TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Leopold_IV

#4876 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

shake69 wrote: I ja mislim. I procitao sam da je Roger bas ljut i tesko podnio poraz. Cini mi se da bi mu lakse bilo da ga je tresnuo Dimitrov, Harryson, neka teniska nada a ne objektivno prevazidjen igrac koji poslije wimbledonskog finala s Federerom nista nije ponudio na Tour-u. Cak mislim da je osvojio samo jedan turnir od tada. Vec na prvom narednom susretanju nece osvojiti tri gema, to je sigurno, ali ovdje se fakat poklopilo toliko stvari kao da je turio u svako turbe 'Sedmero brace'! :-D
volio bi kada bi dobacio do polufinala sa onakvom igrom pa da ga turi i Djokovicu :dance:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4877 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Ledenko wrote:Neznalica je jer Roddick ima šanse protiv svakog tenisera svijeta u svakom trenutku. Pa on protiv Đokovića, drugog najboljeg reternera današnjice, ima omjer 5:3, a svi mečevi su odigrani nakon osvajanja prvog GS-a za Srbina. A pogotovo jer je igrao u Miamiju koji je osvojio dvaput i gdje je već pobjeđivao Federera i onda dođe neki necko i kaže da Roddick nema nikakve šanse. Nego šta nego neznalica. I to velika :dance:
I jos ces uporediti ovog Roddicka i onog sto je igrao finale Wimbledona..... :roll:
burek_in_space

#4878 Re: TENIS

Post by burek_in_space »

Od danas cu ti svaki nick na koji naidjem banovati, samo jer si bezobrazan do krajnjih granica.
Upozoravao, sugerisao, kumio, molio...ali jok, tebi je dzaba prichati.

27 mar 2012, 16:28 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» Ledenko

Trajno
necko_hz

#4879 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Neću odgovarati ovom trollu iznad, ne isplati se, a i burek je to adekvatno sankcionisao, tako da nema svrhe ponovo potencirati tu priču.

Pobjeda Roddicka je, pretpostavljam svakoga iznenadila. Ko bi rekao da će igrač kojeg je Roger redovno derao u svom prajmu, pobijediti svoj najgori match up i to u trenutku kada su ga svi slali u penziju, a Roger igrao nevjerovatno dobro, kao u najboljim danima ?! - Ja definitivno nisam.

Nažalost, nisam mogao gledati meč i ne sumnjam da je bio dobar. Koliko vidim iz ovih highlightsa, nijanse su odlučile.
Roddick je odlično servirao, ali Roger je pogriješio u 3 gejmu zadnjeg seta, kada je bez razloga izlazio na mrežu i dozvoljavao Roddicku da ga probija odličnim passing shotevima iz forhenda. To je, na kraju krajeva i odlučilo meč, uz te 3 vezane neiskorištene brejk lopte Federera :shock:

Drago mi je zbog Andya, nadam se da će nastaviti sa sjajnim partijama, jer očito je da još nije rekao svoju posljednju riječ.

Danas ima nekoliko odličnih mečeva u najavi.

Izuzetno talentovani Gasquet bi mogao nauditi Novaku pod samo jednim uslovom - da igra bliže osnovnoj liniji i što agresivnije. Jasno je da ima udarce za to i da je to ono što se od njega očekuje u svakom meču, ali on to jednostavno odbija, iako je i sam svjestan da je za defanzivnu igru potrebna izuzetno dobra fizička sprema, a Gašo to nema.

Nishikori također može pružiti dobar otpor Nadalu. Ne treba zaboraviti kako je izbacio Tsongu sa AO-a. Naravno, teško može do pobjede, ali ako bude smiren i igrao onako kako zna, definitivno bi mogli gledati dobar meč.

Tipsa - Dimitrov je meč koji definitivno vrijedi pogledati. Tipsa je strašan talenat, može odigrati nevjerovatno dobro, ali isto to važi i za (kako neko prije napisa) baby Federera . Očekujem pobjedu Tipse i što dalji plasman na ovom turniru, jer igra jako dobro. A kad je već izbacio mog pulena Nalbandiana, onda nek ide i do same završnice turnira. :D

Volio bih da Almagro prođe Fisha, koji nikako ne briljira, ali igra pred svojom publikom i to je ono što će mu davati prednost. Također, Tsonga bi trebao proći dalje, ali ne treba podcjenjivati Mayera. Može on stvoriti probleme Francuzu. Vidjećemo kako će se stvari odvijati. ;-)
Last edited by necko_hz on 27/03/2012 17:20, edited 1 time in total.
Dionysios

#4880 Re: TENIS

Post by Dionysios »

...
Last edited by Dionysios on 28/03/2021 23:28, edited 1 time in total.
shake69

#4881 Re: TENIS

Post by shake69 »

Ne potcjenjujte Grigorove sanse veceras. Malo mu nedostaje agresivnosti i cvrstine u izmjenama, gledao sam ga, i eto cove u Top 20. Mozda ga sputava i to da fakat prilazi 'federerovski' loptici nego nije izgradio vlastiti stil. Mislim da u tom mecu ce biti vatre a evo sad sam vidio da je i rezultat tijesan u prvom setu.
radostan dan

#4882 Re: TENIS

Post by radostan dan »

RIP Ledeni, šmrc, nikad više ništa pogoditi na kladži nećemo.
salihamidžić 20

#4883 Re: TENIS

Post by salihamidžić 20 »

Sinoc je Federer pokazao da je vec u godinama kad nemoze on vise igrati2 turnira zaredom NEMA ON VISE 20 GODINA pa nece nastupiti ni u Monte Carlu... GODINE,cine svoje :D
citadela

#4884 Re: TENIS

Post by citadela »

brrzzy_tesanj wrote:Sinoc je Federer pokazao da je vec u godinama kad nemoze on vise igrati2 turnira zaredom NEMA ON VISE 20 GODINA pa nece nastupiti ni u Monte Carlu... GODINE,cine svoje :D
Jesi ti gledao mec, barem statistiku ?

Gore je @Leopold lijepo opisao mec; i dobro rece -"to je mec koji se gubi 1 od 20 puta". I bas tako. U 3. setu, 2. game, 0-40 Federer, kontao da idem spavati, gotovo. A onda Roddick onako nanize 4 winnera, 2 sigurno i zahvaljujuci greski Federera, bez razloga krenuo na mrezu. A potom break Roddicka; do kraja Federer je "ganjao" break, ali uz Roddickov servis, kao iz najboljih dana... Roddick nevjerovatno "nalozen", Federer solidan, bez mnogo gresaka, mada ce neko reci da je bilo nekih njegovih nekarakteristicnih gresaka posebno iz forehanda. Ovaj Federerov poraz apsolutno ne pokazuje nista, i mislim da ce u nastavku sezone itekako biti zanimljivo. Definitivno je Federer, hajdemo reci, dosao "na svoje", nakon (neko ce reci) "lose" prosle sezone. Zanimljivo ce biti vidjeti da li ce ovo poremetiti Federerove planove za preskakanje Monte-Carla. Ja bih licno volio da preskoci M-C, pa da sto svjezije dodje u Rim i Madrid. Za ozbiljniji napada na No1 trebaju mu sto bolji rezultati na sljaci.

Sto se tice nastavka Miamia -- ne znam za vas, ali ja iscekujem s velikom paznjom, vrlo vjerovatno, duel Djokovic-Delpo; nakon ovih poraza od Federera, red je da se Del Potro "oproba" s nekim drugim iz "cetvorke".
radostan dan

#4885 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Zar i ti sine Brankoviću III

Reprezentacija Srbije bez Đokovića u četvrtfinalu Davis cupa
Za Češku će igrati Tomaš Berdych, Radek Štepanek, Lukaš Rosol i František Čermak

Autor Fena | Objavljeno 27.03.2012. u 08:54

Novak Đoković
Teniska reprezentacija Srbije, pobjednik Davis cupa 2010. godine, u četvrtfinalu ovog takmičenja protiv selekcije Češke igrat će bez prvog igrača svijeta Novaka Đokovića.

Selektor Bogdan Obradović će u meču, koji se igra od 6. do 8. aprila u Pragu, računati na Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Dušana Lajovića i Nenada Zimonjića.

Ekipe su se u Davis cupu dosad susrele deset puta, većinom u vrijeme nekadašnjih država (Jugoslavija i Čehoslovačka). Zadnji dvoboj u polufinalu 2010. su dobili kasniji pobjednici - Srbi.

Za Češku će igrati Tomaš Berdych, Radek Štepanek, Lukaš Rosol i František Čermak.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4886 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Roddick nakon fantasticne pobjede nad Federerom izgubio od Monaca. Logicno je da se potrosio u mecu sa Federerom (taj mec nisam gledao), ali ono sto je pruzio sinoc protiv Monaca je pokazalo da nije ni bilzu onog starog Roddicka. Doduse, ja sam neznalica, bolje da sutim da me ko ne napadne za ove nebuloze :oops:
ultima_palabra

#4887 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ta će DickRod :D Jel opet vrijeđao sudije kad ga ne ide?

Meni se čini da ga tijelo izdaje, ne može više igrati dva teška meča zaredom... na US Openu je tukao Ferrera, pa potom statirao u kukuruzima protiv Nadala.

Malo iznenađenje mi je lagan poraz Delpa od Ferrera... mada je ovaj ekstremno spor teren još sporiji navečer. U takvim uslovima bih morao dati prednost Rafi večeras protiv Tsonge.
shake69

#4888 Re: TENIS

Post by shake69 »

Tomahawk11 wrote:Roddick nakon fantasticne pobjede nad Federerom izgubio od Monaca. Logicno je da se potrosio u mecu sa Federerom (taj mec nisam gledao), ali ono sto je pruzio sinoc protiv Monaca je pokazalo da nije ni bilzu onog starog Roddicka. Doduse, ja sam neznalica, bolje da sutim da me ko ne napadne za ove nebuloze :oops:
Da. Takvi likovi kao Roddick pokvare turnir. Sruse favorita na 'neznamkojinacininspiracijailista", a onda ih u narednom kolu razbije autsajder. Argentinac ni kriv ni duzan u 1/4 finala. Mislim, protiv Monaca ne osvojiti gem u jednom setu! :shock:
Tomahawk11
Globalni moderator

#4889 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Ta će DickRod :D Jel opet vrijeđao sudije kad ga ne ide?

Meni se čini da ga tijelo izdaje, ne može više igrati dva teška meča zaredom... na US Openu je tukao Ferrera, pa potom statirao u kukuruzima protiv Nadala.

Malo iznenađenje mi je lagan poraz Delpa od Ferrera... mada je ovaj ekstremno spor teren još sporiji navečer. U takvim uslovima bih morao dati prednost Rafi večeras protiv Tsonge.
Nije, u prvom setu je imao par puta zacudjenu facu kod nekih odluka, ali sve se zavrsilo na tom. U drugom nije imao obraza buniti se :mrgreen: Zaledjena faca, zacudjujuci pogled prema sudiji i nastavi :)
Uglavnom, trudio se da bude kultura.
Last edited by Tomahawk11 on 28/03/2012 09:30, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#4890 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ali publika je najjača, svi latinosi imaju podršku protiv Amerikanaca :-) Zapita se čovjek je li taj Miami uopšte u Americi...
Tomahawk11
Globalni moderator

#4891 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Ali publika je najjača, svi latinosi imaju podršku protiv Amerikanaca :-) Zapita se čovjek je li taj Miami uopšte u Americi...
Jasta je i to u Sjevernoj :D Samo sto je struktura stanovnistva u Miamiju takva da su i reakcije ocekivane.
erik2

#4892 Re: TENIS

Post by erik2 »

shake69 wrote:
Tomahawk11 wrote:Roddick nakon fantasticne pobjede nad Federerom izgubio od Monaca. Logicno je da se potrosio u mecu sa Federerom (taj mec nisam gledao), ali ono sto je pruzio sinoc protiv Monaca je pokazalo da nije ni bilzu onog starog Roddicka. Doduse, ja sam neznalica, bolje da sutim da me ko ne napadne za ove nebuloze :oops:
Da. Takvi likovi kao Roddick pokvare turnir. Sruse favorita na 'neznamkojinacininspiracijailista", a onda ih u narednom kolu razbije autsajder. Argentinac ni kriv ni duzan u 1/4 finala. Mislim, protiv Monaca ne osvojiti gem u jednom setu! :shock:
Baš ne kontam :roll:
Pitarrr82

#4893 Re: TENIS

Post by Pitarrr82 »

Malo za kladionicu? :mrgreen:
necko_hz

#4894 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Rodikovo vrijeme je definitivno prošlo i najbolje mu je da okači reket o klin. Naravno, desi se povremeni bljesak kao nekoć protiv Rogera, ali to je sve. Nema kontinuitet, nema igru, ništa što ga je nekada krasilo i po čemu je bio poznat. To bi bilo to što se tiće njega. Neću ga više podcjenjivati, jer možda me demantuje i stigne do finala Wimbledona. :mrgreen:

Glede 1/4finala, mislim da su moguća i neka iznenađenja.

Tsonga može pobijediti Rafu, ali mora igrati na vrhunskom nivou i svi udarci moraju slušati. Prije svega mu je potreban dobar postotak prvog servisa i jak i konstantan forhend. Mora igrati agresivno, jer teško će parirati Rafi ako bude išao na loptu više. Rafa će igrati svoj tenis. Top spin na bekend, držati lopticu što više u igri i fokus baciti na ritern. Obojica igraju izvanredno kada uđu u svoj mod, tako da bi mogli gledati jako dobar i kvalitetan meč.
Očekujem pobjedu Rafe, ali ko zna kakvu partiju može pružiti Francuz. Sve karte su otvorene.

Tipsarević - Murray je odličan meč u najavi. Janko je poprilično lagano stigao do 1/4finala i drago mi je zbog toga. Momak je zaista veliki talenat i jako lijepo igra. Međutim, večeras će morati da bude smiren, maksimalno skoncentrisan i da igra svoju igru. Podloga je spora tako da možemo očekivati dosta dugih poena i razmjena udaraca sa osnovne linije. Obojica imaju fantastične 2HBH-e, samo je razlika u pristupu igri jednog i drugog tenisera. Janko priliku može tražiti na drugi servis Murraya, koji je jako loš. Dobar ritern bi mu omogučavao preuzimanje inicijative u poenu, a to je protiv Andya itekako važno.
- Andy će igrati onako kako zna, čekat će pad koncentracije Janka i iskoristiti svaku priliku koja mu se pruži. Ima odličan ritern i strašne udarce. Nadam se da će igrati što ofanzivnije, jer on to može, ali dosta toga će zavisiti od postotka prvog servisa, jer ako bude manji od 65-70%, Andy bi mogao imati dosta problema.

- Uglavnom, očekujemo dobre mečeve. Nadam se da ćemo takve i dobiti.
shake69

#4895 Re: TENIS

Post by shake69 »

necko_hz wrote:Rodikovo vrijeme je definitivno prošlo i najbolje mu je da okači reket o klin. Naravno, desi se povremeni bljesak kao nekoć protiv Rogera, ali to je sve. Nema kontinuitet, nema igru, ništa što ga je nekada krasilo i po čemu je bio poznat. To bi bilo to što se tiće njega. Neću ga više podcjenjivati, jer možda me demantuje i stigne do finala Wimbledona. :mrgreen:

Glede 1/4finala, mislim da su moguća i neka iznenađenja.

Tsonga može pobijediti Rafu, ali mora igrati na vrhunskom nivou i svi udarci moraju slušati. Prije svega mu je potreban dobar postotak prvog servisa i jak i konstantan forhend. Mora igrati agresivno, jer teško će parirati Rafi ako bude išao na loptu više. Rafa će igrati svoj tenis. Top spin na bekend, držati lopticu što više u igri i fokus baciti na ritern. Obojica igraju izvanredno kada uđu u svoj mod, tako da bi mogli gledati jako dobar i kvalitetan meč.
Očekujem pobjedu Rafe, ali ko zna kakvu partiju može pružiti Francuz. Sve karte su otvorene.

Tipsarević - Murray je odličan meč u najavi. Janko je poprilično lagano stigao do 1/4finala i drago mi je zbog toga. Momak je zaista veliki talenat i jako lijepo igra. Međutim, večeras će morati da bude smiren, maksimalno skoncentrisan i da igra svoju igru. Podloga je spora tako da možemo očekivati dosta dugih poena i razmjena udaraca sa osnovne linije. Obojica imaju fantastične 2HBH-e, samo je razlika u pristupu igri jednog i drugog tenisera. Janko priliku može tražiti na drugi servis Murraya, koji je jako loš. Dobar ritern bi mu omogučavao preuzimanje inicijative u poenu, a to je protiv Andya itekako važno.
- Andy će igrati onako kako zna, čekat će pad koncentracije Janka i iskoristiti svaku priliku koja mu se pruži. Ima odličan ritern i strašne udarce. Nadam se da će igrati što ofanzivnije, jer on to može, ali dosta toga će zavisiti od postotka prvog servisa, jer ako bude manji od 65-70%, Andy bi mogao imati dosta problema.

- Uglavnom, očekujemo dobre mečeve. Nadam se da ćemo takve i dobiti.
Ne vjerujem da Tsonga u ovim uvjetima (podloga, vanjski teren) moze iznenaditi Rafu. Meni Djoko ne odaje neku superiornost, kao da se covjek vec zasitio trona, a 'mali' Ferrer ima najbolji ulaz u sezonu u karijeri (22:3, ako se ne varam). Samo Fedex ima vise pobjeda (jednu) od njega, ima tri titule, a u posljednjih pet meceva dva puta je dobio Srbijanca. U Miami do sada stigao dva puta u polufinale, prava 'ptica trkacica' za svakom loptom. Tu moze biti svasta i trudit cu se da pogledam taj mec. Mislim da ce biti iskri i u mecu Andy-=Janko, iako ne vidim s cim Beogradjanin moze da zaprijeti ako Skot bude ikoliko na svom nivou igre.
p.s.
Jos sam pod dojmom Roddicka. hajd kontam, ako je Rogera srusio, neka kao Ljubo 2010 ode do kraja, jer sad je pun samopouzdanja a i godine pritisle, kad- corak! Hem Carobnjaka posla kuci, hem zadevera organizatore i pokvari turnir a o americkim navijacima da ne govorim!
necko_hz

#4896 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Teško će Joe do pobjede, ali ukoliko bi se poklopile neke stvari i ukoliko bi igrao onako kako zna, sve je moguće. Međutim, sporija podloga i vlažnost zraka stavljaju Rafu kao (velikog ?!)favorita u ovom meču i eventualna pobjeda Francuza bi bila iznenađenje.

Ferrer ima odličnu sezonu, ali je nakon sjajnih turnira na šljaci, ipak u blagom padu forme, bez obzira na ovaj prolazak u 1/4 finale. Mislim da će teško protiv Novaka, te da će Nole lakše no što se očekuje proći dalje.
- Pozitivna stvar za Novaka je što je ušao u ritam i protiv poprilično raspoloženih protivnika, relativno lako izašao na kraj, a da opet nije igrao onako kako zna. Mislim da će on od sutra ubaciti u brzinu više, a da ćemo njegovo najbolje vidjeti u polufinalu i eventualno u finalu.

Tipsarević ima udarce da se nadjačava sa Murrayem, ali vidjećemo koliko će biti mentalno stabilan, te za koju taktiku će se odlučiti. Tu bi mogli gledati 3 seta.
radostan dan

#4897 Re: TENIS

Post by radostan dan »

necko_hz wrote:
Tipsarević ima udarce da se nadjačava sa Murrayem, ali vidjećemo koliko će biti mentalno stabilan, te za koju taktiku će se odlučiti. Tu bi mogli gledati 3 seta.
sredio, pardon spremio se čovjek...

Image
seman

#4898 Re: TENIS

Post by seman »

necko_hz wrote: Tipsarević ima udarce da se nadjačava sa Murrayem, ali vidjećemo koliko će biti mentalno stabilan, te za koju taktiku će se odlučiti. Tu bi mogli gledati 3 seta.
Vodi 1:0 u setovima, egal u drugom setu ... ako ga Tipsa ne dobije, najebo je, a svakako bi volio da dobije. Kakav da je, drazi mi je od Mareja -.-"

EDIT: E vise nije u egalu xD
caros

#4899 Re: TENIS

Post by caros »

Ne mogu da vjerujem da Azarenka ovoliko griješi. :shock:
shake69

#4900 Re: TENIS

Post by shake69 »

seman wrote:
necko_hz wrote: Tipsarević ima udarce da se nadjačava sa Murrayem, ali vidjećemo koliko će biti mentalno stabilan, te za koju taktiku će se odlučiti. Tu bi mogli gledati 3 seta.
Vodi 1:0 u setovima, egal u drugom setu ... ako ga Tipsa ne dobije, najebo je, a svakako bi volio da dobije. Kakav da je, drazi mi je od Mareja -.-"

EDIT: E vise nije u egalu xD
Covjek fakat zna biti inspiriran kao autsajder, mislim drug Janko, ali samo u onoj dionici gdje mu je to igrom dopustio Andy.Ocajan drugi servis nece Skotu dati previse sanse ni za jedan set protiv Nadala, a Janko je, rasterecen igrao jer i 1/4 finale na jednom mastersu je njegov tek drugi takav uspjeh do sada, ako se ne varam, ili cak mozda i prvi ( na stranu 1/4 finale GS sto ima u dzepu) tako da je mec dobar dio drzao neizvjesnim. Skot je igrao kratke lopte, sto bi i meni kao rekreativcu bilo kao naruceno, a Srbijanac je obilato koristio. No, kao da se ispucao i vidjelo se u trecem setu da nema snage da dotuce protivnika. Kako god, Murray nema puno sansi za finalni ogled, osim ako bas ne popravio znacajno procenat prvog servisa i tako smanji ranjivost drugog pocetnog udarca.
Post Reply