer: Napravio puno, ali nije rekao posljednju riječ

Osvojiti Wimbledon u tridesetim. Kako to lijepo zvući. Devet godina nakon što je prvi put podigao pehar i uopšte osvojio prvi Grand Slam. U godini kada je recimo, Novak Đoković postao profesionalac.

U međuvremenu se puno toga izdešavalo. Roger je dominirao a onda su došli mladi, prepustio je naslove na Grand Slam turnirima, prepustio je mjesto broja jedan, ali nije izgubio volju, žeju za pobjedama, za naslovima. Postao je i tata, dvije kćerkice su počele dolaziti na mečeve i vidjele su uživo svog tatu kao pobjednika, neće morati kada porastu tražiti slike, tekstove o njegovim pobjedama, velikim mečevima.

I tata još uvijek ima volje, želje, još uvijek može, jer ono što smo vidjeli u polufinalu protiv Đokovića, u finalu protiv Murraya, to je nešto posebno. Stigao je Samprasa po broju naslova u Wimbledonu, srušit će njegov rekord po broju sedmica provedenih na broju jedan i već sada razmišlja o novom izazovu, želi zlato u Londonu, odnosno novi trijumf na Wimbledonu i vjerovatno negdje u podsvijesti drži priču kako bi bi dobro bilo osvojiti sva četiri u jednoj godini.

Ko zna, na brzim podlogama uvijek može, problem je Roland Garros. U Wimbledonu su opet vidjeli kako se lagano kreće, kako mijenja ritam poena, kako igra voleje, kako zna prevarati tijelom. Vratiti se na broj jedan nije nimalo lako, pogotovo u današnjem tenisu. Zna to dobro recimo Hewitt, a vidjet ćemo kako će reagovati Nadal, Đoković.

''U posljednjih godinu dana je bilo svakakvih poraza. U Wimbledonu sam izgubio od Tsonge u četvrtfinalu, iako sam vodio 2-0. To isto mi se dogodilo na US.Openu 2010. godine, u polufinalu protiv Đokovića. Mogao sam i tada napasti broj jedan ali možda sam se i sam stisnuo, možda su i protivnici bili predobri. Sada sam ponovo tu, osjećam kao da ovaj pehar u Wimbledonu nikada nisam ispuštao. Sada se okrećem Olimpijskim igrama, želi osvojiti zlato. Ukliko budem igrao kao što je to bio slučaj protekle sedmice u Wimbledonu, onda mogu do zlata u singlu'' kaže Federer kojem upravo to nedostaje u karijeri. Jedno zlato ima, ali one u paru sa Wawrinkom iz Pekinga. Singl nedostaje da bi zaokružio priču.

Roger Federer je osvojio 17 Grand Slam titula, ali što je posebno zanimljivo, svih 17 u singlu. Pete Sampras je svih 14 osvojio u singlu, ali za razliku od Federera, nema pehar iz Roland Garrosa. Andre Agassi nema toliko naslova kao Federer (8), ali je uz sva četiri dodao i zlato iz Atlante. McEnroe nema Roland Garros, Wilander Wimbledon, Edberg i Becker su karijeru zaključili bez Roland Garrosa. Ni veliki Jimmy Connors nije uspio osvojiti Roland Garros. Usput, Roger je četvrti po broju osvojenih ATP turnira (75), ispred njega su McEnroe (77), Lendl (94) i Connors (109), do aktivnih Roger je ubjedljivo najbolji. Nadal je drugi sa 50, Roddick treći sa 31 naslovom. I šta reći na kraju. Napravio je puno, ali još nije rekao posljednju riječ.

Svih sedam naslova Rogera Federera u Wimbledonu:

2003.godina: Federer - Philippoussis 7–6(5),6–2,7–6(3)
2004.godina: Federer - Roddick 4–6, 7–5, 7–6(3), 6–4
2005.godina: Federer - Roddick 6–2, 7–6(2), 6–4
2006.godina: Federer - Nadal 6–0, 7–6(5), 6–7(2), 6–3
2007.godina: Federer - Nadal 7–6(7), 4–6, 7–6(3), 2–6, 6–2
2009.godina: Federer - Roddick 5–7, 7–6(6), 7–6(5), 3–6, 16–14
2012.godina: Federer - Murray 4–6, 7–5, 6–3, 6–4

--------------------------------------

shake69

#6248 Re: TENIS

Post by shake69 »

veljaca wrote:Federer: Napravio puno, ali nije rekao posljednju riječ

Osvojiti Wimbledon u tridesetim. Kako to lijepo zvući. Devet godina nakon što je prvi put podigao pehar i uopšte osvojio prvi Grand Slam. U godini kada je recimo, Novak Đoković postao profesionalac.

U međuvremenu se puno toga izdešavalo. Roger je dominirao a onda su došli mladi, prepustio je naslove na Grand Slam turnirima, prepustio je mjesto broja jedan, ali nije izgubio volju, žeju za pobjedama, za naslovima. Postao je i tata, dvije kćerkice su počele dolaziti na mečeve i vidjele su uživo svog tatu kao pobjednika, neće morati kada porastu tražiti slike, tekstove o njegovim pobjedama, velikim mečevima.

I tata još uvijek ima volje, želje, još uvijek može, jer ono što smo vidjeli u polufinalu protiv Đokovića, u finalu protiv Murraya, to je nešto posebno. Stigao je Samprasa po broju naslova u Wimbledonu, srušit će njegov rekord po broju sedmica provedenih na broju jedan i već sada razmišlja o novom izazovu, želi zlato u Londonu, odnosno novi trijumf na Wimbledonu i vjerovatno negdje u podsvijesti drži priču kako bi bi dobro bilo osvojiti sva četiri u jednoj godini.

Ko zna, na brzim podlogama uvijek može, problem je Roland Garros. U Wimbledonu su opet vidjeli kako se lagano kreće, kako mijenja ritam poena, kako igra voleje, kako zna prevarati tijelom. Vratiti se na broj jedan nije nimalo lako, pogotovo u današnjem tenisu. Zna to dobro recimo Hewitt, a vidjet ćemo kako će reagovati Nadal, Đoković.

''U posljednjih godinu dana je bilo svakakvih poraza. U Wimbledonu sam izgubio od Tsonge u četvrtfinalu, iako sam vodio 2-0. To isto mi se dogodilo na US.Openu 2010. godine, u polufinalu protiv Đokovića. Mogao sam i tada napasti broj jedan ali možda sam se i sam stisnuo, možda su i protivnici bili predobri. Sada sam ponovo tu, osjećam kao da ovaj pehar u Wimbledonu nikada nisam ispuštao. Sada se okrećem Olimpijskim igrama, želi osvojiti zlato. Ukliko budem igrao kao što je to bio slučaj protekle sedmice u Wimbledonu, onda mogu do zlata u singlu'' kaže Federer kojem upravo to nedostaje u karijeri. Jedno zlato ima, ali one u paru sa Wawrinkom iz Pekinga. Singl nedostaje da bi zaokružio priču.

Roger Federer je osvojio 17 Grand Slam titula, ali što je posebno zanimljivo, svih 17 u singlu. Pete Sampras je svih 14 osvojio u singlu, ali za razliku od Federera, nema pehar iz Roland Garrosa. Andre Agassi nema toliko naslova kao Federer (8), ali je uz sva četiri dodao i zlato iz Atlante. McEnroe nema Roland Garros, Wilander Wimbledon, Edberg i Becker su karijeru zaključili bez Roland Garrosa. Ni veliki Jimmy Connors nije uspio osvojiti Roland Garros. Usput, Roger je četvrti po broju osvojenih ATP turnira (75), ispred njega su McEnroe (77), Lendl (94) i Connors (109), do aktivnih Roger je ubjedljivo najbolji. Nadal je drugi sa 50, Roddick treći sa 31 naslovom. I šta reći na kraju. Napravio je puno, ali još nije rekao posljednju riječ.

Svih sedam naslova Rogera Federera u Wimbledonu:

2003.godina: Federer - Philippoussis 7–6(5),6–2,7–6(3)
2004.godina: Federer - Roddick 4–6, 7–5, 7–6(3), 6–4
2005.godina: Federer - Roddick 6–2, 7–6(2), 6–4
2006.godina: Federer - Nadal 6–0, 7–6(5), 6–7(2), 6–3
2007.godina: Federer - Nadal 7–6(7), 4–6, 7–6(3), 2–6, 6–2
2009.godina: Federer - Roddick 5–7, 7–6(6), 7–6(5), 3–6, 16–14
2012.godina: Federer - Murray 4–6, 7–5, 6–3, 6–4

--------------------------------------

Lijepo. Nego, nisam zabrinut za novu Federerovu vladavinu vec sta bi s 'radosnim danima' iza nas!? Gdje odose? :-D
erik2

#6249 Re: TENIS

Post by erik2 »

Možda je čovjek na godišnjem. Izroniće.
shake69

#6250 Re: TENIS

Post by shake69 »

ja, arhitektica wrote:Ne znam gdje bih pitala, pa cu ovdje: treba mi partnerica za rekreativno bavljenje tenisom, neka srednja jacina, ne igram ono bas super ali nisam ni pocetnik, znam sve udarce:P i igram vec neko vrijeme amaterski.
Odgovarali bi mi tereni kod Lava li eventualno Zetra.
Bogme, ako ti ova nasa Emilly ovdje ne bude to sto trazis, ostalo je musko drustvo, kako mi se cini! :-D
Post Reply