TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- citadela
#4701 Re: TENIS
Jos ne mogu doci sebi nako sinocnjeg onakvog Davidovog poraza... Kakva steta, ali i kakva igra, Legenda. Ne znam fakat ima li ko da ne gotivi Nalbandiana ili Safina. Mogu nekako shvatiti da se ne gotivi Federer (zbog simpatija prema Novaku ili Rafi), ali ovu dvojicu ..
Prognoziram i nadam se Rogerovoj pobjedi veceras.
Prognoziram i nadam se Rogerovoj pobjedi veceras.
- erik2
#4702 Re: TENIS
Znalačka analizanecko_hz wrote:Hebo sam sinoć i podlogu i tenis i Nadala, sve na kamaru.![]()
Sad su se slegli utisci, pa ću hladne glave napisati svoj dojam o jučerašnjim 1/4finalima..
Meč nije bio nešto kvalitetan, uglavnom se išlo na grešku protivnika, a rezultat je uglavnom išao u korist onoga ko je bio stabilniji sa osnovne linije. Nalbandian je pokazao zašto ga je uživanje gledati kada je raspoložen. Kako samo ti udarci izgledaju, ta lakoća sa kojom igra, to je strašno. Nadal je još jednom vidio kako je teško igrati protiv zdravog i raspoloženog Davida, protiv kojeg spinovi i bilo kakav pokušaj destrukcije igre ne pale. Sve te greške Rafe su nastale zbog nedovoljno samopouzdanja u svoje udarce. Kada ti neko bekendom razbija tvoj krucijalni udarac - forhend, kao što je to Nalby radio njemu, onda je normalno da ćeš u poptunosti izgubiti fokus i vjeru u sebe.
- Međutim, ne bi Rafa bio to što jeste, kada se ne bi vratio iz gotovo izgubljene situacije. Uz Hewitta, najveće srce na touru. Nalby nije mogao konstantno igrati na visokom nivou, te oscilacije u igri, bez obzira koliko one trajale, igrači poput Nadala će iskoristiti i okrenuti stvari u svoju korist. Imao je David 2 break lopte na početku drugog seta, imao je još nekoliko finih prilika pred kraj istog seta, ali nije iskoristio. Rafa to neće propustiti, pravi brejk nakon 2 Davidove početničke greške i uspjeva osvojiti 2 set.
U 3 setu smo vjerovatno svi očekivali raspad i potpuni potop Nalbandiana, uostalom, tako je i počelo. Nadal je odmah napravio brejk, kasnije još jedan i opet se David zamalo vratio. Uspio je vratiti jedan brejk, kada je Rafa servirao za meč, a imao je na 5-4 i 2 brejk lopte, koje opet nije iskoristio. Odličan poen na 15-40 je odlučio sudbinu i tok tog gejma.
Nadal je imao nekoliko odličnih voleja i par nevjerovatnih udaraca. Odlično igra kada ima samopouzdanje u svoje udarce, zato tako mora igrati i večeras. Nikakvih oscilacija večeras ne smije biti, ovo je neki novi (pretpostavljam) Roger.
Drago mi je što je Nalby pokazao ovakav nivo tenisa. Mogao je do pobjede, međutim nije uspio. Samo da ne bude povreda, ubijeđen sam da imamo još puno toga vidjeti od ovog maestra.
O meču Delpa i Rogera se nema ništa posebno reči. Očekivano. Delpo nije smio dozvoliti da ga onda greška sudija u prvom gejmu izbaci iz takta, jednostavno nije smio. Ostalo je historija. Federer još jednom objasnio neke stvari.
- necko_hz
#4703 Re: TENIS
shake69
Nalbandian je igrač kojeg je uživanje gledati. Svakim svojim mečom pokazuje svu ljepotu tenisa, jednostavnost te igre, jedini igrač koji može pobijediti Rogera kvalitetom vlastitih udaraca, a ne destrukcijom igre. Njihov meč na završnom mastersu 2005 je svakako jedan od najboljih i najzanimljivijih ikad.
Razlika između Feda i Nalbandiana je u bekendu i mentalitetu jednog i drugog tenisera. Roger ima izuzetno opasan bekend na brzim podlogama, gdje koristi snagu i brzinu protivničkih udaraca, te tako preuzima inicijativu u poenu i razbija ritam protivniku. S druge strane, Nalby lopticu hvata rano, a njegov 2HBH je najbolji na touru i u historiji ovog sporta. U najgorem slučaju iza Safinovog, mada mislim da niko nije mogao pogađati uglove kao Nalby. Obojica spadaju u TOP 5 najtalentovanijih igrača svih vremena, ali budući da je mentalitet i psiha igrača najvažnija u tenisu, onda je to ono što pravi razliku između njih dvojice. Dragi su mi i jedan i drugi i njihov eventualni meč bi bio praznik za oči. Čisti, ravni, agresivni flat udarci uz mnoštvo atraktivnih poena. Ovako, večerašnji meč može biti daleko ispod očekivanja, ako Roger konačno ne prelomi stvari u glavi i ne riješi te probleme mentalne prirode koje ima u duelima sa Rafom.

PS: Nadam se da vas ne "davim" sa ovim malo dužim postovima.
Nalbandian je igrač kojeg je uživanje gledati. Svakim svojim mečom pokazuje svu ljepotu tenisa, jednostavnost te igre, jedini igrač koji može pobijediti Rogera kvalitetom vlastitih udaraca, a ne destrukcijom igre. Njihov meč na završnom mastersu 2005 je svakako jedan od najboljih i najzanimljivijih ikad.
Razlika između Feda i Nalbandiana je u bekendu i mentalitetu jednog i drugog tenisera. Roger ima izuzetno opasan bekend na brzim podlogama, gdje koristi snagu i brzinu protivničkih udaraca, te tako preuzima inicijativu u poenu i razbija ritam protivniku. S druge strane, Nalby lopticu hvata rano, a njegov 2HBH je najbolji na touru i u historiji ovog sporta. U najgorem slučaju iza Safinovog, mada mislim da niko nije mogao pogađati uglove kao Nalby. Obojica spadaju u TOP 5 najtalentovanijih igrača svih vremena, ali budući da je mentalitet i psiha igrača najvažnija u tenisu, onda je to ono što pravi razliku između njih dvojice. Dragi su mi i jedan i drugi i njihov eventualni meč bi bio praznik za oči. Čisti, ravni, agresivni flat udarci uz mnoštvo atraktivnih poena. Ovako, večerašnji meč može biti daleko ispod očekivanja, ako Roger konačno ne prelomi stvari u glavi i ne riješi te probleme mentalne prirode koje ima u duelima sa Rafom.
erik2 wrote:Znalačka analiza
PS: Nadam se da vas ne "davim" sa ovim malo dužim postovima.
- plejka2
#4704 Re: TENIS
Ubi ovaj isner noleta servisom 
- salihamidžić 20
#4705 Re: TENIS
Koja pobjeda Isnira...uuu, al nevjerujem da ce osvojit turnir pored Nadala i Federera... 
- plejka2
#4706 Re: TENIS
Bude li ga ovako sluzio servis ne sumnjam u pobjedu na turniru....
jednostavno mu ne mozes vratit...koja brzinaaa
jednostavno mu ne mozes vratit...koja brzinaaa
-
Jameka
#4707 Re: TENIS
To Džone!
Konacno malo osvjezenja. Mislila sam da ima samo servu, kad nu sta cini i kako crte cisti.
Konacno malo osvjezenja. Mislila sam da ima samo servu, kad nu sta cini i kako crte cisti.
- shake69
#4708 Re: TENIS
Prosto za ne povjerovati da je Djoko ovo izgubio. Bitka za No.1 postaje vec zanimljivija gubitkom 640 bodova Srbijanca.Ko je mogao pretpostaviti da se vec nakon turnira u Miami, matematicki Djoko mogao svrgnuti s prve pozicije!? Kako god, sad ide El-Classico i treba uzivati!plejka2 wrote:Ubi ovaj isner noleta servisom
Last edited by shake69 on 18/03/2012 09:38, edited 3 times in total.
- CSKA
#4709 Re: TENIS
Dobio Isner poslije Federera u DC,i Novaka.Svaka cast.Ipak protiv koga god sutra bude igrao,igracu na njegovog protivnika.Pare su pare,navijanje je navijanje.
- Ajatolah_
#4710 Re: TENIS
Imao sam nekog posla pa sam se zbog manjka vremena odlučio pogledati samo ovaj drugi meč, a haman zanimljivo bilo. Ovdje dajem blagu prednost Nadalu, ali ne isključujem ništa. 
- Ajatolah_
#4712 Re: TENIS
SportKlub, oni najavljuju u 23:20. 
- salihamidžić 20
#4713 Re: TENIS
SPORT KLUB i B-92 treba poceti oko ponoci 
-
djetelina_
#4715 Re: TENIS
haj kada pocne da mi osaljete link
-
Beno
#4716 Re: TENIS
trebalo je biti i na rtv bn, barem su mi tako rekli. naravno ako to imasdjetelina sa 3 lista wrote:![]()
nemam ga
-
smijesni_ste
#4717 Re: TENIS
Pa ima na BN-tv
....evo piše slijedi, ali trenutno kiša 
-
djetelina_
#4718 Re: TENIS
imam to ali gledala program pise da je najavljen neki filmBeno wrote:trebalo je biti i na rtv bn, barem su mi tako rekli. naravno ako to imasdjetelina sa 3 lista wrote:![]()
nemam ga
ali ako ce prenositi onda super
- salihamidžić 20
#4719 Re: TENIS
Ako indian vels zeli da bude 5 grand slam sto onda ne napravi fino krov,da se nemora ovoliko cekati...
-
smijesni_ste
#4721 Re: TENIS
Evo na b92 piše iza 1 da će početi...
-
caros
#4725 Re: TENIS
Ima
Ipak nema.
Kažu komentatori da bi mogli početi za 10 minuta.
Ipak nema.
Kažu komentatori da bi mogli početi za 10 minuta.