Ne zovu li Poljakinju s danskim pasosem slucajno - 'wall'- zid!? Ne znam samo kako ona pobijedi Serenu. To nisam gledao, ali sinoc jesam. Go, Sharapova!Leopold_IV wrote:Gledam sinoc mec Sharapove i Wozniacki i ne mogu da vjerujem. Sharapova kao razarac, puca iz svih oruzja a Wozniacki samo jos rovove da iskopa. Konacni omjer winnera (ono što po meni čini igrača i tenis) je bio 55:13 !!!!
Ovakvu disproporciju vidjeti u polufinalu turnira iz premium serije je prosto nevjerovatno i svaka cast Sharapovoj na odigranom mecu. Generalno ne gledam previse zenski tenis ali igra koju Sharapova prakticira, pogotovo u danima kad je "ide" je ljepota za gledanje. Nije nikakvo cudo sto Wozniacki nije uzela Grand Slam, uvijek prepusta inicijativu drugima i "hrani" se tudjim greskama, i svaku put na Grand Slamu naleti neka koja bas taj dan ima "udaracki" dan i oplete je (Sharapova, Serena, Kvitova, Georges, Clisters, Na Li, Ivanovic, Lisicki)...
Podsjeca me stilom jako na Safinu...koja je isto bila br. 1 bez grand slam titule.
Veceras tipujem na Andyja protiv Nadala upravo iz razloga koje je prethodno spominjao Necko. Mislim da se Monacova senzacija zavrsava veceras. Djoker ce mu vjerujem uruciti rodjendanski poklon u vidu 2 relativno lagana seta...
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#4926 Re: TENIS
- Leopold_IV
#4927 Re: TENIS
Ma i Ferrer je svojevrsni zid pa to opet nije dovoljno za najviše dosege. Pogotovo je to izrazeno u muskom tenisu...
-
RusmirBurek
-
radostan dan
#4932 Re: TENIS
tenks sarma. 
- citadela
#4933 Re: TENIS
Da, da, ode ovo Murrayu. Nadalu problemi s koljenima dolaze u najgorem trenutku po njega -dolazi sljaka, a Roger mu se opasno priblizio.RusmirBurek wrote:Rafa predao, Andyju titula.
- ultima_palabra
#4934 Re: TENIS
Pametan potez... ovaj Miami ga uvijek nekako zaobiđe, 3 finala i x polufinala. 20tak dana do Monte Carla, valjda je dovoljno...
Definitivno najlakši put do finala nekog Mastersa ikad: Falla, Simon, Tipsarević i dvije predaje. Još da Monaco večeras nekako prođe da bal bude maskenbal
Definitivno najlakši put do finala nekog Mastersa ikad: Falla, Simon, Tipsarević i dvije predaje. Još da Monaco večeras nekako prođe da bal bude maskenbal
- shake69
#4936 Re: TENIS
NesalomoviSarma!radostan dan wrote:tenks sarma.
-
seman
#4937 Re: TENIS
Pocelo je i to "legendarno" polufinale xD ... i odma pa break za Djoku 
Da ne pisem double post, samo cu edit:

Strah me za Monaka da ne dobije totalnu xD
Da ne pisem double post, samo cu edit:

Strah me za Monaka da ne dobije totalnu xD
-
Mustang1
#4938 Re: TENIS
Kako je Monaco dosao do ovdje ?
Jos ja budala kontam da igram manje gemova ali nisam pratio reko mozda ga je krenulo mozda ima "svoj" turnir na kojem ga ide sve pa nisam smio jer nisam pratio turnir slabo
-
RusmirBurek
- casa_vode
#4940 Re: TENIS
Srđana Đokovića o ''nepostojećim granicama '' između Srbije i Republike Srpske (otac Novaka)
hajmo Bosnje, jel i dalje navijate za ovog cedu ??
hajmo Bosnje, jel i dalje navijate za ovog cedu ??
- shake69
#4941 Re: TENIS
Pobijedi li Murray veceras, a nikako nije bez sanse, razlika izmedju No.1 iNo.4 bit ce oko 3800 poena. Sve su prilike da ce borba za teniski tron ove godine biti uzbudljivija nego godinama sto je bio slucaj.
Bas mi je zao da takav sampion kao Rafa devera s koljenom bas sada. Ko god profitira od toga, po meni, bit ce to nepravedno, ali i to je -sport.
Bas mi je zao da takav sampion kao Rafa devera s koljenom bas sada. Ko god profitira od toga, po meni, bit ce to nepravedno, ali i to je -sport.
- erik2
#4942 Re: TENIS
Nije nepravedno, Roger je uvijek bio racionalan i doziran, nikad se nije forsirao....mislim svaka čast Rafi.shake69 wrote:Pobijedi li Murray veceras, a nikako nije bez sanse, razlika izmedju No.1 iNo.4 bit ce oko 3800 poena. Sve su prilike da ce borba za teniski tron ove godine biti uzbudljivija nego godinama sto je bio slucaj.
- ultima_palabra
#4943 Re: TENIS
Turnir razočaravajući, ali obično je tako kad imamo dva Mastersa zaredom... valjda bar finale bude na nivou. Nole je po meni veliki favorit, Murray će teško pronaći ritam koje su mu razbile ove predaje.
- necko_hz
#4945 Re: TENIS
Kao što jučer spomenuh, nameračio sam se da gledam meč Andya i Rafe, ali Rafa je shebao koncepciju. Sigurno je da bismo gledali prije svega zanimljiv i neizvjestan meč, što bi obojici, u zavisnosti ko bi pobijedio bio dobra uvertira i priprema za finale.
- Andy je stigao do finala vrlo(previše) lagano, sa dva WO-a. Nedostatak kvalitetnih mečeva i protivnika bi mogli uzeti danak u predstojećem finalu sa Novakom. Nije ušao u ritam udarca, nije puno taktizirao i izvlačio najbolje iz sebe, jer praktično nije imao ni potrebu za to. Novak, s druge strane dokazuje svoj šampionski mentalitet - pobijeđuje lagano i kad ne igra svoj najbolji tenis, iako je, kako sam i pretpostavljao od 1/4 finala ubacio u brzinu više i podsjetio nas na Novaka iz 2011 godine. Koliko nam mečevi protiv Ferrera i Monaca mogu pokazati Novakovu pravu snagu u ovom trenutku, to ne znam, ali bez obzira na te male padove i oscilacije u igri, mislim da Novak, kako se približavaju šljakasti mastersi, polako ulazi u svoju pepoznatljivu formu.
- Šteta je što nismo gledali prvog tenisera na svijetu protiv trenutno najboljeg igrača u ovom trenutku (Roger), ali Roddick je uradio ono što niko, ni u snu nije mogao pretpostaviti - pobijedio Rogera.
Mislim da bi meč između njih dvojice bio realan odraz njihovih snaga i trenutnih mogučnosti, te da bi smo mogli uvidjeti neke stvari i dobiti odgovore na neka pitanja, ali ne sumnjam da ćemo ih gledati u Rimu ili Madridu, jer je i guzonjama iz ATP-a u interesu da gledaju njih dvojicu u finalu prije finala. Siguran sam da će biti u istom dijelu žrijeba.
Sutra nas sigurno očekuje dobar meč. Znamo da je Andy opasan igrač po Novaka i praktično jedini ili jedan od rijetkih koji mu mogu parirati u dužim razmjenama, a i fizički. Obojica su besprijekorno fizički pripremljeni, ali ono što pravi razliku jeste ta mentalna stabilnost jednog, odnosno mentalna labilnost drugog tenisera, ali treba imati u vidu da je ovo Masters 1000 turnir, a ne GS, tako da ne treba računati na to kao ključnu razliku između njih dvojice. Tu je i Grozni čiji se rad na Murrayu već poznaje. Puno naprednija ofanzivna igra kod Andya je zaista vidljiva i primjetna, mada ima tu još dosta prostora za napredak.
Šta treba Andy raditi ? Obavezno imati dobar postotak prvog servisa, ne kao protiv Rogera u Dubaiu kada je imao oko 50% i biti siguran u sebe i u svoje udarce. Mora miksati, biti agresivan na riternu i nekad prepuštati Novaku inicijativu u poenu, a nekad i pokušati biti što agresivniji. Bekend mora savršeno funkcionisati, to je njegovo najjače oružje i može on puno toga napraviti sa njim. Forhend mora biti konstantan. Dakle, sve je u glavi, ako ista bude funkcionisala, ne sumnjam da će i rezultat ići u njegovu korist, ali ono što je problem jeste to što sam spomenuo u prvom dijelu posta (nedovoljan broj mečeva ) tako da to stavlja Novaka kao (blagog) favorita u sutrašnjem meču.
Očekujem 3 seta, pa nek bolji pobijedi.
- Andy je stigao do finala vrlo(previše) lagano, sa dva WO-a. Nedostatak kvalitetnih mečeva i protivnika bi mogli uzeti danak u predstojećem finalu sa Novakom. Nije ušao u ritam udarca, nije puno taktizirao i izvlačio najbolje iz sebe, jer praktično nije imao ni potrebu za to. Novak, s druge strane dokazuje svoj šampionski mentalitet - pobijeđuje lagano i kad ne igra svoj najbolji tenis, iako je, kako sam i pretpostavljao od 1/4 finala ubacio u brzinu više i podsjetio nas na Novaka iz 2011 godine. Koliko nam mečevi protiv Ferrera i Monaca mogu pokazati Novakovu pravu snagu u ovom trenutku, to ne znam, ali bez obzira na te male padove i oscilacije u igri, mislim da Novak, kako se približavaju šljakasti mastersi, polako ulazi u svoju pepoznatljivu formu.
- Šteta je što nismo gledali prvog tenisera na svijetu protiv trenutno najboljeg igrača u ovom trenutku (Roger), ali Roddick je uradio ono što niko, ni u snu nije mogao pretpostaviti - pobijedio Rogera.
Mislim da bi meč između njih dvojice bio realan odraz njihovih snaga i trenutnih mogučnosti, te da bi smo mogli uvidjeti neke stvari i dobiti odgovore na neka pitanja, ali ne sumnjam da ćemo ih gledati u Rimu ili Madridu, jer je i guzonjama iz ATP-a u interesu da gledaju njih dvojicu u finalu prije finala. Siguran sam da će biti u istom dijelu žrijeba.
Sutra nas sigurno očekuje dobar meč. Znamo da je Andy opasan igrač po Novaka i praktično jedini ili jedan od rijetkih koji mu mogu parirati u dužim razmjenama, a i fizički. Obojica su besprijekorno fizički pripremljeni, ali ono što pravi razliku jeste ta mentalna stabilnost jednog, odnosno mentalna labilnost drugog tenisera, ali treba imati u vidu da je ovo Masters 1000 turnir, a ne GS, tako da ne treba računati na to kao ključnu razliku između njih dvojice. Tu je i Grozni čiji se rad na Murrayu već poznaje. Puno naprednija ofanzivna igra kod Andya je zaista vidljiva i primjetna, mada ima tu još dosta prostora za napredak.
Šta treba Andy raditi ? Obavezno imati dobar postotak prvog servisa, ne kao protiv Rogera u Dubaiu kada je imao oko 50% i biti siguran u sebe i u svoje udarce. Mora miksati, biti agresivan na riternu i nekad prepuštati Novaku inicijativu u poenu, a nekad i pokušati biti što agresivniji. Bekend mora savršeno funkcionisati, to je njegovo najjače oružje i može on puno toga napraviti sa njim. Forhend mora biti konstantan. Dakle, sve je u glavi, ako ista bude funkcionisala, ne sumnjam da će i rezultat ići u njegovu korist, ali ono što je problem jeste to što sam spomenuo u prvom dijelu posta (nedovoljan broj mečeva ) tako da to stavlja Novaka kao (blagog) favorita u sutrašnjem meču.
Očekujem 3 seta, pa nek bolji pobijedi.
-
exSarajlija
#4946 Re: TENIS
...necko_hz wrote: - Šteta je što nismo gledali prvog tenisera na svijetu protiv trenutno najboljeg igrača u ovom trenutku (Roger), ali Roddick je uradio ono što niko, ni u snu nije mogao pretpostaviti - pobijedio Rogera.
po kojim je to kriterijima roger najbolji u ovom trenutku?
- necko_hz
#4947 Re: TENIS
Po kojim nije ? - U zadnjih 6 mjeseci je osvojio 6 turnira, uz omjer pobjeda i poraza 40-3. Statistika govori sama za sebe i ako gledamo sve parametre uključujući i nivo igre, zaključićemo da je Roger trenutno najbolji igrač na touru, bez obzira na renking.
- shake69
#4948 Re: TENIS
necko_hz wrote:Po kojim nije ? - U zadnjih 6 mjeseci je osvojio 6 turnira, uz omjer pobjeda i poraza 40-3. Statistika govori sama za sebe i ako gledamo sve parametre uključujući i nivo igre, zaključićemo da je Roger trenutno najbolji igrač na touru, bez obzira na renking.
-
Mr.Penguin
#4949 Re: TENIS
exSarajlija wrote:...necko_hz wrote: - Šteta je što nismo gledali prvog tenisera na svijetu protiv trenutno najboljeg igrača u ovom trenutku (Roger), ali Roddick je uradio ono što niko, ni u snu nije mogao pretpostaviti - pobijedio Rogera.
po kojim je to kriterijima roger najbolji u ovom trenutku?
Prestani se svađati sam sa sobom.trofeji i priznanja su jedino objektivno mjerilo.
Last edited by Mr.Penguin on 31/03/2012 15:02, edited 1 time in total.
- erik2
#4950 Re: TENIS
Tenis Andy Murray -a je najdosadniji u istoriji tenisa !