TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shake69

#4751 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:Svaka cast nacko na rezimeu mece. Zaista ti je svaka na mjestu.

Ja bi samo jos dodao da je Roger bio taj koji se bolje prilagodio na vjetar i koji je lopticu hvatao u penjanju dok vjetar jos nema toliki utjecaj na njenu putanju. Obicno je Rafa bio taj kome manje smeta vjetar (zbog stila igre i servisa) ali je Roger ocito toliko pun samopouzdanja da se to vidi iz svakog udarca.
Zaista je cinjenica da kad Roger igra tenis na ovom nivou da je prakticki nepobjediv jer Rafa uopce nije odigrao loš mec (malo predefanzivan ali tako inace igra protiv Rogera).

Ostaje veceras vidjeti finale i da li Isner može postici rezultat karijere. Po meni ne bi smjelo biti iznenadjenja i mislim da ce ga Roger upravo dobiti na golemo iskustvo i stalno miksanje udaraca (npr. backand slice sa nizim odskokom) sto onako visokom Isneru predstavlja problem kao i skracene loptice.

Uzivajmo u tenisu jer nikad nije bio bolji :-))
Zaspao cekajuci da stane kisa! :-D Ipak, na highlights je dovoljno bilo vidjeti s koliko rizika je Roger igrao protiv Nadala i da je od pocetka bio samouvjeren u pobjedu. Onoliko agresivnosti pokazati pa jos u losim weather conditions, mogu samo veliki majstori iako nisam mogao zamisliti da Rafa ne moze osvojiti ni set. Ne gleda mi se, ali ima finih godina da Roger nije dobio Rafu na hard outdoor i u tome je uvjerljivija najava velikog 'come back-a" Svicarca. Mislim da ce mu protiv Isnera biti potrebno i manje napora osim ako mu ne zakaze "return'. I ja mislim da njegove kao nozem odrezane 'slice' udarce previsoki Isner ce tesko kontrolirati cak i ako dodje do TB. Ovaj IW , kad pogledas sve sta nam je donio, dobrog tenisa i uzbudjenja, zasluzio bogme da bude "peti GS! :D
radostan dan

#4752 Re: TENIS

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:
abondanzieri wrote:Jesam li jedan od rijetkih koji misli da je cudno sto je na kladionici Nadal favorit protiv Federera,doduse blagi?Imam osjecaj da je po trenutnoj formi realno da bude obrnuto,cak i da Federer bude izrazitiji favorit sa maksimalnom kvotom na pobjedu od recimo 1,6
Nisi.
Ja sam odigrao, rekreativno uz jutatnju kafu, na Federera, koef. dva.
:mrgreen:

I da ne bi raspucanog Juventusa...
abondanzieri

#4753 Re: TENIS

Post by abondanzieri »

radostan dan wrote:
radostan dan wrote:
abondanzieri wrote:Jesam li jedan od rijetkih koji misli da je cudno sto je na kladionici Nadal favorit protiv Federera,doduse blagi?Imam osjecaj da je po trenutnoj formi realno da bude obrnuto,cak i da Federer bude izrazitiji favorit sa maksimalnom kvotom na pobjedu od recimo 1,6
Nisi.
Ja sam odigrao, rekreativno uz jutatnju kafu, na Federera, koef. dva.
:mrgreen:

I da ne bi raspucanog Juventusa...
I jednako raspucanog Isnera,kakav sam tiket imao... :roll: :x :D
salihamidžić 20

#4754 Re: TENIS

Post by salihamidžić 20 »

Isnir ce namuciti veceras Federera al samo ako Isnira bude sluzio servis kao protiv Noleta :D
radostan dan

#4755 Re: TENIS

Post by radostan dan »

[quote="abondanzieri"]
I jednako raspucanog Isnera,kakav sam tiket imao...

Danas je išla ruka na dva-jedan za Federera, fina kvota, ali sam odustao. Taktičko tehnički je vijek iza Federera, a da se oslanjam na sreću i to da će i danas servirati bombe i pogoditi dvadeset linija, da bi uzeo jedan set, ne ide.A opet, moguće...
Last edited by radostan dan on 19/03/2012 13:02, edited 4 times in total.
citadela

#4756 Re: TENIS

Post by citadela »

necko_hz wrote:...
Svaka cast na analizama, fakat uzivanje citati :thumbup: :thumbup:

Da, da, ROGER FEDERER --kakva agresivnost i varijacije u igri uz solidan BH, solidan servis, forehand naravno, fantastican. Broj winnera i gresaka standardno na strani Federera u njihovim duelima, uvijek sve zavisi od Rogera, mada se mora priznati da je Rafa sinoc pravio neke netipicne greske za njega. Zaista su mecevi Rogera s Nadalom, iako sinoc i nije bio onaj visoki nivo na kakav se naviklo u mecevima njih dvojice, veci nivo od meceva Novaka s Nadalom.

Federer - Isner;; Isner "poludio", glupo bi bilo reci da je samo zahvaljujuci servisu dobio Djokovica, bilo je tu mnogo vise od samo "brutalnog" servisa -- pa lik je nevidjeno cistio linije. Da li moze to ponoviti veceras s Rogerom -licno mislim, tesko, ali bice svakako zanimljivo vidjeti. Rekao bih, Federer uzima veceras,. a ako uzme, onda vise i nije toliko smijesan njegov cilj vracanje na broj 1.

Image
shake69

#4757 Re: TENIS

Post by shake69 »

citadela wrote:
necko_hz wrote:...
Svaka cast na analizama, fakat uzivanje citati :thumbup: :thumbup:

Da, da, ROGER FEDERER --kakva agresivnost i varijacije u igri uz solidan BH, solidan servis, forehand naravno, fantastican. Broj winnera i gresaka standardno na strani Federera u njihovim duelima, uvijek sve zavisi od Rogera, mada se mora priznati da je Rafa sinoc pravio neke netipicne greske za njega. Zaista su mecevi Rogera s Nadalom, iako sinoc i nije bio onaj visoki nivo na kakav se naviklo u mecevima njih dvojice, veci nivo od meceva Novaka s Nadalom.

Federer - Isner;; Isner "poludio", glupo bi bilo reci da je samo zahvaljujuci servisu dobio Djokovica, bilo je tu mnogo vise od samo "brutalnog" servisa -- pa lik je nevidjeno cistio linije. Da li moze to ponoviti veceras s Rogerom -licno mislim, tesko, ali bice svakako zanimljivo vidjeti. Rekao bih, Federer uzima veceras,. a ako uzme, onda vise i nije toliko smijesan njegov cilj vracanje na broj 1.
Image
Daleko od toga da je smijesna najava Federerovog povrata No.1. Nakon IW , s Rogerovom pobjedom prvi trojac ce 'stati' otprilike u 3000 bodova medjusobne razlike (koliko jucer je bilo skoro 5500). Znate li sta to znaci? Da uz male kikseve Djoke i Nadala do RG, vec na mastersima na zemlji Svicarac moze doci u poziciju da napdne prvo mjesto a Rafa je mozda u najizglednijoj poziciji jer je period turnira - na zemlji! To ce dati dodatnu draz turniru na Floridi pa sve do kraja maja i pocetka RG!
citadela

#4758 Re: TENIS

Post by citadela »

shake69 wrote: Daleko od toga da je smijesna najava Federerovog povrata No.1. Nakon IW , s Rogerovom pobjedom prvi trojac ce 'stati' otprilike u 3000 bodova medjusobne razlike (koliko jucer je bilo skoro 5500). Znate li sta to znaci? Da uz male kikseve Djoke i Nadala do RG, vec na mastersima na zemlji Svicarac moze doci u poziciju da napdne prvo mjesto a Rafa je mozda u najizglednijoj poziciji jer je period turnira - na zemlji! To ce dati dodatnu draz turniru na Floridi pa sve do kraja maja i pocetka RG!
Pa, realno, prije 2-3 mjeseca uz njegovu slabu proslu sezonu, povratak na No. 1 je barem meni licno, bio u domenu fantastike. Medjutim, sad nakon Rotterdama, Dubaia, IW to izgleda dosta realnije. Tesko je jos govoriti o njegovom napadu na prvo mjesto --nakon Miamia ce se dobro vidjeti "gdje je ko". Uz dobre rezultate na zemlji, moze se ocekivati njegov pravi pohod na broj 1 na kraju sezone, kada je sigurno najbolji. Treba imati u vidu i Olimpijadu i koliko to moze eventualno poremetiti neke planove; dalje, Djokovic ove gubitke bodova u Dubaiu i IW moze kompenzirati vec samo dobrim rezultatom u Monte-Carlu, a tu je i Nadal i njegova zemlja.
Acheron

#4759 Re: TENIS

Post by Acheron »

Veliki Roger.
shake69

#4760 Re: TENIS

Post by shake69 »

citadela wrote:
shake69 wrote: Daleko od toga da je smijesna najava Federerovog povrata No.1. Nakon IW , s Rogerovom pobjedom prvi trojac ce 'stati' otprilike u 3000 bodova medjusobne razlike (koliko jucer je bilo skoro 5500). Znate li sta to znaci? Da uz male kikseve Djoke i Nadala do RG, vec na mastersima na zemlji Svicarac moze doci u poziciju da napdne prvo mjesto a Rafa je mozda u najizglednijoj poziciji jer je period turnira - na zemlji! To ce dati dodatnu draz turniru na Floridi pa sve do kraja maja i pocetka RG!
Pa, realno, prije 2-3 mjeseca uz njegovu slabu proslu sezonu, povratak na No. 1 je barem meni licno, bio u domenu fantastike. Medjutim, sad nakon Rotterdama, Dubaia, IW to izgleda dosta realnije. Tesko je jos govoriti o njegovom napadu na prvo mjesto --nakon Miamia ce se dobro vidjeti "gdje je ko". Uz dobre rezultate na zemlji, moze se ocekivati njegov pravi pohod na broj 1 na kraju sezone, kada je sigurno najbolji. Treba imati u vidu i Olimpijadu i koliko to moze eventualno poremetiti neke planove; dalje, Djokovic ove gubitke bodova u Dubaiu i IW moze kompenzirati vec samo dobrim rezultatom u Monte-Carlu, a tu je i Nadal i njegova zemlja.
Pa, sad, gledaj, prije tri mjeseca taj je covjek zavrsio perfektno tri velika turnira: uzeo Pariz (masters), Basel i zavrsni masters u Londonu s velikih 15 pobjeda i najavio povratak u borbi za No.1. I novinari su ga tada poceli zapitkivati. U tom dijelu sezone Djoko nije nista osvojio sto govori da prostor za Rafu i Rogera u borbi za tron lezi u narednih pet mjeseci. Ko se bolje snadje na zemlji i travi, i prije betona US Opena moze ponovo povratiti celnu poziciju ili u Djokinom slucaju - odbraniti je. Kod njega je sansa Monte-Carlo ,koje nije igrao i RG gdje brani 'samo' 720 bodova!
Leopold_IV

#4761 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Stanje velike trojke poslije IW (u slucaju da RF osvoji IW):
1. Djokovic 12.570
2. Nadal 10.175
3. Federer 9.450

Tako je vec moguca smjena na broju 2 nakon Miamija :-)

Sasvim je realna mogucnost da se Roger vrati nakon Wimbledona na br.1, ukoliko ne ted onda nakon US Opena jos vjerovatnija. Br. 1 na kraju godine ce biti onaj istinski izazov.

Vec sad je na race listi najbolji sa 2.820 bodova (uknjizio sam pobjedu veceras u finalu), a Djokovic je na 2.540, Nadal - 1.800...
Cak sam se prije pocetka AO sa prijateljem kladio po veceru i gajbu pive da ce se uspjeti vratiti na br. 1 makar jednu sedmicu u ovoj godini, tada sam bio ismijan i objerucke je prihvatio...sad sam ja taj koji se smjesi :-)
citadela

#4762 Re: TENIS

Post by citadela »

shake69 wrote:
Pa, sad, gledaj, prije tri mjeseca taj je covjek zavrsio perfektno tri velika turnira: uzeo Pariz (masters), Basel i zavrsni masters u Londonu s velikih 15 pobjeda i najavio povratak u borbi za No.1. I novinari su ga tada poceli zapitkivati. U tom dijelu sezone Djoko nije nista osvojio sto govori da prostor za Rafu i Rogera u borbi za tron lezi u narednih pet mjeseci. Ko se bolje snadje na zemlji i travi, i prije betona US Opena moze ponovo povratiti celnu poziciju ili u Djokinom slucaju - odbraniti je. Kod njega je sansa Monte-Carlo ,koje nije igrao i RG gdje brani 'samo' 720 bodova!
Jeste on savrseno zavrsio prethodnu sezonu, ali treba imati u vidu i formu Djokovica i Nadala na kraju sezone inace.. Za Nadala inace sezona prakticno zavrsava nakon USO, Djokovic je, takodjer, imao izrazit pad, tako da se nakon osvajanje Pariza, Basela i Londona na kraju godine opet nije moglo govoriti o Rogerovom vracanju na tron, trebao se cekati pocetak ove sezone da bi se vidjelo kako stvari stoje. Dosao AO, Nole uzeo, tako da tek sad kad je Federer nanizao Rotterdam, Dubai, i nadati je se, IW moze s pravom govoriti o njegovom eventualnom vracanju broja 1. Uz neki veliki Nadalov kiks u Miamiu, sto je malo vjerovatno, eto Rogera na 2. mjesto. Eh sad, ako cemo govoriti sta bi bilo, kad bi bilo, uzimanje Wimledona i USO sigurno Federera vraca na No. 1. Kazem opet, tek nakon Miamia ce se jasnije vidjeti kako stvari stoje.
salihamidžić 20

#4763 Re: TENIS

Leopold_IV wrote:Stanje velike trojke poslije IW (u slucaju da RF osvoji IW):
1. Djokovic 12.570
2. Nadal 10.175
3. Federer 9.450

Sasvim je realna mogucnost da se Roger vrati nakon Wimbledona na br.1, ukoliko ne ted onda nakon US Opena jos vjerovatnija. Br. 1 na kraju godine ce biti onaj istinski izazov.

Vec sad je na race listi najbolji sa 2.820 bodova (uknjizio sam pobjedu veceras u finalu), a Djokovic je na 2.540, Nadal - 1.800...
Cak sam se prije pocetka AO sa prijateljem kladio po veceru i gajbu pive da ce se uspjeti vratiti na br. 1 makar jednu sedmicu u ovoj godini, tada sam bio ismijan i objerucke je prihvatio...sad sam ja taj koji se smjesi :-)
To je tako na papiru ali dali je to i izvodljivo jer je Federer zagazio u 3 deceniju zivota i tesko da ce on vise ikada zasjesti na br.1 atp liste
Mr.Penguin

#4764 Re: TENIS

Post by Mr.Penguin »

brrzzy_tesanj wrote:
1. Djokovic 12.570
2. Nadal 10.175
3. Federer 9.450

To je tako na papiru ali dali je to i izvodljivo jer je Federer zagazio u 3 deceniju zivota i tesko da ce on vise ikada zasjesti na br.1 atp liste
Na papiru je Federer zagazio u 4 deceniju zivota ali na terenu to tako ne izgleda. :D
Last edited by Mr.Penguin on 18/03/2012 17:53, edited 1 time in total.
citadela

#4765 Re: TENIS

Post by citadela »

brrzzy_tesanj wrote:
1. Djokovic 12.570
2. Nadal 10.175
3. Federer 9.450

On je, jarane, zagazio u 4. deceniju zivota.. :D
salihamidžić 20

#4766 Re: TENIS

citadela wrote:
brrzzy_tesanj wrote:
1. Djokovic 12.570
2. Nadal 10.175
3. Federer 9.450

On je, jarane, zagazio u 4. deceniju zivota.. :D
MOJA GRESKA ;-)
abondanzieri

#4767 Re: TENIS

Post by abondanzieri »

radostan dan wrote:
abondanzieri wrote:
I jednako raspucanog Isnera,kakav sam tiket imao... :roll: :x :D
Ja sam to izbjegao, jer sam ipak, sada se to pokazuje, dobro ocjenio Novakovo ment. stanje. Australija i epski dueli sa Marejom i Nadalom su stvar inspiracije, ne trenutne forme.
Danas je išla ruka na dva-jedan za Federera, fina kvota, ali sam odustao. Taktičko tehnički je vijek iza Federera, a da se oslanjam na sreću i to da će i danas servirati bombe i pogoditi dvadeset linija, da bi uzeo jedan set, ne ide. A opet, moguće je.
Nesto kontam,mozda Isnerove sanse i nisu bas tako male ako se sjetimo ne tako davne senzacionalne pobjede Amerikanca u Davis kupu u sred Svicarske,cime je prekinuo Federerov niz od 15 pobjeda u ovom takmicenju.U svakom slucaju,po meni je vrlo izvjesno da Federeru nece biti nimalo lako da uzme brejk dugonji,te je za ocekivat i ako bude 2-0 za Federera da ce biti 2 "jaka" seta.Znaci dvica na gemove :D
Jameka

#4768 Re: TENIS

Post by Jameka »

Jao Azarenke sta im (svima) radi, bruka. :lol:
I 42. i 2., nebitno, pregazi ih k'o plitak potok. Jadna Maria se dovuce do finala, evo vec treci, ili ne znam vec koji put, a tamo uvijek repriza. :-) :thumbup:
salihamidžić 20

#4769 Re: TENIS

caros

#4770 Re: TENIS

Post by caros »

Isner je mašina za serviranje. :D

kiša :-)
salihamidžić 20

#4771 Re: TENIS

Opet ta kisa :(
shake69

#4772 Re: TENIS

Post by shake69 »

Sad mi je jasno zasto se sinoc zadeverao s Isnerom najbolji return na svijetu. Federer ima problema s vjetrom i fakat ga je i sreca pomazila u TB.
Leopold_IV

#4773 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Isner sigurno nije bio niti serverski niti kretanjem na terenu na istom nivou kao sinoc protiv Djokovica ali u tenisu je uvijek i da je do protivnika i koliko ti on dopusti. Djokovic je sinoc relativno mekanom igrom i cekanjem da Isner pogrijesi pustio Isnera da dodje do radne temperature, da dobije osjecaj za igru, za teren sto je Roger sasjekao u korjenu salvom forehand winnera (cini mi se 30-ak) i kako je mec odmicao vidjelo se da se Isner jos samo drzi za svoju slamku - servis.
Nije ni to moglo potrajati duze od satak jer je i Roger sve bolje citao servis, Isneru je upadalo sve manje prvih i zavrsilo je sa 2 uzastopna breaka.
Moglo bi se tu još puno pričati šta bi bilo da na 7:7 Isner nije pustio onaj volej, i da je uzeo 1 set u TB ali realno i da ga je uzeo uvjeren sam da bi ishod meča bio identičan. Previše je ovo za još neiskusnog Isnera koji je uz to igrao i parove.

Sto se tice brojki, % prvog servisa Isnera prethodnu noc i veceras je bio gotovo identican samo je veceras imao cak 17 aseva manje i veliko je pitanje da li je Roger bolje citao servis od Djokovica ili je jednostavno servirao bolje noc prije. Sve u svemu serija pobjeda velikog Rogera se nastavlja i ovi što su ga pokopali u 40 -tim neka zamisle da su mu 23 jer igra kao da je upravo proslavio 23.

Sljedeci je Miami, iako je isto hard court u mnogome se razlikuje od IW, puno je veca vlaznost sto uvjetuje sporije kretanje loptice i manje učinkovit servis tako da Isner, Anderson, Karlovic i sl ne bi trebali predstavljati veliku opasnost top 10 igracima (premda je evo i Isner sad u top 10).

Još jednom čestitke čarobnjaku iz Basela i upamtite svu ovu trenutnu ekipu iz top 10 i zapišite na papir njihova dostignuca kad prebace 30 godina, svi skupa mislim da nece osvojiti turnira koliko ih je Roger osvojio odkad je napunio 30 (6 komada ako se ne varam).
Last edited by Leopold_IV on 18/03/2012 23:47, edited 1 time in total.
salihamidžić 20

#4774 Re: TENIS

Isnir juce i Isnir danas dva razlicita igraca, Federer napravio par netipicnih gresaka za njegov tip igre,al sve u svemu Roger je zasluzeno pobjedio danas neuvjerljvog amerikanca :D
ultima_palabra

#4775 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Roger mora prvo osvojiti jedan GS da bi se pričalo o broju jedan.

S druge strane, imao je odličan turnir... pobijediti Rafu na high-bouncing betonu je nešto što mu je teško polazilo za rukom i 2004-06.
Post Reply